Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Πρέπει να πειράξω τίποτα για να φορτώνει το κινητό όταν το συνδέω στο PC? Τώρα απλά δείχνει ότι φορτίζει αλλά πάρα πολύ αργά! πρέπει να ανεβάσω τα Volt? πως όμως?

Δημοσ.

Ολα τα κινητα οταν τα συνδεεις σε usb laptop ή σταθερου εχουν slow charge....

Δεν αλλαζει αυτο... εκτος αν καταφερεις να βαλεις τις usb να δινουν περισσοτερο ρευμα...... Πραγμα χλωμο..... :devil:

Δημοσ.

Καλά ναι στις πίσω κάτι κάνει. Στις μπροστά ούτε λόγος! απλή ένδειξη φόρτισης. 

αλλαξε pc :devil:

Λογικά και πλανήτη μαζί :P

Δημοσ.

1-2Α θα πάρεις από τους φορτιστές κινητών που συνδέονται στα 220V,

500mA στην καλύτερη από usb θύρα υπολογιστή.

Και στις 2 περιπτώσεις μείον τις απώλειες (Vdrop) του καλωδίου.

Στην περίπτωση του φορτιστή που μπαίνει σε πρίζα 220V

δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα το μήκος του καλωδίου.

Στην περίπτωση της usb θύρας μας απασχολεί όμως.

Με μακρύ καλώδιο usb ή φτηνιάρικο καλώδιο (μεγάλη πραγματική 

αντίσταση) σε usb θύρα, η φόρτιση μπορεί να μην ξεκινήσει καν.

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι σωστά, το μέγιστο θεωρητικό για τις sub 2 είναι 500mA και για τις sub 3 το 1A. Εξαίρεση αποτελούν συγκεκριμένα motherboards που έχουν την δυνατότητα να φορτίζουν συσκευές απο συγκεκριμένη θύρα, προσωπικά το χρησιμοποιώ στο σύστημα μου όπου απο παλαιότερα η ASUS έδινε αυτή την δυνατότητα.

Δημοσ.

η φόρτιση απο usb είναι προβληματική.

σε μένα το κινητο φόρτιζε κανονικά αλλά η μπαταρία κατέβαινε μετά ταχυτατα (με την ίδια χρήση πάντα).

στην ουσία δεν είχε φορτίσει 100%.

Δημοσ.

η φόρτιση απο usb είναι προβληματική.

σε μένα το κινητο φόρτιζε κανονικά αλλά η μπαταρία κατέβαινε μετά ταχυτατα (με την ίδια χρήση πάντα).

στην ουσία δεν είχε φορτίσει 100%.

Δεν στέκει τεχνικά κάτι τέτοιο. Η usb θύρα απλά δίνει ρεύμα.

Τι το κάνει μετά ο φορτιστής του κινητού σου είναι δικό του θέμα.

Για τον ts, μπορείς να δοκιμάσεις με καλώδιο USB 2 σε ένα, σαν και αυτό που έχουν οι φορητοί hdd 2,5''. 

/sc

Δημοσ.

Δεν στέκει τεχνικά κάτι τέτοιο. Η usb θύρα απλά δίνει ρεύμα.

Τι το κάνει μετά ο φορτιστής του κινητού σου είναι δικό του θέμα.

Για τον ts, μπορείς να δοκιμάσεις με καλώδιο USB 2 σε ένα, σαν και αυτό που έχουν οι φορητοί hdd 2,5''. 

/sc

δε ξέρω αν  στέκει αλλά ξέρω ότι με 2 διαφορετικά κινητά είχα πρόβλημα στην φόρτιση απο usb, σε διαφορετικές usb κιόλας

κι όταν το ανέφερα σε έναν φίλο κι αυτός μου είπε ότι κάτι δε πήγαινε καλά με το δικό του κινητό.

μ αυτό που έχω τώρα πάντως είμαι οκ

Δημοσ.

Όντως τα πιό πολλά κινητά δέν μπορούν να φορτίσουν ικανοποιητικά απο υπολογιστή, αλλά για αυτό δέν φταίει ούτε το καλώδιο ούτε οι θύρες.

Οι μπροστινές USB έχουν θερμική ασφάλεια συνήθως στα 3 ή 5 Ampere, οπότε μπορούν να τροφοδοτήσουν άνετα ένα κινητό. Οι δέ πίσω είναι συνήθως απευθείας συνδεδεμένες στα 5 V του τροφοδοτικού οποτε μπορούν να δώσουν δεκάδες ampere.

Αυτό που περιορίζει το ρεύμα και τελικά το κινητό φορτίζει πολύ αργά είναι ο ρυθμιστής φόρτισης ο οποίος βρίσκεται μέσα στο ίδιο το κινητό. Αυτός περιμένει να δεί συγκεκριμένες τάσεις στα pins D+ και D- του καλωδίου USB. Αν δέν τις δεί, τότε φορτίζει με αργό ρυθμό ή σε μερικές περίεργες συσκευές δέν φορτίζει κάν.

Ο φορτιστής τοίχου έχει κάποιους διαιρέτες τάσης που παράγουν τις απαιτούμενες τάσεις στα data pins και έτσι το κινητό μπαίνει σε κατάσταση γρήγορης φόρτισης.

Κάθε εταιρία χρησιμοποιεί διαφορετικές τάσεις οπότε μπορεί για παράδειγμα με το φορτιστή τοίχου της Samsung να μήν μπορούμε να φορτίσουμε κινητό Apple

Στο μέσο αυτής της σελίδας αναφέρει ενδεικτικά κάποιες τάσεις: http://www.righto.com/2012/10/a-dozen-usb-chargers-in-lab-apple-is.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...