Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι για αυτό την έκοψα τελείως την ζάχαρη και τρώω τέσσερα μήλα την ημέρα!

προσεξε μονο μην καραμελωσουν τα σωθικα σου.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε sheldon φοβήθηκες μην καραμελώσουν τα μέσα σου με μήλα;  :-)  :-)

Τώρα όσον αφορά με τα μήλα. Καλό είναι να τρώς απο όλα τα φρούτα. Είναι σαν να τρώς μόνο ένα είδο όσπριου. Το κάθε διαφορετικό έχει και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Όλοι έτσι ξεκινήσαμε, με ένα αγαπημένο που τρώγαμε κάθε μέρα επι μήνες αλλα δεν έχει νόημα.

Θα σου πώ εγω τι έχω κάνει (μπας και σου αρέσει σαν ιδέα). Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα που ανα μήνες λέει τι φρούτα είναι της εποχής (αυτό βοηθάει στο οτι είναι πιο νόστιμα συνήθως και θεωρητικά με λιγότερα φάρμακα) και αγοράζω απο αυτά και τρώω. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην μπλέκεις ταυτόχρονα ξινά με γλυκά φρούτα.

Δημοσ.

Αν και βρίσκω σωστά αυτά που λες, πόσο junk food να φας για να σε βλάψει τόσο πολύ πια; Ποιος νορμάλ άνθρωπος τρώει συστηματικά μόνο πίτσες, πιτόγυρα και σοκολάτες; Κατα περιόδους μπορεί να είναι μια βολική λύση,όπως για παράδειγμα στην εξεταστική περίοδο στην οποία και όλως τυχαίως βρισκόμαστε :)

Ο μονος λογος που δεν τρωω καθε μερα πιτσες, μπεργκερ και γλυκα ειναι για να προστατεψω την υγεια μου.

Το εκανα 4 χρονια ως φοιτητης και ευτυχως δεν επαθα ζημια.

Δεν τρωμε junk food οι περισσοτεροι επειδη ειναι βολικη λυση αλλα απο εθισμο. Θα μπορουσα καλλιστα αντι να παραγγειλω απο πιτσαρια το ιδιο ευκολα και με τα ιδια λεφτα να παραγγειλω απο μαγειρειο.

Δημοσ.

Είχες κάνει εξετάσεις αίματος;

Οσο ημουν φοιτητης οχι. Απο τοτε μεχρι σημερα (εχουν περασει 13 χρονια) το μονο "προβλημα" που εχω σε ολες τις εξετασεις αιματος ειναι οτι ο αιματοκριτης μου ειναι οριακα χαμηλος παροτι τρωω αρκετο κρεας.

Δημοσ.

σα φοιτητης 4-5 χρονια, εκτος απο το φαγητο(?) της λέσχης (καλυτερα να τρωγα σκ@τ@-πραγματικα) ετρωγα και απ εξω. 

παντα οι εξετασεις μου ειναι οκ. ολα οπως πρεπει ;)

Δημοσ.

εμένα η διατροφολόγος μου, μου λέει μέχρι δύο κουταλάκια του γλυκού την ημέρα ζάχαρη. όχι παραπάνω. επίσης δεν με αφήνει ούτε στέβια να βάζω ούτε ασπαρτάμη.

Γιατί σου λέει όχι στέβια; Έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερη από την ζάχαρη και την ασπαρτάμη...

Δημοσ.

σα φοιτητης 4-5 χρονια, εκτος απο το φαγητο(?) της λέσχης (καλυτερα να τρωγα σκ@τ@-πραγματικα) ετρωγα και απ εξω. 

παντα οι εξετασεις μου ειναι οκ. ολα οπως πρεπει ;)

ρε σιγά μη πεθάνεις επειδή έτρωγες 4 χρόνια junk food ως φοιτητής.. 

παιδιά ηρεμήστε δε πεθαίνετε τόσο εύκολα..

• Like 1
Δημοσ.

μα αυτο λεω και γω... ακομη και τωρα που συνεχιζω και τρωω, δεν εχω παθει κατι... στο μελλον δε το αποκλειω.

ειμαι τζανκ φουντ τζανκι, τι να κανω; :devil:

Δημοσ.

εγώ ξέρω ότι ένα πράγμα μόνο μπορεί πραγματικά να σε σκοτώσει, το άγχος.. 

οπότε γράφτα όλα στα @@ σου 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι σκατά διατροφικές συνήθειες είναι σαν να βάζεις μαζούτ σε μία ντιζελομηχανή. Θα δουλέψει αλλα μετα απο λίγο θα καταστραφεί. Θα το πώ με δικάμου λόγια, όπως μου βγαίνει γιαυτό μην βαράτε. Και το σώμα σου μία μηχανή είναι που απο αυτά που του ρίχνεις κάποια τα αξιοποιεί και κάποια σκουπίδια τα αποβάλει. Όταν όμως αυτα που πρέπει να αποβάλει είναι σε τεράστιες ποσότητες αρχίζουν τα αντίστοιχα καθαριστικά όργανα να κλατάρουν, ο οργανισμός σιγά σιγά βρομίζει, προσκολούνται πάνω στα κύτταρα σου, το DNA κάποιων κυττάρων σου αλλάζει και ο οργανισμός αρχίζει να σκοτώνει τον ίδιο του τον εαυτό γιατι αναγνωρίζει τα μεταλλαγμένα κύτταρα σαν εισβολείς. Αυτό λέγεται Αυτοάνοσο νόσημα, τα οποία εκδηλώνονται λόγω των χρόνιων φλεγμονών με πολλούς τρόπους και είναι απο τις μάστιγες της εποχής μας.

Και δεν είναι μόνο αυτό (απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις). Διαβάστε πόσες κουταλιές ζάχαρη πέρνει ένας μέσος αμερικάνος ΜΟΝΟ μέσω της διατροφής (και δεν εννοώ απο γλυκά αλλα απο όλα επεξεργασμένα τρόφιμα, junk food και ροφήματα). Δες τόση ζάχαρη τι κάνει στο συκώτι, στα επίπεδα ινσουλίνης και στον μεταβολισμό σου.

Γενικά ας φάτε οτι θέλετε αλλα μην έχετε την ψευδαίσθηση οτι δεν γαμάτε τον εαυτό σας. Εγω όταν κάπνιζα, δεν έκλεινα τα μάτια μου στην γνώση απλα επέλεγα να το συνεχίσω.

Καλα το άγχος όντως σε καταστρέφει. Αν είναι να αγχώνεσαι για την διατροφή καλύτερα να μην κάνεις καθόλου διατροφή. Εδω σου λέει οτι ακόμα και οι τύψεις/άγχος οτι θα πάρει κιλά (που πολλοί έχουμε όταν μασαμπουκιάζουμε) σου γ@μάνε την πέψη με οτι αυτό συνεπάγεται. Οποτε αν είναι να μασαμπουκιάσεις κάτι, τουλάχιστον μην το κάνεις με άγχος και τύψεις. Απλα απόλαυσε το.

Επεξ/σία από RottenLungs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...