ADHD Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Φιλε ειτε απλα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις ειτε εχεις σοβαρο προβλημα κατανοησης.. Μια λες η τραπεζα ειναι επιχειρηση και οχι υπηρεσια λες και για παραδειγμα δεν μπορει να ειναι μια επιχείρηση που πουλαει υπηρεσιες, οχι δεν πουλαει κλεβει.. Πριν σε χαλαγε η λεξη πωληση τωρα ειναι επιχείρηση η οποια ομως δεν αγοραζει και δεν πουλαει σε λιγο θα την κανεις ΜΚΟ για να δημιουργησεις εντυπωσεις και να παιξεις με τις λεξεις.. Ειπα εγω οτι ειναι καλη επενδυση οι τοκοι των τραπεζων θα μας τρελανεις τωρα?? Απο τις χειροτερες ειναι βασικα δεν ειναι καν επενδυση. Σου εξηγησα ενα τροπο που βγαζουν χρημα οι τραπεζες και την πελατειακή σχεση που εχουν με τον πολιτη. Επισης ολες οι τραπεζες δεν ειναι ιδιες και δεν προσφερουν τις ιδιες υπηρεσιες γιατι εισαι ικανος να μου πεταξεις και τιποτα για επενδυτικες τωρα προς χαρη εντυπωσεων. Μεσα στο επιτοκιο που δεχεσαι ειναι και το ρισκο που παιρνεις για αυτο και σε αποζημιώνουν δεν ειπα ποτε οτι εισαι 100% εξασφαλισμενος ποτε δεν μπορεις να εισαι ουτε οτι μπορεις να βγαλεις τα χρηματα σου ανα πασα στιγμη, αυτο εχει να κανει με τα reserves και την ρευστοτητα, εσυ δανειζεις τα χρηματα σου στην τραπεζα παιρνεις το αναλογο ρισκο παιρνεις και την αναλογη επιστροφη. Αυτα απλα και ωραια γιατι εχω καταλαβει που το πας το πραγμα οτι δεν ανηκουν σε εσενα και με μια αποφαση μπορει απλα να τα χασεις ετσι δεν ειναι μαντεψα σωστα?? Σε εσενα ανηκουν απλα δεν ειναι παντα διαθεσιμα, σε μια νορμαλ οικονομια δεν συντρεχει λογος ανησυχίας μια χαρα αναλήψεις φυσιολογικών ποσων μπορεις να κανεις και μια χαρα σε εξυπηρετει το συστημα για να απαντησω και στα προηγουμενα. Ουτε εγω εχω να χασω χρονο προφανως γραφεις ακυρα πραγματα που ποτε δεν ειπα πετας και 2-3 ακυρα για core deposit να αποδειξεις κατι? Ενω στην πραγματικοτητα δεν λες απο την αρχη αυτο που θελεις να πεις ουτε κατι ουσιαστικο απλα σκορπια πραγματα.
MikeJ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Τελικά μέχρι τα 100.000 χιλιάρικα είναι εξασφαλισμένες όλες οι καταθέσεις βρέξει χιονίσει ή δεν ισχύει απόλυτα αυτό ;
defacer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δεν τους πληρώνεις για να τους δανείσεις, γιατί η τράπεζα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ενδιαφέρεται να τη δανείσεις. Αντιθέτως "πληρώνεις" στην τράπεζα την υπηρεσία πλέον να σου φυλάξει/διαχειριστεί τα χρήματα και την ασφάλεια/αξιοπιστία που έχει η τράπεζα αυτή, ότι θα υπάρχει και αύριο για να σου επιστρέψει τα χρήματα. Σκέψου, σαν να πληρώνεις ένα security να σου προσέχει το χρηματοκιβώτιο. Εϊπα, "αν θες να το δεις έτσι". Γιατί εξάλλου και αυτό συμβαίνει. Τη μερα που ο κοσμος θα σταματησει να ενημερωνεται απο MEGA/AΝΤ1/Τραγκες/Παπαδημητριους κτλ το μεσο IQ της Ελλαδας θα ανεβει τουλαχιστον 10 βαθμους. Ειδικα ο ΑΝΤ1 το ειχε τερματισει τοτε, σε σημειο που κάποια στιγμη ειχαν κυκλοφορησει πολυ επιτυχημενες φωτοσοπιες με εξωγηινους και Γκοτζιλες. Το καλύτερο ever ήταν το σποτάκι του Ράδιο Αρβύλα (το οποίο δυστυχώς δε βρίσκω τώρα) που ξεκινούσε "δε μου αρέσει να κινδυνολογώ αλλά...". ΚΛΑΜΑ. Τελικά μέχρι τα 100.000 χιλιάρικα είναι εξασφαλισμένες όλες οι καταθέσεις βρέξει χιονίσει ή δεν ισχύει απόλυτα αυτό ; Από τη βροχή και το χιόνι είναι εξασφαλισμένες απόλυτα.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Τελικά μέχρι τα 100.000 χιλιάρικα είναι εξασφαλισμένες όλες οι καταθέσεις βρέξει χιονίσει ή δεν ισχύει απόλυτα αυτό ; Εγω πιστεύω οτι δεν υπαρχει εξασφάλιση ουτε για ενα ευρω, εξ αλλου αυτα ειναι πρωτόγνωρα πραγματα και δεν μπορει κανεις να ξερει την αυριανη νομοθεσία Ας πουμε οτι ναι 100χ ευρω στα εγγυώνται, αν γυρίσουμε στην δρχ και μετα την μετατροπή θα εχει εγγυημένες πχ 100χ δρχ αλλα με αυτες θα μπορεις να αγορασεις πχ 10χ ευρω (αντε γεια )
