Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι για μένα είναι + 1080ti που την περιμένω. Θέλω να βάλω 6-7 παιχνίδια κυρίως που τα χρησιμοποιώ συχνά. Είναι και online αλλά γτ ρωτάς; Για αποθήκευση έχω και ένα nas 3tb... οπότε και 1tb φτάνει.

Budget και 100 δίνω. Αν αξίζει κάτι παραπάνω λεφτά δεν έχω θέμα.

Τώρα έχω ένα HDD WESTERN DIGITAL WD20EZRZ 2TB BLUE S και είναι τα ζώα μου αργά.

Γιατι δεν κοιτας στις αγγελιες για κανενα ssd 500αρη γι αυτη την χρηση?Βρισκεις τιμουλες..

Γενικα δεν εχεις καθολου ssd στο συστημα σου?

Εν τελη δες αυτον απο hdd  https://www.skroutz.gr/s/9513051/Seagate-Firecuda-2TB.html

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω ένα samsung 840 pro 256gb...

ο firecuda μοιάζει αρκετά καλός! ευχαριστώ!

αγγελίες δεν παίρνω γτ θέλω τιμολόγια..

Δημοσ.

Έχω ένα samsung 840 pro 256gb...

ο firecuda μοιάζει αρκετά καλός! ευχαριστώ!

αγγελίες δεν παίρνω γτ θέλω τιμολόγια..

Οκ, τοτε ο firecuda einai ιδανικος και απο ταχυτες για το φορτωμα αλλα και τα 5 χρονια εγγυηση του..

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί κανείς να με συμβουλέψει για την αγορά SSD από πλαίσιο;

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με έναν Linux σερβερ που έχω: Μου χαλάει τον SSD που βάζω σαν / (με τα /tmp & /var σε μηχανικό σκληρό δίσκο). Από τότε που του έβαλα μια MSI Z97, έχει χαλάσει 2 Samsung 840 Pro, & 1 850 Pro. Μου δίνουν πιστωτικό (και όχι νέο δίσκο), οπότε περιορίζομαι από το κατάστημα αγοράς.

Κοίταξα την λίστα των διαθέσιμων δίσκων, και από ότι κατάλαβα είναι όλοι DRAMless, που κάποιοι λένε ότι επιρεάζει την αξιοπιστία. Επειδή έχω ταλαιπωρηθεί (ο τελευταίος χάλασε σε 2 μήνες!!), τι θα παίρνατε σαν πιο αξιόπιστη λύση;

Τον 850 Evo; Επίσης βλέπω ότι σταμάτάνε τους samsung. Πάιζει κάτι με αυτούς;

Δημοσ.

Μπορεί κανείς να με συμβουλέψει για την αγορά SSD από πλαίσιο;

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με έναν Linux σερβερ που έχω: Μου χαλάει τον SSD που βάζω σαν / (με τα /tmp & /var σε μηχανικό σκληρό δίσκο). Από τότε που του έβαλα μια MSI Z97, έχει χαλάσει 2 Samsung 840 Pro, & 1 850 Pro. Μου δίνουν πιστωτικό (και όχι νέο δίσκο), οπότε περιορίζομαι από το κατάστημα αγοράς.

Κοίταξα την λίστα των διαθέσιμων δίσκων, και από ότι κατάλαβα είναι όλοι DRAMless, που κάποιοι λένε ότι επιρεάζει την αξιοπιστία. Επειδή έχω ταλαιπωρηθεί (ο τελευταίος χάλασε σε 2 μήνες!!), τι θα παίρνατε σαν πιο αξιόπιστη λύση;

Τον 850 Evo; Επίσης βλέπω ότι σταμάτάνε τους samsung. Πάιζει κάτι με αυτούς;

Προφανώς χρειάζεσαι pcie ssd αν έχεις τέτοιο θέμα.

Πόσα tbw κάνεις τον χρόνο;

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσα γράφω τον χρόνο. Είναι το root partition ενός Fedora 25 συστήματος. Εγώ δεν γράφω τίποτα πάνω του, ότι γράφει το λειτουργικό.

Το /var & /tmp είναι σε μηχανικό δίσκο.

Τους pci ssd δεν τους έχω δοκιμάσει ποτέ. Αν συμβεί κάτι, πώς παίρνεις backup; (Μέχρι στιγμής, τους SATA τους έβαζα σε σταθμό αντιγραφής και ξεμπέρδευα. Σε καμία από τις 3 βλάβεςδενέχασα τα δεδομένα. Οπότε γλύτωσα επανεγκατάσταση...)

Οι pci που έχει το πλαίσιο είναι πανάκριβοι και τεράστιοι. Τώρα έχω επάνω έναν 850Pro 256GB, με το partition του αρχικού 64GBάρη, με τα δεδομένα να είναι 35GB. 196GB είναι ελέυθερος χώρος.

Ακόμα για 64GB αρκούν. Απλά να είναι κάπωςαξιόπιστα. (Δεν παίρνω backup το /).

Επίσης το γιατί χαλάνε οι SSD σε αυτή την μητρική είναι μυστήριο. Είναι μια Z97-G45 GAMING. Κάποια ασυμβατότητα θα έχει το Ζ97 (που από ότι κατάλαβα είναι σαν το Ζ87). To Z87 είχε θέματα με τους sandforge, αλλά είχαν τέτοιο ελεκτή οι Samsung Pro;

Σε άλλους 2 servers έχω SSDs που έχουν ξεπεράσει την 5ετία.

Βλέπω αυτούς τους M.2 (που πάλι pci είναι, αλλά μικρότεροι), αλλά η μητρική έχει μόνο mSATA (που καταλαβαίνω είναι ένα απλό SATA απλά πάνω στην μητρική, που ξεπεράστηκε και πλέον δεν βγαίνουν τέτοιοι δίσκοι).

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν ασυμβατότητες μεταξύ μητρικών και ssd. Κάποιο άλλο θέμα μπορεί να έχεις αλλά ασυμβατότητα δεν υπάρχει. δες ποια έκδοση BIOS έχει η μητρική. θα σου πρότεινα για αρκετούς μήνες να μην χρησιμοποιείς ssd αλλά hdd για να δεις τι συμπεριφορά θα έχει.

Να παίρνεις image όλου του σκληρού 1 φορά την εβδομάδα. Π.χ. στο τέλος της εβδομάδας.

• Like 1
Δημοσ.

Καλή σκέψη με τον hdd και να παρατηρήσεις συμπεριφορά.

Δηλαδη δούλευες σε άλλη μητρική και δεν είχες θέμα;

Όταν λες στον χαλάει τι εννοείς;

Σου έχει καταστραμενους τομείς;

Χαμηλή ζωή;

Τι ακριβώς;

Ο 850 pro είναι ένας αξιόπιστος δίσκος και μου κάνει εντύπωση.

Υποψιάζομαι κάτι με το lifespan.

Δημοσ.

Οι άλλοι SSD δίσκοι είναι όχι απλά σε άλλες μητρικές, αλλά και σε άλλα chipsets (παλαιότερα). Όταν λέω χαλάει, παρατηρώ το εξής:

Ο σέρβερ τρέχει 24/365. Όταν ο SSD "χαλάει", μετά από reboot, ο δίσκος φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Μετά από 1-2 μέρες, αρχίζει με αδυναμία να γράψει σε αυτόν οτιδήποτε (βλέπω τις σχετικές εγγραφές στο system log), μετά από μικρό διάστημα μπαίνει σε κατάσταση "read only", μετά από μικρό διάστημα δεν μπορεί να διαβάσει κιολας, και στο τέλος εξαφανίζεται σαν δίσκος.

Φυσικα δεν μπορείς να κάνεις επανεκίννηση (δεν υπάρχει το / άρα και οι εντολές). Με reset από το κουμπί, ο δίσκος επανέρχεται, και ο κύκλος ξαναρχίζει. Βασικά, στις αρχές έκανα 2-3 τέτοιους κύκλους, μετά έμαθα, και από την 1η φορά που συμβαίνει, αντιγραφή δεδομένων σε νέο δίσκο και αλλαγή.

Με το πλαίσιο έχω θέμα βέβαια, γιατί είναι δύσκολο να το αναπαράξουν. Δεν έχουν την πολυτέλεια να τον τσεκάρουν για 2-3 μέρες...

Εμένα πάντως να δεις τι εντύπωση μου κάνει. Έχω 6 μηχανήματα με SSD. Στα 5 δεν έχει χαλάσει ακόμα κανένας.

Σε αυτό το 1, είμαι στον 5ο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει.

Δημοσ.

Τελικά, αγόρασα το 850EVO. Δεν είχα πολλές επιλογές...

Μετα απο reboot λες οτι επανερχεται και ολα καλα?

Σαν ζωη τομεις κτλπ ολα καλα?

Αν ναι, τοτε ή με κακογραμμενο λειτουργικο εχεις θεμα ή με την μητρικη (bios/drivers)

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο,δοκιμασες να βαλεις τους δισκους που λες οτι σου χαλανε στα αλλα μηχανηματα?

Δημοσ.

Επανέχεται σαν δίσκος, και μπουτάρει το λειτουργικό. Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες. Στο SMART δεν δείχνει κάτι.

Η μητρική έχει το τελευταίο διαθέσιμο bios, και μέχρι να χαλάσει ο δίσκος (από 2 μήνες μέχρι και 1 χρόνο) όλα λειτουργούν.

Στα άλλα μηχανήματα όχι δεν τους δοκίμασα τους δίσκους. Τα μηχανήματα είναι και αυτά 24/365, και δεν με παίρνει για πειράματα.

Δημοσ.

Δεν λέει και πολλά. Βέβαια τον χαλασμένο δίσκο δεν το έχω, αλλά για τον αντικαταστάτη του, λέει αυτά:

DD Device  2: /dev/sdc
HDD Model ID : Samsung SSD 850 PRO 256GB
HDD Serial No: S39KNX1J501098L
HDD Revision : EXM04B6Q
HDD Size     : 244198 MB
Interface    : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature  : 35 °C
Highest Temp.: 49 °C
Health       : 100 %
Performance  : 100 %
Power on time: 33 days, 20 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
Total written: 157.73 GB
  The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.
    No actions needed.
Δημοσ.

Δεν λέει και πολλά. Βέβαια τον χαλασμένο δίσκο δεν το έχω, αλλά για τον αντικαταστάτη του, λέει αυτά:

DD Device  2: /dev/sdc
HDD Model ID : Samsung SSD 850 PRO 256GB
HDD Serial No: S39KNX1J501098L
HDD Revision : EXM04B6Q
HDD Size     : 244198 MB
Interface    : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature  : 35 °C
Highest Temp.: 49 °C
Health       : 100 %
Performance  : 100 %
Power on time: 33 days, 20 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
Total written: 157.73 GB
  The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.
    No actions needed.

δεν φταινε  οι δισκοι.. 

αλλου ειναι το θεμα να ξερεις..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...