Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχει κάποια ανοιχτά, επίσης, δεν με απασχολεί μόνο αυτή η περίοδος. Θέλω να προσλάβω κόσμο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πιστεύω θα ανοίξουν προγράμματα ως τότε. 

Δημοσ.

ανάλογα τα προγράμματα που θα υπάρχουν βλέπεις, αυτό που σε συμφέρει εσένα σαν εργοδότη είναι να υπάρχει κάποιο που να διαρκεί αρκετούς μήνες και θα επιδοτεί και μισθό και εισφορές όπως τα 28μηνα που τρέχουν ακόμα και πρακτικά σου δίνουν 7500 το κεφάλι  το χρόνο (που σε σχέση με τα 10500 περίπου που κοστίζει το χρόνο ένας που παίρνει το βασικό είναι "καλή" επιδότηση)  και τους 3 τελευταίους μήνες δε δίνουν τίποτα απλά σε υποχρεώνουν να κρατήσεις τους εργαζομένους σου

δε ξέρω αν θα ξαναπαίξουν τέτοια, λογικά θα παίξουν γιατί πολλές επιχειρήσεις τα τρέχουν ακόμα

το πιο βασικό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι άμα τα αρχίσεις πρέπει να τα τελειώσεις, αλλιώς ο οαεδ σου ζητάει όλη την επιδότηση πίσω

δε μπορείς να απολύσει κάποιον ήδη εργαζόμενο για να τον προσλάβεις ως επιδοτούμενο, δε μπορείς αφού μπεις σε πρόγραμμα να απολύσεις κανένα και αν απολύσεις θα πρέπει να τον αντικαταστήσεις σε συγκεκριμένο διάστημα (επιδοτούμενο ή μη) και δε μπορείς να επιδοτηθείς για τον ίδιο εργαζόμενο κι άλλη φορά 

βέβαια τη περιόδο που θα ψαχτείς θα δεις τι παίζει με αυτό που σε ενδιαφέρει.. να ξέρεις πάντως ότι και ο οαεδ στις πληρωμές του είναι λίγο τα ζώα μου αργά, οπότε αυτό που θα συμβαίνει είναι ότι εσύ θα πρέπει να πληρώνεις κανονικά και στη συνέχεια να επιδοτείσαι 

και από την άλλη ο εργαζόμενος επειδή θα πρέπει να υπογράφει αποδείξεις πληρωμών προκειμένου να πάρει την επιδότηση το αφεντικό του θα πρέπει να προσέχει τι υπογράφει (να μην υπογράφει δηλαδή λεφτά που δεν πήρε) 

το πακέτο παίζει κυρίως προς τον εργαζόμενο

βέβαια πρόγραμμα με πρόγραμμα διαφέρει, πχ υπήρχαν παλιά προγράμματα που επιδοτούσαν μόνο εισφορές, υπήρχε το voucher που επιδοτεί απευθείας τον εργαζόμενο και ο εργοδότης δε δίνει φράγκο

θα δεις τι θα υπάρχει τότε με λίγα λόγια, δε μπορεί κανείς να σου πει με σιγουριά από τώρα 

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Ξέρεις αν τον εργαζόμενο μπορώ να τον διαλέξω ή αν μου τον στέλνουν στην τύχη;

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Ξέρεις αν τον εργαζόμενο μπορώ να τον διαλέξω ή αν μου τον στέλνουν στην τύχη;

Τον διαλεγεις πάντα εσύ δεν μπαίνει τυχαίος στην επιχείρηση σου, δε μιλάμε για πρακτικη που και πάλι υπάρχει έλεγχος σε πολλές περιπτώσεις

Απλα θα πρέπει να πάει και αυτός στον ΟΑΕΔ για κάρτα αν δεν έχει καθώς και για να περάσει εξατομικευμένη παρέμβαση που είναι ένα είδος συνέντευξης/βιογραφικό στον ΟΑΕΔ το οποίο κανονικά όλοι οι άνεργοι πρέπει να περνάνε και τυπικά με αυτό ο ΟΑΕΔ σου "προτείνει" τον εργαζόμενο που έχεις ήδη διαλέξει

Αυτά τα προγράμματα είναι μόνο για μικρές επιχειρήσεις?

Παίζουν όρια ηλικίας?

Όχι βέβαια έχουν και πολύ μεγάλες και μάλιστα για να παρακαμψουν τον περιορισμό του δεν απολύεται κανείς "νοικιάζουν" εργαζόμενους από άλλες εταιρείες που κάνουν αυτό το πράγμα ή και αυτό το πράγμα

Πληρώνουν βέβαια περισσότερα το κομμάτι έτσι, αλλά δεν έχουν υποχρέωση προς τον ΟΑΕΔ ή για αποζημιώσεις

Αυτά τα αναλαμβάνει αυτός που τους διαθέτει

Δημοσ.

Όχι βέβαια έχουν και πολύ μεγάλες 

Ενδιαφέρον αυτό.

Και τι καλύπτουν τα προγράμματα αυτά?

Ασφάλεια και ένα μέρος του μισθού? 

Δημοσ.

σε γενικές γραμμές με 25€  τη μέρα (για άτομο άνω των 25 ετών) το πρόγραμμα έως 35 ετών καλύπτει το μεροκάματο του εργαζόμενου και την εισφορά του αν μιλάμε πάντα για το βασικό ξεφτιλομισθό των 495.24€ καθαρών (ή 586,08 μικτών),  αλλά όχι τα δώρα και επίδομα άδειας (που κάνουν τον 13ο και 14ο μισθό) , ούτε τις εισφορές του εργοδότη

με λίγα λόγια κοστίζεις στην επιχείρηση με ένα τέτοιο πρόγραμμα κάτι λιγότερο από 4Κ το χρόνο αφού γλιτώνει 7.5Κ

αν φυσικά ο μισθός που παίρνεις είναι μεγαλύτερος το ποσό δεν αλλάζει, 25€/μέρα για τις 300 εργάσιμες του χρόνου, οπότε απλά σου καλύπτει 25€ από το συνολικό σου κόστος

τέτοια προγράμματα τρέχουν ήδη από το '13 και προς τέλη άνοιξης αρχές καλοκαιριού θα αρχισουν να λήγουν για όσες επιχειρήσεις χώθηκαν σε αυτά νωρίς νωρίς, οπότε με το φτωχό μου το μυαλό υποθέτω ότι θα ξεκινήσουν κι άλλα αντίστοιχου βεληνεκούς, αλλιώς θα πέσουν γκρίνια, πιστόλια και απολύσεις σε κάποιο βαθμό

οπότε περιμένουμε ελεημοσύνη από την ευρωπαϊκή ένωση για να τονωθεί η φοβερή μας οικονομία..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...