Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.Όλοι είμαστε υπερ της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης,δικαιώματα που αποκτήθηκαν με πολύ αίμα και αγώνα.Αλλά μήπως-ΜΗΠΩΣ λέω- πρέπει να υπάρχει ένα όριο ειδικά σε κάποια ευαίσθητα ζητήματα όπως αυτό της θρησκείας??

PS:ΔΕΝ είμαι θρησκόληπτος :P

δεν θεωρω οτι υπαρχουν ευαισθητα και αναισθητα ζητηματα. οι ανθρωποι ειμαστε κατα βασην ολοι σκατοψυχοι κι αν μπορουσαμε θα σκοτωναμε καθε μερα αλλα προσπαθουμε να τιθασευσουμε τετοιες ορμες. προφανως αυτοι που εκαναν τις επιθεσεις (τωρα και παλιοτερα) ειναι ακομα ζωα που δεν μπορουν να κανουν λογικη σκεψη (μεσσαιωνας). Σαν τους ηλιθιους που βλεπουν ΜΠΡΑΦ και τα παιρνουν ολα της μετρητης. 

καλα θα κανουν οι εξτριμιστες παντως ειδους να συνηθισουν την σατυρα και να μαθουν που σταματαει η δικια τους ελευθερια. 

ειλικρινα απορω με καποιους που ενστερνιζονται μοντερνες ιδεες (οπως η ελευθερια λογου/ η ανεξιθρησκεια κ.α.) μεχρι εκει που τους συμφερει και μολις βρουν πατημα τα στελνουν ολα στο διαολο και καταπαταν τα παντα.

ΥΓ ελευθερια λογου ειναι επισης τα twits αυτων που υποστηριξαν την επιθεση στην Γαλλια. για να μην ξεχνιομαστε

• Like 3
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι περισσοτεροι εκφρασατε με τον τροπο σας την αποψη σας οτι η σατυρα δεν πρεπει να εχει ορια.

Στο τι σατιρίζει όχι. Στο πως το σατιρίζει, είναι μεγάλη κουβέντα.

Να τονίσω εδώ πως ο όρος «σάτιρα» είναι πολύ συγκεκριμένος, έχει συγκεκριμένο σκοπό πέραν από τον εξευτελισμό, και δεν περιλαμβάνει απαραίτητα καφρίλες. 

Elaborate prits!

Μάλλον εννοεί τα αεροπλάνα που πετούσαν επάνω από τα γραφεία, wink wink.

• Like 1
Δημοσ.

ΥΓ ελευθερια λογου ειναι επισης τα twits αυτων που υποστηριξαν την επιθεση στην Γαλλια. για να μην ξεχνιομαστε

Εκτός αν αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Πχ είναι άλλο να λες "οι μαυροι είναι σκατά" και άλλο "ας σκοτώσουμε όλους τους μαύρους για να γλιτώσουμε από τα σκατά".

Το 1ο θα μπορούσε να είναι η άποψη κάποιου, το 2ο είναι παρακίνηση σε αδίκημα.

η γραμμή είναι λεπτή και τη βάζει κάθε φορά η νομοθεσία του κράτους, που έτσι κι αλλιώς αποτελεί "περιορισμό ελευθερίας" (όλοι οι νόμοι κάτι ρυθμίζουν και συνεπώς το "περιορίζουν").

έτσι, όπως το βλέπω εγώ,  ενώ ο καθένας θα μπορούσε να πει "το φχαριστήθηκα που τους σκοτώσανε" δεν μπορεί να πει "αυτό πρέπει να γίνεται όταν σατυρίζουν τον Χ,Ψ,Ω"

• Like 1
Δημοσ.

και ερωτω υπο την οπτικη που το βλεπουν μερικοι,θα πρεπε δηλαδη ο αριστοφανης να καταδικαστει εις θανατον ή να τον δολοφονησουν για τα σατυρικα του εργα τα οποια κοροιδευαν και θεους και επιφανεις? στα πλαισια της δημοκρατιας ο αριστοφανης οχι μονο δεν κυνηγηθηκε αλλα κερδισε και αρκετους διαγωνισμους κωμωδιας ,υπο την λογικη των ισλαμιστων θα ταν υπο τα κυπαρισακια και η λογοτεχνια και σατυρα θα χανε αρκετες κωμωδιες. για μενα δεν νοειται να ζει κανεις σε αλλη χωρα και να μην σεβεται τον πολιτισμο της και οχι μονο αυτο αλλα να απαιτει μαλιστα να γινουν οι υπολοιποι ως αυτον και να προσφευγει στη βια ως λυση.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι έγραφε και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω ότι έκανε σάτιρα, αλλά η εικόνα ήταν αρκετά προσβλητική.

