Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι στον άνθρωπο...

Πέραν του παρελθόντος στο οποίο μετά το λύκειο για 2 καλοκαίρια δουλευα σαν βοηθος ψυκτικού με 8-10 εγκαταστάσεις aircondition την ημέρα και με το που έφτανα σπίτι έλιωνα κυριολεκτικά ..Προσθέτω ότι το επόμενο πρωί σηκωνόμουν ακμαιότατος...

.

εχω τύχει σε ψυκτικό που δούλευα και εγώ εως και 10 εγκαταστάσεις 2 ατομα και καμια φορά 3 όχι πάντα,

το σύνηθες ωράριο ήταν το χειμώνα 8.30 με 9 το βράδυ επίσεις καμιά φορά είχα εργαστήριο στην σχολή και εφευγα απο την δουλιά 3 ώρα το μεσημέρι και πηγαινα εργαστηριο μεχρι τις 9 και μετά ξανα στη δουλιά μεχρι τις 11 το βράδι, το καλοκαιρακι εντάξει παιδιά οποιος δεν το εχει ζήσει δεν μπορει να καταλάβει κατακαλόκαιρο που οι εγκαταστάσεις δίνουν και παίρνουν μιλάμε για ωράρια τρελά δηλαδή 8.30 το πρωί  με 23.00 καθημερινά και πχ μια φορά θυμαμε που ετυχε καποια δουλιά εκτακτη 8.30 με 3.30 παρακαλώ το πρωί σε ηλικία 17 χρονων και εβδομαδιατικο δεκα χιλιαδες δρχ ή απόλυτη εκμετάλευση δηλαδή, στα παιδιά της σχολής που πηγαιναν για πρακτική no mercy.. άντεξα 1 χρόνο και κάτι.. είναι όπως μαθει κανείς .

Μην ξανακούσω ατάκες τύπου δουλευω σαν αλβανός! :-D

• 4 μήνες μετά...
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τελευταια πηγαινω σε φορτηγο οπου ξεφορτωνουμε σε σουπερμαρκετς διαφορα προιοντα κτλ. Τα χερια μου τις πρωινες ωρες κυριως μετα το ξεφορτωμα με πονανε. Δεν μπορω να καταλαβω αν με πονανε οι μυες των χεριων, η τα κοκκαλα του χεριου, η ειναι αποτελεσμα ψυξης οταν εχουμε ανοιχτο το παραθυρο κατα το δρομολογιο. Με πονανε παντως τοσο ωστε ακομα και ελευθερα κατω να τα αφηνω, και κραταει κανα εικοσαλεπτο περιπου, εκτο και αν στην επομενη παραλαβη παλι εχουμε να κουβαλησουμε αρκετα προιοντα παλι.

Τα χερια γυμναζονται καθολου η τους κανω κακο με αυτη τη δουλεια; Φταει που δεν εχω συνηθισει ακομα το ειδος της εργασιας ή καποιες δουλειες ειναι φτιαγμενες μονο για συγκεκριμενους σωματοτυπους ανθρωπων;

Το λεω αυτο διοτι εγω ειμαι αδυνατος και ψηλος και ακομα και στα πολλα σκυψιματα με ποναει η μεση μου κατα τη διαρκεια της εργασιας. Ενω απ την αλλη, ενας συναδελφος που ειναι κοντος και αδυνατουλης, αν και γυμνασμενος φαση πακιστανος, και οχι μποντυμπιλντερ, μου λεει οτι η μεση του δεν κουραζεται καθολου, και τα χερια του μια χαρα, σπανια να νιωσει πονο μετα την εργασια. Αυτος ειναι καιρο σε αυτη τη δουλεια, εγω εχω καμια δεκαρια μερες.

Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν μου κανει κακο αυτή δουλεια, ή απλως δεν εχω συνιθησει ακομα. Απο λεφτα ψιχουλα, αλλα απ το τιποτα.. δεν ειναι αυτο το θεμα παντως.

Δημοσ.

Φίλε υπομονή μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο. Εγώ πριν 13 χρόνια είχα δουλέψει σε αποθήκη σούπερ μάρκετ, παραλαβές φόρτωμα κλπ. Ήμουν μικρός τότε και έλεγα όλο ναι με αποτέλεσμα να μου φορτώνουν τις πιό βαριές δουλειές. Απο τότε οπότε κάθομαι σταυροπόδι μουδιάζει το ενα πόδι. Σίγουρα έχει να κάνει με τη μέση. Ψάξε κάτι άλλο, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια

Δημοσ.

τελευταια πηγαινω σε φορτηγο οπου ξεφορτωνουμε σε σουπερμαρκετς διαφορα προιοντα κτλ. Τα χερια μου τις πρωινες ωρες κυριως μετα το ξεφορτωμα με πονανε. Δεν μπορω να καταλαβω αν με πονανε οι μυες των χεριων, η τα κοκκαλα του χεριου, η ειναι αποτελεσμα ψυξης οταν εχουμε ανοιχτο το παραθυρο κατα το δρομολογιο. Με πονανε παντως τοσο ωστε ακομα και ελευθερα κατω να τα αφηνω, και κραταει κανα εικοσαλεπτο περιπου, εκτο και αν στην επομενη παραλαβη παλι εχουμε να κουβαλησουμε αρκετα προιοντα παλι.

Τα χερια γυμναζονται καθολου η τους κανω κακο με αυτη τη δουλεια; Φταει που δεν εχω συνηθισει ακομα το ειδος της εργασιας ή καποιες δουλειες ειναι φτιαγμενες μονο για συγκεκριμενους σωματοτυπους ανθρωπων;

Το λεω αυτο διοτι εγω ειμαι αδυνατος και ψηλος και ακομα και στα πολλα σκυψιματα με ποναει η μεση μου κατα τη διαρκεια της εργασιας. Ενω απ την αλλη, ενας συναδελφος που ειναι κοντος και αδυνατουλης, αν και γυμνασμενος φαση πακιστανος, και οχι μποντυμπιλντερ, μου λεει οτι η μεση του δεν κουραζεται καθολου, και τα χερια του μια χαρα, σπανια να νιωσει πονο μετα την εργασια. Αυτος ειναι καιρο σε αυτη τη δουλεια, εγω εχω καμια δεκαρια μερες.

Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν μου κανει κακο αυτή δουλεια, ή απλως δεν εχω συνιθησει ακομα. Απο λεφτα ψιχουλα, αλλα απ το τιποτα.. δεν ειναι αυτο το θεμα παντως.

Ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη σωματοδομη.Διαφορετικες αντοχες.Υπαρχουν ομως  καποιοι που δεν δυσκολα παθαινουν κατι.Εσυ δεν εισαι απο αυτους οπως τα λες.Οπως και εγω.

Νομιζω πως οταν δεν εχεις τα καταλληλα κιλα και δεν εισαι γυμνασμενος τοτε οι μυες σου δεν επαρκουν για να αντεξουν το βαρος και ζοριζεται το σκελετικο σου συστημα.

Σε τετοιες δουλειες ειναι θεμα χρονου να παθεις καποιο προβλημα.Το συχνοτερο ειναι η μεση που δεν περναει ποτε.

Εχω προβλημα με την μεση μου και καποιες φορες με πιανει.Δεν ειναι σοβαρο αλλα θα προτιμουσα να μην το ειχα και καποια στιγμη ισως χειροτερεψει.Το κληρονομησα απο χειρονακτικη εργασια που ειχε βαρη κλπ.Καποιες φορες σκεφτομαι τι βαρη σηκωνα που ηταν υπερβολικα για εμενα και το ζορι στην δουλεια(σφιξιματα με δυναμοκλειδα κλπ) και λεω απο μεσα μου.Τι εκανα ρε γαμωτο?Τουλαχιστον επαιρνα καλο μισθο και ημουν σε αρκετα καλυτερη φυσικη κατασταση απο οτι τωρα που κανω καθιστικη δουλεια και δεν γυμναζομαι.Καποια διαστηματα πηγαινα και γυμναστηριο αλλα ηταν καπως δυσκολα.Τωρα ομως μπορω να γυμναστω χωρις να εχω και την κουραση της δουλειας που πονουσαν ποδια,πλατες,μεση,χερια,ολο το σωμα.Την επομενη ημερα το πρωι ημουν ακομα κουρασμενος πολλες φορες.

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία, η πνευματική δουλειά, που μου αρέσει πολύ περισσότερο στην τελική, με κουράζει περισσότερο και είναι μάλλον χειρότερη για την υγεία μου από τη χειρωνακτική. Παλιότερα δούλευα κάθε καλοκαίρι σε χειρωνακτική δουλειά, και όχι μία-δύο βδομάδες...

Την ευχαρίστηση της "χειρωνακτικής" δουλειάς τη βρίσκω στην προπόνηση ή σε δραστηριότητες, οπότε υποκαθίσταται κάπου εκεί. Ζω μόνο την ευχάριστη της πλευρά πλέον, δηλαδή χωρίς το (μικρό) άγχος που έχει, συγκριτικά με τη δουλειά γραφείου.

Δημοσ.

Όντας σερβιτορος τα τελευταία χρόνια μπορώ να πω πως η ορθοστασία με έχει πεθάνει, υπάρχουν μέρες που απο τις 11 το πρωί ως τις 2-3 το βράδυ δεν θα κάτσω καθόλου και ούτε λόγος για διάλειμμα αν εχεις κόσμο.

Απο την άλλη πάλι εγώ θεωρώ ιδανική δουλειά του φούρναρη που ψάχνω να βρω κιόλας όποτε πιστεύω είμαι λίγο μαζοχας.

Δημοσ.

Το επαγγελμα του κλητηρα πως σας φαινεται απο αποψη δυσκολιας κουρασης κλπ;

Κούραση δεν βλέπω να έχει απλα θα μετακινεισαι συνεχώς, μάλλον έχει καλά λεφτά αφού θα πληρωνεσαι ανά επίδοση που είναι ουκ ολίγες.

Στα αρνητικά τώρα, δουλειά σου θα είναι να επιδιδεις εξώδικα, κλητεύσεις, διαταγές πληρωμής, κατασχετηρια γεγονός που θα σε καθιστά το λιγότερο αντιπαθή στους ανθρώπους που θα πηγαίνεις. Επιπλέον αργά ή γρήγορα θα αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμων κατοικιών οποτε δεν θα σε περιμένουν με σοκολάτες, θα χρειαστεί να πας με συνοδεία αστυνομίας να πεταξεις τον κοσμο δια της βίας απο το σπίτι του. Σκέψου το καλά αν το έχεις κσι αναλόγως προχωρας.

Δημοσ.

Εγώ ένα καλοκαίρι είχα δουλέψει σε μάντρα με οικοδομικά υλικά (άμμους, τούβλα κλπ). Άλλες φορές πήγαινα με τον πατέρα μου (που είναι ηλεκτρολόγος) σε οικοδομές. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν πέσει οι δουλειές (λογικό μιας και πόσοι φτιάχνουν σπίτια πλέον) και δεν πηγαίνω πλέον.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...