Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα εξωτερικό δίσκο 1tb μορφοποιημένο σε fat32 για αναπαραγωγή παιχνιδιών στο playstation 3(το οποίο βλέπει μόνο fat32 δίσκους) και σκέφτομαι σε αυτόν τον δίσκο να περάσω και το backup του υπολογιστή μου. Αυτά που θέλω να μάθω είναι:

1)Μπορώ να δημιουργήσω δεύτερο partition π.χ. ( E: ) αλλά να είναι σε μορφή ntfs(έχω αρχεία >4gb) την στιγμή που το άλλο (και μεγαλύτερο) partition τoυ ίδιου δίσκου θα είναι fat32;

2)Εφόσον είναι εφικτά τα παραπάνω, αν κάνω αυτή την διαδικασία μέσω της διαχείρισης δίσκων που έχουν τα Windows, θα χάσω τα δεδομένα που έχει ήδη ο δίσκος ή θα παραμείνουν στην θέση τους και απλά θα δημιουργηθεί το νέο partition;

Δημοσ.

Είναι ελεύθερα περίπου 230gb και σκοπεύω να δεσμεύσω περίπου τα 200. Θα το είχα δοκιμάσει πριν ανοίξω το θέμα αλλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν θα μου σβηστούν τα παιχνίδια από τον δίσκο.

Να φανταστώ το ps3 το οποίο αναγνωρίζει μόνο fat32 δίσκους, θα συνεχίσει να βλέπει κανονικά τον δίσκο με την διαφορά ότι δεν θα βλέπει το ntfs partition με το backup, σωστά;

Δημοσ.

Απ΄ όσα έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια στα forums δεν έχω δει κάποιον να αναφέρει ότι βλέπει το ps3 exfat δίσκους.

Πήγα τώρα στην διαχείριση δίσκων και δεν μου έχει ενεργές τις επιλογές για δημιουργία partition. Μήπως δεν μπορεί να γίνει αυτό σε δίσκους που είναι ήδη διαμορφωμένοι σε fat32; πάντως στον δίσκο του υπολογιστή που είναι ntfs μου βγάζει κανονικά την επιλογή συρρίκνωση τόμου.

post-52872-0-28369400-1424461228_thumb.jpg

Δημοσ.

Ο δίσκος έχει γίνει format στο PS3 ή στο PC?

Μάλλον πρέπει να κάνεις τον κόπο να μεταφέρεις τα αρχεία κάπου αλλού για να μπορείς να δοκιμάσεις format απ´ την αρχή και να τσεκάρεις αν το PS3 παίζει με "κομμένους" δίσκους.

Δημοσ.

Δεν τον είχα κάνει εγώ φορματ αλλά από το ps3 δεν γίνεται μιας και δεν βλέπει καν ntfs δίσκους ώστε να μπορέσει να κάνει φορμάτ και να αλλάξει το σύστημα αρχείων του δίσκου.

Πιθανόν να υπάρχουν και προγράμματα για partition σε δίσκους που περιέχουν δεδομένα αλλά εδώ θα πρέπει να βοηθήσει κάποιος συμφορουμίτης που θα το έχει δοκιμάσει, ώστε να αποφύγω την μεταφορά των παιχνιδιών μιας και είναι αρκετά gb.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ´ τη στιγμή που δεν γίνεται με τον απλούστερο τρόπο (Windows Disk Managment) δεν θα δοκίμαζα τίποτα πριν πάρω ένα Backup των παιχνιδιών.

Επίσης, τα 200GB ειναι αρκετά για το Backup του υπολογιστή; Και τα 30 που θα αφήσεις στο partition, μήπως είναι λίγα. Μήπως το "στριμώχνεις" το πράγμα; Ένας extra δίσκος είναι μάλλον πιο καλή λύση.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Όχι. Μια λογική λέει να αφήνουμε τουλάχιστον 15% ελεύθερο χώρο που αν θυμάμαι καλά είναι και το ποσοστού που χρειάζεται για να μπορεί να γίνει σωστά το Defragment. Αν δεν σε ενδιαφέρει το Defragment πήγαινέ τον έως το 10% (λέω εγώ). Αν τον γεμίσεις τελείως ίσως να δημιουργηθεί πρόβλημα κάποια στιγμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...