Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει. Είμαι νηπιαγωγός και άνεργη. Ωστόσο κατά καιρούς υπάρχουν επιδοτήσεις μέσω εσπα για δημιουργία επιχειρήσεων. Κάτι έχω ακούσειι ότι θα βγει πάλι. Ενδιαφέρομαι να ανοίξω ένα παιδότοπο, αλλά δεν γνωρίζω που πρέπει να απευθυνθώ για να πάρω πληροφορίες. Πόσο θα κοστίσει όλο αυτό, αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω και αν γίνεται τίποτα μέσω επιδότησης. Διαφορετικά, δεν έχω κεφάλαιο για να κάνω ένα τέτοιο βήμα. Γνωρίζετε κάτι εσείς; Κατά πόσο είναι εύκολο ένα τέτοιο βήμα; Έχω όλη την διάθεση για κάτι τέτοιο, όχι όμως και χρήματα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τα διαδικαστικά αλλά είναι από τις επιχειρήσεις που φαίνεται να πηγαίνουν καλά τα τελευταία χρόνια!

Δημοσ.

Ο παιδότοπος θέλει τρελό τρέξιμο , σωστές τιμές και σωστή προώθηση. Ένας που είχαμε στην γειτονιά έκλεισε μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας. Πήγαινε δες διάφορους παιδότοπους και κάνε κάτι διαφορετικό . Να τον ανοίξεις σε σημείο που δεν έχει κοντα άλλο και οπωσδήποτε κοντά σε σχολεία , νηπιαγωγεία κλπ

Δημοσ.

ΜΑΝΩΛΗΣ 1 ευχαριστώ..Τόσο πολύ ε; Κοίτα σίγουρο θα ήθελα να είναι κάπως διαφορετικό από αυτό το καθιερωμένο που υπάρχει γιατί αυτό το κοινότυπο δεν μου ενθουσιάζει. Δεν γνωρίζω τι είναι πιο εύκολο διαδικαστικά και μετέπειτα, ένας παιδότοπος ή ένας μικρός χώρος όπου θα τον διαμορφώσω κατάλληλα και θα απασχολώ δημιουργικά παιδιά προσχολικής ηλικίας;

Δημοσ.

Κοίτα. Εμείς πριν λίγο καιρό γράψαμε τον γιο μου σε ένα εργαστήρι του δήμου αθηναίων όπου κάνουν χορογραφίες με μουσική. Νομίζω 5 ευρώ το μήνα η και λιγότερο είναι το τίμημα. Και φυσικά πιστεύω ότι αρκετοί δήμοι έχουν ανάλογα τμήματα και με περισσότερες δραστηριότητες. Και είναι πολύ καλά και γίνεται και χαμός από παιδάκια. Δεν αξίζει δηλαδή κατά την γνώμη μου να κάνεις τέτοιες δραστηριότητες όταν υπάρχουν ήδη φορείς του δήμου και του κάθε δήμου που για ευτελή ποσά απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά

Θα πρότεινα καλύτερα παιδότοπο για να ξεδίνουν τα παιδιά και να κάθονται οι γονείς 1-2 ώρες να πίνουν το καφεδάκι τους με την ησυχία τους. Πρέπει από την αρχή να κοιτάξεις να έχεις καλές τιμές . Πιστεύω ένα 5ευρω με χυμο και κάποιο σνακ είναι καλά. Και φυσικά να δώσεις σημασία στα λεγόμενα πάρτυ και να είναι ο χώρος και ασφαλής και μεγάλος για να κάνεις κάθε βδομάδα κάποια γιορτή / γενέθλια κλπ κλπ. Να κοιτάξεις να συνεργαστείς πχ με κάποιο ζαχαροπλαστείο και με κάποιο φούρνο για να μπορείς για παράδειγμα να έχεις και φαγητό και την ανάλογη τούρτα η γλυκάκια σε αυτά τα πάρτυ.

Απο κει και πέρα. Επειδή οι περισσότεροι παιδότοποι έχουν μόνο αυτά τα ψηλά παιχνίδια θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια σκηνή (θεατρική) για να μπορεί πχ να φωνάζεις κάποιο κλόουν να κάνει παραστάσεις όταν έχεις τα πάρτυ. Η να φωνάζεις άτομα που ξέρουν για κανένα κουκλοθέατρο .

Κλόουν αν θες και έρθει η ώρα σου συστήνω μια πολύ καλή που είχε έρθει στην γιορτή του γιου μου

Είχα ψαχτεί και εγώ για παιδότοπο παλαιότερα αλλά δεν το προχώρησα για διάφορους λόγους. Δεν ξέρω από τιμές αλλά έχω πάει σε αρκετούς και με πειράζει όταν βλέπω παιδότοπους που δεν έχουν το κάτι παραπάνω όπως αυτά που σου γράφω.

Σε ποια περιοχή σκέφτεσαι?

• Like 1
Δημοσ.

Πολλές πληροφορίες και ενδιαφέρουσες. Κοίτα αθήνα μένω αλλά δεν ξέρω..σίγουρα κάπου που δε θα υπάρχουν πολλοί. Όμως το θέμα είναι κυρίως το χρηματικό για αρχή. Εάν δεν παίξει επιδότηση δεν θα παίξει και τίποτα άλλο. Εγώ το σκέφτομαι σαν κάτι ξεχωριστό, όχι αυτό το κλασσικό χώρο με τα φουσκωτά παιχνίδια. Να υπάρχουν 2 ή 3 χώροι, ο ένας να έχει λίγα φουσκωτά για τα πιο μικρά παιδιά, ο άλλος να έχει τραπεζάκια και καρεκλάκια και γύρω γύρω να υπάρχουν βιβλία, παιχνίδια, μπογιές, παιδαγωγικό, υλικό, φουσκωτά μαξιλάρια, όπου τα παιδιά με την παρουσία παιδαγωγού να απασχολούνται δημιουργικά. Ο τρίτος χώρος σίγουρα να είναι κάτι σαν θεατρική σκηνή και εκεί να ΄γίνονται θεατρικές παραστάσεις ή κλόουν για τα πάρτυ. Σίγουρα και ένας χώρος για τους γονείς ώστε να πιουν το καφεδάκι τους και να έχουν πρόσβαση οπτική με τα παιδιά τους. όμως για πόσα τετραγωνικά μιλάμε;;Και σίγουρα θα θέλει πολύ διαμόρφωση.

Δημοσ.

Όλα δυστυχώς ξεκινάνε από το χρήμα. Σίγουρα θες πάνω από 120 τετραγωνικά σε ενιαίο χώρο που μπορείς να τον διαχωρίσεις με γυψοσανίδες πχ. Και σίγουρα ψηλοτάβανο.

Δημοσ.

αυτο με το κουκλοθεατρο ειναι και γαμω. Θα μπορουσε κιολας, σιγα σιγα να ψηνονται και να συμμετεχουν και παιδακια.

Ψησου να το κανεις "pet friendly", αν και αυτο παιζει να ξενερωσει μερικους γονεις. Ισως σε καποιο ξεχωριστο χωρο ή σε συγκεκριμενες μερες.

ΠΟΛΥ καθαριοτητα, εντονη και εμφανη, οι συγχρονοι γονεις ειναι υπερβολικοι σε αυτο, και νιωθουν ασφαλεια

Κοιτα να δουλεψεις λιγο τη φαση του marketing, γιατι μπορει ο "χρηστης" να ειναι τα παιδακια που θα παρακινουν τους γονεις, αλλα ο "αγοραστης" θα ειναι ο ιδιος ο γονεας

Αλλα οτι και να κανεις, κανε αυτο:

Οταν ενα μπασταρδο δεν καθεται καλα, θα του λετε "κατσε καλα, γιατι θα φωναξω τον φασιστα να σε παρει". Αντι για "φασιστα" μπορεις να λες και "χρυσαυγιτη" ή "κασιδιαρη"

Δημοσ.

εσπα "θα" παρεις αν εχεις ηδη κεφαλαιο,αν υπαρχει κωδικος, αν θα ναι κατι ιδιαιτερο και ισως αν εχεις βυσμα

Δημοσ.

ναι τώρα που το έψαξα όντως εσπα παίρνεις υπό προϋποθέσεις..κέφάλαιο κλπ..εγώ δεν έχω μία..άρα δυστυχώς το ξεχνάμε.. :unsure:

Δημοσ.

Είναι η ανάπτυξη που λέγανε ότι ήρθε . Αν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα δυστυχώς δεν πας πουθενά.

Και γω εδώ και καιρό ψάχνω 300 ευρώ να μου περισσεύουν για να τα δώσω για έναρξη επαγγέλματος γιατί δεν θέλω να δουλέψω μαύρα . Με το σταυρό στο χέρι αλλά δεν μαμιέται...

Δημοσ.

Είναι δυνατόν ρε παιδιά να θέλεις να ανοίξεις επιχείριση ολόκληρη χωρίς να βάλεις κεφάλαιο;

Αν ήταν να μας τα χρηματοδοτούν όλα, όλοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα γινόμασταν ή τουλάχιστον θα το δοκιμάζαμε να δούμε αν πιάσει.

Για όσους δεν υπάρχει το κεφάλαιο, υπάρχουν τα επαγγελματικά δάνεια. Αν δεν είσαι μαυρισμένος και πας στην τράπεζα με μια πολύ καλή επαγγελματική ιδέα, έχεις κάνει την έρευνά σου σχετικά και τους παρουσιάσεις στοιχεία, δυστυχώς σήμερα θα ζητήσουν εγγυητή οπότε θα ζητήσεις υπογραφή συγγενή, θα σου δώσουν δάνειο να ξεκινήσεις. Υπάρχει και ο συνεταιρισμός από την άλλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...