Ο τύπος είχε σκηνοθετήσει ένα υποτιθέμενο νέο θαύμα του Παίσιου, για έναν νεαρό που ήταν ετοιμοθάνατος στο νοσοκομείο και είδε σε όνειρο του τον Παίσιο ο οποίος τον θεράπευσε.

Τα ΜΜΕ πιστεύοντας ότι είναι αληθινά τα αναδημοσίευσαν ως αληθινά και πολύς κόσμος τα πίστεψε!!

http://www.iefimerida.gr/news/69438/πως-ο-γέροντας-παστίτσιος-κορόιδεψε-με-ένα-θαύμα-μαϊμού-τη-χρυσή-αυγή

Επειτα από αυτό η Χρυσή Αυγή πήγε το θέμα στη Βουλή. Επειτα επενέβη ο εισαγγελέας για να φτάσουμε στην σημερινή καταδίκη του...

Δημοσ.

Άραγε αν συνελήφθη ο Ντιεντονέ όπως λέει και το άρθρο (προσωπικά δεν τον ξέρω αλλά ψιλοδιάβασα τώρα στο wikipedia) που πήγε "η ελευθερία του λόγου" την οποία βροντοφώναζαν όλοι στη περίπτωση του περιοδικού;

Τελικά μάλλον έχει όρια (εδώ το λένε "υποκίνηση φυλετικού μίσους").

Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά άραγε;

Όποιος υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου (χωρίς αστερίσκους) κατανοεί πως κακώς τον συνέλαβαν.

Γενικότερα, η ελευθερία της έκφρασης δεν εμπίπτει στο χιλιομασημένο "μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου". Αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί να θεωρεί κανείς την συναισθηματική φόρτιση που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος από τη κριτική που δέχεται ως καταπάτηση της ελευθερίας. Ο καθένας μπορεί να προσβληθεί και ο καθένας μπορεί να απαντήσει εξήσου προσβλητικά. Καταπάτηση της ελευθερίας έχουμε όταν απ'τις λέξεις περνάμε στην άσκηση φυσικής βίας. Εκεί μόνο οφείλει να παρέμβει η δικαιοσύνη.

Δημοσ.

Άραγε αν συνελήφθη ο Ντιεντονέ όπως λέει και το άρθρο (προσωπικά δεν τον ξέρω αλλά ψιλοδιάβασα τώρα στο wikipedia) που πήγε "η ελευθερία του λόγου" την οποία βροντοφώναζαν όλοι στη περίπτωση του περιοδικού;

Τελικά μάλλον έχει όρια (εδώ το λένε "υποκίνηση φυλετικού μίσους").

Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά άραγε;

(το ότι συνελήφθη για αντισημιτισμό ενώ το περιοδικό "έβαλε" κατά του Μωάμεθ το θεωρώ απλά σύμπτωση :P )

Ο αρνητισμός του ολοκαυτώματος τιμωρείται πλέον και στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν βλέπω διαφορά το να αρνηθεί κάποιος το ολόκαυτωμα με το να μιλήσει για συνωστισμό στην Σμύρνη ή οποιαδήποτε άλλη παραποίηση της ιστορίας. Ή κάνεις έγκλημα την παραποίηση των ιστορικών γεγονότων ή αφήνεις τον καθένα να λέει ότι θέλει.

Δημοσ.

Ο αρνητισμός του ολοκαυτώματος τιμωρείται πλέον και στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν βλέπω διαφορά το να αρνηθεί κάποιος το ολόκαυτωμα με το να μιλήσει για συνωστισμό στην Σμύρνη ή οποιαδήποτε άλλη παραποίηση της ιστορίας. Ή κάνεις έγκλημα την παραποίηση των ιστορικών γεγονότων ή αφήνεις τον καθένα να λέει ότι θέλει.

Απαράδεκτος και αυτός ο νόμος. Δεν ισχύει όμως μόνο για το ολοκαύτωμα αλλά για όλες τις αναγνωρισμένες γενοκτονίες.

Με την ίδια λογική πρέπει να ποινικοποιηθουν και όλες οι θρησκείες, γιατί υποστηρίζουν κάτι χωρίς να το αποδεικνύουν.

• Like 1
Δημοσ.

Στην Ελλάδα υπάρχει νόμος περί προσβολής των θείων, δεν ξέρω κατά πόσο υφίσταται κάτι τέτοιο σε άλλες χώρες. Πάντως το θεωρώ προσβολή να υπάρχει σάτιρα προς τα θεία, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν σε αυτά.

Προσβολή νεκρού ήταν το συγκεκριμένο, δεν ηταν κανας άγιος για να μιλάμε για θεία. Όπως και να χει ήταν παράλογο και δε θα έπρεπε να μας νοιάζει αν κάποιοι πιστεύουν ότι ένας μοναχός της ορθοδοξίας νίκησε ένα μοναχό σαολίν.

Αν κάποιος το πιστεύει πρόβλημα του, αλλά ας δεχτεί και την όποια κριτική

Ο αρνητισμός του ολοκαυτώματος..

Του ποιου; :P
Δημοσ.

ότι ένας μοναχός της ορθοδοξίας νίκησε ένα μοναχό σαολίν.

Αυτο το θεωρω και εγω γελιο το θεμα ειναι ομως οτι υπαρχει επισημη αποδειξη ή αναπαραγουμε μονο οτι βγαζουν διαφορα τρολομπλογκς ?

Δημοσ.

εγώ δεν μπορώ να καταλαβω το περιεχόμενο του "je suis charlie". Ποια είναι η έννοιά του; Ότι είμαι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, ή υπέρ της αυθάδειας και της γελιοποίησης προσώπων (που υπήρξαν ή που δεν υπήρξαν, δεν έχει καμιά σημασία) τη στιγμή που 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι πιστεύουν σ'αυτό το πρόσωπο και ό,τι υπάρχει γύρω του (το ισλάμ ουσιαστικά αφού μιλάμε για το Μωάμεθ); Ναι, ελεύθερα μπορεί να μιλάει και να γραφει ο καθένας για ο,τιδήποτε θέλει, να λέει ότι το γουστάρει ή δεν το γουστάρει, όμως πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο, γιατί αντιθέτως προκαλούν τόσο όποιο αίσθημα του άλλου -δημόσιο, θρησκευτικό κτλ- και η χειρότερη κατάληξη ήταν η δολοφονία όλων εκείνων των σκιτσογράφων και των υπολοίπων ανθρώπων. Δεν εννοώ φυσικά ότι καλά έκαναν οι τζιχαντιστές και τους σκότωσαν προς θεού, όμως ένας σεβασμός, εστω και μικρός, θα έπρεπε να υφίσταται. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να ξεκινούν οι πάντες να λένε και προσβάλλουν τον τάδε άνθρωπο, να μιλούν άσχημα για τον άλλο, να βρίζουν τον τρίτο και να μην υπάρχει τέλος γιατί θα επικαλεστούν την ελευθερία του λόγου; Τότε μόνο χάος θα επικρατήσει. Το να πειράξει τον άλλον αυτά που θα πεις ή θα γράψεις είναι φυσική απόρροια, και ως ένα βαθμό αυτονόητη και κατανοητή. Βέβαια, όχι στο σημείο να πας και να εκτελέσεις άτομα. Μερίδιο ευθύνης υπάρχει κατά τη γνώμη μου και από τις δύο πλευρές.

Δημοσ.

Αυτο το θεωρω και εγω γελιο το θεμα ειναι ομως οτι υπαρχει επισημη αποδειξη ή αναπαραγουμε μονο οτι βγαζουν διαφορα τρολομπλογκς ?

Βρες το βιβλίο, υπάρχει κάπου και ηλεκτρονικά

(Το οποίο αν θυμάμαι σωστά το είχε εκδόσει το γες, δηλαδή δημόσιο χρήμα..)

Edit το βρήκα, σελίδες 46,47.. απόλαυσε

http://www.scribd.com/mobile/doc/31115834?width=980

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...