robin54 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα Πρόκειται να πουλήσω κάτι στο ebay και ο αγοραστής (από το Ισραήλ) μου ζητά για λόγους εφορίας να γίνει η συναλλαγή με pay-pal αλλά εκτός ebay , με 2 συναλλαγές (200 + 50 ευρώ). Επειδή είναι και η πρώτη μου συναλλαγή, μη την πατήσω! Τι πρέπει να προσέξω? Είναι ασφαλές αυτό για μένα?
SouLSLayeR Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Ποτέ των ποτών. ..θα ήταν η πρώτη μου αντίδραση. Ειδικά αν σου έλεγε με κατάθεση ή western union. Το paypal μέσω ebay σε προστατεύει, είτε πουλάς είτε αγοράζεις (και είναι και ο μόνος λόγος να τους κάνεις πλουσιότερους, οπουδήποτε αλλού εγώ βάζω την χρεωστική κατευθείαν). Εκτός ebay όμως, ανάλογα τον τρόπο που θα "βαφτιστεί" η συναλλαγή μπορεί να βρεθείς ξεβράκωτος. Πχ αν στείλεις λεφτά ως gift, το paypal απ' ότι θυμάμαι δεν κρατάει προμήθεια, όμως δεν σε καλύπτει αν γίνει κάτι. Θα μπορούσες να του πεις να στείλει τα λεφτά πρώτα. Αλλά τότε ποιος θα έδινε κάποια εγγύηση σε αυτόν ότι εσύ θα το στείλεις? Εγώ δεν θα το ρίσκαρα έμπλεκα.
robin54 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Ποτέ των ποτών. Γενικα και εγω αυτης της αποψης ειμαι, απλα εσυ εχεις καποιο παραδειγμα και ξερεις κατι συγκεκριμενα;;
Man2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Κοίτα, αφου είναι η πρώτη σου συναλλαγή καλύτερα οχι. Όταν παλιώσεις και θα έχεις πιο εμπειρο μάτι θα ξεχωρίζεις τα λαμόγια πιο άνετα οπότε τότε θα μπορείς να το κάνεις.
SouLSLayeR Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Σόρρυ για τα 15 εδίτ, το ξανασκέφτηκα. Αν είσαι σίγουρος and/or καίγεσαι go for it. Αλλά και πάλι.Ου μπλέξεις. Γενικα και εγω αυτης της αποψης ειμαι, απλα εσυ εχεις καποιο παραδειγμα και ξερεις κατι συγκεκριμενα;; Γλούγκλαρε paypal gift scam και θα πάρεις μια γεύση.
arc Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 ΘΑ συμφωνήσω με τους προηγουμενους. Μην το κάνεις. Επισης το εκτός ebay και με διπλή πληρωμή, μου φαίνεται πολύ ύποπτο, ώστε να σου στείλει fake ειδοποίηση πληρωμής (nigeria scam)
robin54 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Γενικα στο ebay ειμαι καιρο, απλως ειναι η πρωτη φορα που θα πουλησω εγω κατι (μεχρι τωρα ημουν μονο αγοραστης προφανως). Ο συγκεκριμενος εχει 49 ratings στο 100%, οποτε απο αυτο φαινεται αξιοπιστος σχετικα. Εστω λοιπον οτι εγω του στελνω τα δυο invoice για 200 και 50 και εκεινος τα πληρωνει κανονικα και στελνω εγω τα αντικειμενα στη συνεχεια. Απο αυτο το σημειο και μετα υπαρχει καποιου ειδους απατη που μπορει να παιχτει; Δηλαδη, εκεινος να μου πει δεν τα παρελαβα ποτε και να αξιωσει τα χρηματα του; Κατι παρομοιο θα μπορουσε να συμβει και στο ebay προφανως, αλλα φανταζομαι εχουν διαφορετικο τροπο να αντιμετωπιζουν τετοιες καταστασεις πιο επισημα. Το paypal τι καλυψη που παρεχει;; ΘΑ συμφωνήσω με τους προηγουμενους. Μην το κάνεις. Επισης το εκτός ebay και με διπλή πληρωμή, μου φαίνεται πολύ ύποπτο, ώστε να σου στείλει fake ειδοποίηση πληρωμής (nigeria scam) Γινεται αυτο; Αφου η μεταφορα χρηματων γινεται μεσω Paypal, επομενως μολις δω στο λογαριασμο μου πιστωμενα 250 δολαρια ειμαι οκ ετσι δεν ειναι;; Γλούγκλαρε paypal gift scam και θα πάρεις μια γεύση. Αυτο ειναι πραγματι επιφοβο απλα στη δικη μου περιπτωση εγω ειμαι εκεινος που πουλαω. Δεν προκειται να πληρωθω και να μην του στειλω τιποτα του ανθρωπου. Οκ μολις διαβασα αυτο https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=77651οποτε δεν προκειται να κανω κατι. Μονο μεσω ebay λοιπον.
SouLSLayeR Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Κάπως πιο "επίσημο" με το invoice, αλλά και πάλι. http://community.ebay.com/t5/Archive-Buying-Selling-Basics/Can-you-split-an-invoice-up-for-the-buyer-Would-this-be-done-in/qaq-p/3964447https://www.reddit.com/r/Flipping/comments/20nfle/ebay_buyer_wants_to_split_payments/Τσέκαρε με το support του ebay imo, να είσαι σίγουρος πριν κάνεις οτιδήποτε.
forgotten Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 απο την πειρα μου σχετικα θα λεγα να μην το κανεις γιατι θα χεις χασει και την συσκευη και τα λεφτα,το πως θα το κανει ,θα περιμενει να το στειλεις και θα κανει αμφισβητηση συνναλαγης οτι δεν ενεκρινε την συνναλαγη και αμεσως εχασες το πρωτο ποσο ,μετα θα κανει στην πιστωτικη το ιδιο σχετικα και θα μεινεις εκτος χρηματων ,φυσικα ο τυπας θα τα κανει αυτα οταν ηδη εχει την συσκευη ,προσεχε πολυ σε ετσι θεματα
johnbond Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δεν ξέρω πως θα την κάνει την απάτη αλλά σίγουρα πρόκειται για απάτη.. Τα περι εφορίας είναι παπάτζες...Μακριααα Πες του να βάλει τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό,αν θέλει.
robin54 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δεν ξέρω πως θα την κάνει την απάτη αλλά σίγουρα πρόκειται για απάτη.. Τα περι εφορίας είναι παπάτζες...Μακριααα Πες του να βάλει τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό,αν θέλει. Ειναι ασφαλές να του δώσω τραπεζικό λογαριασμό δικό μου?
forgotten Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Ειναι ασφαλές να του δώσω τραπεζικό λογαριασμό δικό μου? αν του δωσεις iban χ θα σου ισχυριστει οτι εβαλε τα λεφτα και θα σου ζητησει να το στειλεις το αντικειμενο,μπορει να σου παρουσιασει και ψευτικο παραστατικο,αν δεν μπουν λεφτα στο λογαριασμο σου μην στειλεις τπτ. να φανταστω σου δινει και περισοτερα απο οσα ζητας?
Rod@X Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 αν του δωσεις iban χ θα σου ισχυριστει οτι εβαλε τα λεφτα και θα σου ζητησει να το στειλεις το αντικειμενο,μπορει να σου παρουσιασει και ψευτικο παραστατικο,αν δεν μπουν λεφτα στο λογαριασμο σου μην στειλεις τπτ. να φανταστω σου δινει και περισοτερα απο οσα ζητας? όχι ζητάει να πληρώσει το λογαριασμό που θελει λεει παραπανω στο πρωτο του ποστ, σε 2 : 200+ 50 για λογούς εφορίας-δασμών. Αλλα και παλι υποπτος ειναι. Μακριά και από μένα.
johnbond Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Ειναι ασφαλές να του δώσω τραπεζικό λογαριασμό δικό μου? Ασφαλές είναι..Δώσε έναν άδειο λογαριασμό στην τελική αν φοβάσαι..Απλά πριν στείλεις το αντικείμενο να πας στην τράπεζα να βεβαιωθείς οτι σου έβαλε τα χρήματα. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απάτη.
bratsos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Αυτη η εφωρια και το τελωνειο. Ενα μακ που πηρα μεσω μεσιτη ebay απο εναν πωλητη στη αμερικη, κοστισε +150 ευρω παραπανω για μπει στην ελλαδα. Ισως χωρις μεσιτες να κοστιζε ποιο λιγο αλλα εγγυησεις ? Μονο αμα ξερεις τον αλλον προσωπικα μπλεξε, αλλιως μην ασχωλησε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα