ChrosZap Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Πω Πω ευχαριστω πολυ παιδια . Μαλλον απο καλοκαιρακι θα βγω με το φιεστα ! Απλα η αληθεια ειναι οτι εγω ενταξει μεγαλωσα στην αθηνα και δεν ξερω ποσα τοπια καλα υπαρχουν γυρω γυρω και ποσα μπορεις να τα πας με το αμαξι και να τα απολαυσεις! Αλλα με την βοηθεια σας και αυτα που προτεινατε καπου θα παω. Ευχαριστω για τις συμβουλες και για το αμαξι . Πολλα ατομα οταν μαθανε οτι πηρα αμαξι μου λεγανε να πω χαλκιδα να το στρωσο (το ειδη στρωμενο) και για να πιω καλο καφε αλλα δεν μπορουσα να τους παρω κ σοβαρα και ο λογος ηταν χαζος για μενα. Το ταξιδι εγω πιστευω ειναι αλλιως.
*nenya* Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Λέμε ότι θέλουμε ; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Δεν κυκλοφορούν ξεμπαρκα τα ζώα, οι βοσκοί τα έχουν σε ασφαλές σημείο, πάντα. Όσο κακό θα είναι για εσένα να χτυπήσεις τόσο κακό θα είναι για τον βοσκό να χάσει ένα ζώο από ατύχημα. Έχω ζήσει το 80% της ζωής μου σε επαρχία. Σε κάθε μου ταξίδι προς Αρκαδία μεριά πάντως, ΚΑΘΕ φορά θα συναντήσουμε έναν βοσκό με το κοπάδι του να διασχίζει τον δρόμο. Και επειδή οι πιο πολλές στροφές είναι απότομες πρέπει να πηγαίνεις πολύ αργά μην πατήσεις ξαφνικά κανα ζωντανό και με κίνδυνο να σκοτωθείς κι εσύ μαζί (δεν έχει καλή ορατότητα να το δεις από απόσταση). Προς τον topic starter: ~Επίσης, προσοχή σε τρακτέρ, πέτρες που έχουν κυλήσει στους δρόμους απ'τις πλαγιές, γκρεμούς, προσοχή απογευματάκι/βράδυ νωρίς μήπως πεταχτεί καμιά αλεπού ή κουνάβι. ~Έχε και ένα μπιτόνι βενζίνη μαζί σου για καλό κ για κακό γιατί δεν θα συναντάς συχνά βενζινάδικα στην διαδρομή σου. ~Και νερό ε. (Αν και σε πολλά μέρη της χώρας μας έχει πηγές κ μπορείς να γεμίσεις κανα μπουκάλι.) ~Στον/στην συνοδηγό σου να πεις νά'χει τα μάτια ανοιχτά (you never know). ~ΜΗΝ βγάζεις φωτό/βίντεο ενώ οδηγείς. Ας βγάλουν οι άλλοι για σένα. ~Πιάσε κουβέντα στα παπούδια, γουστάρουν νέες φάτσες, νέο κόσμο. Δεχτείτε κεράσματα (μέχρι ένα όριο ε!). ~Ξεκίνα το ταξίδι πρωί πρωί φρέσκος μετά από καλό ύπνο. Όποτε κουραστείς δώσε το σε άλλον να οδηγήσει ή κάντε στάσεις. Δεν υπάρχει βιασύνη. ~Μερικές ιδέες για μέρη: Γαλαξείδι, Στύρα, Γαλατάς (και μετά απέναντι Πόρος), Στεμνίτσα, Λαγκάδια, Βυτίνα, Αρχαία Ολυμπία (διαδρομή μέσα στα δέντρα) κλπ. 3
zio10 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Σε κάθε μου ταξίδι προς Αρκαδία μεριά πάντως, ΚΑΘΕ φορά θα συναντήσουμε έναν βοσκό με το κοπάδι του να διασχίζει τον δρόμο. Και επειδή οι πιο πολλές στροφές είναι απότομες πρέπει να πηγαίνεις πολύ αργά μην πατήσεις ξαφνικά κανα ζωντανό και με κίνδυνο να σκοτωθείς κι εσύ μαζί (δεν έχει καλή ορατότητα να το δεις από απόσταση). Προς τον topic starter: ~Επίσης, προσοχή σε τρακτέρ, πέτρες που έχουν κυλήσει στους δρόμους απ'τις πλαγιές, γκρεμούς, προσοχή απογευματάκι/βράδυ νωρίς μήπως πεταχτεί καμιά αλεπού ή κουνάβι. ~Έχε και ένα μπιτόνι βενζίνη μαζί σου για καλό κ για κακό γιατί δεν θα συναντάς συχνά βενζινάδικα στην διαδρομή σου. ~Και νερό ε. (Αν και σε πολλά μέρη της χώρας μας έχει πηγές κ μπορείς να γεμίσεις κανα μπουκάλι.) ~Στον/στην συνοδηγό σου να πεις νά'χει τα μάτια ανοιχτά (you never know). ~ΜΗΝ βγάζεις φωτό/βίντεο ενώ οδηγείς. Ας βγάλουν οι άλλοι για σένα. ~Πιάσε κουβέντα στα παπούδια, γουστάρουν νέες φάτσες, νέο κόσμο. Δεχτείτε κεράσματα (μέχρι ένα όριο ε!). ~Ξεκίνα το ταξίδι πρωί πρωί φρέσκος μετά από καλό ύπνο. Όποτε κουραστείς δώσε το σε άλλον να οδηγήσει ή κάντε στάσεις. Δεν υπάρχει βιασύνη. ~Μερικές ιδέες για μέρη: Γαλαξείδι, Στύρα, Γαλατάς (και μετά απέναντι Πόρος), Στεμνίτσα, Λαγκάδια, Βυτίνα, Αρχαία Ολυμπία (διαδρομή μέσα στα δέντρα) κλπ. Επίσης, προσοχή στις γυναίκες οδηγούς!
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Επίσης, προσοχή στις γυναίκες οδηγούς! Κυρίως σε αυτές...
MT60RS Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 η καβαντζωμενη βενζινη καλο ειναι να ανανεωνεται καθε μηνα, γιατι χαλαει με τον καιρο μερικες πηγες μπορει να μην ειναι ποσιμες απο ανθρωπους καλο ειναι να μην ξεκινας ωρες αιχμης, γιατι χανεις ωρα και υπομονη
athlios Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 σαν τα παντηλικια εκει, πουθενα δυστυχως. Κανονικα εσεις θα πρεπε να ειστε απο τους καλυτερους driftαδες/SMαδες, αν ειχατε οργανωθει καπως Εδώ πατάνε τους ποδηλάτες στην ευθεία, θες και drift εσύ. γιαρισακι 1300, στο Sακι μετα το Λευκο Πυργο πριν βγεις μεγαλου αλεξανδρου και να κυνηγαω ποδηλατη απο το πλαινο τζαμι. Τωρα δυστυχως ανοιξανε τη νεα παραλια και πρεπει να στρωσανε ασφαλτο σε εκεινο το κομματι... Τι διαφορετικό κάνετε δηλαδή? Οταν και Αν ανεβεις, παρε ενα αστικο για αρχη, και γυρνα την πολη μια καθημερινη πρωι. Απο ανατολικα προς δυτικα. 1
mylo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Λέμε ότι θέλουμε ; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Δεν κυκλοφορούν ξεμπαρκα τα ζώα, οι βοσκοί τα έχουν σε ασφαλές σημείο, πάντα. Όσο κακό θα είναι για εσένα να χτυπήσεις τόσο κακό θα είναι για τον βοσκό να χάσει ένα ζώο από ατύχημα. Έχω ζήσει το 80% της ζωής μου σε επαρχία. Σαφώς και δεν λέμε ότι θέλουμε και σαφώς υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. μου έχει τύχη μέχρι και άλογο να πεταχτεί στο δρόμο (κοζάνης-καστοριάς). επίσης δε χρειάζεται να είσαι από επαρχία, κατέβα από πανόραμα -> θέρμη και ισως να πετύχεις τον βοσκό που πάει βόλτα το κοπάδι του και περνά σα να μη τρέχει τίποτα.... 1
zio10 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Σαφώς και δεν λέμε ότι θέλουμε και σαφώς υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. μου έχει τύχη μέχρι και άλογο να πεταχτεί στο δρόμο (κοζάνης-καστοριάς). επίσης δε χρειάζεται να είσαι από επαρχία, κατέβα από πανόραμα -> θέρμη και ισως να πετύχεις τον βοσκό που πάει βόλτα το κοπάδι του και περνά σα να μη τρέχει τίποτα.... Στον δρόμο Καστοριά-Φλώρινα πέτυχα αρκουδο-οικογένεια!
Adon1s Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Σιθωνία απο Λακάρα προς Βουρβουρού επίσης πέτυχα κοπάδι
marios_geo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 ~Έχε και ένα μπιτόνι βενζίνη μαζί σου για καλό κ για κακό γιατί δεν θα συναντάς συχνά βενζινάδικα στην διαδρομή σου. Όλα τα άλλα, καλά. Πότε όμως βενζίνη σε μπιτόνι. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να κάνει στραβά. Επιπλέον, πότε δεν κατάλαβα ακριβώς τον λόγο για όσο τέτοιο. Αφού βλέπεις τον δείκτη, δεν μπορεις να υπολογίσεις;
zio10 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Όλα τα άλλα, καλά. Πότε όμως βενζίνη σε μπιτόνι. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να κάνει στραβά. Επιπλέον, πότε δεν κατάλαβα ακριβώς τον λόγο για όσο τέτοιο. Αφού βλέπεις τον δείκτη, δεν μπορεις να υπολογίσεις; Μπορεί για αρκετά χιλιόμετρα να μην πετύχεις ανοιχτό (ή και καθόλου) βενζινάδικο....για το μπιτόνι συμφωνώ, έχω ακούσει ότι είναι επικίνδυνο να το κουβαλάς
gokuthelegend Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Όλα τα άλλα, καλά. Πότε όμως βενζίνη σε μπιτόνι. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να κάνει στραβά. Επιπλέον, πότε δεν κατάλαβα ακριβώς τον λόγο για όσο τέτοιο. Αφού βλέπεις τον δείκτη, δεν μπορεις να υπολογίσεις; Σωστός, επιπλέον δεν χρειάζεται να περιμένεις να αδειάσει για να ξαναβάλεις βενζίνη. Και στο 1/3 να είναι, με την πρώτη ευκαιρία αν βρεις βενζινάδικο βάζεις λίγη.
Adon1s Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Να πω οτι ειναι καλοκαιρι και βαραει ο ηλιος τη λαμαρινα και μεσα φτανεις συους 50 βαθνους ναι, οκ Αλλα βενζινη σε μπιτονι Χειμωνιατικα τι κινδυνος να υπαρχει ;
zio10 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Να πω οτι ειναι καλοκαιρι και βαραει ο ηλιος τη λαμαρινα και μεσα φτανεις συους 50 βαθνους ναι, οκ Αλλα βενζινη σε μπιτονι Χειμωνιατικα τι κινδυνος να υπαρχει ; Ίσως το λένε για περίπτωση ατυχήματος? Δεν ξέρω σίγουρα αλλά το έχω ακούσει αρκετές φορές! (προσωπικά δεν κουβαλάω ποτέ βενζίνη...μια φορά παλιότερα έχω καταφέρει να μείνω και κάμποσες φορές το γλίτωσα παρά τρίχα ) Άσχετο, έχω ακούσει όταν αν μείνεις από βενζίνη σε εθνική οδό τρως πρόστιμο! Ισχύει κάτι τέτοιο ξέρει κανείς?
Dare-Devil Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 ^το να σου βγει κανά γελάδι, πρόβατο, άλογο μπροστά σου ή να σκάσει κανα λάστιχο και να μη ξες να το αλλάξεις ? Με την ίδια λογική το να σου πεταχτεί αμαξι μηχανάκι πεζός εντός Αθήνας. Το να μην ξέρεις να αλλάξεις ενα λάστιχο το θεωρώ αστείο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα