Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο που περιγραφεις ομως ειναι ο αλλος να ειναι "θυμα" οχι ηλιθιος απο αποψη χαμηλου IQ, καμια φορα επιλεγεις να εισαι θυμα εν γνωση σου γιατι απλα θελεις να εισαι τιμιος και νομοταγης.

Ναι αλλά υποτίθεται πρέπει να κοίτας το συμφέρον σου για να επιβιώσεις σε αυτή την κοινωνία, όταν βάζεις την ηθική και την τιμιότητα πάνω απ'όλα από τη στιγμή που ξέρεις μαθηματικός το αποτέλεσμα σίγουρα δεν έχεις ικανοποιητικό IQ λόγο "κολλήματος" που δεν προσαρμόζεσαι!

johnkal έχεις χάσει το νόημα του θέματος, αλλά θα σου απαντήσω... Ο στρατός είναι υποχρεωτικός, δεν είναι εξυπναδα να παρεις τρελοχαρτο για να τον γλιτωσεις γιατι μετα θα πας σε καμια δουλεια, θα σε ρωτησουν αν εχεις εκπληρωμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις και εσύ θα πεις "έχω απαλλαγή γιατι ειμαι γιωτας".

Η θρησκεία είναι προσωπικό θέμα του καθενός, εγώ δεν πιστεύω αλλά αν ο άλλος πιστεύει στον προσωπικό του χρόνο και δεν μου τα πρηζει, με γεια του με χαρα του. Δεν ειναι δεικτης ευφυιας η πιστη.

Νομίζω εσείς το χάσατε το νόημα επειδή δε δέχεστε το τι θεωρεί ο καθένας "ηλίθιο".

Δε χρειάζονται όλες οι δουλειές χαρτί στρατού εκτός αν πας πυροσβέστης, σεκιούριτι κτλ. Παρόλα αυτά κάποιοι στο ζητάνε για να μην τους την κοπανήσεις, με ένα χαρτί που απλά λέει "Ο idomeneas δεν είναι υπόχρεος στράτευσης" και είσαι οκ χωρίς περισσότερες εξηγήσεις που αν θες λες και κανένα ψέμα. Περισσότερα μπορείς να βρεις εδώ http://omhroi.gr/

Η πίστη -για μένα- είναι δίκτης ευφυίας, όπως είναι και κάποιου που πιστεύει σε καφετζούδες με μάγους. Τουλάχιστον σίγουρα είναι καλύτερος δείκτης ευφυίας από κάποιον που μίλησες για δύο λεπτά στην τράπεζα και δεν είχε ιδέα για τα τέλη κυκλοφορίας ή μπορεί να ήταν και στην κοσμάρα του εκείνη τη στιγμή.

• Like 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μαλιστα, δηλαδη ας πουμε αν εγω θελω να ειμαι τυπικος στην εφορια χανοντας καποια χρηματα και στην στρατιωτικη θητεια χανοντας χρονο απλα επειδη αυτο λεει ο νομος ειμαι χαζος και το λαμογιο που τα αποφευγει με παραθυρακια του συστηματος εξυπνος. Ναι αν ζεις στην Ελλαδα υποθετω πως εχεις δικιο, πχ ολοι οι τυπου φωτοπουλοι αναμεσα μας στη ΝΑΣΑ θα επρεπε να ειναι οχι στη ΔΕΗ χαραμίζονται..

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ θεωρώ ηλίθιους όλους αυτούς που πάνε και στήνονται από τις 3 τα ξημερώματα στο ΙΚΑ για θεώρηση βιβλιαρίου η οποία γίνεται και μέσω ίντερνετ. Δε γίνεται να βγαίνει ο προϊστάμενος, να ανακοινώνει στον κόσμο ότι μπορούν να το κάνουν ΕΥΚΟΛΑ μέσω ίντερνετ και να ακούω από δίπλα ψιθυρίσματα "ναι τι άλλο θα μας βάλετε να κάνουμε ακόμα"; Και μετά κάνουμε παράπονα για τις ουρές και την καθυστέρηση στο Δημόσιο. Ε τα θέλει ο πωπουδάκος μας!

Υ.Γ: Φυσικά δε μιλάω για τον 70χρονο που δε γνωρίζει πως να χειριστεί έναν Η/Υ.

• Like 5
Δημοσ.

Ναι αλλά υποτίθεται πρέπει να κοίτας το συμφέρον σου για να επιβιώσεις σε αυτή την κοινωνία, όταν βάζεις την ηθική και την τιμιότητα πάνω απ'όλα από τη στιγμή που ξέρεις μαθηματικός το αποτέλεσμα σίγουρα δεν έχεις ικανοποιητικό IQ λόγο "κολλήματος" που δεν προσαρμόζεσαι!

Δηλαδή όταν πας να κάνεις μια δουλειά στο δημόσιο και ο υπάλληλος θέλει να λαδωθεί για να κάνει κάτι που έπρεπε να κάνει έτσι κι αλλιώς, καλά κάνει και σε φεσώνει γιατί είναι έξυπνος ε? Ο υπάλληλος δηλαδή που κάνει τη δουλειά του και δεν σε κλέβει είναι ηλίθιος? Όταν ο γιατρός σε κρατάει μια βδομάδα στο νοσοκομείο και σου καθυστερεί το χειρουργείο μέχρι να τον φακελώσεις αναλόγως? Σαΐνι και αυτός? 

Γενικότερα, όποιος βάζει το συμφέρον του πάνω από όλα και όλους, είναι ευφυέστατος για σένα, και η ηθική είναι μονάδα μέτρησης ηλιθιότητας?

Μετά διερωτώμεθα γιατί δεν πάει μπροστά αυτή η χώρα...

• Like 5
Δημοσ.

Μετά την επιτυχία του "μαμάδες-μέλλουσες μαμάδες", γιατί να μην επεκταθούμε και στον υπόλοιπο πληθυσμό?

Σήμερα πήγα στην τράπεζα και ήθελα κάτι από γραφείο. Μετά από εμένα περίμενε ένας τριαντακάτι που ήθελε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και δεν ήξερε πως να το κάνει στο μηχάνημα. Ειχε μαζί δυο εκτυπωσεις και τον ρωταω τι απορια εχει για να μην περιμενει. Μου λέει δεν ξέρει πως να πληρώσει, του δείχνω το νουμερο που πρεπει να βαλει και τοτε με ρωταει ποιό από τα δύο να πληρώσει. Του λεω αν εχει δυο οχήματα πρέπει να πληρώσει και τα δύο. Λέει έχει ένα όχημα...τα κοιτάω: το ένα χαρτί είναι το ποσό και το άλλο έχει προσαύξηση πρόστιμο γιατι δεν το πλήρωσε στην ώρα του. Λέω πρεπει να πληρώσει εκείνο με το πρόστιμο και μου απαντάει το θεϊκό: "μα αυτό είναι ακριβότερο, εγώ ήθελα να πληρώσω το πιό φτηνό". :wacko:

LOL. Εγώ θα του έλεγα, αφήστε να σας το πληρώσω εγώ για να μην πρίζετε ποιον φόρο θέλετε να πληρώστε. :D :D :D :D

Δημοσ.

Δηλαδή όταν πας να κάνεις μια δουλειά στο δημόσιο και ο υπάλληλος θέλει να λαδωθεί για να κάνει κάτι που έπρεπε να κάνει έτσι κι αλλιώς, καλά κάνει και σε φεσώνει γιατί είναι έξυπνος ε? Ο 'υπάλληλος δηλαδή που κάνει τη δουλειά του και δεν σε κλέβει είναι ηλίθιος? Όταν ο γιατρός σε κρατάει μια βδομάδα στο νοσοκομείο και σου καθυστερεί το χειρουργείο μέχρι να τον φακελώσεις αναλόγως? Σαΐνι και αυτός?

Γενικότερα, όποιος βάζει το συμφέρον του πάνω από όλα και όλους, είναι ευφυέστατος για σένα, και η ηθική είναι μονάδα μέτρησης ηλιθιότητας?

Μετά διερωτώμεθα γιατί δεν πάει μπροστά αυτή η χώρα...

Δηλαδή διαφωνείς πως οι μαλακες προοδεύουν στη ζωή τους;

Οι πολύ φτωχοί και οι άστεγοι γιατι νομίζεις είναι κλασμενοι άπο τη ζωή και από όλους; Επειδή είναι ηθικοί και δε πρόκειται να κλέψουν η οτιδήποτε άλλο.

Επίσης δεν είπα πως η ηθική είναι μονάδα μέτρησης της ηλιθιότητας αλλά ότι η κοινωνία και ο κόσμος είναι έτσι που οι λίγοι ηθικοί θεωρούνται βλάκες πλέον, βάζοντας και τον εαυτό μου σε αυτούς. Μάλιστα είναι κάτι που το χω πληρώσει ακριβά στη ζωή μου.

Αν διαφωνείς με τα παραπάνω απλά ζεις σε άλλο Πλανήτη ή είσαι αφελής.

Τέλος καλό είναι να διάβαζεις και να κατανοείς πλήρως κάτι πριν επιτεθείς λεκτικά σε κάποιον.

• Like 1
Δημοσ.

Οι πολύ φτωχοί και οι άστεγοι γιατι νομίζεις είναι κλασμενοι άπο τη ζωή και από όλους; Επειδή είναι ηθικοί και δε πρόκειται να κλέψουν η οτιδήποτε άλλο.

Επίσης δεν είπα πως η ηθική είναι μονάδα μέτρησης της ηλιθιότητας αλλά ότι η κοινωνία και ο κόσμος είναι έτσι που οι λίγοι ηθικοί θεωρούνται βλάκες πλέον, βάζοντας και τον εαυτό μου σε αυτούς. Μάλιστα είναι κάτι που το χω πληρώσει ακριβά στη ζωή μου.

Δεν ισχυει παντα αυτο, πιασε κουβεντα με καναν αστεγο ή κανεναν εθελοντη σε καταφυγια-συσσιτια, και θα ξενερωσεις τη ζωη σου

Παντου και παντα ο ισχυρος εκμεταλλευεται τους ανισχυρους. Υπαρχει η ταση να θεωρουμε "καλους" τους ανθρωπους που λενε στα παντα "ναι". Αλλα ο πιο σωστος ανθρωπος θα ζυγισει τις καταστασεις και θα δει που χρειαζεται (και που δεν χρειαζεται) να δωσει ενεργεια, για να κανει ενα συνολικοτερο καλο.

• Like 2
Δημοσ.

Based on costly signaling theory, we propose and show that unconditional altruistic behavior is related to general intelligence. The cost incurred by engaging in unconditional altruism is lower for highly intelligent people than for less intelligent people because they may expect to regain the drained resources. As a result, unconditional altruism can serve as an honest signal of intelligence.

The results of these studies show consistent support for the positive relationship between intelligence and altruistic behavior. In the first study, we found that those who contributed more than their fair share to a public good were more intelligent, as measured by two relatively independent measures of general intelligence. In the second study, we showed that those who possess a dispositional tendency to value joint benefits more than their own, scored higher on an intelligence test.

It is also possible that high levels of intelligence allows people to take a broader perspective on their decisions. This may help them go beyond the pursuit of immediate gratification, which often coincides with egoistic behavior

It has previously been suggested that the pinnacles of cooperative behaviour in nature show a bimodal distribution with intelligence, with the most cooperative species displaying either limited cognition (e.g. microbes, social hymenoptera) or exceptional intelligence (e.g. humans and other primates, certain cetaceans and birds)

16gn6g1.jpg

tora-kapoios-tha-psaxei-sto-google-gia-uncorrelated-iq-altruistic-behavior-na-to-paixei-exupnos

• Like 4
Δημοσ.

Δηλαδή διαφωνείς πως οι μαλακες προοδεύουν στη ζωή τους;

Αν διαφωνείς με τα παραπάνω απλά ζεις σε άλλο Πλανήτη ή είσαι αφελής.

Τέλος καλό είναι να διάβαζεις και να κατανοείς πλήρως κάτι πριν επιτεθείς λεκτικά σε κάποιον.

Προφανώς έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για το τι θεωρείται πρόοδος και κατ επέκταση, ποια άτομα προοδεύουν.

Δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναφερθώ στο κομμάτι για τους άστεγους γιατί πονάνε τα μάτια μου με αυτά που διαβάζω. Ένα χρόνο ήμουν εθελόντρια σε κέντρο για άστεγους εγώ η ηλίθια και απαίδευτη μπονόμπο, μάλλον όλα όσα είδα και όσα έμαθα ήταν τελείως λάθος.

Επίσης δεν είσαι ικανός να αναγνωρίσεις την ειρωνεία.

Την τελευταία φορά που κοίταξα, η κοινωνία μας είχε σε πολύ υψηλή εκτίμηση τους τίμιους ανθρώπους. Δεν θυμάμαι στο σχολείο να μας λέγανε "κλέψε απ όπου μπορείς και πάτα επί πτωμάτων για να πετύχεις". Τώρα αν εσύ ακούς τον Α και τον Β στο καφενείο που λένε "μην είσαι χαζός, κάνε αυτό το άτιμο πράγμα γιατί η ηθική δεν φέρνει φαί στο σπίτι" και αυτό εσύ το θεωρείς καθιερωμένο σκεπτικό και δείγμα ευφυίας, τότε έχεις μια πάρα πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

Το γεγονός ότι ένα ποσοστό ανθρώπων είναι διεφθαρμένοι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι προωθείται αυτή η συμπεριφορά και θεωρείται αποδεκτή. Είναι σαν να λες ότι επειδή κυκλοφορούν ναρκωτικά στην χώρα, η κοινωνία σε οδηγεί στο να γίνεις χρήστης, Όλα επιλογές είναι.

• Like 6
Δημοσ.

johnkal έχεις χάσει το νόημα του θέματος, αλλά θα σου απαντήσω... Ο στρατός είναι υποχρεωτικός, δεν είναι εξυπναδα να παρεις τρελοχαρτο για να τον γλιτωσεις γιατι μετα θα πας σε καμια δουλεια, θα σε ρωτησουν αν εχεις εκπληρωμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις και εσύ θα πεις "έχω απαλλαγή γιατι ειμαι γιωτας".

Η θρησκεία είναι προσωπικό θέμα του καθενός, εγώ δεν πιστεύω αλλά αν ο άλλος πιστεύει στον προσωπικό του χρόνο και δεν μου τα πρηζει, με γεια του με χαρα του. Δεν ειναι δεικτης ευφυιας η πιστη.

Ή απλά θα πεις ναι είναι εκπληρωμένες και θα τελειώσει εκεί η κουβέντα. 

Αν και εμένα δεν με έχουν ρωτήσει ποτέ. 

Δημοσ.

Την τελευταία φορά που κοίταξα, η κοινωνία μας είχε σε πολύ υψηλή εκτίμηση τους τίμιους ανθρώπους. Δεν θυμάμαι στο σχολείο να μας λέγανε "κλέψε απ όπου μπορείς και πάτα επί πτωμάτων για να πετύχεις". Τώρα αν εσύ ακούς τον Α και τον Β στο καφενείο που λένε "μην είσαι χαζός, κάνε αυτό το άτιμο πράγμα γιατί η ηθική δεν φέρνει φαί στο σπίτι" και αυτό εσύ το θεωρείς καθιερωμένο σκεπτικό και δείγμα ευφυίας, τότε έχεις μια πάρα πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

Το γεγονός ότι ένα ποσοστό ανθρώπων είναι διεφθαρμένοι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι προωθείται αυτή η συμπεριφορά και θεωρείται αποδεκτή. Είναι σαν να λες ότι επειδή κυκλοφορούν ναρκωτικά στην χώρα, η κοινωνία σε οδηγεί στο να γίνεις χρήστης, Όλα επιλογές είναι.

Ωραία σου τα λέγανε στο σχολείο, μακάρι να παραμέναν όλοι με αυτές τις βάσεις ως ενήλικοι. Οι διεφθαρμένοι όμως δεν είναι ένα ποσοστό, είναι πάρα πολλοί.

Να στο θέσω αλλιώς. Σε περίπτωση που είχες τη δυνατότητα για πολιτικό ρουσφέτι στο δημόσιο με μισθό 3,000 ευρώ θα το δεχόσουν ή όχι; 

Αν δεχόσουν ταυτόχρονα σημαίνει πως είσαι διεφθαρμένη επειδή δε θα έχεις αυτή τη θέση με την αξία σου και την τρως από κάποιον άλλο ικανότερο από σένα.

Αν έλεγες όχι και έμενες άνεργη θα ήσουν "ηλίθια".

Είδες πως έχουν τα πράγματα αγαπητή; Ένας από την άλλη πες πως είσαι σε μια εταιρία καλός άνθρωπος και τίμιος,υπάρχει περίπτωση σε βάζανε ποτέ ως υπεύθυνο; Εξαιρετικά δύσκολο.

Φυσικά ούτε γω αποδέχομαι ή προωθω τη λαμογιά αλλά έτσι είναι τα πράγματα, μη κλέινουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα.

Τέλος, μη ξεχνάς, όλη η κουβέντα που κάνουμε είναι επιφανειακή γιατί δε γνωριζόμαστε. Μπορεί εσύ πχ να τα λες τόσο όμορφα και στην πραγματικότητα να χεις κάνει στη ζωη σου ό,τι ανήθικο υπάρχει και να μη το αναγνωρίζεις ούτε η ίδια μόνο και μόνο επειδή σε βόλευε.

• Like 3
Δημοσ.
....

Αν δεχόσουν ταυτόχρονα σημαίνει πως είσαι διεφθαρμένη επειδή δε θα έχεις αυτή τη θέση με την αξία σου και την τρως από κάποιον άλλο ικανότερο από σένα.

Αν έλεγες όχι και έμενες άνεργη θα ήσουν "ηλίθια".

Είδες πως έχουν τα πράγματα αγαπητή; Ένας από την άλλη πες πως είσαι σε μια εταιρία καλός άνθρωπος και τίμιος,υπάρχει περίπτωση σε βάζανε ποτέ ως υπεύθυνο; Εξαιρετικά δύσκολο.

Φυσικά ούτε γω αποδέχομαι ή προωθω τη λαμογιά αλλά έτσι είναι τα πράγματα, μη κλέινουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα.

......

Με τα λεγόμενα σου, την αποδέχεσαι την λαμογιά.

Αν δεν την αποδεχόσουν τότε όχι μόνο δεν θα έλεγες ναι στην "δουλειά" αυτή αλλά θα το έκανες βούκινο για να σταματήσει να βγαίνει η λαμογιο-θέση διαθέσιμη.

In other news (on topic): Δεν θα ξεχάσω ποτέ το 1999-2000 που είχα νοσηλευτεί (λίγο πριν το millennium) τον χαμό και τον πανικό που υπήρχε στο νοσοκομείο (από ασθενείς μέχρι και γιατρούς...!!) για τον ιό του 2000. Άλλοι φοβόντουσαν μην σταματησει το μηχάνημα υποστήριξης ζωής, άλλοι ότι θα κλείσουν τα φώτα και δεν θα ανοίγουν και διάφορα άλλα κουλά!

Ξαναλέω, από ασθενείς μέχρι και γιατροί....

Εγώ ένα σκατό 17χρονο προσπαθούσα να τους ηρεμίσω...

Δημοσ.

Με τα λεγόμενα σου, την αποδέχεσαι την λαμογιά.

Αν δεν την αποδεχόσουν τότε όχι μόνο δεν θα έλεγες ναι στην "δουλειά" αυτή αλλά θα το έκανες βούκινο για να σταματήσει να βγαίνει η λαμογιο-θέση διαθέσιμη.

Λάθος κάνεις. Αναρωτιέμαι αν δεν κάνω καλή διατύπωση ή δε καταλαβαίνεται κάποιοι. :blink:

Δεν την αποδέχομαι καθόλου τη λαμογιά και την καταδικάζω, έχω αναφερθεί ήδη σε αυτό καθώς με το πόση μούντζα έχω φάει στη ζωή μου γιατί ανήκω στους ηθικούς. Βούκινο και να την κάνω (που την κάνω) δεν έχει καμία σημασία γιατί εκτός του ό,τι το θέμα μας είναι άλλο, όλοι βούκινο την κάνουν μέχρι να έρθει η ώρα τους να "βολευτούν" με οποιοδήποτε τρόπο.

Το θέμα μας είναι αν το λαμόγιο ή ο ηθικός πάει μπροστά στη σημερινή κοινωνία και όχι αν καταδικάζουμε ή όχι τη λαμογιά. Η Scullbag αναφέρει χαρακτηριστικα:

"Την τελευταία φορά που κοίταξα, η κοινωνία μας είχε σε πολύ υψηλή εκτίμηση τους τίμιους ανθρώπους."

"Το γεγονός ότι ένα ποσοστό ανθρώπων είναι διεφθαρμένοι"

Εσύ τα πιστεύεις αυτά;

• Like 1
Δημοσ.

Βούκινο και να την κάνω (που την κάνω) δεν έχει καμία σημασία γιατί εκτός του ό,τι το θέμα μας είναι άλλο, όλοι βούκινο την κάνουν μέχρι να έρθει η ώρα τους να "βολευτούν" με οποιοδήποτε τρόπο.

Το θέμα μας είναι αν το λαμόγιο ή ο ηθικός πάει μπροστά στη σημερινή κοινωνία και όχι αν καταδικάζουμε ή όχι τη λαμογιά.

Δεν είναι ότι δεν σε καταλαβαίνουν όπως τα γράφεις. Είναι ότι τα γράφεις απόλυτα.

Λες ότι ΟΛΟΙ καταδικάζουμε την λαμογιά αλλά ΟΛΟΙ μετά την επιλέγουμε για να 'βολευτούμε'.

Σ'αυτό το 'όλοι' διαφωνούμε λοιπόν :) επειδή βλέπουμε πολλά λαμόγια στην κοινωνία που ζούμε δεν σημαίνει ότι γίναμε όλοι έτσι ρε παιδί μου. Διακρίνω ένα τσουβάλιασμα.

Επίσης, στη σημερινή κοινωνία που λες έχουμε δει περιπτώσεις να πηγαίνει μπροστά και το λαμόγιο και ο ηθικός. So?

Το θέμα είναι εμείς οι ίδιοι τί επιλέγουμε να γίνουμε τελικά.

[και ευτυχώς, το λαμόγιο αργά ή γρήγορα θα την πάθει από κάποιο άλλο λαμόγιο, 'όλα εδώ πληρώνονται' λέει μια φράση...]

• Like 3
Δημοσ.

Οk, τώρα καταλαβαίνω :-) Λάθος διατύπωση, οι περισσότεροι ήθελα να πω.

Το τελευταίο που λες ισχύει, εξαρτάται από την περίπτωση όμως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...