Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως εαν το θέμα δεν το άνοιξα στην σωστή κατηγορία ας μεταφερθεί.

Έχω εναν καινούργιο υπολογιστή, που αν και δεν ειναι τέρας είναι αρκετά καλός και αποτελείται απο 

AMD FX 6 cores

8GB DDR3 1866 (2x4 dual channel)
Sapphire Radeon R9 280 3GB VRAM 
Intel 520 SSD 240GB SATA3 (κύριος)
WD BLACK 1TB SATA3

windows 7 64bit

Τα πάντα είναι ενημερωμένα και ο υπολογιστής "πεντακάθαρος".

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι όταν βάζω 4Κ βίντεο στο youtube το οποίο κολλάει - σέρνεται.
Τι μπορεί να φταίει? Δεν μπορώ να φανταστώ οτι ειναι θέμα hardware... 
Επίσης σίγουρα δεν ειναι πρόβλημα σύνδεσης ιντερνετ.

Σκέφτηκα το καλώδιο HDMI αλλα είναι σχετικά καλό με 10.2gbps (αν δεν κάνω λάθος) το οποίο βέβαια έλεγε πως παίζει μόνο μέχρι FULL HD 1080 αλλα είχα το ίδιο πρόβλημα και με την προηγούμενη οθόνη μου που ήταν με το κλασικό DVI....

Δημοσ.

ενεργοποίησε το hardware acceleration για να παίξει το βίντεο με την κάρτα γραφικών.

δες στην διαχείριση εργασιών παίζει να τερματίζειο επεξεργαστής με τα 4Κ βίντεο.

Ο flash είναι πανβαρός για τέτοια πράγματα.

Δημοσ.

Samsung t25d391ew full HD, καλή είναι με 5ms χρόνο απόκρισης.

Θα τσεκάρω απο τον catalyst το hardware accelarator που λέει και ο Xristaras και ενημερώνω σε λίγο

Δημοσ.

Ο flash είναι πανβαρός για τέτοια πράγματα.

Ο chrome για βίντεο στο youtube δουλεύει το html5 που είναι ακόμα ποιο «πάνβαρο» ,αν το δουλεύει αυτό καλύτερα να περάσει το Disable Youtube™ HTML5 Player που τον ξαναγυρνάει σε flash.

Δημοσ.

Όντως παιδιά. Απο τον catalyst κάτι σχετικα που είχε δεν κανανε κάτι.

Είδα πάντως την χρήση cpu κατα την διάρκεια που έπαιζε το βίντεο και ήτνα γύρω στο 60% κατα μέσο όρο με κάποιες φορες στιγμιαία να πηγαίνει και στο 76% ! 

Αντιθέτως, μολις έτρεξα 4κ βίντεο απο mp4 αρχείο η χρήση της CPU ήταν μαξ στο 25% οπότε μάλλον έχει δίκιο η πλειοψηφία σχετικά με τον flash και το html5.

Ο browser που χρησιμοποιώ είναι ο Chrome. Μπορείτε να μου πείτε πως θα κάνω τις ρυθμίσεις γιατί δεν βρήκα κάτι στα options.

Επίσης τι ειναι το Disable Youtube™ HTML5 Player που αναφέρθηκε ? Ρύθμιση ?

Δημοσ.

https://chrome.google.com/webstore/category/extensions?hl=en-US

Είναι επέκταση που μπορείς να την κατεβάσεις από το store (πάτα τον σύνδεσμο που έβαλα ποιο πάνω) ,αντί να δουλεύει με html5 θα παίζει τα βίντεο με το πατροπαράδοτο flash που είναι λίγο ποιο ελαφρύς από το html.

Δημοσ.

Καλησπέρα! Το δοκίμασα λοιπόν και η διαφορά είναι κατι παραπάνω απο αισθητή ωστόσο πάλι κολλάει.

Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής, τα μεχρι 1080 πχ βιντεο ειναι καλύτερα να τα τρέχω κανονικα με html5 ή με flash? 
Ρωτάω για να ξέρω αν αξιζει να κρατήσω το extension ή να το αφαιρέσω για να μη μου βαραίνει τον chrome...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...