johninio Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 νομιζω πως οχι http://semiaccurate.com/2014/01/15/exploring-effect-memory-bandwidth-amds-kaveri/οριστε και εδω οπου κανει μετρησεις για τις διαφορες στις διαφορες ταχυτητες ραμ
nikosgkil Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Κι εγω αυτο πιστευω.. πηρα τηλέφωνο και μου λενε να τωρα το δοκιμαζει ο τεχνικος και το εχει δοκιμασει με 2400 κ 2133 αλλα το μεγιστο που του δίνει ειναι 1600... Τι να κανω;; καινούργια συνθεση, απο την αρχη η να αλλαξω κατι απο την συγκεκριμένη συνθεση μας;
nikosgkil Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Κι εγω αυτο πιστευω.. πηρα τηλέφωνο και μου λενε να τωρα το δοκιμαζει ο τεχνικος και το εχει δοκιμασει με 2400 κ 2133 αλλα το μεγιστο που του δίνει ειναι 1600... Τι να κανω;; καινούργια συνθεση, απο την αρχη η να αλλαξω κατι απο την συγκεκριμένη συνθεση μας; Κάποιος μήπως να βοηθήσει; :/
Kostas93 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 http://www.amd.com/en-us/products/processors/desktop/a-series-apu#συμφωνα με την amd ο επεξεργαστης παιρνει 2133 http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-f2a88x-d3h-retail-p-PER.526954 η μητρική πάει μεχρι 2400 αλλά με oc, απο μόνη της ως έχει πάει ως 2133. Συνεπώς δε βλέπω το λόγο γιατί να μη λειτουργεί στα 2133 η μνήμη.Στα 2400 δε πρόκειται να πάει πάντως.
nikosgkil Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 http://www.amd.com/en-us/products/processors/desktop/a-series-apu#συμφωνα με την amd ο επεξεργαστης παιρνει 2133 http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-f2a88x-d3h-retail-p-PER.526954 η μητρική πάει μεχρι 2400 αλλά με oc, απο μόνη της ως έχει πάει ως 2133. Συνεπώς δε βλέπω το λόγο γιατί να μη λειτουργεί στα 2133 η μνήμη. Στα 2400 δε πρόκειται να πάει πάντως. τι θα μου πρότεινες να κάνω με το eshop που μου λέει ότι πάει μέχρι 1600;;
zio10 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Βάλε 1600 Δε νομίζω να δει και τις τεράστιες διαφορές στη χρήση που θα κάνει...
Kostas93 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 θα έπαιρνα είτε τις 2400 είτε τις 2133 και θα κοιτούσα μήπως το κάνω μόνος μου.Εφόσον θεωρητικά γίνεται, λογικά θα το κατάφερνα και γω.για 3-4 ευρώ δε θα έπαιρνα τις 1600.
nikosgkil Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Βάλε 1600 Δε νομίζω να δει και τις τεράστιες διαφορές στη χρήση που θα κάνει... θα έπαιρνα είτε τις 2400 είτε τις 2133 και θα κοιτούσα μήπως το κάνω μόνος μου. Εφόσον θεωρητικά γίνεται, λογικά θα το κατάφερνα και γω. για 3-4 ευρώ δε θα έπαιρνα τις 1600. Το σκέφτηκα και αυτό αλλά αν δεν το καταφέρω;; Θα έχω μία 2400 ή 2133 η οποία θα τρέχει στα 1600; Δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Επίσης, σκέφτηκα και αυτό το οποίο θα ρωτήσω αύριο στο τμήμα service.. Λέτε να μην έχουν κάνει αναβάθμιση το bios και γι'αυτό να δημιουργείται το πρόβλημα;;
Kostas93 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 δε θα υπάρχει πρόβλημα, και γω αυτή τη στιγμή έχω μια 1600 που τρέχει στα 1333(δε πάει παραπάνω σε μένα-pentium g2030), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.πιθανό να είναι θέμα bios update, δυστυχώς δε το γνωρίζω.
nikosgkil Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 δε θα υπάρχει πρόβλημα, και γω αυτή τη στιγμή έχω μια 1600 που τρέχει στα 1333(δε πάει παραπάνω σε μένα-pentium g2030), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. πιθανό να είναι θέμα bios update, δυστυχώς δε το γνωρίζω. οπότε ίσως το "καλύτερο" είναι να παραγγείλουμε μία 2133 και αν μπορέσω να την κάνω να τρέξει καλώς, αλλιώς θα τρέχει στα 1600 σωστά; τώρα μπήκα στη Gigabyte http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4714#bios και βλέπω ότι έχει αρκετά updates για το bios, και ένα από αυτά είναι για: Improve memory compatibility τι να πω..
Kostas93 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 ρώτησε τους ποια έκδοση πέρασαν.Η μητρική αναφέρει πάντως ότι υποστηρίζει 2133 κανονικά, συνεπως δε θα επρεπε να εχει θεμα αν έχει σωστο bios.Εν πάση περιπτώση ,ρώτησε τους. Ίσως με εκείνο το bios λυθεί το θέμα.
nikosgkil Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 ρώτησε τους ποια έκδοση πέρασαν. Η μητρική αναφέρει πάντως ότι υποστηρίζει 2133 κανονικά, συνεπως δε θα επρεπε να εχει θεμα αν έχει σωστο bios. Εν πάση περιπτώση ,ρώτησε τους. Ίσως με εκείνο το bios λυθεί το θέμα. έγινε.. θα πάρω αύριο πρωί τηλέφωνο να δω τι θα μου πουν και αναλόγως κρίνω..
adtakhs Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. βλέπω πως όλοι μου προτείνετε intel dual core.. δεν θα ήταν πιο "καλό" να βάλει κάτι σε APU δεδομένου ότι ίσως χρειαστεί να βάλει κάποιο παιχνίδι κάποια φορά; Να μην κολλάει δηλαδή, έστω και σε χαμηλές ρυθμίσεις.. Βέβαια, πραγματικά και αυτά που λέω μπορεί να μην στέκουν (έχω καιρό να ασχοληθώ με χτίσιμο pc) Δηλαδή δεν αξίζει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το budget και να βάλει πιο ισχυρό επεξεργαστή; ένας dual core δεν είναι κάπως ξεπερασμένος;; Σας ευχαριστώ και πάλι. Θα ξεκινήσεις με βάση τον AMD A8-7600 για επεξεργαστή ο οποίος φοράει και πολυ΄δυνστή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ! Αν θες να βάλεις ντε και καλά εξωτερική κάρτα θα βάλεις τον AMD ATHLON X4 860K που είναι ίδιος επεξεργαστής με τον A10- 7850K αλλά χωρίς κάρτα γραφικών ! Μνημη θα βάλεις από 2133Mhz και επάνω, γιατί βοηθά πάρα πολύ την κάρτα γραφικών του να έχει υψηλή απόδοση, έως και +20% !!! ναι οκ δεν το εννοούσα κυριολεκτικά :Ρ Πάντως γιατί η Gigabyte που αναφερόμαστε δεν υπάρχει στο pc configurator του eshop; Αυτή στα 72,90.. Άκυρο, μόλις την βρήκα! Παίδες έτσι είμαι καλά;; Μειωσε λιγο την τιμη της μητρικης και πηγαινε σε 8GB RAM ! πχ To Ε-shop έχει μπερδέψει τις FM2 με τις FM2+ μητρικές ! Και αυτή που σου δείχνω FM2+ είναι και βγήκε πριν ένα μήνα στην κυκλοφορία ! Αλλη μια καλή εναλλακτική είναι να πας όπως σου είπα στον AMD ATHLON X4 860K ο οποίος είναι ένας A10-7850K επεξεργαστής χωρίς κάρτα γραφικών και να βάλεις εξωτερική κάρτα γραφικών! Σε αυτή την περίπτωση κοιτάς το παρακάτω ! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει μελλοντικά να επενδύσεις σε έναν SSD δίσκο για λειτουργικό και εφαρμογές , ενώ θα πρέπει στο τέλος να έχεις από 8GB RAM και επάνω ! Όσο για το τροφοδοτικό σε οποιαδηποτε σύνθεση και να πας , αν έχεις σκοπό κάποια στιγμή να βάλεις δυνατή εξωτερική κάρτα, προτίμησε το 530watt τροφοδοτικό της THERMALTAKE ! Θα χρειαστείς τα 38Α που δίνει στην 12V . Τέλος για κάρτα γραφικών στην δεύτερη σύνθεση που σου δείχνω θα μπορούσες να βρεις κάποια αρκετά ανώτερη στα μεταχειρισμένα. Κάποια HD7770 ή κάποια HD7790 με DDR5 μνήμη, στο ίδιο κόστος ! Καλές αγορές από εμένα ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα