Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινώ αυτό το θέμα για να συζητήσουμε σχετικά με αυτή την τόσο σημαντική χώρα.
Προσωπικές εμπειρίες που τυχόν έχουμε, απόψεις, γνώσεις, επίσκεψεις-ταξίδια, επαφές με κινέζους στην Κίνα ή αλλού, πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, οικονομικά στοιχεία, βιοτικό επίπεδο, κοσμοθεωρία κλπ.

Σκοπός είναι να βοηθηθούν με σχετικά πιο εξειδικευμένη γνώση που θα προκύψει απο τη συζήτηση, και σε καλυτερο επιπεδο απο ενα google search, όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν καλύτερα όλο αυτό τον νέο 'κόσμο' της Κίνας.

• Like 2
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μακριά από Κινέζες.Σνομπ και δεν ξυρίζονται συχνά.Είναι κλειστοί τύποι γενικά τα κινεζάκια, δύσκολα θα σου ανοιχτούν πριν τους προσεγγίσεις εσύ.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Revolver αυτο περι κλειστου τυπου ανθρωποι αλλαζει σιγα σιγα! Σιγουρα στις μεγαλυτερες ηλικιες ισχυει αλλα στους νεους δεν θα το ελεγα. Σε προσφατο ταξιδι μου σε Χονκ Κονκ και Κινα δεν ηταν λιγες οι φορες που Κινεζοι με προσεγγισαν για να με γνωρισουν (Παιζει να ημουν ο μονος με μουσια που εκει :P )

• Like 4
Δημοσ.

Α δεν ξέρω για τους γηγενείς.Έχω εμπειρία από τους Κινέζους συμφοιτητές στο Λονδίνο.Δεν έχω επισκεφτεί την Κίνα οπότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν διαφορές. :-)

• Moderators
Δημοσ.

Ναι απο φοιτητες εχω ακουσει και εγω οτι ειναι καπως περιεργοι. Μου ελεγε ενας φιλος μου που κανει μεταπτυχιακο στη Σουηδια οι κινεζοι ειναι μαζεμενοι και πιο πολυ ειναι μεταξυ τους (καπως σαν αυτο που κανουν οι Κυπριοι στην ελλαδα -δεν εχω προβλημα με τους κυπριους και δεν το λεω με κακια). 

Το κορυφαιο που μου ειπε αυτος ειναι οτι μια μερα για να ζεσταθουν ειχαν αναψει το φουρνακι  :P

• Like 1
Δημοσ.

Μακριά από Κινέζες.Σνομπ και δεν ξυρίζονται συχνά.Είναι κλειστοί τύποι γενικά τα κινεζάκια, δύσκολα θα σου ανοιχτούν πριν τους προσεγγίσεις εσύ.

Εχω ακουσει τα καλυτερα για τις κινεζες. Καμια σχεση με τις δυτικούς 'φεμινισμους'.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια σε αυτή τη χώρα και στους κατοίκους της! :) Από το λίγο που έχω συναναστραφεί θα έλεγα ότι είναι πολύ ευγενικοί, χαμογελαστοί και χαίρονται με πολύ μικρά πράγματα (μπορεί να τους δώσεις μια τσίχλα, να λάμψουν και να πουν 100 ευχαριστώ! :) )

Spect, οι Έλληνες στο εξωτερικό δεν το κάνουν αυτό δηλαδή; :P (να μαζεύονται και να κάνουν παρέα μεταξύ τους εννοώ)

• Like 2
Δημοσ.

zio10 που/πως συναναστράφηκες μαζί τους;

Πιστεύω ειναι όντως πολύ ολιγαρκείς άνθρωποι. Κι αυτο μαλλον τους κανεις και πιο ευτυχισμένους, ακομη και με μικρα-απλα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

zio10 που/πως συναναστράφηκες μαζί τους;

Πιστεύω ειναι όντως πολύ ολιγαρκείς άνθρωποι. Κι αυτο μαλλον τους κανεις και πιο ευτυχισμένους, ακομη και με μικρα-απλα πράγματα.

Σε νησί με τουρίστες, κυρίως νέους σε ηλικία

• Moderators
Δημοσ.

zio το κανουν αλλα οι ελληνες δεν ειναι ολη μερα μεταξυ τους! οι κινεζοι φοιτητες απο οσα ξερω παντα δεν εχω ακομη προσωπικη εμπειρια κανουν κλικες και μενουν μεταξυ τους!

• Like 1
Δημοσ.

κολλητός που έχει πάει ένα χρόνο για δουλειές μου περιέγραψε ΤΟ απίστευτο...τύπισσα να μπαίνει στο ασανσέρ τις πολυκατοικίας που μένει με τσιγάρο, τρώγοντας μία ντομάτα όπου λίγο πριν φτάσει στο ισόγειο (40+ ορόφοι) πέταξε τα αποφάγια ΜΕΣΑ στο ασανσέρ...το δε ασανσέρ είναι καθημερινά σε μαύρο χάλι από εκείνους που μένουν στο κτίριο...τέτοια καφρίλα ούτε εδώ

ισχύει το κινέζες = απεριποίητες...οι κινέζοι πάντως στην συμπεριφορά τους ευγενέστατοι

επίσης γενικά οι δρόμοι δεν είναι και οι πιο καθαροί

δεν παίζει σχεδόν καθόλου εγκληματικότητα, το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να σε "κλέψουν" διαφορετικά...σε ρέστα, πουλώντας σου κάτι σκάρτο κτλ κτλ

έχοντας ταξιδέψει σε Ιαπωνία, από αυτά που μου περιγράφει, η μέρα με την νύχτα πραγματικά

• Like 1
Δημοσ.

Revolver αυτο περι κλειστου τυπου ανθρωποι αλλαζει σιγα σιγα! Σιγουρα στις μεγαλυτερες ηλικιες ισχυει αλλα στους νεους δεν θα το ελεγα. Σε προσφατο ταξιδι μου σε Χονκ Κονκ και Κινα δεν ηταν λιγες οι φορες που Κινεζοι με προσεγγισαν για να με γνωρισουν (Παιζει να ημουν ο μονος με μουσια που εκει :P )

Α δεν ξέρω για τους γηγενείς.Έχω εμπειρία από τους Κινέζους συμφοιτητές στο Λονδίνο.Δεν έχω επισκεφτεί την Κίνα οπότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν διαφορές. :-)

Ναι απο φοιτητες εχω ακουσει και εγω οτι ειναι καπως περιεργοι. Μου ελεγε ενας φιλος μου που κανει μεταπτυχιακο στη Σουηδια οι κινεζοι ειναι μαζεμενοι και πιο πολυ ειναι μεταξυ τους (καπως σαν αυτο που κανουν οι Κυπριοι στην ελλαδα -δεν εχω προβλημα με τους κυπριους και δεν το λεω με κακια). 

Το κορυφαιο που μου ειπε αυτος ειναι οτι μια μερα για να ζεσταθουν ειχαν αναψει το φουρνακι   :P

ειναι μαζεμενοι επειδη εχουν οικονομικη πιεση και επειδη περιμενουν πολλα οι συγγενεις τους back home.

+

γνωριμια = "δεσμευση"

Υγ. ελπιζω να μην γινεστε ρεντικολλα οπως γινονται οι αμερικανοι στην κινα. Ελπιζω.  :mrgreen:

Δημοσ.

κολλητός που έχει πάει ένα χρόνο για δουλειές μου περιέγραψε ΤΟ απίστευτο...τύπισσα να μπαίνει στο ασανσέρ τις πολυκατοικίας που μένει με τσιγάρο, τρώγοντας μία ντομάτα όπου λίγο πριν φτάσει στο ισόγειο (40+ ορόφοι) πέταξε τα αποφάγια ΜΕΣΑ στο ασανσέρ...το δε ασανσέρ είναι καθημερινά σε μαύρο χάλι από εκείνους που μένουν στο κτίριο...τέτοια καφρίλα ούτε εδώ

ισχύει το κινέζες = απεριποίητες...οι κινέζοι πάντως στην συμπεριφορά τους ευγενέστατοι

επίσης γενικά οι δρόμοι δεν είναι και οι πιο καθαροί

δεν παίζει σχεδόν καθόλου εγκληματικότητα, το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να σε "κλέψουν" διαφορετικά...σε ρέστα, πουλώντας σου κάτι σκάρτο κτλ κτλ

έχοντας ταξιδέψει σε Ιαπωνία, από αυτά που μου περιγράφει, η μέρα με την νύχτα πραγματικά

Σκάρτο και κινέζικο δύσκολα :P

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...