Προς το περιεχόμενο

free energy?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμ, ναι , ίσως παραήμουν "καυστικός" σε κάποια σημεία. Δεν είμαι και από φυσικού μου ο πιο "διακριτικός" άνθρωπος στο κόσμο.

Χωρίς να αλλάζει η ουσία των όσων έχω γράψει, αν αυτό έχει καμιά αξία, σκοπός μου δεν ήταν "να στη πω" σε εσένα προσωπικά αλλά στο γενικότερη αντίληψη ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι να 'ναι χωρίς να σκέφτεται το "βάρος" που έχει το τι θα πει (όταν πχ "αντιπροσωπεύει" και έναν χώρο ή ένα ίδρυμα).

Ok έχω χάσει την επαφή με τον χώρο αυτό το παραδέχομαι γιατί όπως σου είπα έχω να ασχοληθώ 7 χρόνια εξέφρασα μια απορία και πέσατε να με φάτε πάνω σε μια θεωρητική κουβέντα.

Αν έδινα συμβουλή σε κάποιον στην οποια θα κινδύνευε να πάθει ζημία η αυτός η εγκατάσταση ok να με ξεσκίσετε τώρα όμως δεν την κατάλαβα αυτή την επίθεση.

Και επίσης ξαναρωτάω γιατί δεν πήρα απάντηση από κανέναν υπάρχουν Self-powered dynamic systems ή οχι ???

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και επίσης ξαναρωτάω γιατί δεν πήρα απάντηση από κανέναν υπάρχουν Self-powered dynamic systems ή οχι ???

Δεν μου είναι γνώριμος ο όρος αλλά από μια γρήγορη αναγνωση της wikipedia 

- Ο όρος δεν έχει να κάνει με το παρόν θέμα για αυτό ίσως δεν πήρες απάντηση.

- αν καταλαβαίνω καλά πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για μια πιο "fancy" διατύπωση της ιδέας της εξοικονόμησης ενέργειας από ανάκτηση απωλειών (χωράει μεγάλη συζήτηση τι είναι απώλεια και τι "αναγκαίο κακό").

- Ξανά χωρίς να το ξέρω σε βάθος νομίζω ότι βάζει σε ένα καλάθι διαφορετικά πράγματα

--- πχ είναι άλλο να ανακτάς πχ την ενέργειας από το φρενάρισμα από το να λες "κουνάω που κουνάω το χέρι μου, δε το βάζω να φορτίσει μπαταρία" ... γιατί απλά το χέρι σου θα το κουνάς "πιο δύσκολα".

- Ο όρος self-powered θεωρώ ότι είναι εντελώς "άστοχος".

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχως, δεν υπαρχουν τετοια συστηματα.Υπαρχουν απωλειες, σε ολη την φαση λειτουργιας και καποια στιγμη, θα παψει να λειτουργει.

Δημοσ.

Επίσης το άρθρο στην wikipedia φαίνεται να το έχει γράψει ο ίδιος που είναι και στα references. -_-

Πως το βλέπεις αυτό?

Δημοσ.

Αν πατήσεις στο view history θα δεις οτι τα πιο πολλά edits κ.τ.λ τα έχει κάνει ένας Farbodk.

Εντελώς τυχαία ο main author στα references λέγεται Farbod Khoshnoud..

Οπότε ή είναι ο ίδιος ή κάποιος που πιστεύει πολύ στα papers του. :P

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο λινκ βάζει στο τσουβάλι των self -powered ακόμη και τα συστήματα που τροφοδοτούνται με ανανεώσιμη ενέργεια..

Δε λέει δηλαδή οτι δε χρειάζονται ενέργεια,απλά οτι δε χρειάζονται κάποιο καύσιμο.

"A Self-powered Dynamic System [1] is defined as a dynamic system powered by its own excessive kinetic energy, renewable energy or a combination of both. The particular area of work is the concept of fully or partially self-powered dynamic systems requiring zero or reduced external energy inputs."

Κάτι τέτοιο φυσικά και μπορεί να συμβεί..Με τις ανανεώσιμες πηγές μπορείς να έχεις συνεχή ενέργεια,όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Δημοσ.

Έχεις ήδη πάρει απάντηση, στο μήνυμα 40

συν τα μηνυματα που ακολουθησαν το ερωτημα σου

Δημοσ.

Δεν μου είναι γνώριμος ο όρος αλλά από μια γρήγορη αναγνωση της wikipedia 

- Ο όρος δεν έχει να κάνει με το παρόν θέμα για αυτό ίσως δεν πήρες απάντηση.

- αν καταλαβαίνω καλά πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για μια πιο "fancy" διατύπωση της ιδέας της εξοικονόμησης ενέργειας από ανάκτηση απωλειών (χωράει μεγάλη συζήτηση τι είναι απώλεια και τι "αναγκαίο κακό").

- Ξανά χωρίς να το ξέρω σε βάθος νομίζω ότι βάζει σε ένα καλάθι διαφορετικά πράγματα

--- πχ είναι άλλο να ανακτάς πχ την ενέργειας από το φρενάρισμα από το να λες "κουνάω που κουνάω το χέρι μου, δε το βάζω να φορτίσει μπαταρία" ... γιατί απλά το χέρι σου θα το κουνάς "πιο δύσκολα".

- Ο όρος self-powered θεωρώ ότι είναι εντελώς "άστοχος".

Αλλο το self powered και αλλο το self-sustained, στο νετ διαβασα οτι παιζουν sensors που παιρνουν μετρησεις για απομακρυσμενες περιοχες ή περιοχες που δεν ειναι δυνατη η προσβαση πχ φουκοσιμα και ειναι αυτοτροφοδοτουμενα,

Έχεις ήδη πάρει απάντηση, στο μήνυμα 40

συν τα μηνυματα που ακολουθησαν το ερωτημα σου

τωρα το ειδα αρα εχει μια βαση αυτο που ειπα απλα μπορει να μην το εθεσα σωστα, οποτε μπορεις να κανεις συστηματα που να τροφοδοτουνται μονα τους πχ ενα εξωτερικο ηλεκτρονικο θερμομετρο.

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλές φήμες και θεωρίες ότι έχουν κατασκευαστεί τέτοιες συσκευές (αεικίνητα νομίζω τα λένε) κατά καιρούς αλλά για λόγους συμφερόντων κλπ δεν προχωράνε. Όρεξη να έχεις να ψάχνεις και να διαβάζεις ιστορίες :)

Δημοσ.

οποτε μπορεις να κανεις συστηματα που να τροφοδοτουνται μονα τους πχ ενα εξωτερικο ηλεκτρονικο θερμομετρο.

Θα απομονώσω το παραπάνω και το βγάζω τελειως εκτός του υπολοιπου νήματος συζήτησης (γιατί απλά δεν εχουν σχέση). 

Βέβαια μπορείς να φτιάξεις συστήματα που κατα περιπτωση κάνουν κάτι, χωρίς να πρέπει κάποιος να τα συντηρεί καθημερινά ή να τους παρέχει συνεχώς ενέργεια άλλη μορφής. Για παράδειγμα μπορείς σε μια σημαδουρα να βάλεις ένα φωτοβολταϊκό, μια μπαταρία, ένα αιολικό, ένα sensor κύματος και ένα κινητό τηλέφωνο. Όταν η μπαταρία έχει ρεύμα, τροφοδοτεί το κινητό και το sensor και στέλνουν data για την ένταση των κυμάτων. Αυτός το σύστημα θα λειτουργεί όσο

η μπαταρία εχει καλή υγεία

φυσά αρκετά και ποιοτικά (το αρκετά σκέτο δεν φτάνει)

το φβ δεν εχει καλυφθεί απο αλάτι

δεν εχει συννεφια

δουλευει το κινητό/δίκτυο

Δημοσ.

Αλλο το self powered και αλλο το self-sustained, στο νετ διαβασα οτι παιζουν sensors που παιρνουν μετρησεις για απομακρυσμενες περιοχες ή περιοχες που δεν ειναι δυνατη η προσβαση πχ φουκοσιμα και ειναι αυτοτροφοδοτουμενα,

τωρα το ειδα αρα εχει μια βαση αυτο που ειπα απλα μπορει να μην το εθεσα σωστα, οποτε μπορεις να κανεις συστηματα που να τροφοδοτουνται μονα τους πχ ενα εξωτερικο ηλεκτρονικο θερμομετρο.

αυτόνομοι ενεργειακά αισθητήρες φυσικά και υπάρχουν όπως υπάρχουν και άλλες συσκευές (πχ ραδιόφωνα) εδώ και 100 χρόνια που τροφοδοτούνται από ραδιοκύματα

Δημοσ.

κακιουλες ? Μιλαμε θεωριτικα δεν το εχω κανει μελετη απλα λεω αν η λαμπα θελει 5 βατ και αλλα 5 βατ το μοτερ και το φωτοβολταικο μπορει να παραγει 10 βατ και εχει και μια μπαταρια εφεδρικη πχ αλλα δεκα βατ γιατι να μην λειτουργησει το συστημα.?

Τι θεωρητικά ρε φίλε ; Απο το λύκειο μαθαίνουμε για απώλειες και αρχή διατήρηση της ενέργειας.  Οτιδήποτε έχει απώλειες .

Δημοσ.

Τι θεωρητικά ρε φίλε ; Απο το λύκειο μαθαίνουμε για απώλειες και αρχή διατήρηση της ενέργειας.  Οτιδήποτε έχει απώλειες .

Υπάρχουν θεωρητικά και τελειες καταστασεις οπως πχ πηνιο χωρις απωλειες δηλαδη ιδανικο

Δημοσ.

Υπάρχουν θεωρητικά και τελειες καταστασεις οπως πχ πηνιο χωρις απωλειες δηλαδη ιδανικο

Αν μιλάς σε ιδανικό επίπεδο  δηλαδή απώλειες =0  οκ ναι . Αλλα αυτό στην πραξη δεν ισχύει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...