Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλιστα δηλαδή η εξήγηση για τα αυτοάνοσα που οι γιατροί δε μπορούν να εξηγήσουν γιατί τώρα εμφανίζονται είναι τελικά η διατροφή..

Εγώ πάντως θα ξαναπώ ότι το άγχος σκοτώνει..

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι γιατροί δεν μπορούν να το εξηγήσουν (εμένα κιόλας γιατρός μου το πρότεινε εξαρχής το σχετικό βιβλίο που διάβασα). Δεν μπορούν να το θεραπεύσουν (αντιστρέψουν πιο σωστά).

Επίσης η συμβατική ιατρική γενικά διέπεται απο συντηρητισμό διότι εν μέρη η δουλειά τους εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών. Δηλαδή αν υπήρχε η μεγάλη αλήθεια (δεν υπάρχει αλλα υποθετικά) θα σου την έλεγαν. Κλέφτες θα γίνουνε μετα; Αλλα και πάλι, εμείς μιλάμε για πρόληψη. Αν πάθεις κάτι σοβαρό, τι να κάνεις θα πας σε γιατρό. ΑΛΛΑ πριν για να μην το πάθεις, εκεί είναι το ζουμί.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλώς ή κακώς παίζουν πολλά ρόλο. Μπορεί να «προσέχεις» χρόνια αλλά να κάνεις εξετάσεις και να έχεις χοληστερίνη (ή ότι άλλο) και μπορεί να τα τρως όλα ότι ώρα και οπότε θες και να μην έχεις τπτ (πραγματικά παραδείγματα φίλων μου). Και δεν μιλάω για σχολιακες/φοιτητικές ηλικίες που και καλά καις περισσότερο, αλλά για 30+.

Προσωπικά τόσα χρόνια που προσέχω όσο μπορώ (ή όσο θέλω πιο σωστά) έχω καταλάβει ότι το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει ο μεταβολισμός και δυστυχώς δεν έχουμε όλοι τον ίδιο. Φυσικά μπορείς να τον ενεργοποιήσεις με γυμναστική κ.α αλλά είναι άδικο ο ένας σκίζεται για να μπορεί να φάει κάτι εξτρα και ένας άλλος να τρωει ότι γουστάρει και να χάνει και κιλά (μίσος :P )

Το σίγουρο είναι ότι το καθημερινό ή σχεδον καθημερινό Junk food σε μαμαει μακροπρόθεσμα

Δημοσ.

2 άνθρωποι μπορούν να τρέφονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, και ο ενας μπορεί να έχει αυξημένη χοληστερόλη και ο άλλος να είναι μια χαρά. Είναι και θέμα κληρονιμικότητας και πολλών άλλων παραγόντων. Ενας οργανισμός παράγει και από μόνος του και αποβάλει χοληστερόλη. Όσο περισσότερο άγχος έχεις, τόσο περισσότερη χοληστερόλη παράγεις και τόσο λιγότερη αποβάλεις. Για αυτό και δεν μου αρέσουν οι υστερίες με το φαγητό. Οπως είπα και πριν, τρώμε τα πάντα με μέτρο. 

Δημοσ.

...σαν να βάζεις μαζούτ σε μία ντιζελομηχανή..

OFFTOPIC

Φαντάσου τώρα να είχαμε κάπου μεγάλες ντιζελομηχανές και να καίνε μαζούτ... -> πλοία..

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλώς ή κακώς παίζουν πολλά ρόλο. Μπορεί να «προσέχεις» χρόνια αλλά να κάνεις εξετάσεις και να έχεις χοληστερίνη (ή ότι άλλο) και μπορεί να τα τρως όλα ότι ώρα και οπότε θες και να μην έχεις τπτ (πραγματικά παραδείγματα φίλων μου). Και δεν μιλάω για σχολιακες/φοιτητικές ηλικίες που και καλά καις περισσότερο, αλλά για 30+.

Προσωπικά τόσα χρόνια που προσέχω όσο μπορώ (ή όσο θέλω πιο σωστά) έχω καταλάβει ότι το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει ο μεταβολισμός και δυστυχώς δεν έχουμε όλοι τον ίδιο. Φυσικά μπορείς να τον ενεργοποιήσεις με γυμναστική κ.α αλλά είναι άδικο ο ένας σκίζεται για να μπορεί να φάει κάτι εξτρα και ένας άλλος να τρωει ότι γουστάρει και να χάνει και κιλά (μίσος :P )

Το σίγουρο είναι ότι το καθημερινό ή σχεδον καθημερινό Junk food σε μαμαει μακροπρόθεσμα

χοντρός υγιής δεν υπάρχει που να χτυπάει τον κώλο του κάτω. (όποιος θέλει να μας πει το αντίθετο να δώσει γενικές εξετάσεις και checkup για τα πάντα και θα τον πιστέψουμε , μετά μπορεί να παραχωρήσει το σώμα του στην επιστήμη).  Για παχύσαρκους ας το αφήσουμε καλύτερα.

μακροχρόνια (10-20 years later) σίγουρα προβλήματα υγείας και γηρατειά για λύπηση (αν φτάσει να γεράσει)  χειρότερα και απο την μέχρι τότε καθημερινότητα του.

το χάνει κιλά δεν παίρνει κιλά δε λέει τίποτα , υπάρχουν "αδύνατοι" με περισσότερο ποσοστό λίπους απο τον μέσο υπέρβαρο και σοβαρά μελλοντικά προβλήματα υγείας που αγνοούν μιας και ο μέσος Ελληνας θεωρεί τα checkup χάσιμο χρόνου κ αχρείαστα όσο "νιώθει" και "νομίζει πως ειναι" καλά. 

Οσο για την ουρμπανιά του φυσικού μεγάλου μεταβολισμού που συνήθως την ακούς απο skinny fat άτομα στις περισσότερες περιπτώσεις αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας (θυρεοειδή) κρύβει πίσω του άλλο ένα "νομίζω" που ενώ νομίζουν οτι τρώνε πολύ στην πραγματικότητα τρώνε λιγότερο και απο γκόμενες. Υπάρχουν κ υγιή άτομα με γρήγορο μεταβολισμό αλλα σίγουρα δεν ειναι couch potatos .

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε μου ο φίλος που ανέφερα οτι τρώει οτι γουστάρει όποτε θέλει και δεν παίρνει κιλό είναι κολλητός μου. Επειδή έχω δει και τις εξετάσεις του και τι τρώει live, είναι ξεκάθαρα θέμα μεταβολισμού . Είναι skinny όπως λες και είναι 31. Και δεν είναι ο μόνος. Εχω αν θες να σου πω 2-3 ακόμα παραδείγματα από το φιλικό/οικογενειακό περιβάλλον. Στο έναν από αυτούς ,διαιτολόγος του έκανε διατροφή για να ΠΑΧΥΝΕΙ (ελεος δηλ :P ). Κάνεις από τους αυτούς δεν ει χει θυρεοειδή. Διαφορετική βέβαια περίπτωση ο καθένας.

Υ.Γ: συμφωνώ σε αυτό

χοντρός υγιής δεν υπάρχει που να χτυπάει τον κώλο του κάτω
Δημοσ.

Φίλε μου ο φίλος που ανέφερα οτι τρώει οτι γουστάρει όποτε θέλει και δεν παίρνει κιλό είναι κολλητός μου. Επειδή έχω δει και τις εξετάσεις του και τι τρώει live, είναι ξεκάθαρα θέμα μεταβολισμού . Είναι skinny όπως λες και είναι 31. Και δεν είναι ο μόνος. Εχω αν θες να σου πω 2-3 ακόμα παραδείγματα από το φιλικό/οικογενειακό περιβάλλον. Στο έναν από αυτούς ,διαιτολόγος του έκανε διατροφή για να ΠΑΧΥΝΕΙ (ελεος δηλ :P ). Κάνεις από τους αυτούς δεν ει χει θυρεοειδή. Διαφορετική βέβαια περίπτωση ο καθένας.

Φαντάζομαι δεν του έκανε διατροφικό πλάνο για να παχύνει πολύ αλλά να πάρει λίγα ποιοτικά κιλά και να μην είναι φτερό στον άνεμο. Και πολύ καλά έκανε. Άμα έτρωγε συνέχεια σοκολάτες και άλλες μαλακίες και τις μεταβόλιζε ο οργανισμός κατευθείαν χωρίς να παίρνει κιλά, δεν σημαίνει ότι είναι υγιής. Ίσα ίσα είναι λιγότερο υγιής απο κάποιον υπέρβαρο που κάνει πιο ισορροπημένη διατροφή αλλά δεν κατεβάζει τις θερμίδες και έτσι δεν χάνει κιλά.

Δημοσ.

OFFTOPIC

Φαντάσου τώρα να είχαμε κάπου μεγάλες ντιζελομηχανές και να καίνε μαζούτ... -> πλοία..

Καλα η κουβέντα που γίνεται εδω και 2 σελίδες είναι offtopic. Μόνο για τον topic starter δεν μιλάμε.

Όσον αφορά τα πλοία έχεις μείνει πολυ πίσω στον χρόνο. Δεν βάζουμε τόσο βαρύ και κακής ποιότητας πετρέλαιο εδω και πολλά χρόνια για πολλούς λόγους.

Δημοσ.

Καλα η κουβέντα που γίνεται εδω και 2 σελίδες είναι offtopic. Μόνο για τον topic starter δεν μιλάμε.

Όσον αφορά τα πλοία έχεις μείνει πολυ πίσω στον χρόνο. Δεν βάζουμε τόσο βαρύ και κακής ποιότητας πετρέλαιο εδω και πολλά χρόνια για πολλούς λόγους.

Πιθανόν, δεν έχω χρόνο να το ψάξω, αλλά και πάλι το "diesel" των πλοίων δεν έχει καμία σχέση με το diesel των αυτοκινήτων.

Δημοσ.

Οπως λεει και ενα ρητο παν μετρον αριστον.Αν τρωμε καθε μερα νεροβραστα/χορτα κτλ καποια στιγμη μετα απο χρονια θα βαρεθουμε και θα λεμε οταν μπορουσα να φαω junk food δεν ετρωγα τωρα αν φαω θα εχω θεμα.Οπως και με το junk food.Αν τρωμε συνεχεια για χρονια junk food καποια στιγμη θα σιχαθουμε τον εαυτο μας.Οτιδηποτε παρα πολυ δεν κανει καλο(εκτος απο το sex).Ολα με μετρο για να εχουμε μια καλη και σωστη ζωη χωρις να μας λειπει τιποτα.

Δημοσ.

για να ξέρεις οτι τρώει ότι γουστάρει και πολύ και αδυνατίζει θα πρέπει να είσαι μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο 7 μέρες την εβδομάδα

θα στο δώσω να το καταλάβεις ποιο απλά.

~Τυχαίο397335-55122-1.jpgπαράδειγμα~

Εχουμε δυο ανθρώπους τον Α και τον Β 

ο Α ειναι 1.60 ύψος και 50kg βάρος και ο Β ειναι 1.60 ύψος και 70kg βάρος

το σώμα του Α έχει 15kg κόκαλα , 22,5kg μυς και 12,5kg λίπος 25%

το σώμα του Β έχει 15kg κόκαλα , 48,7kg μυς και 10,5kg λίπος 15%

ο A είναι skinny fat , δεν γυμνάζεται ποτέ και τρώει ότι νάνε , οι φίλοι του τον λένε αδύνατο και τυχερό που μπορεί να τρώει ακόμα και σκατούλες και να μη "παχαίνει" . Οταν βγάλει μπλούζα βέβαια ειναι αυτό που λέμε jelly , λαπάς κλπ

ο Β γυμνάζεται , τρώει πραγματικά πολύ αλλα καλό φαγητό και ξέρει τι χρειάζεται ο οργανισμός του. ο Β θα χάσει 3,5-4 κιλά αργά αργά και σωστά τους τελευταίους μηνες πριν το καλοκαίρι και θα είναι ωραίος και αθλητικός στα 6-6,5 κιλά πάνω απο το ύψος του με 10% bodyfat , ο Α θα πάλι ειναι σαν σκελετός με κοιλίτσα και αν χάσει κ άλλο θα γίνει σαν τα παιδάκια στην Αιθιοπία

τυχαίοι αριθμοί για να σου δείξω γιατι ειναι λάθος το παίρνω βάρος χάνω βάρος , η σύσταση του σώματος ειναι το σημαντικό. Για τους διαιτολόγους/διατροφολόγους no comment , τουλάχιστον στη χώρα μας ειναι ελάχιστοι σοβαροί και γνώστες , ιδικά αν είπε τη φράση να τον παχύνει που αναφέρεται σε αύξηση πάχους δηλαδή λίπους τότε οκ μιλάμε για επιστήμονα.

bottom line έχω ακούσει πολλά και ιστορίες τρελές , αλλα η πραγματικότητα απέχει πολύ απο την αντίληψη του καθενός τους.   ;) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...