MikeJ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργει για 18 ώρες το 24ωρο κάθε μέρα 4 μήνες περίπου,Αξίζει να βάλω inverter με το ιδιο μεγεθος? 18 ώρες την ημέρα ;;; για 4 μήνες κάθε μέρα ;;; Πόσο σου έρχεται ο εκκαθαριστικός της ΔΕΗ μετά το καλοκαίρι ; Επίσης πιστεύω δεν είναι καλό και για θέμα υγείας τόση υπερβολική χρήση... Δε νομίζω ότι κάνει για 4 μήνες τόση πολύ ζέστη που να δικαιολογεί το ότι το κλιματιστικό ουσιαστικά δεν κλείνει... 1
mastoras007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Πρόκειτε για κατάστημα.. Ερχετε πολύ,πάρα πολύ.
MikeJ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Πρόκειτε για κατάστημα.. Ερχετε πολύ,πάρα πολύ. Σόρυ, δε το σκέφτηκα καν, νόμιζα ότι μιλούσαμε για σπίτι και μου φαινόντουσαν απίστευτα τα νούμερα..
mastoras007 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Γιαυτό θα βάλω inverter πρίν μπεί το καλοκαίρι αν σιγουρευτώ οτι θα έχω μία αξιόλογη οικονομία,εχω Πολύ μεγάλη κατανάλωση. Είναι και οτι να ναι μάρκα θα καιει τα αντερά του
arc Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Αφου εχεις τοσο μεγάλες καταναλώσεις, κάνε μια βόλτα από 1-2 ψυκτικους της περιοχής σου και ρώτησε για λύσεις.
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 το αναλύσαμε που το αναλύσαμε αρκετά δέν μου λύνετε και μια τελευταία απορία? Το aircodithion που έχω είναι μάρκας karefour home αλλά δέν μπορώ να το βρώ στο ιντερνετ. Δέν είναι inberter. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργει για 18 ώρες το 24ωρο κάθε μέρα 4 μήνες περίπου,Αξίζει να βάλω inverter με το ιδιο μεγεθος? Θα δώ διαφορά στης κιλοβατώρες? Carrefour γράφεται, κάνε μια προσπάθεια να βρεις το μοντέλο γιατί έτσι θα μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με το νέο μοντέλο που θα αγοράσεις. Προσωπικά πάντως δεν εμπιστεύομαι συσκευές που έχουν την ονομασία carrefour, από τεχνικά χαρακτηριστικά παίζει να είναι τα χειρότερα.
whodatinsomniaK Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Συσκευή που μειώνει την κατανάλωση υπάρχει: διακόπτης. 3
mastoras007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 το μοντέλο είναι αυτό: HAC18407G Απο κάτω γράφει : capacity 5000W-5500W STANDAR INPUT POWER 2000-2100W STANDAR INPUT CURRENT 9,1A-9,7A LOCKED MOTOR CURRENT 55A Και διάφορα άλλα.Αυτά πιστεύω μας ενδιαφέρουν δέν αναφέρει κάπου το btu. Μήπος να φιάξω ένα ακόμα topic για αυτο να το αναλύσουμε καλύτερα?
archsatan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 το μοντέλο είναι αυτό: HAC18407G Απο κάτω γράφει : capacity 5000W-5500W STANDAR INPUT POWER 2000-2100W STANDAR INPUT CURRENT 9,1A-9,7A LOCKED MOTOR CURRENT 55A Και διάφορα άλλα.Αυτά πιστεύω μας ενδιαφέρουν δέν αναφέρει κάπου το btu. Μήπος να φιάξω ένα ακόμα topic για αυτο να το αναλύσουμε καλύτερα? Τύπε κάνε αμπερομέτρηση να δούμε τι τραβάει ο σχιστομάτης. Με τα στοιχεία -κουκουρούκου- που παραθέτεις (standar oxi nominal lol), βγαίνει κανα 7k BTU, αυτό το πράμα δεν μπορεί να ψύξει επρακώς ούτε ένα παιδικό δωμάτιο, τι να λέμε. Η καλύτερη λύση είναι να πας σε μηχανολόγο όχι ψυκτικό (που οι περισσότεροι αν όχι όλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται), να σου κάνει μια μελέτη να δείς τι και πώς.
theoritikos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Θυμάμαι πως τις είχαν απαγορεύσει αυτές τις συσκευές από το Ινστιτούτο του καταναλωτή. Πως και επανήλθαν?
nvel Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 το μοντέλο είναι αυτό: HAC18407G Απο κάτω γράφει : capacity 5000W-5500WΚαι διάφορα άλλα.Αυτά πιστεύω μας ενδιαφέρουν δέν αναφέρει κάπου το btu. 18000btu/h
archsatan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 18000btu/h σωστος! καπου λαγκαρα και ξεχασα οτι μιλαμε για αντλεια.
mastoras007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Τύπε κάνε αμπερομέτρηση να δούμε τι τραβάει ο σχιστομάτης. Με τα στοιχεία -κουκουρούκου- που παραθέτεις (standar oxi nominal lol), βγαίνει κανα 7k BTU, αυτό το πράμα δεν μπορεί να ψύξει επρακώς ούτε ένα παιδικό δωμάτιο, τι να λέμε. Η καλύτερη λύση είναι να πας σε μηχανολόγο όχι ψυκτικό (που οι περισσότεροι αν όχι όλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται), να σου κάνει μια μελέτη να δείς τι και πώς. Φιλαράκι δέν είμαι ψυκτικός ότι γράφει η καρτέλα εγραψα και εγώ. Οπος και να έχει ενα ινβέρτερ 1800btu για της ώρες που δουλευει αυτό θα δώ μεγάλη διαφορά στους λογαριασμούς ΔΕΗ.
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 (τα παρακάτω γράφονται για να τα βρίσκει το google, μπας και σωθούν κάποιοι συμπολίτες μας. Εννοείται οτι θα προσωρήσω και σε καταγγελία στην ΓΓ Καταναλωτή.) Παρα πολύ πρόσφατα μου τηλεφώνησαν και προσπάθησαν να μου πουλήσουν μια τέτοια συσκευή εξοικονομισης ενέργειας. Το έπαιξα οτι δεν ξέρω πολλά (είχα τις καλές μου σήμερα), αλλά έκανα διαρκώς περίεργες ερωτήσεις για να δω που μπορεί να φτάσουν, παίρνοντας σημειώσεις για να μη μου ξεφύγουν τα ψέματα που μου έλεγαν. Σε παρενθέσεις ειναι τωρινά δικά μου σχολια Το ρεύμα εχει αεργο ισχύ την οποία πληρώνετε στο λογαριασμό. Η συσκευή που πουλάμε ειναι συστοιχία πυκνωτών που ρυθμίζει το συνημίτονο, εξαφανίζει την άεργο ισχύ, οπότε καίτε λιγότερες kWh, άρα πληρώνετε λιγότερο και μειώνεται και το πάγιο γιατί το πάγιο πάει αναλογα με τις kWh που καίτε Πετυχαίνετε οικονομία μέχρι 40%, αναλογα με τη χρήση που κάνετε, αλλά η οικονομία ξεκινά από 20% οταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή Είναι σταθεροποιητής τάσης οπότε προστατευει τις συσκευές σας από τις διακοπές ρεύματος και τα blackout. (Στην ερώτηση μου πως το κάνει αυτό μου απαντά) Όταν έρχεται το ρεύμα το συνημίτονο δεν ειναι ρυθμισμένο σωστά, οπότε καιει τι συσκευές, ενώ αν εχετε τη συσκευή μας, το ρυθμίζει άμεσα και ετσι δεν καίγονται. Οι πυκνωτές που εχει μέσα η συσκευή μας, προστατεύει τους υπολογιστές, των οποίων τα τροφοδοτικά καίγονται από τις διακοπές ρεύματος. Ρωτώ - λες και δεν ήξερα - αν η συσκευή τους παρεμβάλεται αναμεσα σε υπολογιστή και πρίζα και απαντουν οτι η συσκευή ειναι ανεξάρτητη, μπαίνει σε οποια πρίζα θέλω και οι συσκευές μου μένουν στις πρίζες που είναι. Προστατεύει από του κεραυνους. Εδώ ρώτησα πως το κάνει αυτό και μου απάντησαν οτι τους απωθεί (ναι στο λόγο μου ήταν αυτό το ρήμα, μου ξέφυγε ένα γελάκι αλλά το έπνιξα για να δω τι άλλο θα ακουσω). Τους απωθεί και έτσι προστατεύετε τις συσκευές σας, την οικογένεια σας και τους γείτονες απο φωτιά (!!!!!!!). Έχει διάρκεια 60 χρόνια, είναι άφλεκτο, δεν παθαίνει τίποτα και έχει εγγύηση 2 χρόνια. Ρωτώ γιατί εχει εγγύηση μονο 2 χρόνια και οχι 60 και μου απαντησε οτι ειναι κανονας της ευρωπαικής ένωσης (ό,τι να'ναι) Η εταιρεία ειναι η electron power και η συσκευή λέγεται economizer και τώρα, σε σχέση με παλιότερα, δίνουν καλύτερη συσκευή με πυκνωτη 30000, ενω πρίν ήταν 18000 (εδώ περίμενα μήπως με εκπλήξει λέγοντας μου και τη μονάδα μέτρησης, αλλά έμεινα με την αναμονή). Ρώτησα αν εχει ce, iso και μου απάντησαν οτι εχει 7 πιστοποιήσεις και πιστοποίηση από το υπουργείο. Ρωτώ αν μπορώ να δω τι πιστοποιήσεις και μου λεει οτι ερχονται μαζί με το μηχάνημα (δηλαδή αγόρασε το για να τις δεις) και οτι απαγορευεται (!!!!!) να τις κοινοποιήσουν ξεχωριστά. Επιμένω εδω και λεω οτι εφόσον εχετε πιστοποίηση του υπουργείου, ειναι δημόσιο έγγραφο και δώστε μου τον αριθμό να το βρω μόνος μου (μην τους βάζω σε κόπο να ψάχνουν τι ψευτιές να μου στείλουν) και μου λεει βρειτε ΦΕΚ 1122 Β εξαμήνου 17 Ιουνιου 2008. Ρωτώ αν εκεί γράφει για το συγκεκριμένο προϊόν και μου απαντά οτι στο φεκ γράφει για τον πυκνωτή. (μετά που έκλεισα έψαξα το ΦΕΚ και η μόνη καταχώρηση που ειναι επιδερμικά σχετική ειναι η παρακάτω, η οποία βέβαια δεν εχει πρακτική εφαρμογή σε οικιακή χρήση και σε καμία περιπτωση δεν ειναι αυτό που προσπαθήσανε να μου πουλήσουν - με λίγα λόγια σταχτη στα μάτια) Άρθρο 2 Μείωση αέργου ισχύος ηλεκτρικών καταναλώσεων Σε όλα τα κτίρια του δημοσίου και ευρύτερου δημοσί− ου τομέα (ιδιόκτητα ή μισθωμένα), εγκαθίσταται μέχρι την 31.12.2008 κατάλληλος εξοπλισμός αντιστάθμισης της αέργου ισχύος των ηλεκτρικών τους καταναλώσεων, για την αύξηση του συντελεστή ισχύος τους (συνφ) σε επίπεδο κατ’ ελάχιστον 0,95. Αυτόν τον καιρό ειναι σε προσφορά, 60 ευρω με δώρο τα μεταφορικά και το ΦΠΑ Ζητησα χρόνο να το σκεφτώ και τηλέφωνο επικοινωνίας και μου έδωσαν το 2126872338 ***************************** Όπως καταλαβαίνετε ψάχνουν αφελείς ή άτομα με λίγες τεχνικές γνώσεις και με ένα τόνο ψέματα προσπαθούν να μοσχοπουλήσουν κάτι άχρηστο. Σου λεει ο άλλος, έχω λογαριασμό 100/δίμηνο, αν κερδίσω 30% οικονομία, σε 2,5 λογαριασμούς θα κάνω απόσβεση του 60αρικου και μετά θα έχω κέρδος 30 ευρω σε κάθε λογαριασμό. Παράλληλα θα προστατευω τις συσκευές μου από διακοπές ρεύματος και θα απωθώ τους κεραυνους. Ουτε ups χρειαζόμαστε, ουτε αντικεραυνικά, ουτε ασφάλειες κενου και παραλληλα θα κάνω και οικονομία ρευματος. Τζάμπα πράμα! Δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι που προσπαθούν να πουλήσουν το προϊόν τους, έστω δημιουργώντας μου τεχνητές αναγκες, αλλά απεχθάνομαι αυτούς που αραδιάζουν ένα τόνο ψέματα μπας και με πιάσουν μαλάκα. Ρε ουστ! 3
Dare-Devil Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Τύπε κάνε αμπερομέτρηση να δούμε τι τραβάει ο σχιστομάτης. Με τα στοιχεία -κουκουρούκου- που παραθέτεις (standar oxi nominal lol), βγαίνει κανα 7k BTU, αυτό το πράμα δεν μπορεί να ψύξει επρακώς ούτε ένα παιδικό δωμάτιο, τι να λέμε. Η καλύτερη λύση είναι να πας σε μηχανολόγο όχι ψυκτικό (που οι περισσότεροι αν όχι όλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται), να σου κάνει μια μελέτη να δείς τι και πώς.Capacity λεει 5000 watt αυτα ειναι τα watt εξόδου που σε btu μιλαμε για 18αρι κλιματιστικό αν θυμαμαι καλα την μετατροπή . Το input ειναι η καταναλωσηβτου. το μοντέλο είναι αυτό: HAC18407G Απο κάτω γράφει : capacity 5000W-5500W STANDAR INPUT POWER 2000-2100W STANDAR INPUT CURRENT 9,1A-9,7A LOCKED MOTOR CURRENT 55A Και διάφορα άλλα.Αυτά πιστεύω μας ενδιαφέρουν δέν αναφέρει κάπου το btu. Μήπος να φιάξω ένα ακόμα topic για αυτο να το αναλύσουμε καλύτερα? Αξιζει η αγορά ινβερτερ στη περιπτωση σου. Το eer του ειναι περιπου 2.73 .οταν υπάρχουν στο εμπόριο φθηνα κλιματιστικά με eer 4.5 μιλά με οτι θα καις περιπου τα μισα και λιγο παραπανω με ενα φθηνο κλιματιστικό. Στο περιπου στα λεω αυτα.πάντως η αλλαγή σε inverter θα κανει την διαφορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα