Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple εδώ και καιρό έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να δημιουργήσει κάποια γραμμή παραγωγής -και μαζί θέσεις εργασίας- στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο η πραγματικότητα μερικές φορές μπορεί να είναι σκληρή.Αν θυμάστε η επένδυση σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων στο εργοστάσιο της GT Advanced Technologies (κατασκευαστή κρυστάλλων ζαφειριού) στην Αριζόνα δεν είχε ευτυχή κατάληξη αφού η τελευταία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Η Apple τώρα, και σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg σχεδιάζει να "βγάλει κάτι" από αυτή την ιστορία και έτσι αναμένεται να μετατρέψει το εργοστάσιο της GT Advanced σε ένα solar-powered κέντρο δεδομένων για τις επιχειρήσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Apple θα επενδύσει συνολικά $2 δισεκατομμύρια (πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία της ισχυρίζεται η Apple) και θα δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας, χωρίς να αναφέρει περίπου 300 με 500 θέσεις που απαιτούνται για την κατασκευή της υποδομής και της υποστήριξης. Ακόμα δεν είναι σίγουρο πότε θα είναι έτοιμο το νέο κέντρο δεδομένων, ωστόσο η GT Advanced είχε τον έλεγχο των εγκαταστάσεων μέχρι το τέλος του 2015.

Αν και σίγουρα είναι καλά νέα, εντούτοις δεν είναι ακριβώς αυτή η εξέλιξη που επιθυμούσε η Apple. Αρχικά τα σχέδια έκαναν λόγο για την δημιουργία 2000 θέσεων εργασίας, χώρια που οι συσκευές iPhone της εταιρείας θα διέθεταν κρύσταλλο ζαφείρι για προστασία.

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

δυστυχως οσο περνανε τα χρονια οσο και μεγαλη να ειναι μια επενδυση ολο και λιγοτεροι ανθρωποι θα χρειαζοντα για την στελεχωση της...

(ο κανονας ισχυει επι το πλειστον για ανατυγμενες χωρες καθως στις χωρες "τυπου" Κινα κτλπ προς το παρον τα μεροκαματα ειναι αρκετα χαμηλα)

Δημοσ.

Mεγαλο fail επιχειρηματικα η συγκεκριμενη επενδυση αλλα μου κανει εντυπωση πως μπροστα σε αυτο απαντησε με μια μεγαλυτερη ακομα επενδυση και αλλαγη κατευθυνσης .

Δημοσ.

Εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση, πως ολόκληρη Apple επένδυσε σε μια εταιρεία που λίγο μετά πτώχευσε? Ελέχγους δεν έκανε? Και στην τελική και που πτώχευσε η αλλη, γιατί δεν αξιοποιεί τον υπάρχοντα εξοπλισμό και προσωπικό στο να συνεχιστεί η παραγωγή παρά θα ρίξει τόσα χρήματα για να το κάνει "αποθήκη"!!!

Δημοσ.

Δεν είναι δυνατόν να πετυχαίνουν όλες οι επενδύσεις. Η apple έτσι και αλλιώς έχει λεφτά για πέταμα. Κρίμα που δεν θα δημιουργηθούν οι θέσεις εργασίας.

Δημοσ.

Μόνο εμένα μου φαίνονται υπερβολικά τα 150 άτομα για ένα Data Center? Τόσο μεγάλη έκταση θα έχει?

ένας που θα έχει τον έλεγχο και 149 καθαρίστριες!!! :P

Δημοσ.

ένας που θα έχει τον έλεγχο και 149 καθαρίστριες!!! :P

Σιγά μην προλαβαίνει 1 άτομο να επισκευάζει τις ζημιές που θα κάνουν 149 καθαρίστριες στον εξοπλισμό.

Η σωστή αναλογία είναι 149 τεχνικοί και 1 καθαρίστρια :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...