mentoras99 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Πρόσφατα μια γνωστή μου, ηλικιωμένη κυρία, πέθανε απο λαθεμένη λήψη χαπιών. Δεν τα πήρε στην ώρα της και συνέβη δυστυχώς το μοιραίο.Επειδή και δικοί μου άνθρωποι παίρνουν χάπια (ποιος δεν παίρνει από μια ηλικία και μετά), δεν θα άντεχα να χαθεί ανθρώπινη ζωή με αυτό τον τρόπο.Ξέρω ότι υπάρχουν συσκευές γι'αυτή την εργασία, γιατί ακούγεται μεν απλο αλλα ειναι σημαντικό.Βλεπω διάφορα, σε ebay, amazon (και με καλες κριτικες) και να ειναι και οικονομικό, αλλα θα ηθελα αν ξερει καποιος κατι παραπανω ή τι να προσεξω αν εχει σχετικη εμπειρία, ας πει.
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Ένα απλό κινητό των 20 ευρώ κάνει μια χαρά τη δουλειά που θες. Του ορίζεις υπενθυμίσεις και γράφεις ακριβώς χάπι, δοσολογία κλπ.
idomeneas7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Η φαρμακευτικη αγωγη είναι ρουτίνα, παιρνεις τα ίδια χάπια κάθε μέρα την ίδια ώρα, όπως πλένεις τα δόντια σου πριν τον ύπνο και χτενίζεσαι το πρωι. Αν κάποιος δεν μπορεί να το θυμάται αυτό, δεν νομίζω να τον βοηθήσει ενα ξυπνητήρι. Δεν θα θυμάται να ρυθμίσει το ξυπνητήρι ή γιατί χτύπησε το ξυπνητήρι. Αν λες για αυτά τα κουτάκια με τις μέρες, αντίστοιχα δεν θα θυμάται να γεμίσει τα κουτάκια ή ποιό χαπι απο το μπούγιο πρέπει να πάρει ποιά ώρα. Αν κάποιος άλλος πρέπει να τα οργανώνει όλα αυτά, μιλάμε για ατομο που χρειάζεται γηροκόμο γιατι αν δεν μπορει αυτό, δεν θα μπορεί πολλά αλλα. Επίσης αν η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που αν δεν πάρει ένα χάπι θα πεθάνει, πάλι χρειάζεται γηροκόμο. 2
mentoras99 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Ένα απλό κινητό των 20 ευρώ κάνει μια χαρά τη δουλειά που θες. Του ορίζεις υπενθυμίσεις και γράφεις ακριβώς χάπι, δοσολογία κλπ. Το περιμενα οτι καποιος θα πει αυτη την προταση. Νομιζω οτι για μεγαλες ηλικιες, δεν παιζει αυτο το σεναριο. Πρωτ'απ'ολα, δεν εχουν smartphone. Αρα, με 'κλασικο' κινητο, περα απο ενα μπιπ, δεν νομιζω να κανει κατι αλλο. Η φαρμακευτικη αγωγη είναι ρουτίνα, παιρνεις τα ίδια χάπια κάθε μέρα την ίδια ώρα, όπως πλένεις τα δόντια σου πριν τον ύπνο και χτενίζεσαι το πρωι. Αν κάποιος δεν μπορεί να το θυμάται αυτό, δεν νομίζω να τον βοηθήσει ενα ξυπνητήρι. Δεν θα θυμάται να ρυθμίσει το ξυπνητήρι ή γιατί χτύπησε το ξυπνητήρι. Αν λες για αυτά τα κουτάκια με τις μέρες, αντίστοιχα δεν θα θυμάται να γεμίσει τα κουτάκια ή ποιό χαπι απο το μπούγιο πρέπει να πάρει ποιά ώρα. Αν κάποιος άλλος πρέπει να τα οργανώνει όλα αυτά, μιλάμε για ατομο που χρειάζεται γηροκόμο γιατι αν δεν μπορει αυτό, δεν θα μπορεί πολλά αλλα. Επίσης αν η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που αν δεν πάρει ένα χάπι θα πεθάνει, πάλι χρειάζεται γηροκόμο. Βρε παιδι μου δεν ειπαμε οτι ειναι κανενας ανημπορος ανθρωπος. Απλα, ξεχναμε εμεις οι νεοτεροι, οι μεγαλοι τι θες να κανουν; Μια υπενθυμιση θα ηταν πολυ βοηθητικη και χρησιμη.
