Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομιζω δεν εχει σημασια να εχεις μεσα στο 2015. Αρκει να εχεις πανω απο 50 ενσημα γενικως.

Προς το παρων δεν εχει βγει καποια ανακοινωση για ανανεωση βιβλιαριου στην ιστοσελιδα του ΙΚΑ.

Λογικα θα βγει σχετικη ενημερωση μετα τις 28/2.

Δεν μπορεί να είναι γενικώς. Λογικά θα είναι εντός κάποιων χρονικών πλαισίων.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα ρε παιδια. να κανω κι εγω μια ερωτηση.. εχω ρωτησει 57 λογιστες και 4-5 ικα και σαφη απαντηση δεν εχω.. τα τελευταια ενσημα μου ειναι το 2012.. ουτε το 2013 ουτε το 2014!! Για να ισχυει παλι το βιβλιαριο υγειας μου θελει τελικα 50 η 100 ενσημα??

Δημοσ.

καλησπερα ρε παιδια. να κανω κι εγω μια ερωτηση.. εχω ρωτησει 57 λογιστες και 4-5 ικα και σαφη απαντηση δεν εχω.. τα τελευταια ενσημα μου ειναι το 2012.. ουτε το 2013 ουτε το 2014!! Για να ισχυει παλι το βιβλιαριο υγειας μου θελει τελικα 50 η 100 ενσημα??

50 θέλει αλλά δεν νομίζω να εννοούν 50 ακόμη κι αν είναι προ 10ετίας.

Δημοσ.

50 θέλει αλλά δεν νομίζω να εννοούν 50 ακόμη κι αν είναι προ 10ετίας.

σε ευχαριστω πολυ. ενω για εκδοση νεου βιβλιαριου ειναι 100?

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ. ενω για εκδοση νεου βιβλιαριου ειναι 100?

Γενικά είναι 100 για όλα. Κάθε χρόνο όμως βγαίνει απόφαση υπουργού και το κάνουν 50 για όλα.

Δημοσ.

Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω η νομοθεσία αναφέρει 100 ένσημα. Κάθε χρόνο όμως (τα τελευταία χρόνια) βγαίνει ο υπουργός και δίνει το δικαίωμα ανανέωσης με 50 ένσημα. Εδώ υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τα βιβλιάρια και διάφορες περιπτώσεις (είναι αρχείο προηγούμενου έτους). Πάντα παίρνουμε τηλέφωνο στο Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. που ανήκουμε για να πάρουμε τις πληροφορίες μας. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει η ελληνική καινοτομία του να παίρνεις 3 διαφορετικές απαντήσεις από 3 διαφορετικά υποκαταστήματα/εφορίες/κλπ.

Το παραπάνω οφείλεται στο ότι κάθε διευθυντής και δημ. υπάλληλος έχει διαφορετική ερμηνεία για κάθε εγκύκλιο που κυκλοφορεί. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορούν οι ανίκανοι να βγάλουν μια ξεκάθαρη εγκύκλιο. And the story goes on. 

Δημοσ.

Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω η νομοθεσία αναφέρει 100 ένσημα. Κάθε χρόνο όμως (τα τελευταία χρόνια) βγαίνει ο υπουργός και δίνει το δικαίωμα ανανέωσης με 50 ένσημα. Εδώ υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τα βιβλιάρια και διάφορες περιπτώσεις (είναι αρχείο προηγούμενου έτους). Πάντα παίρνουμε τηλέφωνο στο Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. που ανήκουμε για να πάρουμε τις πληροφορίες μας. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει η ελληνική καινοτομία του να παίρνεις 3 διαφορετικές απαντήσεις από 3 διαφορετικά υποκαταστήματα/εφορίες/κλπ.

Το παραπάνω οφείλεται στο ότι κάθε διευθυντής και δημ. υπάλληλος έχει διαφορετική ερμηνεία για κάθε εγκύκλιο που κυκλοφορεί. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορούν οι ανίκανοι να βγάλουν μια ξεκάθαρη εγκύκλιο. And the story goes on. 

Αρα συμφωνα με το συνδεσμο του Κουκλου δικαιουνται βιβλιαριο οσοι εχουν πανω απο 50 ενσημα και εργαστηκαν με ενσημα εντος του 2014 ή τουλαχιστον ενα 15μηνο πριν.

Τα λεω καλα ή δε διαβασα κατι σωστα?

Δημοσ.

Σωστά τα λες. Ο νέος υπουργός είπε πως και φέτος θα δικαιούσαι ανανέωση βιβλιαρίου με 50 ένσημα. Μόνο το όνομά μου είπες λάθος. Koulkos και όχι κούκλος. Αν και η μάνα μου λέει πως είμαι. 

• Like 1
Δημοσ.

Βλέπω τώρα ηλεκτρονικά τον λογαριασμό μου και έχει εμφανίσει αυτόματα την ανανέωση για το διάστημα μετά τις 1/3/2015 πριν ακόμα λήξει η τωρινή περίοδος.

Εντυπωσιακό.

Δημοσ.

Οταν λειπει ενα εμμεσο μελος απο αυτο το χαρτι που θα επρεπε να ηταν, θα πρεπει να παμε στο ικα? Εχει συμβει σε κανεναν?

Δημοσ.

Γινεται ανανεωση μονο σε αμεσα μελη. Αν εχεις παιδι κ σύζυγο δλδ εμμεσα μελη στο βιβλιαριο πας ΠΑΛΙ στι ΙΚΑ για θεωρησει!!Οτι να ναι τελικα!!

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω να εκδώσω βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ. 

Ήξερα λοιπόν πως πρέπει να πάω σε υποκατάστημα με φωτογραφία, ταυτότητα, λογαριασμό, κ.τ.λ....

Από την εταιρεία που απασχολούμαι όμως, μας έστειλαν ένα link όπου μπαίνεις στο site του ΙΚΑ, βάζεις ΑΦΜ, ΑΜΑ, ΑΜΚΑ και σου βγάζει την ασφαλιστική ικανότητα. Το έκανα αυτό λοιπόν και μου έβγαλε ασφαλιστική ικανότητα μέχρι και 29/02/2016.

Πάω λοιπόν σε υποκατάστημα ΙΚΑ σήμερα, για να μου πουν αν είμαι καλυμμένος ή πρέπει να βγάλω και βιβλιάριο με τον κλασσικό τρόπο. Γινόντουσαν τα κλασσικά... Όλα τα βολεμένα ανίκανα ζώα, δεν ήξεραν καν τι είναι το χαρτί που τους πήγα από τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες και η "αρμόδιος" είχε μια σειρά 50 ατόμων που και αυτά τα ζώα μάλωναν μεταξύ τους γιατί ο ένας πήγαινε να πάρει τη σειρά του άλλου, αλλά όχι γιατί περίμεναν από 1 άτομο να εξυπηρετήσει όλους αυτούς...

Θέλω λοιπόν να μάθω, αν είμαι καλυμμένος με αυτόν τον τρόπο, αν π.χ. θέλω να πάω αύριο να κάνω εξετάσεις αίματος σε ένα κέντρο συμβεβλημένο με το ΙΚΑ, μπορώ ή πρέπει να πάω να βγάλω το κλασσικό βιβλιάριο;

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω γιατί πρέπει αύριο να πάω να βγάλω/εκδώσω βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ, και θέλω να μπλέξω όσο το δυνατόν λιγότερο με τα ζώα που λέει από πάνω.

Είμαι και άρρωστος και δεν είμαι για πολλά πέρα-δώθε για χαρτιά.

Οπότε, γνωρίζει κάποιος από πρώτο χέρι τι ακριβώς χρειάζεται για να εκδώσεις για πρώτη φορά βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ, και να πας μία και καλή να τελειώνεις και όχι να πηγαινοέρχεσαι άδικα;

Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ περίπου 2 χρόνια, και έχω:

- Τους αριθμούς ΑΜΑ/ΑΦΜ/ΑΜΚΑ (απλά γνωρίζω τους αριθμούς)

- Εκτυπωμένη την Ασφαλιστική Ικανότητα, δύο φορές (μία που λήγει 29/02/2016 και μία που λήγει 28/02/2017)

- Εκτυπωμένη Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/1986

- Αστυνομική ταυτότητα

Έχω βρει αυτά:

http://www.odigostoupoliti.eu/ika-dikeologitika-gia-vivliario-asthenias-ikogeniako-atomiko/

Δικαιολογητικά για την έκδοση βιβλιαρίου ασθενείας

Άμεσα ασφαλισμένοι

Απαραίτητος ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)

Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης ή Βεβαίωση Εργοδότη επικυρωμένη από το Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ελέγχει την έδρα ή απογεγραμμένο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παράρτημα του εργοδότη, όπου θα εμφαίνονται εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες ασφάλισης (ή όπως θα διαμορφώνονται δέκα (10) κατ έτος μέχρι 100 ημέρες το 2013) το προηγούμενο έτος ή 15μηνο. Το έντυπο αυτό, μπορεί να το προμηθευτεί ο ασφ/νος από τον εργοδότη του.
Μία φωτογραφία ταυτότητας
Αστυνομική ταυτότητα ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο (Διαβατήριο κλπ).
Εγγραφο που να αποδεικνύει με ασφάλεια την διεύθυνση κατοικίας του ασφ/νου (Λογαριασμος ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εκκαθαριστικό Εφορίας κλπ).
Βεβαίωση διαγραφής από άλλο φορέα ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν είναι ασφαλισμένος σε άλλο Ταμείο.

https://www.ika.gr/gr/infopages/faq/ans.cfm?catid=8&ansid=11

Κι αν κάποιος δεν διαθέτει βιβλιάριο υγείας;

Αν συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να μεταβεί σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να εκδώσει βιβλιάριο υγείας, προσκομίζοντας τα παρακάτω:
  • Φωτογραφία πρόσφατη
  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Βεβαίωση διαγραφής από τον προηγούμενοφορέα ασφάλισης ή Υπεύθυνη Δήλωση ν.1599/86 ότι δεν είναι ασφαλισμένος σε άλλο Ταμείο
  • Προσκόμιση άδειας παραμονής για υπηκόους τρίτων χωρών ή έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής για πολίτες της Ε.Ε.

Τελικά τι ισχύει, και τι άλλο χρειάζεται να βρω ώστε να πάω μόνο μία φορά στο ΙΚΑ;

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να μην πάω καν και να το κάνω μέσω internet;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...