Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γιατι η σκονη δεν ειναι ΤΡΟΦΗ!

Φυσικά και είναι!!Μια επεξεργασμένη τροφή είναι,όπως το αλεύρι για παράδειγμα.

Έχεις κάποιο στοιχείο που να αποδυκνύει τα λεγόμενα σου;

• Like 1
Δημοσ.

ΕΙναι χημικο δεν ειναι τροφη! Και επισης ειναι συμπληρωμα διατροφης οχι υποκαταστατο!

Εγώ ξέρω οτι το whey είναι ένα παράγωγο του γάλακτος..Μια τροφή σαν όλες τις άλλες.

Αν έχεις στοιχεία γι'αυτά που λες δώσε λινκ. ;)

http://3.bp.blogspot.com/-uZh1hyqE0Qw/UQA_uIwnQCI/AAAAAAAAAGM/xO51mdHT3hU/s1600/424495_10151401666590733_1803154170_n.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ξέρω οτι το whey είναι ένα παράγωγο του γάλακτος..Μια τροφή σαν όλες τις άλλες.

http://3.bp.blogspot.com/-uZh1hyqE0Qw/UQA_uIwnQCI/AAAAAAAAAGM/xO51mdHT3hU/s1600/424495_10151401666590733_1803154170_n.jpg

Τα τεχνητά/χημικά σε μια whey protein δεν βρίσκονται στην αρχική προέλευση της αλλά προστίθενται στα μέσα της επεξεργασίας για την δημιουργία καλύτερης γεύσης/χρώματος.

Αν έχεις μια ισορροπημένη διατροφή δεν χρειάζεσαι πρωτεΐνη εκτός και αν κατεβαίνεις σε αγώνες και δεν μπορείς να τρως τεράστιες ποσότητες από φαγητά υψηλά σε αυτή ή έχεις δυσανεξία σε κάποια από αυτά(Η πρωτεΐνη σου έρχεται πιο φθηνά,είναι πιο βολική αλλά δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση).

Δημοσ.

Τα τεχνητά/χημικά σε μια whey protein δεν βρίσκονται στην αρχική προέλευση της αλλά προστίθενται στα μέσα της επεξεργασίας για την δημιουργία καλύτερης γεύσης/χρώματος.

Ε καλά,σε αυτό έχεις δίκιο αλλά και πάλι δε συμβαίνει με όλες τις μάρκες.

Όχι να γράφονται όμως αυτά τα τέρατα...πχ οτι είναι αναβολικό, ή οτι είναι χημικό ή οτι δεν είναι τροφή κτλ.

Κάποιος που δεν ξέρει τι θα πιστέψει;

Υπάρχουν κάποιες εταιρίες που προσφέρουν εξαιρετικά προιοντα whey χωρίς χημικά πρόσθετα που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην υγεία κάποιου όπως έχουν δείξει δεκάδες έρευνες.

πχ http://tinyurl.com/nddosvz καλό βιολογικό whey αν και πανάκριβο..

ή αυτό επίσης αρκετά καλό http://tinyurl.com/onfl6l8

ή της solgar http://tinyurl.com/pttnt4b

Κατα τη γνώμη μου whey πρέπει να τρώνε όλοι ασχέτως αν γυμνάζονται ή οχι σε λογικές ποσότητες βέβαια...

http://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/whey-protein/evidence/hrb-20060532

• Moderators
Δημοσ.

αν ειναι οπωςτα λες γιατι να παρεις σκονη και να μην φας γιαουρτι,τυρι ή γαλα?

• Like 1
Δημοσ.

αν ειναι οπωςτα λες γιατι να παρεις σκονη και να μην φας γιαουρτι,τυρι ή γαλα?

Κάποιους βασικούς λόγους που μπορώ να σκεφτώ είναι:

Λακτόζη που σε πολύ κόσμο προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα άρα αυτομάτως δεν μπορούν να πιούν γάλα συν το οτι αποτελεί σάκχαρο

Κασείνη που σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας

Κορεσμένα λιπαρά

Επιπλέον υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για προβλήματα υγείας που προκαλούν ,για συσχέτιση με την αυξητική ορμόνη κτλ.

Έστω όμως οτι λέμε οτι δεν ισχύουν αυτά, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μου βάζεις το δίλλημα αυγό ή whey,γάλα ή whey κτλ κτλ..

Το να τρώει κάποιος whey σημαίνει οτι δε μπορεί να φάει και αυγά;Σημαίνει οτι δε μπορεί να φάει κοτόπουλο; Ή σημαίνει οτι θα παίρνει 100γ whey κάθε μέρα και δε θα τρώει τίποτε άλλο;Γιατί να αποκλείσουμε το γιαούρτι που έχει αρκετά οφέλη;

Το να τρως συνέχεια την ίδια τροφή μπορεί να οδηγήσει σε δυσανεξία προς αυτή την τροφη.Πρέπει να υπάρχει ποικιλία στις πηγές τις πρωτείνης.

Πως μου προτείνεις να παίρνω την πρωτείνη μου μόνο απο τα αυγά;

• Moderators
Δημοσ.

1.5 χρονο χορτοφαγος και δεν μου ελειψε ποτε η πρωτεινη χωρις συμπληρωματα! οποτε μην μου λες οτι δεν υπαρχουν τροφες.

Οσπρια, Κοτοπουλα, Ψαρια, Αυγα, Βρωμη, Γαλακτοκομικα,  κινοα, σογια , ξηροι καρποι τοσα πραγματα υπαρχουν!!

η σκονη ειναι μονο για καποιον που το κανει για συγκεκριμενο σκοπο με συγκεκριμενο στοχο και εφοσον εχει φτιαξει την υπολοιπη διατροφη του! σε ολες τις αλλες περιπτωσεις ειναι μαλακιες

• Like 1
Δημοσ.

Οσπρια, Κοτοπουλα, Ψαρια, Αυγα, Βρωμη, Γαλακτοκομικα,  κινοα, σογια τοσα πραγματα υπαρχουν!!

η σκονη ειναι μονο για καποιον που το κανει για συγκεκριμενο σκοπο με συγκεκριμενο στοχο και εφοσον εχει φτιαξει την υπολοιπη διατροφη του! σε ολες τις αλλες περιπτωσεις ειναι μαλακιες

Καλά αυτά αλλά δε γράφεις κάποιο επιχείρημα στο που υπερτερούν έναντι της σκόνης whey..

Γιατί βάζεις το whey σαν έσχατη λύση και τα υπόλοιπα ως βασικές μορφές πρωτείνης;

Γιατί να τρώει κάποιος κοτόπουλο και ψάρια ή σόγια και οχι whey..Έχεις κάποιο επιστημονικό επιχείρημα ή απλά έτσι;

Περιμένω ακόμη να μου πεις τι κακό προκαλεί το whey...

υγ.Με τη χορτοφαγία δεν έχω κάποιο πρόβλημα.Ήμουν και εγώ για 6 χρόνια.Το μόνο κουσούρι που έχει είναι οτι είναι μια δύσπεπτη διατροφή.

• Moderators
Δημοσ.

γιατι ρε φιλε το ενα ειναι φαγητο το αλλο οχι!!

και μονο που λεγετε ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ διατροφης (δεν το λεω εγω αυτοι που το κατασκευαζουν) ειναι λογος για να μην συζηταμε γιατι και ολα τα υπολοιπα! 

Οσο για το τι πμπορει να σου προκαλεσει ενα πραγμα ειναι πετρα στα νεφρα!

Εγω θελω να μου πεις τι σου προσφερει η γουει που δεν το παιρνεις απο κρεας ψαρια κτλ! Δεν μιλαω για ευκολια

• Like 1
Δημοσ.

Οτι ειναι λιγοτερο επενεργασμενο τοσο το καλυτερο. Αμα ηταν να το ριξουμε στις σκονες τοτε να παιρνουμε και βιταμινες σε σκονη και υαδατανθρακες σε σκονη και ολα.

Γιατι οχι; Και μετα χαπακια γευματος σα τπυς αστροναυτες.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ και με spect και τον john. Καταλαβαίνω ότι ο spect την θεωρεί έσχατη λύση επειδή δεν είναι "κανονική τροφή"...ούτε κι εγώ την προτείνω απλά και μόνο επειδή σε αρχάριους δίνει λάθος πρότυπα για να ξεκινήσουν. 

Και με τον john συμφωνώ εκτός από αυτά:

Η σκόνη μπορεί να μην έχει τα στοιχεία που λες αλλά η πρωτεινη που δίνει αν μιλάμε για whey είναι μακραν ανώτερη τουλάχιστον απο το κοτόπουλο..Συν το οτι μετά την προπόνηση θα απορροφηθεί πολύ ταχύτερα και είναι πιο εύκολο να πιεις ενα scoop απο το να φας κατευθείαν κοτόπουλο που λογικά δε θα πεινάς εκείνη την ώρα.

Το καθένα κάνει τη δουλεια του..Όλα χρειάζονται.Γιατί να απορρίπτουμε μια τόσο εξαιρετική τροφή σαν το whey;

Στην κατάλληλη ποσότητα το κοτόπουλο τα ίδια με την whey και γενικότερα οποιαδήποτε ζωϊκή πηγής πρωτεΐνη τα ίδια με την whey είναι αν ξέρουμε την κατάλληλη δοσολογία. 

Οκ...ναι θα απορροφηθεί γρηγορότερα...και ? 

Δημοσ.

γιατι ρε φιλε το ενα ειναι φαγητο το αλλο οχι!!

και μονο που λεγετε ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ διατροφης (δεν το λεω εγω αυτοι που το κατασκευαζουν) ειναι λογος για να μην συζηταμε γιατι και ολα τα υπολοιπα! 

Οσο για το τι πμπορει να σου προκαλεσει ενα πραγμα ειναι πετρα στα νεφρα!

Εγω θελω να μου πεις τι σου προσφερει η γουει που δεν το παιρνεις απο κρεας ψαρια κτλ! Δεν μιλαω για ευκολια

Αμα τρως 300γ whey φυσικά και μπορεί να πάθεις πέτρα..Αλλά θα είναι απο τη μεγάλη δόση πρωτείνης.Όχι επειδή είναι απο whey..

Εχεις κάποια έρευνα που λέει οτι η whey σε λογικές δόσεις προκαλεί πετρες ;

Άλλο επιχείρημα;

Το πλεονέκτημα του whey έναντι οποιασδήποτε άλλης πρωτείνης και κυρίως των κρεάτων είναι η ευκολία απορρόφησης..

Έχεις ιδέα τι μεταβολικό stress προκαλείται στον οργανισμό για να μεταβολίσει μια μπριζόλα;Τι μέταλλα και βιταμίνες χρειάζονται για να αποσπάσουν τα αμινοξέα απο τη μπριζόλα;Το κόστος είναι τεράστιο.

Δεν παίρνει τυχαία τόσες ωρες η πέψη της.

Επίσης το φορτίο σε τοξίνες μια μπριζόλας είναι πολύ μεγάλο..

Αντιθέτως με τη whey και με τα αυγά η απορρόφηση γίνεται πολύ πιο εύκολα με πολύ μικρότερο κόστος για τον οργανισμό.

Και πρόκειται για πολύ πιο καθαρές τροφές.Πολύ μικρότερο τοξικό φορτίο ,λιγότερα κατάλοιπα για τον οργανισμό.

Για μένα η ιδανική διατροφή(για καλή υγεία) πρέπει να είναι κατα βάση φρούτα,λαχανικα,ξηροί καρποί,δημητριακά(πλην γλουτένης),αυγά,whey,ίσως και σκόνη πρωτείνης ρυζιού και συμπλήρωμα με μικρές ποσότητες ψαριών ,λευκών κρεάτων και οσπρίων/σόγιας.

Και δε μιλάω τόσο για το bodybuildingΜη με παρεξηγείτε...Και εγώ απεχθάνομαι αυτούς που τρώνε μόνο whey με γάλα και ρύζι με τόνο για να χτίσουν μυς και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο..

Αυτές είναι οι απόψεις μου..Μη με ρωτήσετε άλλο.Βαρέθηκα να γράφω.. :-D

Καληνύχτα.

• Moderators
Δημοσ.

Γίνε χορτοφάγος με γαλακτοκομικα και σιγά χωρίς σκόνη και θα δεις πόσο καλό θα κάνεις στον οργανισμό σου και πόσο εύκολα τα χωνεύεις..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...