redhotstef Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Ο οικοδομος πχ ειναι πιο δυσκολο επαγγελμα ? απο εναν πωλητη στο Κωτσοβολο πχ, η εναν τεχνικο δικτυων, η εναν γραμματεα σε μια εταιρια; Μηπως ενας δικηγορος η λογιστης κουραζεται ποιο ευκολα; Ενας γιατρος πχ, μετα απο ετη διαβασματος, περνα ξεκουραστα την εργασια του στο νοσοκομειο; Λιγο μπερδεμενη η σκεψη μου, αλλα καταλαβατε που το παω. Ποια η γνωμη σας σχετικα με τις εργασιες που απαιτουν να εχεις σωματικη αντοχη, να τρεχεις, να σηκωνεις βαρη, να σκυβεις κτλ, και το αν πιστευετε οτι αυτα τα επαγγελματα ειναι ευκολα επειδη δεν χρειαστηκε να κουραστεις στο παρελθον πνευματικα. Εχετε εργαστει ποτέ νομιμα η μη σε τετοιου ειδους δουλεια; Εξαιρω τα επαγγελματα οπως ντελιβερας(με μηχανκακι/αυτοκινητο), ταξιτζης, ψιλικατζης, οδηγος λεωφορειου διοτι αυτα ειναι ουδετερα επαγγελματα κατα την γνωμη μου.στα οποια συνηθως μονο κουραζεσαι απο την βαρεμαρα. (ουτε κουραζεσαι σωματικα ουτε το μυαλο δεν κανει πολυπλοκες σκεψεις). Επισης εχετε καταληξει ποτε στο ποιο επαγγελμα ειναι ποιο ευκολο; Σας φαινονται ολα ιδια απο αποψης κουρασης; Το μυστικο για να μην κουραζομαστε ειναι να ασχοληθουμε με κατι που μας αρεσει, οκ αυτο το ξερουμε, ισχυει ομως? Προτιμω να απαντησετε και στις τρεις ερωτησεις.
nickarmy Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 κάνεις λάθος , η απάντηση είναι απλή όλοι όταν γυρίσουν στο σπίτι τους θα είναι κουρασμένη και το ίδιο ταλαιπωρημένη , μπορεί να μην φαίνεται αλλά πόσο εύκολο θεωρείς να κάθεσαι σε ένα ταξί όλη μερα και να εχεις την προσοχή να μην σου πεταχτεί κανείς μπροστά σου κτλ ε σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν αυτά . 1
johndoe2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Το χειρότερο που έχω κάνει μια φορά στα 17. Ανέβηκα 2ο όροφο με μια σκάλα σπασμένη ξύλινη και έβαζα κεραμύδια με κάτι άλλους. Μετά έπρεπε να ξανα κατέβω. Ημουν ετοιμος να κατασκηνώσω στην ταράτσα.
Iris_89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Η ψυχολογική κούραση έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις (συνήθως) από την απλή χειρωνακτική. 6
Porg Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 http://el.wikiquote.org/wiki/%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1 Ακόμα και η βαρύτερη εργασία, όταν γίνεται με ευχαρίστηση, παύει να είναι κουραστική ~ Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Αν κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, δε θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα στη ζωή σου ~ Κομφούκιος 2
qsis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) τα χειρωνακτικά είναι πολύ πιο δύσκολα, τέλος στο γραφείο είσαι μπουχέσας και αγχώνεσαι (που είναι πολύ ύπουλο βέβαια για την υγεία σου) κτλ κτλ, αλλά κάθεσαι σε βαριές χειρωνακτικές δουλειές απλά πεθαίνεις σιγά σιγά, αν ήταν τόσο ευχάριστες δε θα έφευγαν οι πατεράδες μας τρέχοντας από τα χωριά τους και όποιος είναι της πολής και έχει κάτσει να κάνει χειρωνακτικές εργασίες καταλαβαίνει τη διαφορά, εγώ μετά από ελιές θέλω μια βδομάδα να συνέλθω, το καλοκαίρι που έβαφα 3 μέρες κοιμόμουν όλες τις ώρες που δεν έβαφα Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2015 από qsis 10
Δημοφιλής ανάρτηση DrLo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Ακόμα και η βαρύτερη εργασία, όταν γίνεται με ευχαρίστηση, παύει να είναι κουραστική ~ Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Αν κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, δε θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα στη ζωή σου ~ Κομφούκιος Είπαν δύο άνθρωποι που μάλλον δεν είχαν δουλέψει ποτέ σε χειρονακτική εργασία 37
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Είναι στον άνθρωπο... Πέραν του παρελθόντος στο οποίο μετά το λύκειο για 2 καλοκαίρια δουλευα σαν βοηθος ψυκτικού με 8-10 εγκαταστάσεις aircondition την ημέρα και με το που έφτανα σπίτι έλιωνα κυριολεκτικά ..Προσθέτω ότι το επόμενο πρωί σηκωνόμουν ακμαιότατος... Επί 8 χρόνια δούλευα σαν τεχνικός υπολογιστών σε 2 εταιρείες. Κούραση υπήρχε , πίεση , ήμουν όλη την ώρα στην τσίτα γιατί είχα αναλάβει πολλά πράγματα αλλά δεν σκεφτόμουν τίποτα. Τα 5 όμως τελευταία χρόνια κάθομαι σε ένα γραφείο 8 ώρες την ημέρα. Ψυχολογικά έχω καταρρεύσει είναι η αλήθεια , σωματικά το ίδιο , δεν έχω τις αντοχές που είχα και εύχομαι να βρεθεί κατι να αλλάξει την κατάσταση. Σίγουρα άλλοι την βρίσκουν με το να κάθονται σε ένα γραφείο. Δεν λέω ότι δεν κάνω δουλειά αλλά λόγω του ότι είμαι αρκετά νευρικός και δεν μπορώ να κάτσω στιγμή αυτό το πράγμα τα 5 τελευταία χρόνια με έχει γονατίσει... 2
evabb Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Ο οικοδομος πχ ειναι πιο δυσκολο επαγγελμα ? απο εναν πωλητη στο Κωτσοβολο πχ, η εναν τεχνικο δικτυων, η εναν γραμματεα σε μια εταιρια; Μηπως ενας δικηγορος η λογιστης κουραζεται ποιο ευκολα; Ενας γιατρος πχ, μετα απο ετη διαβασματος, περνα ξεκουραστα την εργασια του στο νοσοκομειο; Λιγο μπερδεμενη η σκεψη μου, αλλα καταλαβατε που το παω. Ποια η γνωμη σας σχετικα με τις εργασιες που απαιτουν να εχεις σωματικη αντοχη, να τρεχεις, να σηκωνεις βαρη, να σκυβεις κτλ, και το αν πιστευετε οτι αυτα τα επαγγελματα ειναι ευκολα επειδη δεν χρειαστηκε να κουραστεις στο παρελθον πνευματικα. Εχετε εργαστει ποτέ νομιμα η μη σε τετοιου ειδους δουλεια; Εξαιρω τα επαγγελματα οπως ντελιβερας(με μηχανκακι/αυτοκινητο), ταξιτζης, ψιλικατζης, οδηγος λεωφορειου διοτι αυτα ειναι ουδετερα επαγγελματα κατα την γνωμη μου.στα οποια συνηθως μονο κουραζεσαι απο την βαρεμαρα. (ουτε κουραζεσαι σωματικα ουτε το μυαλο δεν κανει πολυπλοκες σκεψεις). Επισης εχετε καταληξει ποτε στο ποιο επαγγελμα ειναι ποιο ευκολο; Σας φαινονται ολα ιδια απο αποψης κουρασης; Το μυστικο για να μην κουραζομαστε ειναι να ασχοληθουμε με κατι που μας αρεσει, οκ αυτο το ξερουμε, ισχυει ομως? Προτιμω να απαντησετε και στις τρεις ερωτησεις. δεν νομιζω οτι μπορουμε να συγκρινουμε τα επαγγελματα γενικοτερα. σιγουρα καποια εχουν περισσοτερα χρηματα, άλλα περισσοτερη σωματικη δουλεια κι αλλα περισσοτερη πνευματικη αλλα δεν νομιζω οτι ο γιατρος την βγαζει πιο χαλαρα παντα απο τον οικοδομο. θα προτιμουσα να δουλευα σε οικοδομη παρα στα επειγοντα νοσοκομειου. δεν εχω δουλεψει σε καθαρα χειρονακτικο επαγγελμα αλλα αυτό που κανω εχει πολλες φορες πολυ περπατημα, ορθοστασια και διατρεχω θανασιμο κινδυνο ανα πασα στιγμη σε περιπτωση μιας λαθος κινησης. πιο ευκολο επαγγελμα παντως θεωρω κατι αισθητικους και μανικιουριστες (οχι κομμωτριες αυτες πεθαινουν απο την ορθοστασια) 2
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Ευτυχία λέει είναι όχι να κάνεις αυτό που σου αρέσει , αλλά να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Πιστεύω ότι ταιριάζει και στον τομέα της εργασίας. Αυτό που είπε ο Κομφούκιος στο πιο πάνω post είναι καθόλα σωστό αλλά προσωπικά δεν μου ταιριάζει. Χειρωνακτική η όχι αν δεν φεύγεις ακμαίος από την δουλειά σου παρόλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει και να βιάζεσαι να ξαναεπιστρέψεις το άλλο πρωί , τότε κάτι δεν πάει καλά. Και εγώ με τα χίλια θα προτιμούσα τώρα αντί να κάθομαι στο γραφείο και να γράφω αυτό το post Να ήμουν σε ένα πάγκο , να έχω ένα κατσαβίδι στο κάθε χέρι , και μπροστά μου δέκα μηχανήματα για δέσιμο , για format , για αναβάθμιση και να πρέπει να τελειώσω γρήγορα γιατί μετά έχω να πάω σε πελάτη να του εγκαταστήσω 5 μηχανήματα στο δίκτυο και να του φτιάξω το domain. Θα με πείτε μαζόχα... Αλλά αν δεν είχα παιδιά , σκυλιά γατιά θα είχα σηκωθεί προ πολλού από αυτό το γραφείο... Δυστυχώς τα λεφτά τα έχουμε ανάγκη και αν φύγουμε δεν ξέρουμε αν θα βρούμε αυτόν τον πολυπόθητο πάγκο (στην περίπτωση μου) 1
qsis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 δεν νομιζω οτι μπορουμε να συγκρινουμε τα επαγγελματα γενικοτερα. σιγουρα καποια εχουν περισσοτερα χρηματα, άλλα περισσοτερη σωματικη δουλεια κι αλλα περισσοτερη πνευματικη αλλα δεν νομιζω οτι ο γιατρος την βγαζει πιο χαλαρα παντα απο τον οικοδομο. θα προτιμουσα να δουλευα σε οικοδομη παρα στα επειγοντα νοσοκομειου. δεν εχω δουλεψει σε καθαρα χειρονακτικο επαγγελμα αλλα αυτό που κανω εχει πολλες φορες πολυ περπατημα, ορθοστασια και διατρεχω θανασιμο κινδυνο ανα πασα στιγμη σε περιπτωση μιας λαθος κινησης. πιο ευκολο επαγγελμα παντως θεωρω κατι αισθητικους και μανικιουριστες (οχι κομμωτριες αυτες πεθαινουν απο την ορθοστασια) o γιατρός στα επείγοντα από ένα σημείο και μετά γίνεται αναίσθητος και αυτό που εσένα σου φαίνεται φρικτό για αυτόν είναι ρουτίνα ο οικοδόμος τι θα κάνει; θα πάει 50 θα έχει διαλυμμένες μέσες, γόνατα, κήλες και θα περιμένει καμιά μέρα να πέσει από τη σκαλωσιά καθώς ζαλίστηκε και να μείνει στο τόπο; δε λέω κάποια επαγγέλματα θέλουν πολλή δουλειά όχι απλά να φτάσεις κάπου, αλλά ακόμα και να ξεκινήσεις (όπως ο γιατρός), όμως με την εμπειρία γίνονται πολύ πιο εύκολα, σε αντίθεση με τα χειρωνακτικά που όσο μεγαλώνεις γίνονται αφόρητα επίσης φαντάσου να πάθεις κάτι (να αρρωστήσεις πχ ή να πάθεις κάποια αναπηρία, ή κάποιο σοβαρό ατύχημα) είναι το ίδιο να συνεχίσεις να δουλεύεις σε δουλειά γραφείου ή σε χειρωνακτική 1
redhotstef Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Και εγώ με τα χίλια θα προτιμούσα τώρα αντί να κάθομαι στο γραφείο και να γράφω αυτό το post (....) Θα με πείτε μαζόχα... Εχεις χρονο για γραψεις ποστ (αφου πρωτα διαβασες το θεμα) σε ακυρο site, ενω δουλευεις; Δημοσιος, ε; Αυτο οχι, δεν μπορω να το καταλαβω.. Εγω ξεσκιστηκα σημερα στη δουλεια και εκανα διαλειμμα δυο δεκαλεπτων μονο, μεσα σε 7 ωρες. Θα προτιμουσα να ειμαι στην θεση σου, οχι επειδη μονο εχεις χρονο να μπορεις να βαρεθεις, αλλα και επειδη σιγουρα θα παιρνεις τριπλασια χρηματα απ οσα παιρνω εγω..
panos2171 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Όταν κουράζεσαι σωματικά χρειάζεσαι περισσότερη ξεκούραση από την ψυχολογική κούραση οπότε ναι η χειρονακτική εργασία είναι πιο κουραστική. 1
whodatinsomniaK Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Έχοντας δουλέψει σε κατασκευές, αποφάσισα να γίνω επιστήμονας.
Miracle Worker Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Όταν κουράζεσαι σωματικά χρειάζεσαι περισσότερη ξεκούραση από την ψυχολογική κούραση οπότε ναι η χειρονακτική εργασία είναι πιο κουραστική. Ανάλογα την περίσταση. Την ψυχολογική κούραση, πίεση να το πω καλύτερα, μπορεί να την κουβαλάς και εκτός δουλειάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις