Προς το περιεχόμενο

Razer Chroma BlackWidow Keyboard & DeathAdder Mouse Review


crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Razer, ακολουθώντας τη σύγχρονη μόδα που επιτάσσει φωτιζόμενα περιφερειακά όχι μόνο με ένα χρώμα αλλά με πολλαπλά, κυκλοφόρησε τη σειρά Chroma η οποία αποτελείται από ένα σετ ακουστικών, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο και ένα gaming ποντίκι. Χάρη στον ιδιαίτερα πρόθυμο τοπικό αντιπρόσωπο των προϊόντων της Razer προμηθευτήκαμε όλα τα παραπάνω για να σας τα παρουσιάσουμε. Εδώ να τονίσουμε ότι εκτιμάμε ιδιαίτερα εταιρίες που δεν έχουν ξεχάσει τη μικρή ελληνική αγορά, η οποία έχει σμικρύνει ακόμη περισσότερο λόγο της κρίσης.

Το Razer Chroma BlackWidow είναι στην ουσία ένα Razer BlackWidow Ultimate με RGB LED, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί και σε υψηλότερη τιμή πώλησης. Επειδή όμως η Corsair έχει κλείσει αποκλειστικότητα για ένα χρόνο με την Cherry για τους MX RGB διακόπτες της, όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει κάτι αντίστοιχο στα προϊόντα του πρέπει να απευθυνθεί σε άλλη εταιρία ή να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση. Αυτό φυσικά δεν είναι και τόσο σημαντικό πρόβλημα για την Razer μιας και ούτε τα προηγούμενα BlackWidow πληκτρολόγια της χρησιμοποιούσαν Cherry διακόπτες.

 

Οι διακόπτες που φοράει το Chroma BlackWidow είναι στην ουσία οι πράσινοι της Razer με τον RGB LED φωτισμό ως έξτρα. Οι συγκεκριμένοι είναι αντίστοιχοι τους μπλε της Cherry με μόνη αλλά σημαντική διαφορά τη μικρότερη διαδρομή ενεργοποίησης. Οι γνήσιοι μπλε διακόπτες έχουν μεγαλύτερη διαδρομή ενεργοποίησης, κάτι που εκτός από αυξημένο θόρυβο λόγο του τερματισμού του πλήκτρου στο πλείστο των περιπτώσεων, τους κάνει επίσης μη ιδανικούς για παιχνίδια, ειδικά όταν πρέπει να πατηθεί το ίδιο πλήκτρο πολλές φορές και συνεχόμενα. Η Razer το αντιμετώπισε αυτό με τη χρήση των πράσινων διακοπτών οι οποίοι με τη μικρότερη απόσταση ενεργοποίησης επιτρέπουν ευκολότερη χρήση στα παιχνίδια και επιπλέον αποφεύγουν το συνεχές τερμάτισμα των διακοπτών, μειώνοντας έτσι το θόρυβο λειτουργίας. Στην πράξη βέβαια θα δούμε πως αποδίδουν αν και έχουμε ήδη μια καλή ιδέα μιας και είχαμε δοκιμάσει πριν από μερικούς μήνες το απλό Razer BlackWidow που φέρει τους ίδιους διακόπτες, πέραν του φωτισμού, με το Ultimate και το Chroma της σημερινής δοκιμής.

Όσον αφορά το DeathAdder Chroma τώρα, που είναι το ποντίκι που συνοδεύει το πληκτρολόγιο για τη δοκιμή, αυτό φέρει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το περσινό μοντέλο πέραν των οπτικών εφέ. Η πιο σημαντική είναι ο βελτιωμένος αισθητήρας που έχει ανεβάσει τα DPI του στα 10.000, σε σχέση με τα 6.400 του προηγούμενου. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για τους περισσότερους χρήστες με ευαισθησία στα συγκεκριμένα περιφερειακά (ποντίκια).

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Razer Chroma BlackWidow Keyboard & DeathAdder Mouse

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αψογη αναλυτικοτατη παρουσιαση των γνωστων πλεον προιοντων της Razer. Συμφωνω σε ολα απο οσα ανεφερες αν και προσωπικα για 66ευρω που το κοστολογουν το Deathadder θα εβαζαν σαν αρνητικο και το οτι εχει λιγα πλαινα κουμπια σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

 

Για το Keyboard και εγω συμφωνω οτι ηταν κακη ιδεα να παει στους συγκεκριμενους διακοπτες απο τους κλασσικους Cherry Mx Blue και θα προτιμουσα να βαζανε ενα μεγαλυτερο Palm rest στο πληκτρολογιο οπως αλλα πχ Logitech G710,Cm storm Trigger Z,Roccat Myos κλπ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνησω με τον από πάνω αλλά προσωπικά μ'αρέσει ως έχει, ούτε palm rest ούτε τίποτα..

Θα προτιμουσα σχεδιαστικα ή να μην ειχε καθολου Palm Wrist βλεπε Coolermaster Quickfire ή να ειχε ενα μεγαλυτερο(αποσπωμενο). Δεν ειναι και οτι πιο βολικο το συγκεκριμενο που εχει,και ειδικα το καλοκαιρι με την ζεστη σε καποιους ισως ειναι ενοχλητικο.Βεβαια υπαρχουν φθηνα Gel για τον καρπο αλλα και παλι για 160ευρω θα περιμενα να ηταν στο πακετο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η παρουσιαση ειναι αψογη αλλά τα προιοντα ενα ξαναζεσταμενο " χρωματιστο" πιατο. Θα περιμενα τουλαχιστον στο BlackWidow chroma usb 3 support με τα λεφτα που εχει. εχω το blackwidow 2013 με τα blue cherry mx , στο αμεσως επομενο βαλανε τα "δικα" τους switches , στο chroma το κανανε χρωματιστη δισκομπαλα. και ερωτω στερουνται απο δημιουργικοτητα ετσι ωστε να παρουσιασουν ενα προιον εξελιγμενο? Σχεδιαστικα τα τελευταια 4 χρονια ειναι στασιμο το μοντελο οπως και απο θεμα hardware οι αναβαθμισεις ειναι με το σταγονομετρο. Για το deathader μια απο  τα ιδια..Για τους νεους αγοραστες/πελατες ναι οκ μπορει να ειναι αξιολογο hardware . Για τους παλιους ομως ποιος ο λογος για μια αναβαθμιση? Και για να μην παρεξηγηθω και με κολλησει καποιος την ρετσινια οτι ειμαι hater, εχω αρκετα razer προιοντα στη συλλογη μου.Razer Black Widow Ultimate 2013,Imperator 2012,Orochi 2013, Copperhead ,Kraken 7.1 ,Goliathus Control Alpha ,Mouse Bungee 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το deathAdder έχει νέο σένσορα οπότε η αναβάθμιση εκεί είναι αρκετά σημαντική μιας και έπιασε πλέον τα 10k DPI σε σχέση με τα μόλις 6.4k του παλιού.

 

Για το keyboard τα LEDs είναι καλή φάση για όποιον θέλει κάτι όμορφο στο γραφείο του. Κατά τα άλλα ναι είναι ακριβώς το ίδιο με το ultimate.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα παλι ο φωτισμος μου δειχνει πιο πολυ σαν ευκαιρια να ανεβασουν το κοσμος χωρις λογο.Μα καλα ο αλλος οταν παιζει παιχνιδια θα καθεται να κοιταζει τα χρωματα του πληκτρολογιου για να πληρωσει αυτα τα 35ευρω διαφορας απο το Blackwidow Ultimate(που στην τελικη και αυτο εχει φωτισμο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα και στο promo βίντεο που έφτιαξε για τους δικούς της κινεζοδιακόπτες, αυτοί κολλάνε. (O δεύτερος απο μπροστά, στην δεξιά στήλη) Συγχαρητήρια Razer...you had one job

 

AlkpHw.gif

 

Το video της είναι αυτο

Επεξ/σία από Federer
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Razer πληκτρολόγια γατούληδες ...
https://geekhack.org/index.php?topic=55578.0
-----------------------------------------------------------
http://deskthority.net/…/razer-releases-razer-brand-cherry-…

Κρίμα όμως που δεν είναι Cherry [ http://www.fentek-ind.com/images/CHERRY_MX_keyswitch.pdf ] αλλά κλώνοι.
Και επειδή το ψάξαμε λίγο περισσότερο τα φαφτίσαμε με το πραγματικό τους όνομα [ https://geekhack.org/index.php?topic=56405.0 ] Οπότε Razor = MX-Compatible Keyboard.

Οπότε τι έχουμε: rebranded Kailh switches [20m] VS Cherry switches [50m keystrokes] Δεν ξέρω γιατί να πούν ψέμματα και να τα παρουσιάσουν ώς 60m ..Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θα έδινα χρήματα σε μία εταιρία η οποία θυσιάζει όλο τον σεβασμό/φήμη/ανάπτυξη που κέρδισε για απατεωνιές. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο review αναφέρονται οι Kailh διακόπτες και υπάρχουν ένα σωρό φωτογραφίες τους. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ανάγκη για φωτογραφίες άλλου site.

 

Επίσης η Razer αναφέρει 60 m οπότε εκτός και αν έχουμε αποδείξεις για το αντίθετο που στέκουν οφείλουμε να τους πιστέψουμε.

 

Όσον αφορά του κλώνους τώρα η πατέντα της Cherry έχει λήξει εδώ και χρόνια και αρκετές άλλες εταιρίες βγάζουν διακόπτες. Δεν είναι δα και κάτι τρελό τεχνολογικά η παραγωγή μηχανικών διακοπτών..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...