Anorymous Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Εγω λεω να φερουμε τα 5 λιονταρια του Voltron 2
erefer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Ενα πάρκο όπως αυτό που αναφέρεται στο τέλος του κειμένου στη θεσσαλία θα έφερνε ~100.000 έξτρα τουρίστες κάθε χρόνο. Βέβαια για να δημιουργηθεί σήμερα ένα τέτοιας έκτασης πάρκο στην Ελλάδα είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο. Πριν 60 χρόνια ίσως ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Εστω οτι αποφασίζουν να φτιάξουν ένα τέτοιο τεχνητό πάρκο. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν είναι εξωπραγματικές. 1. Η Ινδία απο ενα πεντάλεπτο που το έψαξα είναι το μοναδικό μέρος που υπάρχουν τα ασιατικά λιοντάρια και απ'οτι κατάλαβα δεν θέλει να χάσει αυτό το τίτλο. Επομένως άντε να τους πείσεις να σου δώσουν 7-8 άγρια λιοντάρια ή να τους κοροϊδέψεις έστω οτι τα θέλεις για ζωολογικό και να σκάσεις καμια 10αριά εκατομμύρια ευρώ. 2.Το μέρος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο όπως λέει και στο κείμενο είναι η θεσσαλία. Για να γίνει αυτό πρέπει να μετακινηθούν 50 χωριά τουλάχιστον και να δοθούν αποζημιώσεις ή παροχές άλλων εκτάσεων. Εκτός αν οι άνθρωποι ζούν αρμονικά με τα λιοντάρια όπως τα χωριά μεσα στο δασος gir, που δεν νομίζω! 3.Τα έξοδα για μεταφορά άλλων άγριων ζώων μέσα στο πάρκο αλλά και να του βάλεις φράχτες και άλλους εξοπλισμούς σε τέτοια έκταση υπολογίζω χονδρικά 300 εκατομμύρια ευρώ. Αρα είναι λίγο χλωμό να γίνει και βολευόμαστε με το Αττικό πάρκο ή φτιάχνουμε ένα μικρότερο και πετάμε μέσα τους Thundercats.
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Βάλε μέσα και έξοδα για φαγητό των ζώων και κτηνιατρικός έλεγχος.
erefer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Βάλε μέσα και έξοδα για φαγητό των ζώων και κτηνιατρικός έλεγχος. Δεν τίθεται θέμα για έξοδα σε φαγητό ζώων αφου εννοείται οτι το πάρκο θα έχει άγρια λιοντάρια, επομένως θα κυνηγούν για τη τροφή τους βουβάλια, αγριογούρουνα, ζαρκάδια, αγριοκάτσικα και οτι άλλα ζώα βάλουν μέσα. Το θέμα είναι τα αρχικά έξοδα του να βάλεις ολα αυτά τα ζώα σε ένα τέτοιο κλειστό σύστημα. Κτηνιατρικό έλεγχο αν δεν απατώμαι σπάνια κάνουν σε τέτοια πάρκα.
gdriver Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 λύγκα πάντως έχω δει δύο φορές. μία στο ζωολογικό της φλώρινας και έναν στο όρος διρφυς (ελεύθερος). αυτο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως ενω καποτε στο χωριό μου κάθε 5 με 10 λεπτά έβλεπες να περνούν από το δρόμο νυφίτσες τώρα πια ούτε μία. 1
~mxls~ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ... και έναν στο όρος διρφυς (ελεύθερος)... Για πόσα χρόνια πριν μιλάς; Στα μέρη μου πάλι (Θεσπρωτια) όποτε πηγαίνω στο πατρικο το μέρος είναι γεμάτο αλεπούδες, καθως δεν άφησαν λύκο για δείγμα.
Prof_Chaos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Αλεπούδες εχει ακόμη και σήμερα στην Νέα Πεντέλη. Ναι εκεί που εχει καεί όλο το δάσος.. Δυστηχώς πριν πολλά χρόνια υπήρξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι (τα γνωστά ζωντανά της κοινωνίας μας το 8-12% υπολογίζω..) που τις σκότωναν χωρίς λόγο. Είχα βρεί αρκετές σκοτωμένες παρατημένες στο δάσος. Δεν εχει κοτέτσια η Νεα Πεντέλη.. Ουτε η αλεπου θα επιτεθεί σε κανένα σκύλο. Για λύκους δεν ξέρω εαν υπήρχαν Πάρνηθα . Οσο για τον λύγκα που αναφέρθηκε διάβασα οτι υπάρχει πληθυσμός στα βαλκάνια και οτι εχει εμφανιστεί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. http://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=10&Itemid=3
kyriakh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Το παρακάτω κείμενο-απάντηση αναφέρεται στα απειλούμενα ζώα στην Ελλάδα. Είναι λίγο άκυρο το θέμα που άνοιξα αλλά μου έκανε τεράστια εντύπωση οτι κάποτε είχαμε άγρια λιοντάρια στην Ελλάδα. Ομολογώ οτι δεν είχα ιδέα και μου φαίνεται κάπως απίστευτο Εσείς γνωρίζατε κατι τέτοιο? Πως θα σας φαινότανε σαν ιδέα να εισάγουν ξανά το ασιατικό λιοντάρι στην Ελλάδα σε κάποιο εθνικό πάρκο? Δεν εννοώ φυσικά να αμολούσαν άγρια λιοντάρια στην πάρνηθα και απο τους 100 ανθρώπους οι 50 να μπαίνουνε στο τελεφερίκ Φαντάζομαι κάποιο ελεγχόμενο με περίφραξη πάρκο όπου θα είχε και αλλα απειλούμενα είδη σε ένα κλειστό οικοσύστημα ας πούμε. Και μετά να κάνουμε σαφάρι όπως στην αφρική κινδυνεύοντας να μας φάνε. Αν γινότανε πως θα το βλέπατε? "Ο λύκος στην Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς στην δύση του… Πλέον ο άνθρωπος έχει εξαπλωθεί παντού και έχει πυκνοκατοικήσει όλα τα μέρη. Αποτέλεσμα αυτής της συνύπαρξης είναι η σταδιακή αφάνιση του λύκου και άλλων άγριων ζώων όπως η αρκούδα, το ζαρκάδι κτλ. ----------- . Που ξέρεις.. ίσως μια μέρα ο βασιλιάς επιστρέψει με επανεισαγωγή απο το δάσος Gir, δίπλα σε κάποια λίμνη που κυνηγούσε ελεύθερος αιώνες πριν, σε ένα τεράστιο εθνικό πάρκο κάπου στη θεσσαλία…" ε τώρα άμα σου πω ότι είχαμε και ελέφαντες θα με πιστέψεις;
DrLo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Ενα πάρκο όπως αυτό που αναφέρεται στο τέλος του κειμένου στη θεσσαλία θα έφερνε ~100.000 έξτρα τουρίστες κάθε χρόνο. Βέβαια για να δημιουργηθεί σήμερα ένα τέτοιας έκτασης πάρκο στην Ελλάδα είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο. Πριν 60 χρόνια ίσως ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Εστω οτι αποφασίζουν να φτιάξουν ένα τέτοιο τεχνητό πάρκο. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν είναι εξωπραγματικές. 1. Η Ινδία απο ενα πεντάλεπτο που το έψαξα είναι το μοναδικό μέρος που υπάρχουν τα ασιατικά λιοντάρια και απ'οτι κατάλαβα δεν θέλει να χάσει αυτό το τίτλο. Επομένως άντε να τους πείσεις να σου δώσουν 7-8 άγρια λιοντάρια ή να τους κοροϊδέψεις έστω οτι τα θέλεις για ζωολογικό και να σκάσεις καμια 10αριά εκατομμύρια ευρώ. 2.Το μέρος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο όπως λέει και στο κείμενο είναι η θεσσαλία. Για να γίνει αυτό πρέπει να μετακινηθούν 50 χωριά τουλάχιστον και να δοθούν αποζημιώσεις ή παροχές άλλων εκτάσεων. Εκτός αν οι άνθρωποι ζούν αρμονικά με τα λιοντάρια όπως τα χωριά μεσα στο δασος gir, που δεν νομίζω! 3.Τα έξοδα για μεταφορά άλλων άγριων ζώων μέσα στο πάρκο αλλά και να του βάλεις φράχτες και άλλους εξοπλισμούς σε τέτοια έκταση υπολογίζω χονδρικά 300 εκατομμύρια ευρώ. Αρα είναι λίγο χλωμό να γίνει και βολευόμαστε με το Αττικό πάρκο ή φτιάχνουμε ένα μικρότερο και πετάμε μέσα τους Thundercats. Κάτσε πρώτα να αποφασίσουνε 331 διαφορετικοί δήμοι / φορείς / "ομάδες πολιτών" / κόμματα / τραμπούκοι κλπ που θα πετάμε τα σκουπίδια και μετά βλέπουμε για πάρκο όπου αμέριμνα λιοντάρια θα κυνηγάνε βουβάλια ενώ 100.000 τουρίστες στα landrover τους μετά τα κοψίδια στη ταβέρνα θα πηγαίνουν για σαφάρι στη λάρισα
razimar Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Ενα πάρκο όπως αυτό που αναφέρεται στο τέλος του κειμένου στη θεσσαλία θα έφερνε ~100.000 έξτρα τουρίστες κάθε χρόνο. Βέβαια για να δημιουργηθεί σήμερα ένα τέτοιας έκτασης πάρκο στην Ελλάδα είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο. Πριν 60 χρόνια ίσως ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Εστω οτι αποφασίζουν να φτιάξουν ένα τέτοιο τεχνητό πάρκο. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν είναι εξωπραγματικές. 1. Η Ινδία απο ενα πεντάλεπτο που το έψαξα είναι το μοναδικό μέρος που υπάρχουν τα ασιατικά λιοντάρια και απ'οτι κατάλαβα δεν θέλει να χάσει αυτό το τίτλο. Επομένως άντε να τους πείσεις να σου δώσουν 7-8 άγρια λιοντάρια ή να τους κοροϊδέψεις έστω οτι τα θέλεις για ζωολογικό και να σκάσεις καμια 10αριά εκατομμύρια ευρώ. 2.Το μέρος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο όπως λέει και στο κείμενο είναι η θεσσαλία. Για να γίνει αυτό πρέπει να μετακινηθούν 50 χωριά τουλάχιστον και να δοθούν αποζημιώσεις ή παροχές άλλων εκτάσεων. Εκτός αν οι άνθρωποι ζούν αρμονικά με τα λιοντάρια όπως τα χωριά μεσα στο δασος gir, που δεν νομίζω! 3.Τα έξοδα για μεταφορά άλλων άγριων ζώων μέσα στο πάρκο αλλά και να του βάλεις φράχτες και άλλους εξοπλισμούς σε τέτοια έκταση υπολογίζω χονδρικά 300 εκατομμύρια ευρώ. Αρα είναι λίγο χλωμό να γίνει και βολευόμαστε με το Αττικό πάρκο ή φτιάχνουμε ένα μικρότερο και πετάμε μέσα τους Thundercats. Κάτι τέτοιο φαντάστηκα, είναι όμως ουτοπία για τα ελληνικά δεδομένα... λύγκα πάντως έχω δει δύο φορές. μία στο ζωολογικό της φλώρινας και έναν στο όρος διρφυς (ελεύθερος). αυτο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως ενω καποτε στο χωριό μου κάθε 5 με 10 λεπτά έβλεπες να περνούν από το δρόμο νυφίτσες τώρα πια ούτε μία. Λύγκα ελεύθερο δεν έχω δεί ποτέ. Λύκο έχω δεί δεκαετία 90 όταν ήμουν μικρός. Ηταν καλοκαίρι και έχουμε εξοχικό σε υπερορεινό οικισμό στην Ευρυτανία. Είχα ανέβει σε μια βουνοκορφή και στην απέναντι ο λύκος. Περιττό να πώ οτι δεν θυμάμαι να έχω ξαναφοβηθεί έτσι. Μου ήρθαν στο μυαλό ιστορίες που έλεγε ο παππούς μου οτι δεν έπρεπε να τρέξεις ούτε να δείξεις οτι φοβάσαι, οπότε είχα κάτσει και κοιταζόμασταν με το λύκο για κανα λεπτό ε τώρα άμα σου πω ότι είχαμε και ελέφαντες θα με πιστέψεις; Πριν εκατομμύρια χρόνια λογικά είχαμε και δεινόσαυρους. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο "πρόσφατα" είχαμε λιοντάρια στην Ελλάδα. Αν ας πούμε ήταν πριν 700.000 χρόνια δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση. 2
gdriver Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Για πόσα χρόνια πριν μιλάς; Στα μέρη μου πάλι (Θεσπρωτια) όποτε πηγαίνω στο πατρικο το μέρος είναι γεμάτο αλεπούδες, καθως δεν άφησαν λύκο για δείγμα. τελευταία φορά ήταν το 2011. τί όμορφο ζώο η αλεπού !!!! κρίμα για τους λύκους. 1
kyriakh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Πριν εκατομμύρια χρόνια λογικά είχαμε και δεινόσαυρους. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο "πρόσφατα" είχαμε λιοντάρια στην Ελλάδα. Αν ας πούμε ήταν πριν 700.000 χρόνια δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση. Οχι γιατί εγώ πριν κανένα χρόνο το διάβασα, και μου φάνηκε τόσο περίεργο..
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Θα επαναφέρουμε το κατώτατο όριο των 751 λιοντάριων .... το 2016
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα