Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αληθεια ρωταω!

Που ειναι το κακο?

Γενικά μιλούσα. Απο τα post σου σε αυτό το topic όπως και το άλλο με τις μερέντες φαίνεται ότι έχεις εθιστεί στο junk food, όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις και αλλάξεις τακτική, τόσο καλύτερα θα είναι για σένα.

Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος. Απλά μου φαίνεται, ότι δεν έχεις πλήρη συνείδηση της ζημιάς που κάνεις στο οργανισμό σου.

• Like 2
  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Περνάς την πιο νόστιμη φάση της ζωής σου <3 

Μην έχεις τύψεις, ειδικά εφόσον το κάνεις μια στο τόσο. 

Δημοσ.

Μου αρέσει που μερικοί το γαμάτε στο junk και το λέτε κ με περηφάνια λες και συμβάλετε στη μελέτη της θεωρίας των χορδών ένα πράγμα. Ρε μλκς υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Ή είστε χοντροί και γουστάρετε να αγκομαχάτε όταν δένετε τα κορδόνια σας, ή είστε εκτομορφικοί και τρώτε 3000 θερμίδες τη μέρα σε αηδίες και επειδή δε παίρνετε κιλά νομίζετε ότι είστε γαμάτοι κ υγιείς... Αυτά ισχύουν μόνο στην εφηβεία κ ΑΝ. Άλλο να τρώς μια φορά στις 2 βδομάδες καμια αηδία απέξω κι άλλο κάθε 3 κ λίγο. Τα φαγητά απέξω έχουν τόσα πρόσθετα κ αλάτι που γαμάνε τον οργανισμό πέρα από την ικανότητά του να επιδιορθώνει τη κάθε ζημιά. Τράνς, κορεσμένα, ω6 διαλύουν το κυκλοφορικό μαζί με το αλάτι που ανεβάζει τη πίεση. Θα φθάσετε 40+ χρονών και δε θα σας κάνει κούκου ρε :P . Φάτε κ τίποτα νορμάλ, όλο σως, τυριά , και λίπη... Μου γυρίσατε τ' άντερα πάλι πρωί πρωί :eek:

24 Burgers in 24 Minutes Challenge | Furious Pete:
  • Like 1
Δημοσ.

Περνάς την πιο νόστιμη φάση της ζωής σου <3 

Μην έχεις τύψεις, ειδικά εφόσον το κάνεις μια στο τόσο. 

Kανείς από αυτούς που στάθηκαν αφορμή για το προηγούμενο πόστ μου, δεν το κάνει μια στο τόσο. Μάλλον κάθε μέρα. Btw :

• Like 4
Δημοσ.

Αν και βρίσκω σωστά αυτά που λες, πόσο junk food να φας για να σε βλάψει τόσο πολύ πια; Ποιος νορμάλ άνθρωπος τρώει συστηματικά μόνο πίτσες, πιτόγυρα και σοκολάτες; Κατα περιόδους μπορεί να είναι μια βολική λύση,όπως για παράδειγμα στην εξεταστική περίοδο στην οποία και όλως τυχαίως βρισκόμαστε :) 

Πιο επικίνδυνο πάντως θεωρώ το άλλο άκρο. Να αποκλείει δηλαδή κάποιος από το διαιτολόγιό του ομάδες τροφών, να καταναλώνει προιόντα και καλά άπαχα/ ημίπαχα και να παίρνει χημικές αηδίες και αμφιλεγόμενα συμπληρώματα που αποτελούνται κιόλας από αυτά που υποτίθεται ότι αποφεύγει. 

Ο οργανισμός μας όλα τα χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Και πρωτεινες και λίπη και υδατάνθρακες. Με μέτρο, αλλά τα πάντα όλα. 

Δημοσ.

Καλα το να αποκλείσεις απο το διαιτολόγιο σου ζάχαρη (απο παντού)*, το πολυ αλάτι, τα καμμένα λίπη, τον καφέ, το αλκοόλ και όλα αυτα τα επεξεργασμένα προϊόντα που είναι γεμάτα με αηδίες (άπειρη ζάχαρη, καρκινογόνα συντηρητικά, και 1002 άλλα που δεν ξέρεις καν τι είναι) δεν πρόκειται να σου κάνει κακό. Μόνο το αντίθετο. Βέβαια εντάξει, κάποιοι δεν μπορούν να τα κόψουν όλα αυτά. Εγω πχ. το αλκοόλ και τον καφέ δεν θα τα κόψω ποτέ. Για τι ζάχαρη όμως το παλεύω με νύχια και με δόντια.

Και εγω είμαι της άποψης οτι δεν πρέπει να αποκλείεις ομάδες τροφών αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα τρώω και οτι σκ@τα βρίσκω. Μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο, μην τα συγχέεται.

*η ζάχαρη είναι στην κυριολεξία βαρύ ναρκωτικό. Είδα κάπου (νομίζω κάποιο ντοκιμαντέρ) για ένα εργαστηριακό πείραμα, όπου είχαν βάλει ζαχαρούχο νερό και κοκαΐνη σε ποντίκια εξαρτημένα από κοκαΐνη και παρόλα αυτά επέλεγαν το ζαχαρούχο νερό.

edit:

Βλέπω οτι είμαστε πολλοί που το συζητάμε το θέμα της διατροφής. Υπάρχει θέμα που να ασχολείται επιστημονικά με την διατροφή εδω στο insomnia; Αλλα που να μην μπλέκει με συνταγές κτλ. απλα τεκμηριωμένες απόψεις και κουβεντούλα.

Θα ήταν πολυ ενδιαφέρον κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

comfort food λεγεται αυτο που κανεις αλλα δεν προκειται να σε βοηθησει με την ψυχολογια σου αυτο ειναι το μονο σιγουρο. απο την αλλη ειναι ωραιο το σαπισμα για λιγες μερες. αμα κανεις την πατατια καντη σωστα ρε παιδι μου. 

μονο τσενταρ δεν τρως αλλα δεν το ξερεις. 

οτι σκατα ειναι θελω πολυ απο αυτο βοηθαμε να παρω την δοση μου χαχαχα

Δημοσ.

Το βλέπω να ανοίγω σύντομα θρεντ για τα ψυχολογικά μου

sad-jon-snow.gif

Ο πρώτος θα είσαι ή ο τελευταίος; Βέβαια αν ξεκινήσεις σοβαρά κάτι τέτοιο στο Μπλα Μπλα κατα 90% μετα θα χρειαστείς ειδικό.

• Like 1
Δημοσ.

1 γύρος 400 εως και 700 θερμίδες ανάλογα το μέγεθος,σως κτλ,μια πίτσα με μερικά αλλαντικά 2000+Χάμπουργκερ 300-500 ανάλογα τι θα βάλεις,κλαμπ σαντουιτς 900,καλαμάκι χοιρινό 180-200,σουβλάκι κοτόπουλο 130.

Γενικά προτίμησε κοτόπουλο,λίγο λάδι και το βασικότερο λίγη έως καθόλου σως(μόνο η σως μπορεί να έχει έως 150 θερμίδες).

μπράβο ρε φίλε! καλαμάκι κοτόπουλο all the money

Δημοσ.

Καλα το να αποκλείσεις απο το διαιτολόγιο σου ζάχαρη (απο παντού)*, το πολυ αλάτι, τα καμμένα λίπη, τον καφέ, το αλκοόλ και όλα αυτα τα επεξεργασμένα προϊόντα που είναι γεμάτα με αηδίες (άπειρη ζάχαρη, καρκινογόνα συντηρητικά, και 1002 άλλα που δεν ξέρεις καν τι είναι) δεν πρόκειται να σου κάνει κακό. Μόνο το αντίθετο. Βέβαια εντάξει, κάποιοι δεν μπορούν να τα κόψουν όλα αυτά. Εγω πχ. το αλκοόλ και τον καφέ δεν θα τα κόψω ποτέ. Για τι ζάχαρη όμως το παλεύω με νύχια και με δόντια.

Και εγω είμαι της άποψης οτι δεν πρέπει να αποκλείεις ομάδες τροφών αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα τρώω και οτι σκ@τα βρίσκω. Μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο, μην τα συγχέεται.

*η ζάχαρη είναι στην κυριολεξία βαρύ ναρκωτικό. Είδα κάπου (νομίζω κάποιο ντοκιμαντέρ) για ένα εργαστηριακό πείραμα, όπου είχαν βάλει ζαχαρούχο νερό και κοκαΐνη σε ποντίκια εξαρτημένα από κοκαΐνη και παρόλα αυτά επέλεγαν το ζαχαρούχο νερό.

edit:

Βλέπω οτι είμαστε πολλοί που το συζητάμε το θέμα της διατροφής. Υπάρχει θέμα που να ασχολείται επιστημονικά με την διατροφή εδω στο insomnia; Αλλα που να μην μπλέκει με συνταγές κτλ. απλα τεκμηριωμένες απόψεις και κουβεντούλα.

Θα ήταν πολυ ενδιαφέρον κάτι τέτοιο.

Και τον καφέ;; Είχα την εντύπωση ότι σε λογική ποσότητα (1-2 τη μέρα) όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά κάνει και καλό...(δε θυμάμαι που ακριβώς :) )

Δημοσ.

εμένα η διατροφολόγος μου, μου λέει μέχρι δύο κουταλάκια του γλυκού την ημέρα ζάχαρη. όχι παραπάνω. επίσης δεν με αφήνει ούτε στέβια να βάζω ούτε ασπαρτάμη.

• Moderators
Δημοσ.

εμένα η διατροφολόγος μου, μου λέει μέχρι δύο κουταλάκια του γλυκού την ημέρα ζάχαρη. όχι παραπάνω. επίσης δεν με αφήνει ούτε στέβια να βάζω ούτε ασπαρτάμη.

αυτο ειναι σχετικο! πρεπει να υπολογισεις και τα φρουτα κτλ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...