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Το περιμενα οτι καποιος θα πει αυτη την προταση. Νομιζω οτι για μεγαλες ηλικιες, δεν παιζει αυτο το σεναριο. Πρωτ'απ'ολα, δεν εχουν smartphone. Αρα, με 'κλασικο' κινητο, περα απο ενα μπιπ, δεν νομιζω να κανει κατι αλλο. Δεν μιλάω για smartphone, για απλό κινητό των 20 ευρώ μίλησα. Από εκεί και πέρα, δεν σε κατάλαβα, θες μία συσκευή που να έχει τι είδους υπενθύμιση; Να λέει «πάρε το κόκκινο χάπι» αντί για μπιπ; Ακόμα κι αυτό πιθανόν να μπορεί να γίνει σε απλο κινητό, με ηχογράφηση.
idomeneas7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μα αυτό σου λέω, αν δεν θυμαται να παρει τα χαπια με ποια λογικη θα θυμαται να ρυθμιζει τις υπενθυμισεις? Δεν μιλαμε για το ραντεβου του γιατρου π.χ. που ειναι μια φορα στα τοσα, μιλαμε για κατι που ειναι ίδιο καθημερινα. Μηχανικα και αυθορμητα θα πρεπει να γινεται, οπως εμεις οδηγουμε και πανε μονα τους τα χερια/ποδια. 1
mentoras99 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δεν μιλάω για smartphone, για απλό κινητό των 20 ευρώ μίλησα. Από εκεί και πέρα, δεν σε κατάλαβα, θες μία συσκευή που να έχει τι είδους υπενθύμιση; Να λέει «πάρε το κόκκινο χάπι» αντί για μπιπ; Ακόμα κι αυτό πιθανόν να μπορεί να γίνει σε απλο κινητό, με ηχογράφηση. Εγω δεν θυμαμαι σε απλο κινητο πχ νοκια, να εχει παραμετροποιησιμες ειδοποιησεις. Περα απο ενα alarm. Βεβαια, και οι συσκευουλες που βλεπω, λογικα σκετο μπιπ θα κανουν, απλα εσυ θα ξερεις οτι την ταδε ωρα παιρνεις αυτο το χαπι. Δειτε εδω http://www.amazon.co.uk/Multi-Alarm-Reminder-Medicine-Independent-Alarms--Battery/dp/B0092JNY08/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1423475310&sr=8-4&keywords=pill+reminder Μα αυτό σου λέω, αν δεν θυμαται να παρει τα χαπια με ποια λογικη θα θυμαται να ρυθμιζει τις υπενθυμισεις? Δεν μιλαμε για το ραντεβου του γιατρου π.χ. που ειναι μια φορα στα τοσα, μιλαμε για κατι που ειναι ίδιο καθημερινα. Μηχανικα και αυθορμητα θα πρεπει να γινεται, οπως εμεις οδηγουμε και πανε μονα τους τα χερια/ποδια. Τις ειδοποιησεις, θα τις βαλω εγω. Ναι, καθημερινα χαπια, γι'αυτα μιλαμε. Το θεωρεις τοσο αυτονοητο οτι οι μεγαλυτερης ηλικιας, θα το θυμουνται; Εγω αλλες εμπειριες εχω. Δεν λεω οτι ξεχνανε τελειως να παρουν χαπια. Γι'αυτο ειπα, δεν μιλω για 'ανημπορους'. Αλλα πχ εχω δει, οτι αν τυχει να μιλανε στο τηλεφωνο την ωρα που πρεπει να παρουν το χαπι, μπορει να το παρουν με μια ωρα καθυστερηση. Ή αν ειναι έξω για δουλειες, μπορει να ξεχαστουν με αυτα που κανουν, και αν δεν τηλεφωνησει δικος τους ανθρωπος να τους πει 'πηρες το χαπι των 12?', να το εχουν ξεχασει. Οχι παντα, δεν μιλω για 'αμνησια', αλλα καταλάβετε, οτι σε μεγαλους ανθρωπους ολα γινονται με αλλους ρυθμους και με ομιχλωδη τροπο. Κι επειδη δεν παιζεις με αυτα τα πραγματα, οπως ειπα η αλλη η γυναικα πεθανε, τετοια ρισκα θα θελα να τα ελαχιστοποιησω.
idomeneas7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Αν είναι έξω και ξεχάσει να παρει το χαπι, τι σε κανει να πιστευεις οτι θα εχει θυμηθει να κουβαλησει το μαραφετι του λινκ? Τις ειδοποιησεις θα τις βαλεις εσυ αρχικα, ομως θα πρεπει εκεινοι να τις κλεινουν (και να μην τις διαγραψουν κατα λαθος), αλλα και να γεμιζουν τα κουτακια, και να εχουν το μαραφετι συνέχεια κοντα τους (π.χ. στον κήπο/μπαλκονι ή έξω) και απο τα κουτακια να διαλεγουν καθε φορα το σωστο χαπι για εκεινη την ωρα (που υποθετω δεν εχουν και τελεια οραση). Εγω το βλεπω πεταμενα λεφτα σε μια βλακεια που δυσκολευει τη ζωη. Αν νομιζεις οτι ειναι καλο παρτο και πες μου μετα απο ενα μηνα αν ειχα αδικο.
antonl Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Εγω δεν θυμαμαι σε απλο κινητο πχ νοκια, να εχει παραμετροποιησιμες ειδοποιησεις. Περα απο ενα alarm.[...] Και τα απλά κινητά έχουν ημερολόγιο. Το χω κάνει για τη μάνα μου μ ένα dumbphone 7ετίας. Ηχητικές υπενθύμισεις κάθε 6 ώρες, κάθε μέρα, για πάντα.
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Κι επειδη δεν παιζεις με αυτα τα πραγματα, οπως ειπα η αλλη η γυναικα πεθανε, τετοια ρισκα θα θελα να τα ελαχιστοποιησω. Καλά, πέθανε η γυναίκα επειδή δεν πήρε ένα χάπι; Εντυπωσιακό. 3
mentoras99 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Καλά, πέθανε η γυναίκα επειδή δεν πήρε ένα χάπι; Εντυπωσιακό. Τα μπέρδεψε....
idomeneas7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Και πως ακριβως βοηθαει αυτο το μαραφετι στο να μην μπερδευει τα φαρμακα του ο ηλικιωμενος?
mentoras99 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Σιγουρα θα υπαρχουν και καλυτερη reminder, και πιο ακριβοι. Αυτο που ειδα εγω, ειναι απλα ηχητικη ειδοποιηση την στιγμη που το σεταρεις. Λετε για κινητα. Ειναι μια επιλογη. Αλλα καθε χρονο αλλαζουν δυο τρια, το ενα τους πεφτει, το αλλο χαλαει, αλλο θελει μπαταρια και κοστιζει πιο πολυ απο το κινητο, οτι να ναι...
TeZaS Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Και πως ακριβως βοηθαει αυτο το μαραφετι στο να μην μπερδευει τα φαρμακα του ο ηλικιωμενος? Ρε είσαι ενοχλητικός ρε φίλε. Τελείωσε! Είπες δεν είναι χρήσιμο ΦΤΑΝΕΙ, ευχαριστούμε για την βοήθεια.
idomeneas7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Ρε είσαι ενοχλητικός ρε φίλε. Τελείωσε! Είπες δεν είναι χρήσιμο ΦΤΑΝΕΙ, ευχαριστούμε για την βοήθεια. Ποσοστά παίρνεις? Αμα κάτι μου φαίνεται μούφα εξαντλώ τα περιθώρια κραξίματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα