Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπο κανονικες συνθηκες υπαρχουν ολοκληρες προϋποθεσεις και ενδειξεις για να γινει η καισαρικη , πχ αδυναμια και ατονια της μητρας .

Αοκει και περα σημερα παιζει μεγαλο ρολο το οτι πολλες πανε και το ζητανε κλπ .

Ασχετο,ειδα προσφατα στο γιουτουμπ μια χιπισσα η οποια ηταν γονατιστη σχεδον,διπλα σε ενα ποταμι γυμνη και γεννουσε αναπαριστωντας εποχες homo sapiens .

Και διπλα ενα αλλο παιδακι και ο αντρας της .

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι αλλά πολύ παλιότερα που γεννούσαν στα χωριά με τη μαμή (μιας και ειχα μελετήσει και πίνακες θνησιμότητας βρεφών ένα φεγγάρι)

το να κάνουν κυρίως καισαρικές είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο..

φυσικά και δε λέω ότι είναι περίπατος, αλλά η καισαρική είναι μια επέμβαση που γίνεται ενώ δε θα έπρεπε πολλές φορές με βασικό κίνητρο το φόβο του πόνου και στο κάτω κάτω ούτε να σε ανοίγουν τελείως είναι κάτι καλό, ενώ τη φυσική γέννα όπως και να το κάνουμε τη προβλέπει ο οργανισμός σου

Αν η μανα μου με έβγαζε με καισαρική δεν θα είχα αυτο το πρόβλημα που συζητούσαμε στο θέμα του στρατού την Κυριακή, είναι καλό για την αποφυγή προβλημάτων στο παιδί να προτείνεται η καισαρική
Δημοσ.

Guys... δείτε πρώτα μια καισαρική live και ελάτε πάλι να μιλήσουμε. Το οτι στο 95% των περιπτώσεων το προτείνουν οι γιατροί είναι επειδή παίρνουν ΠΟΛΛΑ παραπάνω, το έχουν κάνει εμπόριο πια. Όσο για την φοβία που έχω, είναι καθαρά το πως σκίζουν πρώτα την κοιλιά και μετά όλα τα τοιχώματα και τα τεντώνουν στην κυριολεξία. Έχω πιάσει στομάχια, έντερα και διάφορα άλλα ωραία πράγματα, κανένα δεν μου έχει προκαλέσει τόσο τρόμο όσο η καισαρική.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό με την καισαρική οτι γίνεται καθαρά για τα φράγκα μου το έχει γιός μεγαλογυναικολόγου. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά τα ποσοστά καισαρικής.

• Like 2
Δημοσ.

πιστευω ειναι καθαρα θεμα Φυλου.

Εχω δει καισαρικη σε 4 ζωικα ειδη πλην ανθρωπου,και δε πιστευω να εχω προβλημα να δω και σε ανθρωπο .

Οταν ερχεται ομως η ωρα της ορχεκτομης ή ακρωτηριασμων,αποστηματων,καταγματων πεους κλπ πραγματικα σφιγγεται η καρδια μου.

Δημοσ.

Guys... δείτε πρώτα μια καισαρική live και ελάτε πάλι να μιλήσουμε. Το οτι στο 95% των περιπτώσεων το προτείνουν οι γιατροί είναι επειδή παίρνουν ΠΟΛΛΑ παραπάνω, το έχουν κάνει εμπόριο πια.

Ναι αυτό λέω κι εγώ
Δημοσ.

Αυτό με την καισαρική οτι γίνεται καθαρά για τα φράγκα μου το έχει γιός μεγαλογυναικολόγου. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά τα ποσοστά καισαρικής.

συμφωνώ απολύτως. συν το ότι παίζουν συνεχώς με τα συναισθήματα σου ποντάρωντας πάντα στην ίδια δικαιολογία. "έρχεται ανάποδα το παιδί ή έχει τυλιχτεί με τον ομφάλιο".

το καλλίτερο το άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή ένα μεσημέρι όπου φιλοξενούσαν σε ζωντανή μετάδοση μία γέννα που γινόταν στο σπίτι. η εγκυμονούσα δε φοβόταν και μάλιστα τα έριχνε στους γιατρους κανονικά για αυτή τη φοβία.

μπράβο της.

• Like 1
Δημοσ.

Αν η μανα μου με έβγαζε με καισαρική δεν θα είχα αυτο το πρόβλημα που συζητούσαμε στο θέμα του στρατού την Κυριακή, είναι καλό για την αποφυγή προβλημάτων στο παιδί να προτείνεται η καισαρική

Κάποιες φορές εννοείται ότι πρεπει να γίνεται, αλλά όχι να γίνεται για να γίνεται

Από κει και πέρα παιζει ρόλο και ο γιατρός και η κρίση του

Πάντως και γω δε το έγραψα για πλάκα αυτό πάνω με τις κουτάλες κι εγώ έτσι βγήκα (δεν έβγαινα με τίποτα και κράτησε πολλή ωρα η ιστορία) και είμαι τυχερός που βγήκα χωρίς πρόβλημα.

Στις μέρες μας θα το γυρνούσαν σε καισαρική 100% και αν ήμουν 40 χρόνια πριν στο χωριό μάλλον θα είχα πεθάνει. Αλλά όχι να το κάνεις αν δε παρουσιαστεί λόγος

• Like 1
Δημοσ.

Ξέχασα να συμπληρώσω πως ένας από τους μεγαλύτερους μου φόβους, άγνωστης μέχρι μέχρι τώρα αιτιολογίας, είναι η καισαρική. Όχι να μου κάνουν αλλά να την βλέπω. Σε ταινίες, σε ντοκυμαντέρ, ακόμα και στην δουλειά μου, απέφευγα σαν ο διάολος το λιβάνι όταν άκουγα για καισαρική. Μπορεί να με κάνει να παγώσω, απλά δεν αντέχω. Δεν ξέρω γιατί, και ενώ έχω δει/πιάσει πολύ αηδιαστικά πράγματα λόγω επαγγέλματος, η καισαρική είναι ότι το χειρότερο. Βασικά μου θυμίζει σκηνή από Alien.

που να δεις και εγχείρηση στο μάτι :P

Δημοσ.

Chorthippus-brunneus.jpg

ΤΕΛΟΣ

Με νιώθεις! Όχι μόνο αυτό όμως...όλα τα έντομα...ΟΛΑ!!! Γ@μώ μέχρι και τις πασχαλίτσες και τις πολύχρωμες πεταλούδες...

...ΦΩΤΙΑΑΑΑΑΑ!!!

• Like 2
Δημοσ.

που να δεις και εγχείρηση στο μάτι :P

Έχω βρεθεί σε αμέτρητες εγχειρήσεις, η μοναδική που δεν μπορώ να παραστώ είναι σε καισαρική :/

Δημοσ.

περι ακριδων και διαφορων ζωυφιων... δε τα φοβαστε. τα σιχαινεστε. 

δε μπορουν να σας κανουν τιποτα, δε σας τρωνε

οκ, και γω σιχαινομαι κατσαριδες (ξανθες) αλλα δε τρεχω κιολας οταν τις δω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...