Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Θα δώσω το παλιό pc και σκέφτομαι να καθαρίσω τη thermal paste, γιατί έχει μία thermal paste 4.5 χρόνων και με stock ψύκτρα. Τι πρέπει να κάνω; Πώς να την καθαρίσω και πόση thermal paste να βάλω; Thanxxxxx!!!

Επεξ/σία από exypnakias
Δημοσ.

Καθαρίζεις με λίγο οινόπνευμα και μετά τοποθετείς μια πολύ μικρή ποσότητα στο κέντρο(λίγο παραπάνω απ' το μέγεθος της φακής), τοποθετείς την ψύκτρα επάνω και κουμπώνεις. Δες το παρακάτω video

Δημοσ.

αν δεις και δεν βγαίνει ευκολα η ψύκτρα μην το ζορίσεις,κούμπωσε την πάλι και βάλε κανένα stress test στον επεξεργαστή να ζεσταθεί κανένα 10λεπτο και μετά αφαιρεσε την.Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει μπετό.

• Like 3
Δημοσ.

αν δεις και δεν βγαίνει ευκολα η ψύκτρα μην το ζορίσεις,κούμπωσε την πάλι και βάλε κανένα stress test στον επεξεργαστή να ζεσταθεί κανένα 10λεπτο και μετά αφαιρεσε την.Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει μπετό.

Ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω για stress test;

Δημοσ.

το ειχα κανει μια φορα.. δεν έβγαινε με τιποτα, τραβαω με δυναμη την ψυχτρα και τι βλεπω.

δεν υπηρχε επεξεργαστης στο σοκετ (am3) και μενω για 2-3 sec αφου πριν απο λιγο το δουλευα.

λεω δεν γίνετε, glitch στο matrix? και μετα κοιτάω την ψυχτρα.. ο επεξεργαστης ηταν πανω στην ψυχτρα..

απο τοτε γυρνάω την ψυχτρα αριστερα δεξιά και σιγα σιγα βγαινει, αυτο για το stress test δεν το ηξερα, good to know.

• Like 1
Δημοσ.

βάλε κανένα prime95 σε maximum heat

@χάκερ πέρα απ το αριστερά δεξιά,αν έχει γίνει πέτρα η πάστα με το να ζεστάνεις τον επεξεργαστή,τη ζεσταίνεις και αυτή και μαλακώνει :Ρ

Δημοσ.

Το άνοιξα! Καθόλου μπετό. Η thermal paste που είχε ήταν κομματάκια που είχαν κολλήσει στις άκρες του επεξεργαστή και της ψύκτρας. Επειδή μια εικόνα=1.000 λέξεις:

fgkFhx2.jpg

wvlAP7w.jpg

Αν βάλω το φυσερό, χωρίς τη ψύχτρα πάνω, θα πάθει τίποτα ο επεξεργαστή; Γιατί έχει πολύ σκόνη όπως είδατε!

Δημοσ.

Δε θα το συνιστούσα. Βγάλ' τον και καθάρισε τον σιγά σιγά, όπως και την μητρική εκεί γύρω

Δηλ. να βγάλω τον επεξεργαστή, να τον καθαρίσω με καθαρό οινόπνευμα, να τον αφήσω στην άκρη και μετά να καθαρίσω με το φυσερό και το πινελάκι τη μητρική;;

• Like 2
Δημοσ.

Δηλ. να βγάλω τον επεξεργαστή, να τον καθαρίσω με καθαρό οινόπνευμα, να τον αφήσω στην άκρη και μετά να καθαρίσω με το φυσερό και το πινελάκι τη μητρική;;

ακριβως αυτο. Τον επεξεργαστη μπορεις να τον καθαρισεις προσεκτικα και χωρις να τον βγαλεις . Τα αλλα οπως ειπες

Δημοσ.

ακριβως αυτο. Τον επεξεργαστη μπορεις να τον καθαρισεις προσεκτικα και χωρις να τον βγαλεις . Τα αλλα οπως ειπες

Λοιπόν! Το καθάρισα έτσι: Πρώτα καθάρισα ψύκτρα και cpu από thermal paste. Στη συνέχεια, υπομονετικά με πινελάκι γύρω από τον επεξεργαστή. Καθάρισα με το φυσερό την ψύκτρα και την ξανά τοποθέτησα εντός του κουτιού. Μετά παίρνω πάλι το φυσερό και καθαρίζω το κουτί. Τέλος, με το πινελάκι προσεκτικά τη μητρική. Το αποτέλεσμα είναι ΤΕΛΕΙΟ!! Για θερμοκρασίες δεν ξέρω γιατί δεν πρόκειται να το ξανά χρησιμοποιήσω εγώ. Θα το δώσω! Ευχαριστώ όλους! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

• Like 1
Δημοσ.

Εύγε!! Για πες και διαφορά στις θερμοκρασίες

Φίλε δε ξέρω! Έγραψα και παραπάνω, δε θα το ξανά χρησιμοποιήσω! Άσε μου δεν έχω και σκληρό πάνω. Θα το δώσω σε ένα κολλητό αύριο το πρωί, ε και είπα να μην το πάρει σε μαύρο χάλι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...