linkin Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπεριζω το φορουμ. Το καλοκαιρι ο δυναστης που ακουει στο ονομα linkin παντρευεται. Θα ακολουθησει honeymoon οπου θα πεταξουμε απο Πατρα για Μιλανο, εκει θα νοικιασουμε αμαξι και θα διασχισουμε τα παραλια της Ιταλιας και Γαλλιας με τελικο προορισμο την Βαρκελωνη οπου απο εκει θα πεταξουμε πισω για Μουρικα. Η ερωτηση: Σε αυτο το κομματι των 1000 χλμ περιπου απο Μιλανο εως Βαρκελωνη υπαρχουν τοσα πανεμορφα μερη, τι να πρωτοδω? Λεμε να το κανουμε μεσα σε 9 μερες οπου θα αφιερωσουμε στο περιπου 3 μερες Ιταλια, 3 Γαλλια, 3 Βαρκελωνη. Εχει πραγματοποιησει κανεις καποιο παρομοιο ταξιδι ή επισκεφθει καποιο μερος στα μεσογειακα παραλια των εν λογω χωρων? Εχω ριξει αρκετο διαβασμα online και προφανως υπαρχουν 300 websites του στυλ "top 10 places tou visit in french/italian riviera/etc". Αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι προσωπικες εμπειριες, tips, κλπ. Οποιαδηποτε ιδεα δεκτη! θενκ γιου μπειμπς. **Γνωριζω πως υπαρχει παρομοιο τοπικ με θεμα τα ταξιδια, ωστοσο εδω θα το δει περισσοτερος κοσμος. Εχω παρει την εγκριση απο μοδερατορα με διαβολικα ενστικτα οποτε προσοχη μην εχετε τιποτα μεταμεσονυκτιες επισκεψεις**
tehAllantin Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Με τι θα ταξιδέψεις σε όλα αυτά τα μέρη ρε; Αν θες να νοικιάσεις ιταλία και να το παρατήσεις ισπανία να ξες ότι έχει ΠΟΛΥ μεγάλο fee.
gatokoritso Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Λίγες ημέρες για τέτοιο δρομολόγιο. γίνεται αλλά τι να πρωτοκάνεις... Θα είστε συνέχεια on the move...μόνο στη Βαρκελώνη δίνεις ένα νορμάλ χρόνο..γνώμη μ σκέψου κάτι πιο μικρό πχ Ιταλία και λίγο από Γαλλία ή άσε τη Γαλλία τελειως χαζέψε Ιταλία λιγο παραπανω και μετά πάρε αεροπλανο για Βαρκελώνη.
TriLoBiTe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Το καλοκαιρι ο δυναστης που ακουει στο ονομα linkin παντρευεται. Don't do it linkin! 13
linkin Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Με τι θα ταξιδέψεις σε όλα αυτά τα μέρη ρε; Αν θες να νοικιάσεις ιταλία και να το παρατήσεις ισπανία να ξες ότι έχει ΠΟΛΥ μεγάλο fee. Με νοικιαρικο ρε. Θα το παρω Μιλανο και θα το αφησω την πρωτη μερα που θα φτασω Βαρκελωνη. Το fee νομιζω οτι ειναι 180 ευρα, not too bad τηρουμενων των αναλογιων. Λίγες ημέρες για τέτοιο δρομολόγιο. γίνεται αλλά τι να πρωτοκάνεις... Θα είστε συνέχεια on the move...μόνο στη Βαρκελώνη δίνεις ένα νορμάλ χρόνο..γνώμη μ σκέψου κάτι πιο μικρό πχ Ιταλία και λίγο από Γαλλία ή άσε τη Γαλλία τελειως χαζέψε Ιταλία λιγο παραπανω και μετά πάρε αεροπλανο για Βαρκελώνη. Το οτι θα ειμαστε συνεχεια στον δρομο ειναι αναποφευκτο. Θα βλεπουμε ενα μερος, θα κανουμε ενα μπανακι, μια βραδυνη εξοδο, εναν υπνο και στην επομενη πολη. Οτι θα ειναι κουραση ειναι γεγονος ωστοσο χιλιομετρικα δεν ειναι τιποτα το τρομερο. Απλα ψαχνω για τα μερη που οντως αξιζουν τον χρονο και την "ταλαιπωρια".
tehAllantin Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 δεν νομιζω να ειναι 180 κατσε να δω απο budget που ειναι απο τις φτηνοτερες. (@@ δεν ενιωθε το θεο της.) Απο avis εδώ εισαι. Σκεψου το καλά Εγώ ηθελα να το κάνω με τον bro roadtrip Ολλανδια Ελλάδα και ηθελε 7χιλιάρικα ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! 1
Rabican Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 με το καλο Μάριε!!! υπαρχει ενα ενδεχομενο να σε προλαβω, καθως καλοκαιρακι σκεφτομαι το ιδιο road trip... το ειχα κανει μικρος με γονεις. πατρα-αγκωνα και μετα βουρ μεχρι παρισι και επιστροφη απο μονακο, νικαια, μασσαλια, γενοβα κλπ... θα ψαξω ινφο και θα ενημερωσω. 1
koulkos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Με αμάξι δεν έχω κάνει τη διαδρομή αλλά έχω κάνει με τρένο το Μιλάνο - Κάννες. Για το συγκεκριμένο κομμάτι σου προτείνω το τρένο ανεπιφύλακτα. Καταρχήν μιλάμε για ακρίβεια. Πως είναι ο ΟΣΕ εδώ; Καμία σχέση. Έλεγε το δρομολογίο 18:57, 18:57 έκανε στάση. Σε μερικές στάσεις νομίζω πως ηθελημένα επιβράδυναν την πορεία του τρένου ώστε να φτάσει ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Σταματά σε κάθε μεγάλη πόλη από Ιταλία μέχρι Γαλλία και βλέπεις άνετα όσα θέλεις να επισκεφτείς. Εμείς μέναμε Κάννες και αν θυμάμαι καλά σε 1,5 ώρα ήμασταν Μονακό. Πιο κοντά ήταν η Νίκαια. Προσωπικά στη συγκεκριμένη διαδρομή δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο. Τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες που έχουμε συνηθίσει σε όμορφα παραλιακά τοπία. Η διαδρομή μέχρι να αρχίσουν τα παράλια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Παντζούρια ζωγραφισμένα σε ότι χρώμα μπορείς να φανταστείς (στην Ιταλία). Προσωπικά μου φάνηκαν άσχημα. Φυσικά όταν αρχίζει η διαδρομή κοντά στη θάλασσα αλλάζουν τα πράγματα. Νίκαια και Κάννες είναι απλές παραλιακές πόλεις. Εγώ έλεγα στην παρέα μου πως πιο πολύ μου άρεσε η Νέα Πέραμος παρά οι Κάννες. Οκ, είναι οργανωμένες, η Νίκαια είναι πολύ μεγάλη αλλά δεν έχουν και την ανεμελιά των εδώ παραθαλάσσιων χωριών. Το Μονακό είναι περιπτωσάρα από μόνο του. Αξίζει να πας για τη χλιδή που θα συναντήσεις μια φορά στη ζωή σου. Να χαζέψεις τα τρελά αμάξια, να περπατήσεις τη διαδρομή του grand prix, να δεις τα απίστευτα κότερα και πλοία, να δεις το καζίνο, να πιεις έναν 9ευρω καφέ, να επισκεφτείς το μουσείο του Κουστώ. Έχει πράγμα. Αλλά σε μία μέρα το βλέπεις άνετα. Αν θελήσεις να μείνεις σε εκείνα τα μέρη θα πρότεινα Κάννες. Έχει ωραία και προσιτά διαμερίσματα-δωμάτια. Επίσης δεν έχει τη βαβούρα της Νίκαιας και προσφέρεται για παραλιακές βόλτες. Από νυχτερινή ζωή έχει τα κλασικά ευρωπαϊκά,παραλιακά μαγαζιά. Μετά τη Νίκαια βλέπω πως ακολουθούν Marseille, Montpelier. Δεν ξέρω για τις συγκεκριμένες πόλεις τι παίζει. Ανδόρα θα έλεγε να πάτε αν τελικά ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη διαδρομή. 2
thomasG4 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Εννοείτε θα περάσεις απο Κάννες-Νίκαια- Saint Tropez. Για Μασσαλία και Μονπελιέ δεν ξέρω άμα αξίζει να μείνεις. 1
GreyHorse Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Με αμάξι δεν έχω κάνει τη διαδρομή αλλά έχω κάνει με τρένο το Μιλάνο - Κάννες. Για το συγκεκριμένο κομμάτι σου προτείνω το τρένο ανεπιφύλακτα. Καταρχήν μιλάμε για ακρίβεια. Πως είναι ο ΟΣΕ εδώ; Καμία σχέση. Έλεγε το δρομολογίο 18:57, 18:57 έκανε στάση. Σε μερικές στάσεις νομίζω πως ηθελημένα επιβράδυναν την πορεία του τρένου ώστε να φτάσει ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Σταματά σε κάθε μεγάλη πόλη από Ιταλία μέχρι Γαλλία και βλέπεις άνετα όσα θέλεις να επισκεφτείς. Εμείς μέναμε Κάννες και αν θυμάμαι καλά σε 1,5 ώρα ήμασταν Μονακό. Πιο κοντά ήταν η Νίκαια. Προσωπικά στη συγκεκριμένη διαδρομή δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο. Τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες που έχουμε συνηθίσει σε όμορφα παραλιακά τοπία. Η διαδρομή μέχρι να αρχίσουν τα παράλια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Παντζούρια ζωγραφισμένα σε ότι χρώμα μπορείς να φανταστείς (στην Ιταλία). Προσωπικά μου φάνηκαν άσχημα. Φυσικά όταν αρχίζει η διαδρομή κοντά στη θάλασσα αλλάζουν τα πράγματα. Νίκαια και Κάννες είναι απλές παραλιακές πόλεις. Εγώ έλεγα στην παρέα μου πως πιο πολύ μου άρεσε η Νέα Πέραμος παρά οι Κάννες. Οκ, είναι οργανωμένες, η Νίκαια είναι πολύ μεγάλη αλλά δεν έχουν και την ανεμελιά των εδώ παραθαλάσσιων χωριών. Το Μονακό είναι περιπτωσάρα από μόνο του. Αξίζει να πας για τη χλιδή που θα συναντήσεις μια φορά στη ζωή σου. Να χαζέψεις τα τρελά αμάξια, να περπατήσεις τη διαδρομή του grand prix, να δεις τα απίστευτα κότερα και πλοία, να δεις το καζίνο, να πιεις έναν 9ευρω καφέ, να επισκεφτείς το μουσείο του Κουστώ. Έχει πράγμα. Αλλά σε μία μέρα το βλέπεις άνετα. Αν θελήσεις να μείνεις σε εκείνα τα μέρη θα πρότεινα Κάννες. Έχει ωραία και προσιτά διαμερίσματα-δωμάτια. Επίσης δεν έχει τη βαβούρα της Νίκαιας και προσφέρεται για παραλιακές βόλτες. Από νυχτερινή ζωή έχει τα κλασικά ευρωπαϊκά,παραλιακά μαγαζιά. Μετά τη Νίκαια βλέπω πως ακολουθούν Marseille, Montpelier. Δεν ξέρω για τις συγκεκριμένες πόλεις τι παίζει. Ανδόρα θα έλεγε να πάτε αν τελικά ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη διαδρομή. Επίσης αν δεν την κάνει τη διαδρομή με τρένο αλλά με αμάξι, έχει να δει/περάσει τρελό αριθμό τούνελ από Ιταλία μέχρι να βγει στη γαλλική ριβιέρα.Νίκαια και Κάννες ειλικρινά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, τουλάχιστον για τους Έλληνες. Μονακό, όπως λέει και ο φίλος, άλλη φάση, αλλά να ξέρεις πανάκριβο. Θυμάμαι πρώτη φορά που είχα πάει, κόκα από μηχάνημα στην Ελλάδα τότε κόστιζε 80 δραχμές μάξιμουμ, στο Μονακό 600 δραχμές έβγαινε. Αλλά αξίζει ειλικρινά, το μουσείο του Κουστώ είναι κορυφή. Καζίνο εντάξει τίποτα το ιδιαίτερο και μην περιμένεις να δεις τρελά πράγματα ή παιχνίδια, τουλάχιστον τότε καλύτερα και ακριβότερα παιχνίδια είχαν τα καζίνο της Ελλάδας. Πριβέ καταστάσεις τι παίζεται δεν ξέρω, εξάλλου πρόσβαση εκεί δεν θα έχεις. 2
GreyHorse Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 600 δραχμές η μυτιά? Ρε τους κλέφτες Χαχα, κόκα κόλα ρε!
koulkos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Αγοράζεις κόκα κόλα αλλά την πληρώνεις για κόκα. Δεν έχει και πιτόγυρα να τη βγάλεις με 5 ευρώ το μεσημέρι. Μόνο κάτι κεντρικούς φούρνους και μερικά supermarkets. Είναι όμως γοητεία. Παίρνεις μια πολύ μικρή γεύση από τη ζωή που εκτός απροόπτου δεν πρόκειται να ζήσεις ποτέ. Αν είσαι fan των γρήγορων αυτοκινήτων βρήκες το μέρος σου. Είχαμε μαζί έναν τυπά που τρελαίνεται για αυτοκίνητα και μας έσερνε δεξιά αριστερά να δούμε τα supercars. Είχε και μια αντιπροσωπεία ferrari σε ένα στενό με 7-8 παρκαρισμένα εκεί. Μετά γύρισα σπίτι, έριξα μια ματιά στο polo μου και προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. Αλλά που να παρκάρεις την ferrari στο κέντρο της Θεσ/νικης. Καλύτερα με το Polo. 1
haris_216 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Φοβερή διαδρομή (αν και την έκανα πριν καμιά 15αριά χρόνια). Ισχύουν όλα όσα ειπώθηκαν παραπάνω (ωραία διαδρομή, όχι φοβερή, φοβερά τοπία, πιο ωραία η Ελλάδα, καλύτερα με τραίνο, καλύτερα με αυτοκίνητο, κλπ) ανάλογα με το τι θέλεις και σε ποια φάση είσαι. Εμένα πάντως μου είχε αφήσει φοβερή αίσθηση και την επιθυμία να το ξανακάνω. Μια συμβουλή από μένα (αν έχεις βέβαια το χρόνο και την όρεξη να το πάρεις στο χαλαρό). Άφησε τους αυτοκινητόδρομους και κινήσου σε επαρχιακό δίκτυο. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι πολύ καλοί, ακριβοί και γρήγοροι. Όπως όμως σε όλες τις χώρες, περνάνε (ή προσπαθούν) από τα πιο αδιάφορα και κατά το δυνατόν flat σημεία της περιοχής. Άσε που δεν μπορείς να σταματήσεις όπου θα ήθελες για να "καταγράψεις" (εγκεφαλικά και φωτογραφικά) κάτι (πολλά) που θα σου αρέσουν. Αν μπορείς να κινηθείς σε μικρότερους δρόμους θα περάσεις από φοβερά μέρη, χωριά, περιοχές. Το penalty της υπόθεσης ο χρόνος. Για να πας από το Α στο Β αντί για μία μέρα ίσως να χρειαστείς 2 ή 3. Άσε που μπορεί και να μην φτάσεις αφού αυτά που θα δεις μπορεί να σε κάνουν ν' αλλάξεις σχέδια και ίσως προορισμό 2
linkin Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστω ολους για τα σχολια! @trilobιte θα το κανω δε μπα να σκασεις απο την ζηλια σου! @μπζηλος η hertz μας εκανε quote 1100 δολλαρια συνολο, συμπεριλαμβανοντας τα παντα. Με κατι miles και εκπτωτικα που εχουμε θα μας βγει σχεδον τα μισα το αμαξι. @Αρη σε ευχαριστω φιλε! περιμενω πληροφοριες! @koulkos καλη η ιδεα σου αλλα δεν χανεται ετσι λιγο η ιδεα του road trip? @greyhorse φιλε η χλιδα ειναι το τελευταιο που με απασχολει για να ειμαι ειλικρινεις! Περισσοτερο θελω να δω μικρα παραθαλασια χωριουδακια, να κανω τα μπανακια μου κλπ @haris μακαρι να ειχα την ανεση χρονου φιλε μου να το κανω το ταξιδι 30 ημερες με το τροχοσπιτο πισω και να το απολαυσω οσο δεν παει. Δυστυχως ομως ο χρονος θα ειναι περιορισμενος αρκετα, σκεψου Κυριακη βραδυ επιστρεφω Chicago και δευτερα πρωι στις 7 πρεπει να ειμαι δουλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα