Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σαφώς και πρέπει να προσέχεις εντός πόλεων για πεζούς και μηχανάκια, απλά όταν ταξιδεύεις ίσως το θεωρείς απίθανο να σου συμβεί και είσαι εντελώς ανυποψίαστος. όσο για το αν ξέρει κάποιος να αλλάζει λάστιχο είμαι σίγουρος πως εδώ μέσα 3 στους 4 δεν ξέρουν και πως και οι 4 θα πάρουν τηλ στην οδική αντι να το κάνουν μόνοι τους.

• Like 1
Δημοσ.

σαφώς και πρέπει να προσέχεις εντός πόλεων για πεζούς και μηχανάκια, απλά όταν ταξιδεύεις ίσως το θεωρείς απίθανο να σου συμβεί και είσαι εντελώς ανυποψίαστος. όσο για το αν ξέρει κάποιος να αλλάζει λάστιχο είμαι σίγουρος πως εδώ μέσα 3 στους 4 δεν ξέρουν και πως και οι 4 θα πάρουν τηλ στην οδική αντι να το κάνουν μόνοι τους.

Και πολλοί ξέρουν "θεωρητικά". Στην πράξη μπορεί να νομίζουν ότι είναι 10 λεπτά δουλειά και να τους πάρει μια ώρα...

Δημοσ.

Και πολλοί ξέρουν "θεωρητικά". Στην πράξη μπορεί να νομίζουν ότι είναι 10 λεπτά δουλειά και να τους πάρει μια ώρα...

Κοίτα, κάποιος που δεν το έχει ξανακάνει και που δεν έχει δει να το κάνουνε, μπορεί να μην τα καταφέρει ποτέ ή να τα καταφέρει μετά από πολύ ώρα. Εγώ προσωπικά δεν έχω αλλάξει ποτέ τροχό αλλά έχω δει να το κάνουνε, πιστεύω ότι θα μου πάρει περισσότερη ώρα από κάποιον που είναι ποιο έμπειρος, αλλά δεν θα δυσκολευτώ. Αν δεν είχα δει ποτέ πως αλλάζεις ρόδα, μάλλον θα είχα καλέσει την οδική βοήθεια σε περίπτωση που μου τύχαινε κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Το να αλλάζουμε λάστιχο και να βάζουμε αλυσίδες/κουβέρτες είναι χρήσιμο να τα ξέρουμε. Αν γίνεται να κάνουμε και πρακτική ακόμα καλύτερα!

• Like 1
Δημοσ.

Το να οδηγάς ήρεμα είναι εχθρός των αντανακλαστικών σου αν συμβεί κάτι. Ναι έχεις δίκιο όταν οδηγείς σε επαρχιακό δίκτυο και πας ταξιδάκι συνήθως οδηγάς ανυποψίαστα. Το νευρικό σου σύστημα δεν είναι σε εγρήγορση ενώ μέσα στην πόλη είναι σε υψηλή εγρήγορση. 

Ούτε εγώ έχει τύχει να αλλάξω λάστιχο αλλα ξέρω τον τρόπο και έχω δει απο κοντά αρκετές φορες. Καλό είναι τουλάχιστον όλοι μας να δούμε ένα οδηγό αλλαγής ελαστικού στο youtube .

Δημοσ.

Δηλαδη οδηγας νευρικα για να εχεις τα αντανακλαστικα σου σε εγρηγορση?

Νομιζω σκεφτεσαι λανθασμενα...

Πιο πολυ μετραει η εμπειρια και να ξερεις που βρισκεσαι...

• Like 1
Δημοσ.

Βασικό tip: για αναψυχή, απέφυγε τους αυτοκινητοδρόμους. Δε μπορείς να κινηθείς σε ρυθμό βόλτας και να χαλαρώσεις. Δεν έχει τίποτα να δεις, παρά μόνο πινακίδες, άσφαλτο και διόδια.

Επαρχιακό οδικό δίκτυο και τα μυαλά στα κάγκελα! Κινείσαι με το ρυθμό που θες. Χαζεύεις. Κάνεις στάση σε τυχαία χωριουδάκια για καφέ ή φαγητό. Χαζεύεις κι άλλο. Σταματάς όπου σου κα**ώσει και για όποιο λόγο θες (π.χ. φωτογραφία, κατούρημα, σεξ πίσω απ'τους θάμνους). Σου κόβει το δρόμο το κοπάδι του τσομπάνη. Ε, γενικά, για βόλτα, οι επαρχιακοί δρόμοι είναι ταμάμ. Περνάς καλύτερα.

Προσωπικά, όσα χιλιόμετρα κάνω για δουλειές, άλλα τόσα κάνω για βόλτες. Ή και περισσότερα. Αυτό είναι το ωραίο στο να έχεις αμάξι ή μηχανή! Στη δουλειά πας και με το αστικό...

Και εκεί δίπλα στο κοπάδι του τσοπάνη να και ένα βενζινάδικο με 1.89 ευρω το λίτρο η 95άρα...

Δημοσ.

Δηλαδη οδηγας νευρικα για να εχεις τα αντανακλαστικα σου σε εγρηγορση?

Νομιζω σκεφτεσαι λανθασμενα...

Πιο πολυ μετραει η εμπειρια και να ξερεις που βρισκεσαι...

Διάβασε καλύτερα αυτά που εγγραψα. Δεν είπα πουθενα ότι οδηγάω νευρικά ή πρέπει να οδηγάς νευρικά. Απλα έκανα μια διαπίστωση. Όταν είσαι σε τσίτα σε εγρήγορση κτλ αντιδράς καλύτερα. Μέσα σε πόλη έχεις μονίμως το νευρικό σου σύστημα σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να είσαι πιο αποτελεσματικός στο να αποφύγεις κάτι.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...