Porg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Για τη προσφορά απτο μετσόβιο ή ότι θα το φτιάξουνε λες;
Kostas93 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 και ναι και οχι.Ο Τσίπρας είναι απο την περιοχή μας και φαίνεται να ενδιαφέρεται.Το ΕΜΠ ανέλαβε την μελέτη (να και κάτι σοβαρο που έκανε) και ο Τσίπρας έστειλε να το δουν.Αναμένουμε εξελίξεις...
Porg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 ναι γιατί αν ήταν άλλος πρωθυπουργός δεν θα έλεγε πως θα το φτιάξουν πάλι, πιθανότατα θα έλεγε σιγά το ερείπιο που το κάνατε και θέμα ευτηχώς είναι ντόπιος ο πρωθυπουργός και δεν θα κοιμηθεί μέχρι να φτιαχτεί πάλι! 1
liakjim Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Κρίμα. Μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που κατέρρευσε. Οι 2 πυλώνες είναι στις θέσεις τους? Νομίζω ναι . Άρα γιατί? Υποχώρησε/ μετακινήθηκε κάποια ή και 2 πυλώνες? Ή είχαμε κραδασμούς και συντονίστηκε το γεφύρι? Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις. Ϊσως η ζημιά να είναι πολύ μεγαλύτερη από μόνο το τόξο.
lary7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Υπάρχει το ιστορικό της γέφυρας Stari Most στο Μοσταρ της Βοσνιας, την γκρέμισαν στον πολεμο και την ξανα-έφταιξαν ακριβώς όπως ηταν με τις ίδιες τεχνικές και υλικά. Βέβαια εδώ το βλέπω χλωμό να ξαναγινει το γιοφύρι, αποτελούσε ένα "ξεχασμένο" μνημειο χωρίς χρηστικότητα σήμερα και χωρίς να αποτελεί τοπόσημο για μια περιοχή με μεγάλο πληθισμό. Μακάρι να βρεθούν τα χρηματα να ξαναγινει αλλα μολις φύγει απο την επικαιρότητα θα περάσει στην ληθη,όπως ήταν μέχρι σήμερα.
kingjulien11_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ κρίμα! Μεγάλη θλίψη να χάνονται τέτοια κομμάτια. Το είχα δει από κοντά πέρσι τον Δεκέμβριο. Εγώ είμαι λίγο πιο κάτω, Ακαρνανία.
Kostas93 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) εδώ και χρόνια ήθελαν (ΔΕΗ) να χτιστεί στην περιοχή φράγμα και να μπει όλος ο τόπος μέσα στο νερό, μαζί με το γεφύρι, το γεφύρι ήταν από τα λίγα που έκαναν αυτά τα σχέδια να αποτυγχάνουν.το πως έπεσε μόνο το πάνω μέρος είναι καλή ερώτηση, έργα στήριξης πάντως στις βάσεις δεν είχαν γίνει. πιθανό αν βρέθηκε σε συντονισμό να έκανε μεγάλη ταλάντωση και να έπεσε, ποιος ξέρει;Μακάρι να μάθουμε τι ακριβώς έγινε και μακάρι να μην ξεχαστεί το θέμα.Ας γίνει παράδειγμα και για τα άλλα μνημεία που έχουμε και δε συντηρούμε, είναι κομμάτι της ιστορίας μας και είναι κρίμα να χάνονται...Καμία κυβερνηση (πλην της χούντας-αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) δεν έδειξε ενδιαφέρον για τον τόπο, συνεπώς φίλε porg επέτρεψε μου να πω πως αν είχαμε αλλο πρωθυπουργό δε θα ήλπιζα και σε πολλά, βλέπεις τα χωριά αυτά είναι στην ήπειρο και όχι στην μεσσηνία συνεπώς δεν είναι τόσο "απαραίτητα".αλλά ας μη το πάμε στο πολιτικό το θέμα. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2015 από Kostas93 1
Razor_7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Ο Τσίπρας είναι απο την περιοχή μας και φαίνεται να ενδιαφέρεται. Το ΕΜΠ ανέλαβε την μελέτη (να και κάτι σοβαρο που έκανε) και ο Τσίπρας έστειλε να το δουν. Αναμένουμε εξελίξεις... Είναι ο Τσίπρα από την περιοχή, είναι κι απ' το ΕΜΠ, έγινε το combo Επίσης είναι μακέτο τούτο το έργο, είναι μακέτο?
Kostas93 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=WgXEv_ncQh0&x-yt-ts=1422579428ακούγεται ότι μία συγκεκριμένη οικογένεια θα κάνει δωρεά για την αναστύλωση του.Η οικογένεια αυτή είχε συνεισφέρει και τις προηγούμενες φορές που κατασκευάστηκε.Δε λέω ονόματα καθώς δεν έχει μεγάλη σημασία το όνομα αλλά η κίνηση.Αναμένουμε περαιτέρω εξελίξεις... 1
kage Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλα ουτε η 1η φορα ηταν ουτε η τελευταια φορα θα ναι που θα πεσει με τοσο νερο... Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2015 από kage
Adon1s Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ενας Λούλης που εχει τους "Μυλους Λούλη" λέει αναλαμβανει τα εξοδα ανακατασκευής. Οι προγονοι του λεει (Λούληδες στο ονομα) ξανα χρηματοδοτησαν στο παρελθον 2 φορες την κατασκευη του,οποτε και νοιωθει το οικογενειακο βαρος και χρεος να το κανει ξανα. Ευγε του ανθρωπου Γνωστοι οι Ηπειρωτες για την συμβολη τους στα κοινωνικα εργα μενοροσφορα κλπ (Βλέπε Μέτσοβο)
evabb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 η βασικη ερωτηση ηταν αν μπορουσε να αναστηλωθει-ενισχυθει τοσο old school κατασκευη? βλεπω αναμεσα στις εξωτερικες πετρες χωμα... <<Όταν τελείωσε το γεφύρι και έγιναν τα εγκαίνια, έπεσε η καμάρα και μετά από λίγο καιρό οι Τζουμερκιώτες έφεραν τον αρχιμάστορα Μπέγκα από την Πράμαντα και το έργο ξανακτίστηκε το 1866. Μάλιστα, όπως μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες αυγά από την περιοχή και μαζί με ασβέστη «έγινε πορσελάνη, η συνδετική ουσία της πέτρας». Το γεφύρι, δρόμος εμπορίου, ένωνε τα Τζουμέρκα με την υπόλοιπη Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Η καμάρα του δέχτηκε τις βόμβες των γερμανικών αεροπλάνων, όμως άντεξε με μικρές φθορές στη δεξιά του πλευρά. Οι Ραφτανίτες το επισκεύασαν με τσιμέντο το 1943 και η γέφυρα έκτοτε λειτουργούσε χωρίς προβλήματα. Κάθε χρόνο, τα Θεοφάνεια, στο Γεφύρι τις Πλάκας, οι Τζουμερκιώτες κάνουν την βάφτιση του Σταυρού. τεχνικως αυτο δεν στεκει με τπτ
DrLo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Είμαι ο μόνος που δε βλέπει λογική στο να "ξαναφτιαχτεί" το ίδιο γεφύρι και όχι μια σύγχρονη ΑΣΦΑΛΗΣ γέφυρα ?
barca10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Είμαι ο μόνος που δε βλέπει λογική στο να "ξαναφτιαχτεί" το ίδιο γεφύρι και όχι μια σύγχρονη ΑΣΦΑΛΗΣ γέφυρα ? Υπαρχει δίπλα νέα γέφυρα που περνούν και αυτοκίνητα.
Kostas93 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Είμαι ο μόνος που δε βλέπει λογική στο να "ξαναφτιαχτεί" το ίδιο γεφύρι και όχι μια σύγχρονη ΑΣΦΑΛΗΣ γέφυρα ? λίγο πιο δίπλα υπάρχει γέφυρα για να περνανε αυτοκίνητα, παλιά στρατιωτική σιδερένια, αλλά τη δουλειά της τη κάνει. Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι μνημείο, πρέπει να ξαναχτιστεί όπως ήταν. στο βίντεο στο σχόλιο 39 φαίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα