Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω μια απορία ειμαι 26,5 ετων και πρόσφατα βγηκα απο το βιβλιάριο υγείας του γερου μου αλλα ακομα σπουδάζω και δεν δικαιουμε επιπλέον ασφαλεια . Απο τον οαεδ αν είσαι φοιτητης δεν σου δίνουνε καρτα ανεργειας ουτε προσωρινή ασφαλεια ικα. Η μια σιγουρη λυση ειναι η ιδιωτικη ασφαλεια αλλα σπουδαζω σε μια πολη επαρχιακη και δεν ξερω τι μπορω να βρω εκει , αν σπουδαζα αθηνα θεσσαλονικη θα εκανα , αλλα απο την αλλη ξερετε για να θεωρουμε  ανασφάλιστος με καποιο χαρτι ή βιβλιαριο υγειας ανασφάλιστου ?  κα

Δημοσ.

Για να σε καλύψει η ασφάλεια της σχολής δεν πρέπει να έχεις υπερβεί τα n+2 έτη σπουδών(στη σχολή μου, υποθέτω κάτι αντίστοιχο ισχύει και στις υπόλοιπες) και επιπλέον δεν πρέπει να έχεις άλλη ασφάλιση. (Χρειάστηκε να κάνω διαγραφή από το ΙΚΑ)

Δημοσ.

οταν παω στο τει μου θα ρωτήσω την γραμματεια , αλλιως θα ρωτησω ιδιωτική ασφαλεια να δω τι προσφερουν και σε τι τιμες που πολυ φοβαμαι ειναι απαγορευτικες .....αλλα τι να κανεις να συμβει κατι και να μην εχεις ασφαλεια δεν γινετε  :mad: .... απο το ικα φανταζομαι οτι με δδιεγραψαν αφου εέληξεη ασφαλεια μου .

Δημοσ.

μπα δεν νομιζω δυσκολο αλλα καποια ιδιωτικα πακετα απο τραπεζες οπως τραπεζα πυραιως με την ασφαλιστικη ing  μπορη να εχουνε για καθε πόλη δαφορα

Δημοσ.

Μπορείς να κοιτάξεις και αυτές τις κάρτες που διαφημίζουν. Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάνε όμως...κάποιο παρακλάδι θα έχεις δεν μπορεί. Συζητήσε το με ικα και με τη σχολή σ κάποια λύση θα βρεθεί

Δημοσ.

οταν παω στο τει μου θα ρωτήσω την γραμματεια , αλλιως θα ρωτησω ιδιωτική ασφαλεια να δω τι προσφερουν και σε τι τιμες που πολυ φοβαμαι ειναι απαγορευτικες .....αλλα τι να κανεις να συμβει κατι και να μην εχεις ασφαλεια δεν γινετε  :mad: .... απο το ικα φανταζομαι οτι με δδιεγραψαν αφου εέληξεη ασφαλεια μου .

Δε γνωρίζω εάν έχει αλλάξει κάτι, αλλά πριν από 5-6 χρόνια που έκανα την ασφάλιση παιδεύτικα αρκετά για να πάρω βεβαίωση διαγραφής από το ΙΚΑ. Είτε επειδή δεν γνωρίζανε είτε επειδή ήταν θολό το τοπίο.

Πρακτικά για να σε ασφαλίσει το πανεπιστήμιο χρειάζεσαι κάτι τέτοιο:

Βεβαίωση διαγραφής από τον ασφαλιστικό φορέα των γονιών σας ή μια υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρετε ότι δεν έχετε άλλη ασφάλεια.
Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω ρωτήσει στην γραμματεία και μου είπαν όσο σπουδάζω, με καλύπτουν οι δικοί μου και δεν χρειάζεται να βγω από το οικογενειακό βιβλιάριο. Ισχύει?

Δημοσ.

πειρα τηλεφωνο στην γραμματεια και μου ηπαν οτι θελουνε βεβαιωση απο το ικα οτι με διεγραψαν και μετα μου ειπε οτι ειναι μονο για  κρατικα νονοσοκομεια και οχι για γιατρους εοππυ . Οταν την ρωτισα αν εχω σημμετοχη στα φαρμακα δηλαδη να τα παιρνω με μειωμενη τιμη δεν ηξερε..... και μου εδωσε ενα τηλ να παρω .....ξερει κανεις αν εκτωση στα φαρμακα ?

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω ρωτήσει στην γραμματεία και μου είπαν όσο σπουδάζω, με καλύπτουν οι δικοί μου και δεν χρειάζεται να βγω από το οικογενειακό βιβλιάριο. Ισχύει?

Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι ισχύει αλλά μέχρι κάποια ηλικία. Εγώ ήμουν ασφαλισμένος μέχρι τα 26.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...