lary7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Γνωρίζει κανείς κάτι για τον τίτλο του θέματος; Ο ένας συντροφος Ελληνας και ο άλλος αλλοδαπος απο χώρα εκτός Ε.Ε. Δικαιούται άδεια παραμονής και εργασίας αν έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και διαμένουν σε κοινή στέγη;
dreamercon Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Γνωρίζει κανείς κάτι για τον τίτλο του θέματος; Ο ένας συντροφος Ελληνας και ο άλλος αλλοδαπος απο χώρα εκτός Ε.Ε. Δικαιούται άδεια παραμονής και εργασίας αν έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και διαμένουν σε κοινή στέγη; Ναι δικαιούται άδεια παραμονής και εργασίας για μισθωτή εργασία.
Τοξοβόλος_U_K Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ναι δικαιούται άδεια παραμονής και εργασίας για μισθωτή εργασία. Kάτσε ,θυμάμαι μια μεγάλη κριτική του σύμφωνου συμβίωσης ήταν πως δεν κάνει infer σε άδειες διαμονής κτλ για τον αλλοδαπό σύντροφο .Στα κάγκελα θυμάμαι ήταν η αριστερά για το θέμα.Είσαι σίγουρος πως το ισχύον τώρα στην Ελλάδα δίνει τέτοιο δικαίωμα?
dreamercon Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Kάτσε ,θυμάμαι μια μεγάλη κριτική του σύμφωνου συμβίωσης ήταν πως δεν κάνει infer σε άδειες διαμονής κτλ για τον αλλοδαπό σύντροφο .Στα κάγκελα θυμάμαι ήταν η αριστερά για το θέμα.Είσαι σίγουρος πως το ισχύον τώρα στην Ελλάδα δίνει τέτοιο δικαίωμα? Ναι απολύτως σίγουρος. Το συγκεκριμένο ζήτημα το είχα ερευνήσει σε βάθος.
Τοξοβόλος_U_K Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Διατηρώ τις αμφιβολίες μου.Ας μας πει κ κάποιος νομικός.Μπορεί να το μπερδεύεις με το τι θα έπρεπε να ισχύει κανονικά όπως πάει πχ σε άλλες χώρες.Ο νέος νόμος που θα προτείνει η Κυβέρνηση ξέρω πως σίγουρα αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα.Επίσης είμαι σχεδόν σίγουρος πως το σημερινό ισχύον σύμφωνο στην Ελλάδα δεν κάνει infer πολλά από τα δικαιώματα του πολιτικού γάμου. Εδώ πάντως τι προβλέπει ο ισχύον σήμερα.Δε βλέπω να γίνεται κάποια ρητή αναφορά στο θέμα. http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3719_08.htm
lary7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ναι δικαιούται άδεια παραμονής και εργασίας για μισθωτή εργασία. Ευχαριστώ για την απάντηση , και εγω μετα απο μια συντομη ερευνα εκει καταλήγω. Βεβαια απο οτι λενε δεν εξισωνει τα δικαιωματα με αυτα ενος γαμου αφου δεν καλύπτερε ο/η συντροφος απο την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη το αλλου, αλλα εχει τα περισσοτερα δικαιώματα ενος κανονικου γαμου.
Τοξοβόλος_U_K Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 και εγω μετα απο μια συντομη ερευνα εκει καταλήγω. Πες μας λίγο ακριβώς τι κ από που το βρήκες,διότι με ενδιαφέρει κ μένα αυτό.
Miracle Worker Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Εμένα πάντως ένας γνωστός μου πήγε εις την αλλοδαπή και παντρεύτηκαν κανονικά για να πάρει άδεια παραμονής η καλή του. Απλά το ρίχνω εδώ.
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ για την απάντηση , και εγω μετα απο μια συντομη ερευνα εκει καταλήγω. Βεβαια απο οτι λενε δεν εξισωνει τα δικαιωματα με αυτα ενος γαμου αφου δεν καλύπτερε ο/η συντροφος απο την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη το αλλου, αλλα εχει τα περισσοτερα δικαιώματα ενος κανονικου γαμου. Λογικό δεν είναι να μην έχει τα ίδια δικαιώματα? αν ήταν έτσι ποιός ο λόγος να έχεις δύο διαφορετικές διαδικασίες (πολιτικό γάμο και σύμφωνο) για το ίδιο πράγμα ?
lary7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ενα απο αυτα που βρηκα http://atheativia.psichogios.gr/2013/08/blog-post_8.html Παράλληλα ρωτησε η κοπελα μου στην πρεσβεια στην χωρα της και της ειπαν πως δινεται αδεια, υπογραφεις το συμφωνο και πας στην περιφέρεια για χορηγηση της αδειας. Βεβαια καπου πηρε το ματι μου πως πρεπει να αποδειχτει κοινη κατοικια και εγγραφη αποδειξη της κοινης σχεσης, αυτα λιγο πρεπει να ξεκαθαρισω. Λογικό δεν είναι να μην έχει τα ίδια δικαιώματα? αν ήταν έτσι ποιός ο λόγος να έχεις δύο διαφορετικές διαδικασίες (πολιτικό γάμο και σύμφωνο) για το ίδιο πράγμα ? Λογικο ειναι αλλα και οι 2 διαδικασιες αφορουν την συναψη σταθερη σχεσης μεταξυ 2 συντροφων οπότε οι προνοιες που καθοριζουν αυτη την συμβιωση θα πρεπει να ειναι κοινες, συν οτι ειναι καπως παραλογο να μην καλυπτει τα ομοφυλα ζευγαρια η περιθαλψη του ενος. Παντως κληρονομικα δικαιωματα αποκτα καποιος και με συμφωνο, εκτος αν μεσα αναφερεται διαφορετικα, ουσιαστικα με το συμφωνο κανεις ενα γαμο με απλες διαδικασιες, τον διαλυεις με εξισου απλες και στους ορους γραφεις οτι γουσταρεις, καπως ετσι το αντιλαμβανομαι.
Nicolina.M Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα σε ολους!! ξερει κανεις που πρεπει να πας για να βγαλεις αδεια παραμονης οταν εχεις τελειωσει την διαδικασια του συμφωνου? οι δικηγοροι βλεπω οτι προσπαθουν να βγαλουν λεφτα και δεν ενημερωνουν αναλυτικα περι του θεματος
bedazzled Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καλά, πότε έφαγε ban ο Τοξοβόλος; Χάσαμε μια από τις υπέρτατες μορφές του Insomnia...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα