Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης κοροϊδία είναι να αγοράζεις μια εφαρμογή της οποίας το περιεχόμενο απροειδοποίητα παύει να υπάρχει και δεν σου δίνεται και η δυνατότητα back up, όταν μάλιστα στους όρους χρήσης αναγράφεται το lifetime access. Όταν λοιπόν πέφτει θύμα απάτης ο καταναλωτής, κανείς δεν κάνει κάποια αναφορά. Απορώ αν υπάρχει κάποιος νόμος για αυτές τις περιπτώσεις, στις οποίες το refund των 14 ημερών δεν είναι αρκετό. Το φυσικό θα ήταν να υπάρχει αυτόματο refund και όχι ο γελοίος όρος ότι η Apple δε φέρει ευθύνη για τους απατεώνες developers.

Δημοσ.

H Apple το έκανε αυτό πρωτίστως για τους Έλληνες καταναλωτές γιατί ως γνωστόν είμαστε πρώτοι στις απάτες και κυβερνουμε τον κόσμο με την πονηριά μας.

Εσύ εξαιρεισαι!
  • Like 1
Δημοσ.

όταν μια εφαρμογή, εκτός ενοικίασης η αγοράς ταινίας, σου παρέχει χρησιμότητα μόνο για το γελοίο διάστημα των 14 ημερών, μέσα στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δικαίωμα της επιστροφής, τότε συγνώμη αλλά αυτή η εφαρμογή ποτέ δεν άξιζε το τίμημα που ζητούσε να πληρώσεις. 

O ορισμος του 'Δεν εχω ιδεα αλλα θα γραψω κατι'

Μη συνεχιζεις γιατι εκτιθεσαι.

1) Ενα παιχνιδι που κοστιζει 1-2-3€ δεν αξιζει τα λεφτα του αν το τερματισεις σε 10 μερες;

2) Μπορω να παω Γαλλια και να αγορασω travel guides/ gps apps και να τα επιστρεψω σε 2 βδομαδες που θα μου ειναι πλεον αχρηστα; Μπορω να αγορασω και 2-3 camera apps να κανω τη δουλεια μου, ε;

3) Μπορω να αγορασω photo editing app, να κανω το edit που θελω σε ολες τις φωτο μου και να παρω τα λεφτα μου πισω; Το ιδιο και για μουσικη κλπ

Δημοσ.

όταν μια εφαρμογή, εκτός ενοικίασης η αγοράς ταινίας, σου παρέχει χρησιμότητα μόνο για το γελοίο διάστημα των 14 ημερών, μέσα στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δικαίωμα της επιστροφής, τότε συγνώμη αλλά αυτή η εφαρμογή ποτέ δεν άξιζε το τίμημα που ζητούσε να πληρώσεις. Καλά θα κάνει η ΕΕ να ετοιμάζει καμπανούλες για το παράνομο μήνυμα της apple που βλέπω στο screenshot. Αν στην apple και σε κάθε εταιρία δεν αρέσουν οι νόμοι της ΕΕ ας μην πουλάει τα προϊόντα της σε αυτήν. Ίσως πιο σωστό θα ήταν να μην σου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις το δικαίωμα για πάνω από μια φορά στο ίδιο app.

Συγνώμη, ή δεν σε κατάλαβα ή δεν κατάλαβες... θεωρείς δλδ σωστό να έχεις δικαίωμα να επιστρέψεις την αγορά ενός προϊόντος μέσα σε διάστημα 14 ημερών, και εσύ να το εκμεταλλεύεσαι αυτό? δλδ να αγοράζεις μια ταινία, να την δεις 2-3 φορές και μετά επιστροφή, μετά αγοράζεις ένα βιβλίο και αφού το διαβάσεις μέσα σε 14 μέρες, το επιστρέφεις.... βλέπεις καμιά λογική σε αυτά που γράφω?

αυτό θέλει να αποφύγει η Apple  και η κάθε Apple,... εντάξει, είπαμε ότι έχουμε δικαιώματα και ότι πρέπει να μπορούμε να προφυλαγόμαστε από "επαγγελματίες" προγραμματιστές που σου πουλάνε μουφα εφαρμογές, αλλά όχι και να φτάσουμε στο άλλο άκρο....

Δημοσ.

Εσείς αν είχατε μια επιχείρηση θα θέλατε ο ίδιος πελατης να έρχεται κάθε μέρα να παίρνει μια τοστιέρα, να ψήνει να την επιστρέψει, να παίρνει ένα πλυντήριο να πλένει, να το επιστρέφει, να παίρνει μια θερμάστα, να ζεσταίνεται, να την επιστρέφει?

Η Apple δεν πήρε πίσω την δωρεάν ακύρωση στις 14 μέρες. Όποιος υποδύεται τον τζαμπατζή θα έχει συνέπειες πχ θα του κλειδώνει ο λογαριασμός

Οχι τοτε δεν θα τους αρεσε ,απλα τα θελουν ολα δικα τους .

Περιμένω τον πρώτο γραφικό που θα πει ότι το έκανε η Apple πρωτίστως για τους Έλληνες καταναλωτές γιατί ως γνωστόν είμαστε πρώτοι στις απάτες και κυβερνουμε τον κόσμο με την πονηριά μας.

H Apple το έκανε αυτό πρωτίστως για τους Έλληνες καταναλωτές γιατί ως γνωστόν είμαστε πρώτοι στις απάτες και κυβερνουμε τον κόσμο με την πονηριά μας.

• Like 2
Δημοσ.

Οχι τοτε δεν θα τους αρεσε ,απλα τα θελουν ολα δικα τους .

Nα τος βρεθηκε!+1

Ειμαστε απογονοι του Σωκρατη ξεχασες να πεις και εχουμε διαστημοπλια στον Ολυμπο επισης!

• Like 1
Δημοσ.

Nα τος βρεθηκε!+1

Ειμαστε απογονοι του Σωκρατη ξεχασες να πεις και εχουμε διαστημοπλια στον Ολυμπο επισης!

Οχι,μην  μπερδευσαι αυτα τα λεει ο Silverado   με τον οποιο  συμφωνειτε  στα παντα εκτος απο το μεταναστευτικο ... δεν σε χαλασε .

Δημοσ.

Οχι,μην  μπερδευσαι αυτα τα λεει ο Silverado   με τον οποιο  συμφωνειτε  στα παντα εκτος απο το μεταναστευτικο ... δεν σε χαλασε .

Aν δεν υπηρχες, εσυ ο silverado και ο porg εγω δεν θα έμπαινα insomnia!

End offtopic

• Like 1
Δημοσ.

όταν μια εφαρμογή, εκτός ενοικίασης η αγοράς ταινίας, σου παρέχει χρησιμότητα μόνο για το γελοίο διάστημα των 14 ημερών, μέσα στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δικαίωμα της επιστροφής, τότε συγνώμη αλλά αυτή η εφαρμογή ποτέ δεν άξιζε το τίμημα που ζητούσε να πληρώσεις.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι τελείως άκυρο έτσι;

1. Απλό παράδειγμα: Πάω ταξίδι και θέλω travel guide. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θα μου είναι και πολύ χρήσιμο μέτα. Το ίδιο και να αγόραζα το guide από το τοπικό μου βιβλιοπωλείο.

2. Έχουμε μάθει να δίνουμε 500-700ευρω για ένα κινητό, αλλά για κάποιο λόγο (έτσι μεγαλώσαμε; εναλλακτικές όπως πειρατεία; not sure) δεν θέλουμε να δίνουμε φράγκο για εφαρμογές! Δεν είναι όλα μακροπρόθεσμες επενδύσεις, είδικα όταν κάνουν 1-2 ευρω.

ναι απλά ξέρεις, μερικές εφαρμογές δεν έχουν trial για να δεις αν σου κάνει ή όχι... πρώτα αγοράζεις και μετά μαθαίνεις.

Έχουν screenshots και μπορείς να κοιτάξεις και αλλού για να δεις τι προσφέρουν, reviews etc.

Δηλαδή όλα που αγοράζουμε στη ζωή έχουν trials; ....

Θα μπορούσαν απλά να εξαναγκάσουν μία δοκιμαστική περίοδο στην οποία ο χρήστης μπορεί, χωρίς να πληρώσει τίποτα, να δοκιμάσει την εφαρμογή και αν δεν πληρώσει πολύ απλά να μην μπορεί να την ξαναχρησιμοποιήσει μέχρι να πληρώσει. Παρομοίως με τις ταινίες, τα βιβλία και τα παιχνίδια, να δίνει ένα κεφάλαιο του βιβλίου, κομμάτι της ταινίας/παιχνιδιού αλλά να μην επιτρέπει την πλήρη πρόσβαση χωρίς την πληρωμή.

Ναι θα μπορούσε και θα ήταν πολύ καλή "λύση". Έχει και αυτό τα προβλήματά του αλλά ο λόγος που δεν έχει γίνει είναι θεωρώ η δυσκολία υλοποίησης του.

Εσείς αν είχατε μια επιχείρηση θα θέλατε ο ίδιος πελατης να έρχεται κάθε μέρα να παίρνει μια τοστιέρα, να ψήνει να την επιστρέψει, να παίρνει ένα πλυντήριο να πλένει, να το επιστρέφει, να παίρνει μια θερμάστα, να ζεσταίνεται, να την επιστρέφει?

Η Apple δεν πήρε πίσω την δωρεάν ακύρωση στις 14 μέρες. Όποιος υποδύεται τον τζαμπατζή θα έχει συνέπειες πχ θα του κλειδώνει ο λογαριασμός

Ακριβώς! Στην τελική όποιος είναι legit user δεν θα έχει κανένα θέμα και θα μπορεί να κάνει και μερικές δοκιμές αν μήνα πχ.

To trialware ειναι απαγορευμενο στο Apple Store

Εννοείς; Μπορεί απλά μια εφαρμογή να προσφέρει πολύ περιορισμένη λειτουργικότητα και να θέλει επιπλέον λεφτά για full access.

Πέρα απο το ότι είναι μάλλον νόμιμο, είναι και απολύτως λογικό. Η επιστροφή εντός 14 ημερών δεν υπάρχει για να τα δοκιμάσεις αλλά για λάθος αγορές. Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις στις επιστροφές, όπως εξάλλου ισχύει όλα αυτά τα χρόνια από τα τόσα άλλα eshop. Δεν μπορούσες να αγοράσεις software σε media, να το ανοίξεις και να το επιστρέψεις. Δεν μπορούσες να αγοράσεις ένα cd μουσικής, να το αποσφραγίσεις και να το επιστρέψεις. Σε ebook που είχες κατεβάσει δεν μπορούσες να έχεις refund.

Νομίζω δεν είναι αυστηρά για αυτό τον λόγο στην περίπτωση τους AppStore νομίζω. Σου δίνει 14 μέρες για να δεις αν είναι/κάνει πράγματι αυτά που λέει και ότι δεν είναι μούφα πχ. Ασχέτως που κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να παίζουν τσάμπα παιχνίδια ή απλά να "δουν πως είναι" κάτι.

Επίσης κοροϊδία είναι να αγοράζεις μια εφαρμογή της οποίας το περιεχόμενο απροειδοποίητα παύει να υπάρχει και δεν σου δίνεται και η δυνατότητα back up, όταν μάλιστα στους όρους χρήσης αναγράφεται το lifetime access. Όταν λοιπόν πέφτει θύμα απάτης ο καταναλωτής, κανείς δεν κάνει κάποια αναφορά. Απορώ αν υπάρχει κάποιος νόμος για αυτές τις περιπτώσεις, στις οποίες το refund των 14 ημερών δεν είναι αρκετό. Το φυσικό θα ήταν να υπάρχει αυτόματο refund και όχι ο γελοίος όρος ότι η Apple δε φέρει ευθύνη για τους απατεώνες developers.

Ναι δίκιο έχεις, αλλά οι καταλανωτές είναι συνήθως μεγαλύτερα λαμόγια :P

Επίσης η Apple προφανώς και δεν φέρει ευθύνη, απλώς μεσάζων είναι. Δηλάδη αν κλείσει το dropbox θα πάω να ζητήσω τα ρέστα από την Apple επειδή έχασα τα αρχεία μου;

• Like 1
Δημοσ.

Η Apple αναγκαστικά ακολουθεί τους όρους της ΕΕ, οπότε δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Πιστεύω ότι υπάρχουν "παραθυράκια" και οι εταιρίες τα εκμεταλλεύονται, καλά κάνουν εξάλλου, από τη στιγμή που τους δίνεται η δυνατότητα. Το ότι υπάρχουν παράπονα από τους developers, αυτό δε σημαίνει ότι θα τους αφήσει στην απ'έξω. Η προστασία υπάρχει για όλους, Apple, devs και καταναλωτές, οπότε μια μέση λύση υπάρχει μεν, υλοποιείται δε, αλλά κάποιοι θα συνεχίσουν να έχουν παράπονα.

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε από αρκετούς εδώ, η αγορά ενός app είναι καθαρά στην απόφαση του χρήστη. Γι'αυτό υπάρχουν τα reviews, τα forums κλπ. 
Με τις ταινίες, η Apple έχει rent & buy που σε αρκετές περιπτώσεις η διαφορά τιμής είναι στο ευρώ. Για πιο λόγο να αγοράσεις μια ταινία, να την δεις 3-4 φορές και μετά να απαιτήσεις τα χρήματα πίσω; Ενώ με την ενοικίαση έχεις τη δυνατότητα μέσα σε 30μέρες να τη δεις (από την ημερ. ενοικίασης) και 2 μέρες να την ολοκληρώσεις από την ώρα της αναπαραγωγής-streaming.
Από την άλλη υπάρχει και μια λογική εξήγηση. Το AppStore έχει άπειρες εφαρμογές και είναι αδύνατον να τις δοκιμάσεις όλες. Μπορεί να είναι και ένας λόγος προώθησης εφαρμογών που είναι λίγο-πολύ στο "περιθώριο".

Και κλείνοντας, είμαι σίγουρος ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών δεν έχει μπει ΚΑΝ στο κόπο να διαβάσει τους όρους χρήσης, αλλιώς δε θα είχαμε αυτά τα "κρούσματα". Είναι δύσκολο, το ξέρω γιατί και εγώ μπήκα στη διαδικασία να τους διαβάσω και μου έλεισαν αρκετές απορίες... 
Ας δούμε πως θα πάει το μέτρο της ΕΕ και το ξανασυζητάμε....

Δημοσ.

@LikBeAsT

Refund επειδή κάτι δεν είναι όπως περιγράφεται στο store μπορείς να ζητήσεις και μετά τις 14 μέρες. Εκεί όμως υπάρχει δικαιολόγηση και έλεγχος ότι ευσταθούν τα λεγόμενα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...