Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι λογικό να μιλάμε για έναν Ελληνο - Τουρκικό πόλεμο χωρίς να υπολογίζουμε και άλλες ξένες δυνάμεις... 

• Like 1
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσικα για τα πλοια τους που αρμενιζουν αναμεσα σε Mυκονο, Aνδρο, και το μισο Αιγαιο, ουτε λογος.....

Αλλα ναι, εμας και το Αιγαιο φοβουνται.....

Καποιοι εχουν δει πολλες φορες τους 300 και πολλες ταινιες με τον Πρεκα...... :X B)

Μια χουφτα στρατουδακο εχουμε, που ουτε καν την καταλληλη εκπαιδευση δεν εχουμε για τετοιες περιπτωσεις.

(Εξαιρουνται οι ΕΔ)

• Like 3
Δημοσ.

Φυσικα για τα πλοια τους που αρμενιζουν αναμεσα σε Mυκονο, Aνδρο, και το μισο Αιγαιο, ουτε λογος.....

Αλλα ναι, εμας και το Αιγαιο φοβουνται.....

Καποιοι εχουν δει πολλες φορες τους 300 και πολλες ταινιες με τον Πρεκα...... :X B)

Μια χουφτα στρατουδακο εχουμε, που ουτε καν την καταλληλη εκπαιδευση δεν εχουμε για τετοιες περιπτωσεις.

(Εξαιρουνται οι ΕΔ)

Δεν θα με αφήσεις να κάνω την δουλειά μου να στα γράψω ξανά και από το tablet λοιπόν μιας και δεν είμαι σπίτι...Τα πλοία τους έχουν κάθε δικαίωμα να αρμενίζουν ανάμεσα από τα νησιά μας όταν η απόσταση μεταξύ αυτών είναι πάνω από έξι ναυτικά μίλια καθώς το πλεόνασμα της απόστασης είναι διεθνή ύδατα. Όλα αυτά σε καιρό ειρήνης έτσι;Στον πόλεμο δεν θα σουλατσάρει τίποτα. :P Θεωρητικά λοιπόν μπορεί ένα πολεμικό τους να φτάσει έξι μίλια έξω από την Ραφήνα αν και ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο .Τώρα γραφικότητες περί 300 του Λεωνίδα δεν τις περιμένω από σένα υπάρχουν άλλα φυντάνια εδώ μέσα.Ποτέ δεν είπα ότι θα κερδίζαμε έναν πόλεμο με την Τουρκία.Αν είναι διαθέσιμοι να χάσουν τα 2/3 της αεροπορίας τους με κέρδη κάποια ακριτικά νησιά έστω και μεγάλα(Λέσβος) π.χ τότε be my guest.Αλλά ούτε αυτοί είναι ΄τόσο ηλίθιοι trust me.Και για να γίνει κατανοητό έστω με την τρίτη φορά ελπίζω, τα όνειρα κάποιων να γίνουν γιουσουφάκια των Τούρκων εμποδίζονται από το Αιγαίο και μόνο, όπου είναι απίστευτα εύκολο με τόσα μίλια θάλασσας να σχηματίσεις αδιαπέραστη αεράμυνα και όχι γιατί είμαστε στρατιωτικά ισάξιοι τους αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.Άλλωστε το έγραψα και μία ή δύο σελίδες πίσω ότι αν τα σύνορα μας ήταν μόνο χερσαία μας είχαν για πλάκα. Τεσπα δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν πετάει ο γάιδαρος.Για αυτούς που θέλουν να απαξιώνουν και να υποβιβάζουν συνεχώς την χώρα με γεια τους με χαρά τους αλλά το όνειρο τους να γίνουν τα γιουσουφάκια του Ερντογάν ευτυχώς για μας αποτρέπεται από το Αιγαίο και μόνο, και ευτυχώς θα υπάρχει μπόλικα εκατομμύρια χρόνια ακόμα. :-D

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα με αφήσεις να κάνω την δουλειά μου να στα γράψω ξανά και από το tablet λοιπόν μιας και δεν είμαι σπίτι...Τα πλοία τους έχουν κάθε δικαίωμα να αρμενίζουν ανάμεσα από τα νησιά μας όταν η απόσταση μεταξύ αυτών είναι πάνω από έξι ναυτικά μίλια καθώς το πλεόνασμα της απόστασης είναι διεθνή ύδατα. Όλα αυτά σε καιρό ειρήνης έτσι;Στον πόλεμο δεν θα σουλατσάρει τίποτα. :P Θεωρητικά λοιπόν μπορεί ένα πολεμικό τους να φτάσει έξι μίλια έξω από την Ραφήνα αν και ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο .Τώρα γραφικότητες περί 300 του Λεωνίδα δεν τις περιμένω από σένα υπάρχουν άλλα φυντάνια εδώ μέσα.Ποτέ δεν είπα ότι θα κερδίζαμε έναν πόλεμο με την Τουρκία.Αν είναι διαθέσιμοι να χάσουν τα 2/3 της αεροπορίας τους με κέρδη κάποια ακριτικά νησιά έστω και μεγάλα(Λέσβος) π.χ τότε be my guest.Αλλά ούτε αυτοί είναι ΄τόσο ηλίθιοι trust me.Και για να γίνει κατανοητό έστω με την τρίτη φορά ελπίζω, τα όνειρα κάποιων να γίνουν γιουσουφάκια των Τούρκων εμποδίζονται από το Αιγαίο και μόνο, όπου είναι απίστευτα εύκολο με τόσα μίλια θάλασσας να σχηματίσεις αδιαπέραστη αεράμυνα και όχι γιατί είμαστε στρατιωτικά ισάξιοι τους αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.Άλλωστε το έγραψα και μία ή δύο σελίδες πίσω ότι αν τα σύνορα μας ήταν μόνο χερσαία μας είχαν για πλάκα. Τεσπα δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν πετάει ο γάιδαρος.Για αυτούς που θέλουν να απαξιώνουν και να υποβιβάζουν συνεχώς την χώρα με γεια τους με χαρά τους αλλά το όνειρο τους να γίνουν τα γιουσουφάκια του Ερντογάν ευτυχώς για μας αποτρέπεται από το Αιγαίο και μόνο, και ευτυχώς θα υπάρχει μπόλικα εκατομμύρια χρόνια ακόμα. :-D

Δεν βρισκεις καποια αντιθεση στα γραφομενα σου ? :ph34r:

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν είναι γραφικότητες, ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει οτι το λέει η καρδιά του που λέμε.

2ος παγκόσμιο πόλεμος, απωθήσαμε και νικήσαμε κατα κράτος τους Ιταλούς, και οι Γερμανοί ακόμα στο Ρούπελ θα προσπαθούσαν να περάσουν (με όπλα απο τον 1ο παγκόσμιο και τρομερές ελλείψεις), γιατί απο προδοσία (why i am not surprized) πέρασαν Θεσσαλονίκη.

ΠΑΝΤΑ ο αμυνόμενος έχει πλεονέκτημα αλλα όπως και προανέφερα Δεν είναι λογικό να μιλάμε για έναν Ελληνο - Τουρκικό πόλεμο χωρίς να υπολογίζουμε και άλλες ξένες δυνάμεις... 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν βρισκεις καποια αντιθεση στα γραφομενα σου ? :ph34r:

όχι γιατί τα πολεμικά που σουλατσάρουν στον καιρό ειρήνης στα διεθνή ύδατα δεν είναι στόλος είναι ένα δύο πλοία την κάθε φορά και πάντα υποβάλετε αίτημα στην χώρα που υπάρχει εγγύτητα για την διέλευση αυτών και μάλιστα γρήγορα όταν πρόκειται για πολεμικά σκάφη και αυτό στην γλώσσα του διεθνούς δικαίου λέγεται αβλαβής διέλευση.Σόρυ αν με τους όρους φαίνομαι ξερόλας :P επίτηδες το κάνω για να δεις ότι ξέρω το τι σου λέω!Τα σκάφη της Τουρκίας όταν περνάνε περνάνε σε ομάδα των δύο βαριά τριών και γρήγορα μάλιστα και υπό την διαρκή παρακολούθηση λιμενικού και πολεμικού ναυτικού.Επίσης ξέρουμε δεν θα σου πως αν έχουν μέσα βλήματα έτοιμα για ρίψη.Τι νομίζεις ότι ρίχνουν άγκυρα μες το Αιγαίο και πίνουν ρούμι παίζουν χαρτιά και φέρνουν πόρνες;Όχι ρε unabomer η διέλευση τους είναι γρήγορη και απολύτως ελεγχόμενη και σε ελάχιστο αριθμό.Αν π.χ πάνε να μας αιφνιδιάσουν με επίθεση αυτά τα τρία που θα περνούνε εκείνη την ώρα είναι βυθισμένα στο δευτερόλεπτο, δεν κάνουν δα μέσα στο Αιγαίο οι Τούρκοι την απόβαση της Νορμανδίας. :P

• Like 1
Δημοσ.

Τα πλοία τους έχουν κάθε δικαίωμα να αρμενίζουν ανάμεσα από τα νησιά μας όταν η απόσταση μεταξύ αυτών είναι πάνω από έξι ναυτικά μίλια καθώς το πλεόνασμα της απόστασης είναι διεθνή ύδατα.

Ποιος σου είπε για 6; Παγκοσμίως, ισχύουν τα 12 μίλια για τα διεθνή ύδατα

Δημοσ.

Το ξέρω δύο μόνο κράτη δεν έχουν υπογράψει για 12 μίλια η Τουρκία και οι Η.Π.Α αν και η Τουρκία εφαρμόζει τα 12 ναυτικά μίλια στον Ελλήσποντο!However η Τουρκία μας απειλεί με casus beli αν εφαρμόσουμε τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο και έτσι οι κότες που μας κυβερνούν εφαρμόζουν το παλαιό δίκαιο που ήταν στα έξι μίλα.Τεσπα  έτσι είναι τα πράγματα δυστυχώς πάντως έχεις δίκαιο είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα η επέκταση στα 12 μίλια που όμως ουσιαστικά το έχουμε παραχωρήσει η αν θες το έχουμε αφήσει στις καλένδες....

Δημοσ.

Το ξέρω δύο μόνο κράτη δεν έχουν υπογράψει για 12 μίλια η Τουρκία και οι Η.Π.Α αν και η Τουρκία εφαρμόζει τα 12 ναυτικά μίλια στον Ελλήσποντο!However η Τουρκία μας απειλεί με casus beli αν εφαρμόσουμε τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο και έτσι οι κότες που μας κυβερνούν εφαρμόζουν το παλαιό δίκαιο που ήταν στα έξι μίλα.Τεσπα  έτσι είναι τα πράγματα δυστυχώς πάντως έχεις δίκαιο είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα η επέκταση στα 12 μίλια που όμως ουσιαστικά το έχουμε παραχωρήσει η αν θες το έχουμε αφήσει στις καλένδες....

Ακριβώς, όλο αυτό συμβαίνει επειδή για κάποιο λόγο τους φοβόμαστε υπερβολικά. Και άντε πες πάνε κόντρα στο δίκαιο που ισχύει σε όλο το κόσμο. Θα πολεμήσουν ενάντια στην ευρωπαϊκή ένωση ή χειρότερα με το ΝΑΤΟ στο οποίο ανήκουν κι οι ίδιοι;

Δημοσ.

Ακριβώς, όλο αυτό συμβαίνει επειδή για κάποιο λόγο τους φοβόμαστε υπερβολικά. Και άντε πες πάνε κόντρα στο δίκαιο που ισχύει σε όλο το κόσμο. Θα πολεμήσουν ενάντια στην ευρωπαϊκή ένωση ή χειρότερα με το ΝΑΤΟ στο οποίο ανήκουν κι οι ίδιοι;

Φυσικα τους φοβομαστε, δεν βλεπεις εδω στο forum πως κλαινε;

Αμα βεβαια παω αυριο στο χωριο τους και τους κανω καταληψη 2 μετρα απο το χωραφι τους θα δεις για ποτε θα γινουν τουρκοι...εεεε θα αγριεψουν ηθελα να πω.

Αλλα στους γειτονες δεν μιλανε, το παιζουν "πολιτες του κοσμου" που λεει και ο xtreamgamer.

Δημοσ.

Αν μου επιτρέπεις ναι θα γίνει πόλεμος γιατί πλέον η Τουρκία θα εγκλωβιστεί μόνο στη παραλία της αν γίνουν τα 12 ναυτικά μίλια οπότε όλος ο στόλος τους είναι άχρηστος.Το ίδιο θα κάναμε και εμείς αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο με την Αλβανία π.χ.Αν κάνουμε τα μίλια 12 στην ουσία δεν μπορούν να βγουν από τα λιμάνια τους οπότε είναι πολύ σοβαρό θέμα μείζονος σημασίας για αυτούς οπότε ναι θα σου κηρύξουν πόλεμο σίγουρα.Δεν μπορώ να φανταστώ πιο σοβαρό λόγο για αυτούς μέχρι στιγμής για να μας επιτεθούν.Και όποια άλλη χώρα να ήταν στην θέση της Τουρκίας αυτό θα έκανε.Το θέμα είναι αν αξίζει να πολεμήσουμε για αυτό το θέμα και η απάντηση είναι μάλλον όχι.Όπως και αυτοί με την σειρά τους εκτιμούν ότι για να κερδίσουν την Λέσβο και την Χίο που τα θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μικράς Ασίας δεν αξίζει να εμπλακούν σε πόλεμο μαζί μας.Και αυτήν είναι και όλη η ουσία τι έχεις να κερδίσεις από μία πολεμική αναμέτρηση και τι να χάσεις.Οπότε ούτε για μας αξίζει να επεκτείνουμε τα ναυτικά μας μίλια και να εμπλακούμε σε πόλεμο με μία πιο ισχυρή στρατιωτικά χώρα ούτε και αυτοί θεωρούν ότι για δύο νησιά ότι αξίζει να εμπλακούν σε πόλεμο με μία χώρα που θα τους προκαλέσει μεγάλες απώλειες ακόμα και αν στο τέλος τον κερδίσει.

Δημοσ.

Ούτε καν ξέρω τι είναι το defence.net απλά ακούω μερικές φορές που κράζουν τον silverado για αυτό και προς πληροφόρηση σου είμαι τόσο αριστερός όσο δεν πάει για να επισκέπτομαι τέτοιου είδους sait.Το ίδιο ισχύει και για τα κάπως πιο σοβαρά (λέμε τώρα)π.χ capital.gr.Το λύσαμε αυτό;Ωραία πάμε παρακάτω.Που υπηρέτησες αγορίνα;Άσε μην απαντάς ρητορικό ήταν το θέμα πάντως είχα υπηρετήσει σε αντιαεροπορική μονάδα σε κρίσιμο πόστο στα σύνορα του Αιγαίου πιο σύνορα πεθαίνεις οπότε επέτρεψε μου να έχω λίγο καλύτερη άποψη από σένα επ'αυτού.Επίσης στην διάρκεια της θητείας μου εκπαιδεύτηκα και στα ραντάρ επιφανείας dec110 πέρασαν και χρόνια τουλάχιστον 20 οπότε ξέρω και στην θάλασσα κατά πόσο είμαστε επεμβατικοί!Και εννοείται σαν μόνιμο στέλεχος τότε πέρασα αρκετές εσσό παραπάνω από έναν απλό φαντάρο με πολύ περισσότερερς ασκήσεις και συνδυασμό αυτών οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρω.Και όχι δεν ήμουν Ε.Π.Ο.Π δεν υπήρχε τότε ήμουν από Σ.Μ.Υ μέχρι που βαρέθηκα και τα βρόντηξα και έφυγα.Τώρα που τις μετρήσαμε μέσω εξυπναδικισμών και ο ένας και ο άλλος έχεις να προσθέσεις τίποτα επί της ουσίας σε όσα είπα στο προηγούμενο post;

Α ώστε το αν καθάριζες χέστρες σε "πιο σύνορα" από εμένα κάνει τις...απόψεις... σου πιο σοβαρές. Αμά σου απαντήσω οτι υπηρέτησα σε σημείο που τα τουρκικά αεροπλάνα πέταγαν στα 500 μέτρα είμαι πιο άντρας; Κόψε το defencenet σου λέω, αριστερέ.

ΥΓ. Ρανταρίστας έκανες; Μιλάμε για πολύ μάχιμη θέση, τόσο μάχιμη που όποτε βλέπαμε ρανταρίστα προσπαθούσαμε απ'τη φάτσα του να βρούμε σε ποιον βουλευτή μοιάζει. Ξέρεις εσύ απο στρατό, τον έφαγες με το κουτάλι από τη θέση του ρανταρίστα... :lol:

ΥΓ2. Επειδή διάβασα και τα υπόλοιπα που τα γράφεις και με bold, μη τυχόν και μας διαφύγει η Βερυκιοπληροφόρηση, θα απευθυνθώ στους άλλους: να του λέτε πάντα ναι...

• Like 1
Δημοσ.

Α ώστε το αν καθάριζες χέστρες σε "πιο σύνορα" από εμένα κάνει τις...απόψεις... σου πιο σοβαρές. Αμά σου απαντήσω οτι υπηρέτησα σε σημείο που τα τουρκικά αεροπλάνα πέταγαν στα 500 μέτρα είμαι πιο άντρας; Κόψε το defencenet σου λέω, αριστερέ.

ΥΓ. Ρανταρίστας έκανες; Μιλάμε για πολύ μάχιμη θέση, τόσο μάχιμη που όποτε βλέπαμε ρανταρίστα προσπαθούσαμε απ'τη φάτσα του να βρούμε σε ποιον βουλευτή μοιάζει. Ξέρεις εσύ απο στρατό, τον έφαγες με το κουτάλι από τη θέση του ρανταρίστα... :lol:

Δυστυχώς δεν ξέρεις και να διαβάζεις πανάθεμα σε άντε να ξεκινήσω από τα βασικά.Το πρώτο γράμμα είναι το άλφα το δεύτερο το βήτα το τρίτο το γάμα και αύριο θα σου πω και τα υπόλοιπα.Σιγά σιγά να τα εμπεδώσεις κιόλας.Είπα ότι ήμουν ρανταρίστας ή ότι στην διάρκεια της πολυετής θητείας μου έλαβα εκπαίδευση και  σε αυτόν τον τομέα;Αλλά βάζω δύσκολα πρώτα μάθε να διαβάζεις και δεύτερον πήγαινε πρώτα στρατό γιατί αν ισχυρίζεσαι ότι επιλοχίας από Σ.Μ.Υ καθαρίζει χέστρες τότε κάτι δεν μας λες καλά μάχιμε.Από όλα όσα διάβασες αν υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχεις την ικανότητα να διαβάζεις απομόνωσες δύο φράσεις που σε βόλευαν και ο Τσολάκογλου σου έκανε και like :-D  :-D  :-D  :-D 

Δημοσ.

Επιλοχίας από ΣΜΥ ε; Ακόμα πιο μάχιμος κι απο ρανταρίστα. Κομάντο :lol: Ξέρεις τα ελληνοτουρκικά από πρώτο χέρι λόγω νευραλγικής θέσεως στο στράτευμα, δεν σου αντιμιλάω ξανά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...