GreyHorse Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Φιλε ειτε απλα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις ειτε εχεις σοβαρο προβλημα κατανοησης.. Μια λες η τραπεζα ειναι επιχειρηση και οχι υπηρεσια λες και για παραδειγμα δεν μπορει να ειναι μια επιχείρηση που πουλαει υπηρεσιες, οχι δεν πουλαει κλεβει.. Πριν σε χαλαγε η λεξη πωληση τωρα ειναι επιχείρηση η οποια ομως δεν αγοραζει και δεν πουλαει σε λιγο θα την κανεις ΜΚΟ για να δημιουργησεις εντυπωσεις και να παιξεις με τις λεξεις.. Ειπα εγω οτι ειναι καλη επενδυση οι τοκοι των τραπεζων θα μας τρελανεις τωρα?? Απο τις χειροτερες ειναι βασικα δεν ειναι καν επενδυση. Σου εξηγησα ενα τροπο που βγαζουν χρημα οι τραπεζες και την πελατειακή σχεση που εχουν με τον πολιτη. Επισης ολες οι τραπεζες δεν ειναι ιδιες και δεν προσφερουν τις ιδιες υπηρεσιες γιατι εισαι ικανος να μου πεταξεις και τιποτα για επενδυτικες τωρα προς χαρη εντυπωσεων. Μεσα στο επιτοκιο που δεχεσαι ειναι και το ρισκο που παιρνεις για αυτο και σε αποζημιώνουν δεν ειπα ποτε οτι εισαι 100% εξασφαλισμενος ποτε δεν μπορεις να εισαι ουτε οτι μπορεις να βγαλεις τα χρηματα σου ανα πασα στιγμη, αυτο εχει να κανει με τα reserves και την ρευστοτητα, εσυ δανειζεις τα χρηματα σου στην τραπεζα παιρνεις το αναλογο ρισκο παιρνεις και την αναλογη επιστροφη. Αυτα απλα και ωραια γιατι εχω καταλαβει που το πας το πραγμα οτι δεν ανηκουν σε εσενα και με μια αποφαση μπορει απλα να τα χασεις ετσι δεν ειναι μαντεψα σωστα?? Σε εσενα ανηκουν απλα δεν ειναι παντα διαθεσιμα, σε μια νορμαλ οικονομια δεν συντρεχει λογος ανησυχίας μια χαρα αναλήψεις φυσιολογικών ποσων μπορεις να κανεις και μια χαρα σε εξυπηρετει το συστημα για να απαντησω και στα προηγουμενα. Ουτε εγω εχω να χασω χρονο προφανως γραφεις ακυρα πραγματα που ποτε δεν ειπα πετας και 2-3 ακυρα για core deposit να αποδειξεις κατι? Ενω στην πραγματικοτητα δεν λες απο την αρχη αυτο που θελεις να πεις ουτε κατι ουσιαστικο απλα σκορπια πραγματα. Έλα γιατί έχεις κουράσει πάρα πολύ http://books.google.be/books?id=bbEe7b6uEtUC&pg=PA83&lpg=PA83&dq=a+depositor+is+an+unsecured+creditor+of+the+bank+%26+cases&source=bl&ots=sz1VsR2Qrn&sig=yxgREMX75x3gpGlSy7d-e36ElyE&hl=en&sa=X&ei=OpFOUazgHeThiAKJyIHwAQ&redir_esc=y#v=onepage&q=a%20depositor%20is%20an%20unsecured%20creditor%20of%20the%20bank%20%26%20cases&f=false http://www.creditwritedowns.com/2013/03/ecb-creditor-preferences-bank-resolution.html Πάρε και ένα wiki που αν κρίνω με τα γραφόμενά σου σίγουρα το προτιμάς http://en.wikipedia.org/wiki/Deposit_account The banking terms "deposit" and "withdrawal" mean a customer paying money into, and taking money out of, the account. From a legal and financial accounting standpoint, the term "deposit" is used by the banking industry in financial statements to describe the liability owed by the bank to its depositor, and not the funds that the bank holds as a result of the deposit, which are shown as assets of the bank. Οι καταθέσεις περιγράφουν την ευθύνη (επιστροφής χρημάτων) της τράπεζας στον καταθέτη/πελάτη και όχι τα χρήματα που η τράπεζα κρατά εξαιτίας της κατάθεσης, που αυτά ανήκουν πια στα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας. Τελικά μέχρι τα 100.000 χιλιάρικα είναι εξασφαλισμένες όλες οι καταθέσεις βρέξει χιονίσει ή δεν ισχύει απόλυτα αυτό ;Βρέξει χιονίσει, όχι. Σε περίπτωση προβλήματος ρευστότητας, πχ κλείνει η τράπεζα και τρέχουν όλοι να βγάλουν τα λεφτά τους, για να αποφευχθεί φαινόμενο ντόμινο που θα παρασύρει και άλλες τράπεζες θα επέμβει η κεντρική τράπεζα για να εγγυηθεί 100.000 ανά όνομα ανά λογαριασμό.Σε άλλες περιπτώσεις όμως, παράδειγμα κραχ 1929, ούτε αυτά δεν έχουν εγγύηση.
ADHD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Οι καταθέσεις είναι παθητικό χρωστούμενο της τράπεζας στον πελάτη και όχι τα χρήματα που η τράπεζα κρατά εξαιτίας της κατάθεσης που αυτά ανήκουν πια στα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας. Εισαι απιστευτος πραγματικα, ελεγα που θα το παει τωρα, φυσικα στo που παει τι στο balance sheet λες και για αυτο διαφωνουμε τοση ωρα.?? Το χρημα παει στα assets το account παει στα liabilities αυτη ηταν η διαφωνια μας?, λογικα οχι γιατι πριν εφερα ενα παραδειγμα απο την αναποδη.. Διαφωνησες στις απλες αρχες λειτουργιας της τραπεζας και δεν απαντησες σχεδον σε τιποτα για το αν καλυπτει ενα νορμαλ πολιτη το τραπεζικο συστημα αλλα τραβηξες την κουβεντα αλλου με σκοπο να δειξεις ποσο δεν εχεις ελεγχο των χρηματων σου.. Δεν εχει νοημα να κανουμε αλλο διαλογο απλα γιατι δεν απανταμε στα ιδια πραγματα και προφανως οχι στα αρχικα ερωτηματα. Αυτα απο εμενα.
GreyHorse Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Εισαι απιστευτος πραγματικα, ελεγα που θα το παει τωρα, φυσικα στo που παει τι στο balance sheet λες και για αυτο διαφωνουμε τοση ωρα.?? Το χρημα παει στα assets το account παει στα liabilities αυτη ηταν η διαφωνια μας?, λογικα οχι γιατι πριν εφερα ενα παραδειγμα απο την αναποδη.. Διαφωνησες στις απλες αρχες λειτουργιας της τραπεζας και δεν απαντησες σχεδον σε τιποτα για το αν καλυπτει ενα νορμαλ πολιτη το τραπεζικο συστημα αλλα τραβηξες την κουβεντα αλλου με σκοπο να δειξεις ποσο δεν εχεις ελεγχο των χρηματων σου.. Δεν εχει νοημα να κανουμε αλλο διαλογο απλα γιατι δεν απανταμε στα ιδια πραγματα και προφανως οχι στα αρχικα ερωτηματα. Αυτα απο εμενα. Ε φυσικά δεν έχει νόημα να μιλάμε, όταν σου δίνω επακριβώς με λινκς τι σημαίνει και σε ποιον ανήκει το χρήμα που καταθέτεις και απαντάς με άλλα αντ'άλλων και με αλλαγμένα quotes..Από όλα τα κατεβατά που σου αράδιασα, κράτησες μόνο το χαρτί ισολογισμού της τράπεζας, αν δεν τρολάρεις είσαι μεγάλη περίπτωση γέλιου.. Θα λινκάρεις κάτι που να αποδεικνύει ότι ο καταθέτης είναι κύριος και αφέντης των καταθέσεών του; Έστω ένα μπλογκ της πλάκας, έτσι για το γαμώτο....προλαβαίνεις να φτιάξεις ένα στα γρήγορα, αλλά μάλλον το αγγλικό δεν το κατέχουμε καλά φαίνεται.. Ποστάρεις αλλαγμένη μετάφραση και αφήνεις στην απ'έξω το αρχικό κείμενο στην αγγλική The banking terms "deposit" and "withdrawal" mean a customer paying money into, and taking money out of, the account. From a legal and financial accounting standpoint, the term "deposit" is used by the banking industry in financial statements to describe the liability owed by the bank to its depositor, and not the funds that the bank holds as a result of the deposit, which are shown as assets of the bank.
ADHD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Copy paste απο το post σου το έκανα τι αλλαγμενα quotes, αν το άλλαξες μετά δεν φταίω.. Τίποτα σε αυτά που παρεθεσες δεν λέει κάτι διαφορετικό, παίρνεις ενα επιτόκιο το οποίο αντικατοπτρίζει και το ρίσκο να τα χάσεις για οποιοδήποτε λόγο και αιτία. Θα το ξαναπώ άλλη μια φορά γιατι δεν διαβάζεις, σε μια νορμαλ οικονομία δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με τις καταθέσεις σου και τα μέσα που υπάρχουν για να κανεις τις συναλλαγές σου. Το χρήμα η τράπεζα στο χρωστάει το επιτόκιο που σου δίνει είναι ανάλογο του κόστους να το χάσεις οπότε απο αυτή την άποψη ναι όταν το βάζεις στην τράπεζα δεν έχεις την άμεση πρόσβαση και έλεγχο αλλα πρακτικά σπάνια συμβαίνει αυτο. Αυτο που στην ουσία λες για να τελειώνουμε είναι ότι όταν βάλεις το χρήμα σου στην τράπεζα παύει να είναι δικό σου και στο χρωστάει η τράπεζα ναι για αυτο όμως αποζημιώνεται μέσω επιτοκίου καθώς και πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος να μην πάρεις πίσω τα χρήματα σου αν το θέλεις. Με την ίδια λογική δικό σου είναι μόνο όταν το κρατάς στο χέρι σου, ε δεν είναι ετσι όμως. Κύριος και αφέντης με 0% ρίσκο δεν υπάρχει, σε μια φυσιολογική οικονομική περίοδο όμως το χρήμα σου είναι και εύκολα προσβάσιμο και ασφαλές στην τράπεζα. Αν διαφωνείς με αυτο τι να σου πω άλλος είναι το troll.
GreyHorse Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Copy paste απο το post σου το έκανα τι αλλαγμενα quotes, αν το άλλαξες μετά δεν φταίω.. Τίποτα σε αυτά που παρεθεσες δεν λέει κάτι διαφορετικό, παίρνεις ενα επιτόκιο το οποίο αντικατοπτρίζει και το ρίσκο να τα χάσεις για οποιοδήποτε λόγο και αιτία. Θα το ξαναπώ άλλη μια φορά γιατι δεν διαβάζεις, σε μια νορμαλ οικονομία δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με τις καταθέσεις σου και τα μέσα που υπάρχουν για να κανεις τις συναλλαγές σου. Το χρήμα η τράπεζα στο χρωστάει το επιτόκιο που σου δίνει είναι ανάλογο του κόστους να το χάσεις οπότε απο αυτή την άποψη ναι όταν το βάζεις στην τράπεζα δεν έχεις την άμεση πρόσβαση και έλεγχο αλλα πρακτικά σπάνια συμβαίνει αυτο. Αυτο που στην ουσία λες για να τελειώνουμε είναι ότι όταν βάλεις το χρήμα σου στην τράπεζα παύει να είναι δικό σου και στο χρωστάει η τράπεζα ναι για αυτο όμως αποζημιώνεται μέσω επιτοκίου καθώς και πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος να μην πάρεις πίσω τα χρήματα σου αν το θέλεις. Με την ίδια λογική δικό σου είναι μόνο όταν το κρατάς στο χέρι σου, ε δεν είναι ετσι όμως. Κύριος και αφέντης με 0% ρίσκο δεν υπάρχει, σε μια φυσιολογική οικονομική περίοδο όμως το χρήμα σου είναι και εύκολα προσβάσιμο και ασφαλές στην τράπεζα. Αν διαφωνείς με αυτο τι να σου πω άλλος είναι το troll. Το επιτόκιο αντικατοπτρίζει το ρίσκο, τι άλλη μαλακία θα διαβάσω....Φυσιολογική οικονομική περίοδο, σαν τους καταθέτες της kaupthing πχ, που χωρίς προειδοποίηση σε Γερμανία ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις, σε Ελβετία αποζημιώθηκαν μάξιμουμ μέχρι 30000 chf ανά λογαριασμό ανά πελάτη, ενώ σε άλλες χώρες έκαναν μήνες και χρόνια να ξαναδούν τα λεφτά τους. Το 2008 όχι πολύ παλιά. Και όχι, η τράπεζα ούτε ασφαλής τρόπος αποταμίευσης των χρημάτων είναι, ούτε επικερδής, το αντίθετο μάλιστα. Απλά η οικονομία έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να γυρίζει γύρω και βασικά να ελέγχεται από τις τράπεζες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ξεκόλλα, επιχειρίσεις είναι που παίρνουν τα λεφτά σου και με τις ευχές των νόμων και των κυβερνήσεων τα τοποθετούν στο ενεργητικό τους. Και μάλιστα επιχειρίσεις που βασίζονται στην τοκογλυφία για να ευδοκιμίσουν. Αλλά ξέχασα, σήμερα ονομάζεται "δανεισμός" και τοκογλυφία σημαίνει δανείζω με μεγάλο τόκο. Χώρια που χάρη στον "δανεισμό" των τραπεζών έχει δημιουργηθεί το 90% + των χρημάτων που υπάρχουν σήμερα. Φούσκα που κάποια στιγμή θα σκάσει και θα μας πάρει όλους παραμάζωμα. Κοιμήσου στην ασφάλεια που σου προσφέρει ο ύπνος του δικαίου.
kabouras Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 ρε grayhorse σε οποιοδηποτε βιβλιο χρηματοοικονομικων και να διαβασεις θα δεις οτι το επιτοκιο αντιπροσωπευει το ρισκο του να μη παρεις πισω τα λεφτα σου!!! μη μας κανεις να ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε γιαφτο και η γερμανια εχει επιτοκια τυπου 0,κατι η και αρνητικα ακομα και η ελλαδα 10% + (ανα περιοδους)
GreyHorse Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 ρε grayhorse σε οποιοδηποτε βιβλιο χρηματοοικονομικων και να διαβασεις θα δεις οτι το επιτοκιο αντιπροσωπευει το ρισκο του να μη παρεις πισω τα λεφτα σου!!! μη μας κανεις να ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε γιαφτο και η γερμανια εχει επιτοκια τυπου 0,κατι η και αρνητικα ακομα και η ελλαδα 10% + (ανα περιοδους) Ποια βιβλία χρηματοοικονομικών, αυτά που διαβάζεις εσύ; Να θυμηθούμε μαργαριτάρια σου πρόσφατα; Ενδεικτικά, συνεχίζονται και στις επόμενες σελίδες του θέματος... Τα επιτόκια αντιπροσωπεύουν την εικόνα της οικονομίας. Όταν πχ η τράπεζα χρειάζεται λεφτά, προσφέρει υψηλότερα επιτόκια. Όταν έχει πολλούς να δανείζονται χαμηλώνει τα επιτόκιά της γιατί βγάζει χρήμα. Παράδειγμα. Πάρε και ένα λινκ http://useconomy.about.com/od/interestrateindicators/p/interest_rate.htm Πάντως δεν άντεξες την πέταξες και σε αυτό το thread την κοτσάνα σου, χαχα αντιπροσωπεύει το επιτόκιο το ρίσκο γι'αυτό η ελλάδα είχε 10% και η Γερμανία 0% αλλά ας θυμηθούμε και κάποια άλλα πετυχημένα.. Περα απο τη συγκεκριμενη περιπτωση: Αν καποιος παρει δανειο απο την τραπεζα στην ουσια παιρνει απο τα λεφτα που εχω καταθεσει εγω και τα περιμενω πισω τοκισμενα. Το δανειο του εν μερη θα πληρωσει τους τοκους μου και το μισθο του τραπεζικου. Τωρα αν καποιος παρει δανειο και αντι να το επενδυσει το σπαταλησει σε διακοπες η ιφον γινεται το εξης: παιρνει τα λεφτα μου απο την τραπεζα και παραλληλα κανει και εμενα (τον καθενα) να εχω ενα λογο περιςςοτερο να παρω και εγω ιφον (οπου ιφον βαλε εξοδο που δεν μου ειναι απαραιτητο) Οταν τωρα δε πληρωσει και το δανειο τι γινεται: Η τραπεζα δεν εχει τα λεφτα μου, σε μια "ευνοικη" περιπτωση θα παρει πακετο στηριξης και θα πληρωσουμε ολοι μαζι για να τραβηξω τα λεφτα μου, και ο τυπος που πηρε το δανειο ειναι ο πιο μαγκας: Με το ετσι θελω τσιμπησε το ιφον που το πληρωνουμε ολοι, τσιμπισε και τη μπουζουκοβια γκομενα που της αρεσει να κανει εξοδα ο αντρας για αυτην για να δειξει ποσο τη θελει, εκανε και τις φιλες της να εχουν αναλογες απαιτησεις. Με λιγα λογια (και) με τετοιες πρακτικες το χρημα στην ελλαδα εχασε την αξια του και το ειχαν ολοι, τα εξοδα ανεβηκαν και ειχαν οι περισσοτεροι νοοτροπια σα να ειναι σελεμπριτις του μτβΤα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικαμας φαση Φυσικα και εχω σχεση εγω ως καταθετης με το δανειοληπτη: Τα δικα μου λεφτα ως καταθετη θα δοθουν στον καθε δανειοληπτη, μεσω της τραπεζας π κανει τον μεσαζοντα και πληρωνεται γ αυτο. Αφου κ της προαλες μας το λεγανε: οι καταθετες στην τραπεζα ειναι στην ουσκα επενδυτες κ μπορει να χασουν τα χρηματα τους. Να τονισω εδω οτι δε κατηγορω σε καμια περιπτωση κανεναν δανειοληπτη, αυτος τοσα ηξερε τοσα εκανε!! Εννοειται ειναι ευθυνη τραπεζας κ κυβερνησεων που για μικροκομματικους λογους η ακομα και "για να μη του παρουν το σπιτι" κανει διακανονισμους και παραγραφες κ δε ξερω τι. Για να μη μιλησουμε γοα τα δανεια στα δικα μας παιδια που δινονται εν γνωση οτι η τραπεζα δε θα τα παρει ποτε πισω (αρα θα τα πληρωσουμε ολοι μαζι) Εχει τωρα διαφορα αν θα πληρωσουμε ολοι μαζι 300 ευρω η 300 μυρια? πολυ μικρη κατα τη γνωμη μου Αν ειναι ετσι να κανουμε διακανονισμο και στη γυναικα σου ρε μαγκα (δν αναφερομαι προσωπικα) Καταλαβαινω το ποιντ σπυ και οχι, αλλα ετσι λειτουργει το οικονομικο μας συστημα. Αλλα δεν ειναι δυνατον να εχουμε ολοι την ιδια αγοραστικη δυναμη και ποσο μαλλον αυτοι που δεν εχουν να περνανε καλυτερα απο αυτους που τους δανειζουν για να αγοραζουν τις μαλακοες που θελουν κ δεν εδουν αναγκη.... Γοα τον ιδοπ λογο αμροβως ειναι σπασμενοι τωρα κ οι βορειοευρωπαιοι...
ADHD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Οταν μιλαμε για ιδιωτες και επενδυσεις αμεση σχεση υπαρχει μεταξυ επιτοκιου και ρισκου αλλιως θα βαζαμε τα λεφτα μας παντα στο υψηλοτερο διαθεσιμο επιτοκιο ηλιθιοι ειμαστε να μη θελουμε το καλυτερο?? Ερχεται αυριο η αγνωστη Venceremos-Bank και σου προσφερει υψηλοτερο επιτοκιο καταθεσεων η οτιδηποτε αλλο απο τις υπολοιπες, αντε βαλτα εκει αφου δεν υπαρχει συσχετισμός επιτοκιου-ρισκου για εσενα.. Ναι η τραπεζα οταν θελει χρηματα αυξανει τα επιτοκια αλλα αυτοματα αν χρειαζεται χρηματα αυξανει και ο κινδυνος για εσενα, θα εβαζες ας πουμε τα χρηματα σου σε μια ελβετικη τραπεζα η σε μια ελληνικη που οπως λες "χρειαζεται τα χρηματα" ωπα τι ειναι αυτο γιατι τα χρειαζεται μηπως υπαρχει καποιος κινδυνος σε σχεση με μια αλλη??. Μονος σου απαντας γιατι υπαρχει συσχετιση μεταξυ επιτοκιων και ρισκου. Σε ολες τις επενδυσεις η επιστροφη που θα παρεις εχει αμεση σχεση με τον κίνδυνο που παιρνεις, "the higher the risk the higher the return" απλα πραγματα. Οταν μιλαμε για αλλους παραγοντες η κεντρικη τραπεζα μπορει να αυξησει η να μειώσει τα επιτοκια των τραπεζων για να μειωσει η αντιστοιχα να αυξησει τον πληθωρισμο μεσω "φτηνου" η "ακριβου" χρηματος. Αυτο εννοεις οταν λες οτι ειναι η εικονα της οικονομιας, αντε δες πχ ποσο ειναι τα επιτοκια σε Βενεζουελα και Αργεντινη.. Ξεκόλλα, επιχειρίσεις είναι που παίρνουν τα λεφτά σου και με τις ευχές των νόμων και των κυβερνήσεων τα τοποθετούν στο ενεργητικό τους. Και μάλιστα επιχειρίσεις που βασίζονται στην τοκογλυφία για να ευδοκιμίσουν. Εγω οταν ελεγα οτι βγαζουν λεφτα απο το spread αγορας/πωλησης διαφωνουσες παντως και επαιζες με τις λεξεις, ηθελες να το πουμε τοκογλυφια για να συμφωνησεις?? Βαζουν ομως και ολο το λογαριασμο σου στο παθητικο αυτο γιατι το παραβλεπεις?? Πάντως δεν άντεξες την πέταξες και σε αυτό το thread την κοτσάνα σου, χαχα αντιπροσωπεύει το επιτόκιο το ρίσκο γι'αυτό η ελλάδα είχε 10% και η Γερμανία 0% Ναι αυτο ακριβως το ρισκο που παιρνεις με ενα Γερμανικο ομολογο να μην παρεις πισω τα λεφτα σου η αγορα το οριζει στο 0% απο την αλλη για την Ελλαδα ποσο επιτοκιο θες για να βαλεις τα λεφτα σου εκει?? Αντε μολις ξαναβγουμε στις αγορες τρεξτε για Ελληνικα ομολογα.. Τωρα σημερα αν γινει η στραβη ξερω γω στο eurogroup και εχουμε κανα bank run θα πεταχτεις και θα πεις "σας τα ελεγα μαλακες σας τα εφαγαν οι τραπεζες.." ας πουμε?? Ενω τοση ωρα λεμε οτι υπαρχει ρισκο αλλα τι να κανουμε αυτο ειναι το καλυτερο που εχουμε διαθεσιμο..
kabouras Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 GreyHorse το ειπες και μονος σου αλλα δεν καταλαβαινεις ουτε αυτα που λες... (Όταν πχ η τράπεζα χρειάζεται λεφτά, προσφέρει υψηλότερα επιτόκια.) ερχεται ο πολυεκατομυριουχος αδερφος σου και σου λεει δεν εχω σημερα λεφτα μπρο γιατι ξεχασα το πορτοφολι μου μπορεις να μ δανεισεις 5 ευρω να πιω καφε και στα δινω αυριο? ξεροντας εσυ οτι ειναι πολυεκατομυριουχος και φερεγγυος (ως αδερφος σου) του τα δινεις... (και αν δε του δωσεις εσυ δε τον νοιαζει και πολυ, θα παει παρακατω θα πει το ονομα του που το ξερει και η κουτση μαρια και καποιος θα του δανεισει) ερχεται και ενα πρεζακιας γειτονας σου και σου λεει ψηλε, μπορεις να μου δανεισεις 5 ευρω??? και μην ανυσηχεις αυτιο θα σου φερω 10... του τα δινεις???? αν σου ελεγε θα σου φερω 20? 50? 100? καποια στιγμη λες δε γαμιεται, αν ειναι να μου δωσει 100 αυριο τα δινω τα 5, εξαλου κ ας ειναι πρεζακιας ξερω που μενει και θα παω να τον πριζω καθε μερα για τα 100 μου... αποτι ειδα με προλαβε ο φιλος ADHD
GreyHorse Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Οταν μιλαμε για ιδιωτες και επενδυσεις αμεση σχεση υπαρχει μεταξυ επιτοκιου και ρισκου αλλιως θα βαζαμε τα λεφτα μας παντα στο υψηλοτερο διαθεσιμο επιτοκιο ηλιθιοι ειμαστε να μη θελουμε το καλυτερο?? Ερχεται αυριο η αγνωστη Venceremos-Bank και σου προσφερει υψηλοτερο επιτοκιο καταθεσεων η οτιδηποτε αλλο απο τις υπολοιπες, αντε βαλτα εκει αφου δεν υπαρχει συσχετισμός επιτοκιου-ρισκου για εσενα.. Ναι η τραπεζα οταν θελει χρηματα αυξανει τα επιτοκια αλλα αυτοματα αν χρειαζεται χρηματα αυξανει και ο κινδυνος για εσενα, θα εβαζες ας πουμε τα χρηματα σου σε μια ελβετικη τραπεζα η σε μια ελληνικη που οπως λες "χρειαζεται τα χρηματα" ωπα τι ειναι αυτο γιατι τα χρειαζεται μηπως υπαρχει καποιος κινδυνος σε σχεση με μια αλλη??. Μονος σου απαντας γιατι υπαρχει συσχετιση μεταξυ επιτοκιων και ρισκου. Σε ολες τις επενδυσεις η επιστροφη που θα παρεις εχει αμεση σχεση με τον κίνδυνο που παιρνεις, "the higher the risk the higher the return" απλα πραγματα. Οταν μιλαμε για αλλους παραγοντες η κεντρικη τραπεζα μπορει να αυξησει η να μειώσει τα επιτοκια των τραπεζων για να μειωσει η αντιστοιχα να αυξησει τον πληθωρισμο μεσω "φτηνου" η "ακριβου" χρηματος. Αυτο εννοεις οταν λες οτι ειναι η εικονα της οικονομιας, αντε δες πχ ποσο ειναι τα επιτοκια σε Βενεζουελα και Αργεντινη.. Συνειδητοποιείς ή μάλλον όχι ότι υπάρχει το funds rate που καθορίζει τα επιτόκια και δεν μπορούν οι τράπεζες να κάνουν ό,τι γουστάρουν στα επιτόκια; Όταν λέμε "ανεβάζει το επιτόκιο" τι φαντάστηκες από 2% να το πάει στα 10% μεσονυχτίς;Από την απάντησή σου, προφανώς αυτό σκέφτηκες. Υπάρχει έστω και μια στο άπειρο περίπτωση σε νορμάλ οικονομία των 1% επιτοκίων, ακόμη και να την αφήσουν, να υπάρξει τράπεζα που επειδή χρειάζεται λεφτά να πάει τα επιτόκια στο 5% πχ; Θα φαληρίσει ταχύτατα γιατί θα δίνει περισσότερα από τα κέρδη της. Γιατί κάθομαι και απαντώ στις βλακείες που γράφεις; Εγω οταν ελεγα οτι βγαζουν λεφτα απο το spread αγορας/πωλησης διαφωνουσες παντως και επαιζες με τις λεξεις, ηθελες να το πουμε τοκογλυφια για να συμφωνησεις?? Βαζουν ομως και ολο το λογαριασμο σου στο παθητικο αυτο γιατι το παραβλεπεις??Θα καταλάβεις κάποια στιγμή επιτέλους ότι στο ενεργητικό μπαίνουν τα λεφτά, ενώ στο παθητικό η υπόσχεση ότι θα στα δώσει πίσω; Τόσα παραδείγματα σου έφερα, τράβα πες για παθητικό στους καταθέτες της Kaupthing που έχασαν τα λεφτά τους σε περίοδο που κανείς δεν το περίμενε σε μια χώρα που φημίζεται για το τραπεζικό της σύστημα, Ελβετία. Ναι αυτο ακριβως το ρισκο που παιρνεις με ενα Γερμανικο ομολογο να μην παρεις πισω τα λεφτα σου η αγορα το οριζει στο 0% απο την αλλη για την Ελλαδα ποσο επιτοκιο θες για να βαλεις τα λεφτα σου εκει?? Αντε μολις ξαναβγουμε στις αγορες τρεξτε για Ελληνικα ομολογα.. Για τράπεζες θα μιλάμε ή για τα ομόλογα κρατών; Τωρα σημερα αν γινει η στραβη ξερω γω στο eurogroup και εχουμε κανα bank run θα πεταχτεις και θα πεις "σας τα ελεγα μαλακες σας τα εφαγαν οι τραπεζες.." ας πουμε?? Ενω τοση ωρα λεμε οτι υπαρχει ρισκο αλλα τι να κανουμε αυτο ειναι το καλυτερο που εχουμε διαθεσιμο.. Ποιο ρίσκο καλέ; Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου τα επιτόκια που παίρνουμε από τις ελληνικές τράπεζες αντικατοπτρίζουν το ρίσκο, οπότε ξανά σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, όλοι καλυμμένοι είμαστε όσες μέντες και να κλάσει το το Eurogroup. GreyHorse το ειπες και μονος σου αλλα δεν καταλαβαινεις ουτε αυτα που λες... (Όταν πχ η τράπεζα χρειάζεται λεφτά, προσφέρει υψηλότερα επιτόκια.) ερχεται ο πολυεκατομυριουχος αδερφος σου και σου λεει δεν εχω σημερα λεφτα μπρο γιατι ξεχασα το πορτοφολι μου μπορεις να μ δανεισεις 5 ευρω να πιω καφε και στα δινω αυριο? ξεροντας εσυ οτι ειναι πολυεκατομυριουχος και φερεγγυος (ως αδερφος σου) του τα δινεις... (και αν δε του δωσεις εσυ δε τον νοιαζει και πολυ, θα παει παρακατω θα πει το ονομα του που το ξερει και η κουτση μαρια και καποιος θα του δανεισει) ερχεται και ενα πρεζακιας γειτονας σου και σου λεει ψηλε, μπορεις να μου δανεισεις 5 ευρω??? και μην ανυσηχεις αυτιο θα σου φερω 10... του τα δινεις???? αν σου ελεγε θα σου φερω 20? 50? 100? καποια στιγμη λες δε γαμιεται, αν ειναι να μου δωσει 100 αυριο τα δινω τα 5, εξαλου κ ας ειναι πρεζακιας ξερω που μενει και θα παω να τον πριζω καθε μερα για τα 100 μου... αποτι ειδα με προλαβε ο φιλος ADHD Άλλα αντ'άλλων και ό,τι σου θυμάσαι χαίρεσαι. Τι σχέση έχουν τα επιτόκια με τον πρεζάκια και τον δισεκατομμυριούχο, εσύ και το κεφάλι σου μόνο γνωρίζετε.. Το λινκ το διάβασες; Προφανέστατα το ξεπέρασες.
kabouras Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα... οπου λεμε τραπεζες δεν εννοουμε τις κεντρικες τραπεζες που κοβουν χρημα... αλλα τις περιφεριακες / ελληνικες τραπεζες που λειτουργουν οπως και καθε επιχειρηση εκτως αν εσυ καταθετεις τα λεφτα σου στην ΕΚΤ οποτε πασο )) δυστυχως οπως εγραψα και παραπανω μαλλον δε καταλαβαινεις μαθηματικα ωστε να μπορεις να καταλαβεις τις αναλογιες, αληθεια δυσκολευομαι πλεον με συζηταω με υπανθρωπους που δεν καταλαβαινουν εστω και απλη μαθηματικη αναλυση. παρολα αυτα τετοιοι υπανθρωποι επηρεαζουν τη ζωη μου δυστυχως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα