nvel Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Αυτο που εχει στο μετρο στο Φιξ το εχεις δει τι λες για αυτο ? Αν δεν το εχεις δει ειναι ενα συστημα αιολικης ενεργειας με ενα έλικα που δινει ρευμα σε μια λαμπα , η λαμπα φωτίζει ενα φωτοβολατικο και το φωτοβολταϊκο δινει ρευμα στο μοτερ που γυρίζει τον ελικα. αυτό που περιγράφεις δεν σύστημα οποιαδήποτε ενέργειας αλλά έργο τέχνης και λειτουργούσε και όταν είχαν καεί οι λάμπες του 1
Praetorianos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Και γιατί είναι θλιβερό; Όποιος βαριέται να εξηγήσει ακόμη και τα απλότερα πράγματα ας μην μπαίνει κάν στο thread..Γιατί χάνεις το χρόνο σου; Άσε που αυτή η νοοτροπία του τα ξέρω όλα και οι άλλοι που δεν ξέρουν είναι χαζοί και ηλίθιοι υπάρχει παντού.. Γενικά έχεις δίκιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κάνουμε ανάλυση της μερκαντιλιστικής σκέψης πάνω στον νεοφιλελεύθερο ινστιτουσιοναλισμό. Μιλάμε για Φυσική, που διδαχτήκαμε στο Γυμνάσιο. Δεν μπορεί να ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση όταν ο άλλος γράφει "αυτό που είπα στέκει θεωρητικά" και δεν λέει από που κι ως που στέκει? Η αμάθεια την εποχή της πληροφορίας, σε ευρωπαϊκή χώρα, από ανθρώπους με βασική εκπαίδευση πληρωμένη από το κράτος (πόσο μάλλον από πληρωμένη τριτοβάθμια τεχνολογική εκπαίδευση) δεν δικαιολογείται. Άποψη μου φυσικά. 3
DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Άσε που αυτή η νοοτροπία του τα ξέρω όλα και οι άλλοι που δεν ξέρουν είναι χαζοί και ηλίθιοι υπάρχει παντού.. NAI, όταν ένας "μηχανικός" μιλά για "ατοτροφοδοτούμενα" RES δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα 1. ΝΑΙ, είναι χαζός 2. Το ίδρυμα που του "εμπιστευθυκε" τον τίτλο του πρέπει να τον πάρει πίσω δηλαδή γιατί να κράζουμε έναν "γιατρό" που λέι ότι πίνοντας ιαλουρόν θα γίνω σούπερμαν και ζητάμε από τον Ι.Σ να επέμβει και όχι από όταν ένας μηχανικός ντροπιάζει τον κλάδο του λέγοντας βλακείες ? 6
arc Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Οι νόμοι της φύσης ειναι ακλόνητοι και αμείλικτοι και αν συνυπάρξουν με ημιμάθεια ή άγνοια γίνεται επικίνδυνο μείγμα. Όσο δεν έχουμε μηδενικές τριβές και βαθμους απόδοσης (edit) ίσους ή πάνω κάτω του 1, δεν θα μπορέσει να φτιαχτεί ΚΑΜΙΑ εφαρμόσιμη διάταξη που να μη χρειάζεται οποιαδήποτε εξωτερική πηγή ενέργειας (ηλιακή, αιολική, χημική, κινητική, κλπ). Την κατασκευή στο fix δεν την εχω δει αλλά απο την περιγραφή υποψιάζομαι οτι ειναι καλλιτεχνικό δημιουργημα και είναι σαν τις μπίλιες που κρεμονται και βαράνε η μια την αλλη. Κάνει για ντεκορ, αλλά για παντοτινη παραγωγή ΔΕΝ κάνει. Παράδειγμα. Δίνουμε με το χέρι στο έλικα 30 μονάδες ενέργειας (30ΜΕ). Από τις τριβές του κινητήρα και των καλωδίων, φτάνουν στη λάμπα 28 ΜΕ. Επειδή οι λάμπες «φωτίζουν» το 10% της ενέργειας που καταναλώνουν, η λάμπα δίνει στο ΦΒ 2,8ΜΕ. Το ΦΒ αν εχει αποδοση 30%, θα πάρει τις 2,8ΜΕ και θα παράγει ρεύμα 0,84ΜΕ, το οποίο θα τροφοδοτήσει τα καλώδια και τον έλικα, άρα θα «φτάσουν» στον έλικα 0,83ΜΕ και ξεκίνα απο την αρχή ... με το νεο ποσο ενεργειας. Προφανώς στο δευτερο κύκλο θα σταματήσει όλο το σύστημα, εκτός αν στο έλικα βάλουμε προσθετικά μια αλλη μορφή ενέργειας (αιολική, ρεύμα, μπαταρία, κλπ). Έστω του βάζω αιολική (για να υποστηρίξουμε το αυτόνομο του συστήματος). Μόλις σταματήσει να φυσά, έσβησαν τα πάντα, οπότε το όλο οικοδόμημα «αυτόνομης συνεχους ενεργείας» δεν υφίσταται. Κυριολεκτικά σπάμε πλάκα με τι γράφεται στο forum με τις μαμάδες, αλλά δε νοείται σε τεχνολογικό forum να υποστηρίζουμε πράγματα εκτός λογικής. Εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα. Εστω οτι κάποιος πολύ μαγκάς, καταφέρνει να φτιάξει μια αυτόνομη και σταθερής κίνησης/παραγωγής συσκευή. Μόλις την εφαρμόσουμε, δηλαδή «πάρουμε» κάποια απο την ενέργεια της (π.χ. αναβουμε μια λάμπα) πως σκ@τα θα αναπληρωθεί η απαχθείσα ενέργεια; Απο το πουθενα; Edit : Μολις προσεξα το παρακατω, δηλαδή αποδειξη οτι ειναι συνδεμένο με ρεύμα αυτό που περιγράφεις δεν σύστημα οποιαδήποτε ενέργειας αλλά έργο τέχνης και λειτουργούσε και όταν είχαν καεί οι λάμπες του Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2015 από arc 2
johnbond Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 NAI, όταν ένας "μηχανικός" μιλά για "ατοτροφοδοτούμενα" RES δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα 1. ΝΑΙ, είναι χαζός 2. Το ίδρυμα που του "εμπιστευθυκε" τον τίτλο του πρέπει να τον πάρει πίσω 1)Δηλαδή όποιος είναι έξυπνος και καταλαβαίνει περισσότερο πρέπει να χλευάζει όσους δεν καταλαβαίνουν;Αν ήταν έτσι ο s. hawking θα έπρεπε όλη μέρα να κοροιδεύει το 99.9% όσων συναντά.. 2)Αν είναι όντως μηχανικός και δεν ξέρει την αρχή διατήρησης της ενέργειας είναι ένα θέμα,αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί τον χλευασμό.
NT1G Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Παράδειγμα. Δίνουμε με το χέρι στο έλικα 30 μονάδες ενέργειας (30ΜΕ). Από τις τριβές του κινητήρα και των καλωδίων, φτάνουν στη λάμπα 28 ΜΕ. Επειδή οι λάμπες «φωτίζουν» το 10% της ενέργειας που καταναλώνουν, η λάμπα δίνει στο ΦΒ 2,8ΜΕ. Το ΦΒ αν εχει αποδοση 30%, θα πάρει τις 2,8ΜΕ και θα παράγει ρεύμα 0,84ΜΕ, το οποίο θα τροφοδοτήσει τα καλώδια και τον έλικα, άρα θα «φτάσουν» στον έλικα 0,83ΜΕ και ξεκίνα απο την αρχή ... με το νεο ποσο ενεργειας. Προφανώς στο δευτερο κύκλο θα σταματήσει όλο το σύστημα, εκτός αν στο έλικα βάλουμε προσθετικά μια αλλη μορφή ενέργειας (αιολική, ρεύμα, μπαταρία, κλπ). Έστω του βάζω αιολική (για να υποστηρίξουμε το αυτόνομο του συστήματος). Μόλις σταματήσει να φυσά, έσβησαν τα πάντα, οπότε το όλο οικοδόμημα «αυτόνομης συνεχους ενεργείας» δεν υφίσταται. Anorymousαυτό το παράδειγμα το καταλαβαίνεις ή είναι επιπέδου διδακτορικού ; (και ναι τώρα σε ειρωνεύομαι)
Anorymous Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Θλιβερό φαινόμενο επίσης είναι να εξηγούνται αυτονόητα πράγματα το 2015 και κάποιοι να επιμένουν. Ο Anorymous είναι πτυχιούχος μηχανικός αν θυμάμαι καλά. Πτυχιούχος. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Δηλαδή ντροπή. Που ακόμα και πτυχιούχος φιλόλογος να ήταν τέτοια άγνοια δεν δικαιολογείται. Τη μουφιά του free energy concept την μαθαίνουμε αν θυμάμαι καλά στη Φυσική Γυμνασίου. Που σημαίνει ότι απλά με την βασική εκπαίδευση, κάποιος θα έπρεπε να ξέρει και να μην επιμένει σε 5 βασικά πράγματα. Σε διπλανό thread κατά τα άλλα κοροιδεϋουμε τις μέλλουσες μανάδες και σε παράλλο τα ενεργειακά βραχιόλια. Αυτό πχ: είναι ο ορισμός της καφενειακής κουβέντας από μπαρμπάδες που δεν πέρασαν ούτε από το κυλικείο του σχολείου απ'έξω. Τι να συζητήσουμε? Μην βαζεις στο στομα μου λογια που δεν ειπα εγω μίλησα για Self-powered dynamic systems οχι για τσάμπα ενέργεια. Φυσικα κανουμε κουβεντα καφενειου σε φορουμ ειμαστε, δεν κανω ουτε καποια μελετη, ουτε πτυχιακη ουτε τιποτα τετοιο κανω απλα κουβεντα.
arc Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 1)Δηλαδή όποιος είναι έξυπνος και καταλαβαίνει περισσότερο πρέπει να χλευάζει όσους δεν καταλαβαίνουν;Αν ήταν έτσι ο s. hawking θα έπρεπε όλη μέρα να κοροιδεύει το 99.9% όσων συναντά.. 2)Αν είναι όντως μηχανικός και δεν ξέρει την αρχή διατήρησης της ενέργειας είναι ένα θέμα,αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί τον χλευασμό. Κοίτα, αν έρθει η θεία μου (μεγάλη γυναίκα που με το ζόρι εβγαλε το δημοτικό) και μου πει «θέλω να αναβω τον ηλεκτρικό φουρνο και να ψήνω, αλλά να καίει ρευμα όσο μια λάμπα πορτατιφ», θα της πω οτι δεν γίνεται, αλλά δεν θα της εξηγήσω το τεχνικό κομμάτι, γιατί απλά δεν θα το καταλαβει λογω γνώσεων. Όσο κι αν επιμένει, θα της λεω το ίδιο αλλά δεν πρόκειται να την πω άσχετη. Αν ερθει κάποιος συνάδερφος μηχανικός και μου πει το ίδιο, θα του απαντήσω «Δε γίνεται εκτός αν τον μετατρέψεις σε ξυλόφουρνο με λαμπάκι». Αν μου απαντήσει γίνεται και η εξήγηση του αντιβαίνει τη γνώση και τους νόμους της φύσης, αρχικά θα του απαντήσω οτι κάνει λάθος με ελαφριά τεκμηριωμένη τεχνική απάντηση, αλλά αν επιμένει θα τον πω άσχετο. Δεν ειναι θέμα εξυπνάδας, αλλά θέμα με ποιον μιλάς. Αν πάω στον Σ.Χοπκινς και του πω, «Οι μαυρες τρυπες δεν υπάρχουν, γιατι δεν τις βλέπουμε, ειμαι μηχανικός και ξέρω» καλά θα κάνει να με πει άσχετο. 2
DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 1)Δηλαδή όποιος είναι έξυπνος και καταλαβαίνει περισσότερο πρέπει να χλευάζει όσους δεν καταλαβαίνουν;Αν ήταν έτσι ο s. hawking θα έπρεπε όλη μέρα να κοροιδεύει το 99.9% όσων συναντά.. 2)Αν είναι όντως μηχανικός και δεν ξέρει την αρχή διατήρησης της ενέργειας είναι ένα θέμα,αλλά και πάλι δεν δικαιολογεί τον χλευασμό. 1. NAI, όταν ένας γράφει πράγματα που αποδεδειγμένα θα έπρεπε να ξέρεις μου δίνει το διακώμα να τον χλευάσω και να τον "καταγγείλω", και αυτόν και το ίδρυμα που του έδωσε τον τίτλο του. Δεν είναι θέμα εξυπνάδας, αν ως μηχανικός γράψω μια τέτοια βλακεία, δε χρειάζεται να με χλευάσει ο Hawking μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. 2. Γιατί δεν τον δικαιολόγεί? Αν δεν δικαιολογείται τώρα ο χλευασμός , πότε δικαιολογείται ? Τι μεγαλύτερη βλάκεία θα μπορούσε να γράψει κάποιος να να χλευαστεί? Γιατί δηλαδή δε μποροώ να χλευάσω τον "μηχανικό" που λέει αυτό αλλά μπορώ να ιμάμη που λέει ότι η γη δε γυρίζει γιατί η κίνα δεν έρχεται στο αεροπλάνο? 4
arc Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 γιατι στραβωνεις και βγαζεις χολυ κουβεντα κανουμε, και ποιες ακριβος ειναι οι απωλειες ε ? Αναφερε πχ την τριβη η οποια ομως δεν εχει σχεση γιατι ο ελικας γυρναει με μοτερ και οχι με το χερι, το χερι το βαζουμε στην αρχη μεχρι να δωσει ενεργεια στον κινητήρα. Και επειδη παιζει και πολυ κακια χωρις να ξερεις τι ειμαι και αμεσως να μου την πεις δες και αυτο και μετα σκεψου πριν κραξεις! Self-powered dynamic systems Αυτό που περιγράφεις ειναι κάτι τελειως διαφορετικό απο το υπολοιπο θέμα συζήτησης. Είναι σαν τα φωτοβολταικά με μπαταρία και φως που ειχαν βαλει σε κάποιους τηλεφωνικους θαλάμους. Όταν εχει ήλιο, μαζευει ενέργεια και την αποθηκευει στη μπαταρία για εττερη χρήση. Αυτό δεν εχει καμία σχέση με αειθαλή κίνηση μιας διάταξης με εσωτερικη ανατροφοδότηση.
johnbond Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 1. NAI, όταν ένας γράφει πράγματα που αποδεδειγμένα θα έπρεπε να ξέρεις μου δίνει το διακώμα να τον χλευάσω και να τον "καταγγείλω", και αυτόν και το ίδρυμα που του έδωσε τον τίτλο του. Δεν είναι θέμα εξυπνάδας, αν ως μηχανικός γράψω μια τέτοια βλακεία, δε χρειάζεται να με χλευάσει ο Hawking μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. 2. Γιατί δεν τον δικαιολόγεί? Αν δεν δικαιολογείται τώρα ο χλευασμός , πότε δικαιολογείται ? Τι μεγαλύτερη βλάκεία θα μπορούσε να γράψει κάποιος να να χλευαστεί? Γιατί δηλαδή δε μποροώ να χλευάσω τον "μηχανικό" που λέει αυτό αλλά μπορώ να ιμάμη που λέει ότι η γη δε γυρίζει γιατί η κίνα δεν έρχεται στο αεροπλάνο? Ο χλευασμός δεν έχει βοηθήσει ποτέ κανέναν να βελτιωθεί..Είναι ένας αρνητικός τρόπος έκφρασης που έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα και δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο μίσους.κάτι σαν την βία που λένε οτι φέρνει περισσότερη βία. Ειδικά στην περίπτωση που και ο χλευαζόμενος αρχίσει να χλευάζει καταλήγουμε σε καταστάσεις όπως αυτές που βλέπουμε στις ειδήσεις που και οι δύο φωνάζουν και το δίκιο χάνεται όποιος και αν το έχει.
Praetorianos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 2)Αν είναι όντως μηχανικός και δεν ξέρει την αρχή διατήρησης της ενέργειας είναι ένα θέμα, Φυσικα κανουμε κουβεντα καφενειου Με καλύψατε απόλυτα.
DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Ο χλευασμός δεν έχει βοηθήσει ποτέ κανέναν να βελτιωθεί..Είναι ένας αρνητικός τρόπος έκφρασης που έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα και δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο μίσους.κάτι σαν την βία που λένε οτι φέρνει περισσότερη βία. Ειδικά στην περίπτωση που και ο χλευαζόμενος αρχίσει να χλευάζει καταλήγουμε σε καταστάσεις όπως αυτές που βλέπουμε στις ειδήσεις που και οι δύο φωνάζουν και το δίκιο χάνεται όποιος και αν το έχει. Δε μίλησε κανείς για βία. Όταν γράφεις ένας μαθηματικός 1+1=3 δε θα κάτσω να τον αντιμετωπίσω σαν πρωτάκι δημοτικού και να του ξαναμάθω να μετράει. Το κύριο σε αυτή την περίπτωση είναι το σώμα τον επαγγελματιών του χώρου να προστατευθεί από την άγνοια του (στη καλύτερή περίπτωση) και να βελτιώσει τον επαγγελαμτικό χώρο κάνονατας τον στην άκρη, αν η επαγγελματική "φυσική επιλογή" δε το έχει κάνει ήδη. Αλλιώς έναν γιατρό που κάνει τσαρλατανισμούς δε χειράζεται να τον ξεκώψει ο ΙΣ αλλά να τον βοηθήσει να δει το φως το αληθινό. 2
Anorymous Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 NAI, όταν ένας "μηχανικός" μιλά για "ατοτροφοδοτούμενα" RES δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα 1. ΝΑΙ, είναι χαζός 2. Το ίδρυμα που του "εμπιστευθυκε" τον τίτλο του πρέπει να τον πάρει πίσω δηλαδή γιατί να κράζουμε έναν "γιατρό" που λέι ότι πίνοντας ιαλουρόν θα γίνω σούπερμαν και ζητάμε από τον Ι.Σ να επέμβει και όχι από όταν ένας μηχανικός ντροπιάζει τον κλάδο του λέγοντας βλακείες ? Επειδη πηγε στο πολυ προσωπικο το θεμα εσυ φανταζομαι δουλευεις στην ΝΑΣΑ ε ? Ο τελειος μηχανικος παιρνει το πτυχιο με 10, το πηρες με 10 αν οχι τοτε σταματα να μου κανεις κριτικη. Επισης εχω 4 χρονια να ασχοληθω απο τοτε που πηρα το πτυχιο και πριν απο το πτυχιο επειδη τα τελευταια μαθηματα ηταν σαε και τα σχετικα εχω να ασχοληθω με θεματα τετοια απο το 2008 οπου περασα το τελευταιο ειδηκοτητας και εκανα πρακτικη δηλαδη 7 χρονια φυσικο ειναι να εχω ξεχασει αρκετα πραγματα. 1. Ναι ειμαι χαζος που καθομαι και στεναχωριεμαι με τις κακιες που μου λενε αγνωστη 2. Το πτυχιο το πηρα σε ενα συνολο μαθηματων περιπου 52 που ειχαν θεωρια και εργαστηρια ΤΟΤΕ που το πηρα ημουν ικανος.
DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Επειδη πηγε στο πολυ προσωπικο το θεμα εσυ φανταζομαι δουλευεις στην ΝΑΣΑ ε ? Ο τελειος μηχανικος παιρνει το πτυχιο με 10, το πηρες με 10 αν οχι τοτε σταματα να μου κανεις κριτικη. Επισης εχω 4 χρονια να ασχοληθω απο τοτε που πηρα το πτυχιο και πριν απο το πτυχιο επειδη τα τελευταια μαθηματα ηταν σαε και τα σχετικα εχω να ασχοληθω με θεματα τετοια απο το 2008 οπου περασα το τελευταιο ειδηκοτητας και εκανα πρακτικη δηλαδη 7 χρονια φυσικο ειναι να εχω ξεχασει αρκετα πραγματα. 1. Ναι ειμαι χαζος που καθομαι και στεναχωριεμαι με τις κακιες που μου λενε αγνωστη 2. Το πτυχιο το πηρα σε ενα συνολο μαθηματων περιπου 52 που ειχαν θεωρια και εργαστηρια ΤΟΤΕ που το πηρα ημουν καλος τωρα ικανος. Χμ, ναι , ίσως παραήμουν "καυστικός" σε κάποια σημεία. Δεν είμαι και από φυσικού μου ο πιο "διακριτικός" άνθρωπος στο κόσμο. Χωρίς να αλλάζει η ουσία των όσων έχω γράψει, αν αυτό έχει καμιά αξία, σκοπός μου δεν ήταν "να στη πω" σε εσένα προσωπικά αλλά στο γενικότερη αντίληψη ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι να 'ναι χωρίς να σκέφτεται το "βάρος" που έχει το τι θα πει (όταν πχ "αντιπροσωπεύει" και έναν χώρο ή ένα ίδρυμα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα