Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 δεν με πειράζει να βγάζουν τρελά λεφτά εφόσον δεν πληρώνονται από το δημόσιο και τα δηλώνουν όλα... 1
Linus_Lost Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 δεν με πειράζει να βγάζουν τρελά λεφτά εφόσον δεν πληρώνονται από το δημόσιο και τα δηλώνουν όλα... Εμένα πάλι με πειράζει όταν έρχονται οι υδραυλικοί να σου αλλάξουν μια βρύση Π.χ και να σου ζητάνε 20-30 μόνο για την εργασία.. 1
~mxls~ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Εμένα πάλι με πειράζει όταν έρχονται οι υδραυλικοί να σου αλλάξουν μια βρύση Π.χ και να σου ζητάνε 20-30 μόνο για την εργασία.. Γιατί;
bilya Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Εμένα πάλι με πειράζει όταν έρχονται οι υδραυλικοί να σου αλλάξουν μια βρύση Π.χ και να σου ζητάνε 20-30 μόνο για την εργασία.. youtube και καν το μόνος σου δεν μπορείς???? πρέπει να πληρώσεις έτσι είναι αυτά. 2
Chris_85 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Γιατί; Γιατί μια κατά μέσο όρο 40λεπτη επίσκεψη σε ιδιωτικό ιατρείο ειδικού παθολόγου κοστολογείται στα 10 ευρώ (αν ποτέ πληρωθεί, αν δε γίνουν παζάρια, αν έχει να πληρώσει ο ασθενής, αν πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ) Γιατί μια ώρα ιδιαίτερα Γ λυκείου φιλολογικά, ξεκινά απο 3 ευρώ. Γιατί ο δικηγόρος με 2 μεταπτυχιακά παρακαλάει για part time εργασία με 250 ευρώ/μήνα.
bilya Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Γιατί μια κατά μέσω όρο 40λεπτη επίσκεψη σε ιδιωτικό ιατρείο ειδικού παθολόγου κοστολογείται στα 10 ευρώ (αν ποτέ πληρωθεί, αν δε γίνουν παζάρια, αν έχει να πληρώσει ο ασθενής, αν πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ) Γιατί μια ώρα ιδιαίτερα Γ λυκείου φιλολογικά, ξεκινά απο 3 ευρώ. Γιατί ο δικηγόρος με 2 μεταπτυχιακά παρακαλάει για part time εργασία με 250 ευρώ/μήνα. επίσης και μια που παίρνει 50Ε για 15 λεπτά 1
javavall Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 youtube και καν το μόνος σου δεν μπορείς???? πρέπει να πληρώσεις έτσι είναι αυτά. Και που να του έρθει και τεχνικός να κάνει format to pc... 2
Pa0ki Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Γιατί μια κατά μέσω όρο 40λεπτη επίσκεψη σε ιδιωτικό ιατρείο ειδικού παθολόγου κοστολογείται στα 10 ευρώ (αν ποτέ πληρωθεί, αν δε γίνουν παζάρια, αν έχει να πληρώσει ο ασθενής, αν πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ) Γιατί μια ώρα ιδιαίτερα Γ λυκείου φιλολογικά, ξεκινά απο 3 ευρώ. Γιατί ο δικηγόρος με 2 μεταπτυχιακά παρακαλάει για part time εργασία με 250 ευρώ/μήνα. Και? Όλα είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης και πόσο καλός είναι ο καθένας στο επάγγελμά του Τις τιμές στι ιδιαίτερα τις έχουν ξεφτιλίσει μόνοι τους, αν πιστεύουν ότι αξίζουν 3€/ώρα πρόβλημά τους Ο δικηγόρος με τα μεταπτυχιακά ας ανοίξει δικό του γραφείο να χεστεί στο τάλιρο αν είναι καλός 7
Mau-Maus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 ο καθενας να παιρνει οσα γουσταρει και οποιος θελει ( και μπορει) να του τα δινει ! το θεματακι ειναι να κοβει τις αποδειξεις του και να πληρωνει στο κρατος κανονικοτατα αυτα που του αναλογουν ... ο δικηγορος πχ που λεει απο πανω το παοκι οσο θελει χρεωνει μια υποθεση, αλλος θα ζητησει 300 ευρω και αλλος 3000 η και 10.000 η οσο γουσατρει και οποιος θελει ας του τα δωσει ! δεν υπαρχει τιμοκαταλογος , ζητα οσα θελεις φτανει να πληρωνεις κανονικα στο κρατος τους φορους σου .. και συ υδραυλικε και συ δικηγορε .. 11
Chris_85 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Η αισχροκέρδεια κάποιων κοινωνικών ομάδων είναι ένα απο τα πρώτα συμπτώματα που πρέπει να παταχθεί στην "αυτορρυθμιζόμενη" ελληνική οικονομία (της φούσκας των ακινήτων, των τοξικών δανείων, των φίλα προσκείμενων επιχειρηματιών και, βεβαίως, των μιζών στους πολιτικούς, των αναξιοκρατικών προσλήψεων στο δημόσιο, κ.α.). Άν κάποιος δεν καταλαβαίνει πως είναι ύψιστης σημασίας να ξαναβρούμε άμεσα το μέτρο σε όλα τα ζητήματα της (οικονομικής) μας ζωής, αισθάνομαι ανίκανος να τον κάνω να καταλάβει. Δεν είναι μόνο η απόδειξη του 1 ευρώ που δε μας έδωσε το τυροπιτάδικο της γειτονιάς, λόγος να μας εξοργίσει και που οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία. Είναι τόσα πολλά περισσότερα. Αυτά απο εμένα. 4
ChimairaX Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Γιατί μια ώρα ιδιαίτερα Γ λυκείου φιλολογικά, ξεκινά απο 3 ευρώ. Hold. Θα σταθώ σε αυτό. Αυτό είναι ένα θέμα που το έχουν ξεφτιλίσει κάτι πρωτοετή κοριτσάκια που μόλις τελείωσαν το λύκειο και δεν έχουν θέμα να κάνουν ιδιαίτερα για 3 ευρώ, ώστε να εξασφαλίσουν τα λεφτά για την κάρτα στο κινητό τους. Τώρα όσοι σπουδαγμένοι φιλόλογοι βασίζονται εκεί, κακό του κεφαλιού τους. Ο ανταγωνισμός στα ιδιαίτερα σήμερα δεν υπάρχει. Παλιά που δεν ήταν τόσο σύστημα τα πρωτοετάκια, θυμάμαι ο πατέρας μου έσκαγε χρήμα (όχι αστεία) σε ιδιαίτερα για την αδερφή μου σε πραγματικούς δάσκαλους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στα φροντηστήρια σε αρμέγουν, ενώ τα ιδιαίτερα είναι 3 ευρώ η ώρα.
gdriver Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 δεν λες τιποτα , λες ευχαριστω και φευγεις σαν κυριος , πας στην αστυνομια κανεις καταγγελια και πηγαινει περιπολικο επιτοπου στο μαγαζι του και τον παιρνουν σηκωτο αυτοφωρο ! πριν μια βδομαδα ξαφνικα νεκρωσε η νοβα ! παιρνω τηλ ενα καταστημα που συνεργαζονται κοντα στην περιοχη μου και μου στελνουν τεχνικο ! ειχε κοπει λιγο το βυσμα στο καλωδιο που μπαινει στο πιατο το φτιαχνει σε 2 λεπτα ο μαγκας και μου λεει 40 ~! του λω 40 για δυο λεπτα ε ? οκ του τα δινω .. μου λεει ευχαριστω και παει να φυγει ! του λεω ειμαστε οκ ολα ενταξει ? μου λεει ναι, ναι .. του λεω να πατε στο καλο ! με το που φευγει παιρνω τηλ τον ιδιοκτητη του καταστηματος που μου τον εστειλε και του λεω σε 5 λεπτα ερχεται περιπολιικο να σε παρει αυτοφωρο λαμογιο στο εκλεισα το μπουρδελακι σου απατεωνα ! η συνεχεια ειναι να με με παρκαλαει να ερθει απο το σπιτι μου να μου μιλησει , τελικα πηγα εγω απο εκει , μονο που δεν μου φιλησε τα ποδια , μου εδινε τα λεφτα πισω (δεν τα πηρα παρα μονο τν αποδειξη τελικα) μην χαριζεστε σε λαμογια κλειστε τους τα μαγαζια την πληρωνουν και ανθρωποι τιμιοι σε αυτον τον τοπο , ως ποτε ? ελεος .. πρέπει να είσαι από τους τυχερούς γιατί σε εμένα όποτε έχω ζητήσει απόδειξη αμέσως αρχίζουν τσαμπουκά ενω σε έναν γνωστό μου που πήρε τηλέφωνο να ζητήσει την απόδειξη τηλεφωνικώς, απείλησαν τη σωματική του ακεραιότητα. 1
koulkos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Το πρόβλημα προέρχεται από τη σχέση κράτους-πολίτη και μοιάζει πολύ με αυτό της κότας και του αυγού. Πρέπει πρώτα οι πολίτες να γίνουν ευσυνείδητοι ή το κράτος να αρχίσει να δουλεύει σωστά; Η γνώμη μου είναι πως πάντα το κράτος είναι αυτό που ρυθμίζει τη σχέση του με τον πολίτη και όχι το αντίστροφο. Αν ρωτήσουμε 100 άτομα στον δρόμο για το αν πιστεύουν πως οι φόροι που πληρώνουν πιάνουν τόπο, είναι ανταποδοτικοί και αξιοποιούνται σωστά, τουλάχιστον οι 90 θα απαντήσουν αρνητικά. Επομένως έχεις έναν πολίτη με πετσοκομμένη την αγοραστική του δύναμη ο οποίος σκέφτεται ως εξής: έλα ρε φίλε, οι άλλοι πάνω στην κυβέρνηση βγάζουν εκατομμύρια, διορίζουν τους δικούς τους, γέμισε το δημόσιο με βύσματα, κάθε μέρα πιάνουν και ένα λαμόγιο που συνδιαλεγόταν με το κράτος, οι φόροι μου πάνε σε μαύρες τρύπες και κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα, θα κάτσουν να πιάσουν εμένα επειδή δεν έκοψα απόδειξη ή γιατί δεν τη ζήτησα; Αυτό είναι και τίποτα άλλο. Δεν έχει να κάνει με τις καταβολές του Έλληνα, με τον αν είναι και αισθάνεται Ευρωπαίος ή όχι, ούτε με κάτι διαφορετικό. Με την συνενοχή του ή όχι, αισθάνεται εξαπατημένος από το κράτος του. Ο Νορβηγός γιατί δεν νιώθει το ίδιο και πληρώνει κάτι 30-40% φόρο; Γιατί απλούστατα βλέπει τα χρήματά του να επιστρέφονται σε παροχές και επίπεδο ζωής. Ξαναλέω ότι πιστεύω πως αυτό οφείλεται πρώτιστα στο κράτος και όχι στον πολίτη. Ορίστε και δύο παραδείγματα, ενδεικτικά του ωχαδερφισμού του κράτους: α) Βάζω τις επιχειρήσεις να κάνουν περαίωση ώστε να μαζέψω μερικά χρήματα, αδιαφορώντας αν ο ένας επιχειρηματίας απέκρυψε μεγαλύτερα εισοδήματα και εν τέλει βγαίνει πλουσιότερος από τον άλλον που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, υπό τις ίδιες συνθήκες και με τις ίδιες απολαβές (αλλά τα δήλωσε όλα). Δηλαδή δεν μπορεί να ελέγξει αν κάποιος έκλεψε οπότε πηγαίνει στην εύκολη λύση: δώστε ότι θεωρείτε εσείς σωστό (με μια ποσόστωση) και η χρήση θεωρείται τελειωμένη. Το βλέπει αυτό ο σωστός επιχειρηματίας και δικαίως αναρωτιέται: καλά, εγώ μλκς είμαι και εμφανίζω όλα μου τα εισοδήματα τη στιγμή που ο διπλανός μου πλουτίζει με τις ευλογίες της κυβέρνησης; β) Κάποια χρόνια πριν, η κυβέρνηση θέσπισε ένα προσωρινό μέτρο ώστε να ενισχύσει τα ταμεία της επειδή πολλές επιχειρήσεις εμφάνιζαν μειωμένα έσοδα σε σχέση με τα πραγματικά. Και έβαλε το 500ρικο σε κάθε δήλωση επιχειρηματία. Μετά έγινε 650 και πλέον 1000 για τις επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσ/νικη. Εν τέλει το μέτρο έγινε μόνιμο καθώς ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Σε αυτή την περίπτωση κερδίζει από τον επιχειρηματία που μονίμως ήταν στο όριο του αφορολόγητου ή έδινε κάποιον πολύ μικρό φόρο. Από την άλλη, πάλι την πληρώνει ο σωστός επιχειρηματίας καθώς με νταβατζιλίκι πρέπει να πληρώσει τα εν λόγω ποσά επειδή το κράτος δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του. Και διερωτάται ξανά: εγώ μλκς είμαι και εμφανίζω όλα μου τα εισοδήματα τη στιγμή που ο διπλανός μου πλουτίζει με τις ευλογίες της κυβέρνησης; Μπορώ να δώσω άπειρα παραδείγματα, όπως και ο καθένας φαντάζομαι, για το πόσο εύκολο θα ήταν να παταχθεί ένα μεγάλο μέρος της φοροδιαφυγής αλλά θα πάνε στο κενό και αυτό γιατί απλούστατα όσοι μας κυβέρνησαν και θα συνεχίσουν να μας κυβερνούν είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Όταν ο πολιτικός είναι επάγγελμα και πίσω από αυτούς πρέπει να βολευτούν ολόκληροι κομματικοί στρατοί ας μην περιμένουμε λύσεις από δαύτους. Είτε είναι αριστεροί, είτε δεξιοί. Προσωπικά, θα πιστέψω σε μια κυβέρνηση η οποία χωρίς φανφάρες θα βγει και θα δηλώσει πως θα κάνει τέτοιες τομές στην ελληνική κοινωνία και οικονομία που η μισή Ελλάδα και όλα τα ΜΜΕ θα τη βρίζουν. Όταν γίνει αυτό, τότε θα πιστέψω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Μέχρι τότε θα συζητάμε μεταξύ μας γιατί γίνονται αυτά που γίνονται και πως θα αλλάξουν. 4
Mau-Maus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Νταξει αυτα που λες δεν παιζουν , δεν ζουμε στο τελευταιο χωριο της κολομβιας η του μεξικου οπου βασιλευει η ανομια ακομη και σε αυτο το κρατος της απολυτης παρακμης που ζουμε μπορουμε να απαιτουμε τα στοιχειώδη δικαιωματα μας ακομη πιστευω gdriver ..
Pa0ki Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 πρέπει να είσαι από τους τυχερούς γιατί σε εμένα όποτε έχω ζητήσει απόδειξη αμέσως αρχίζουν τσαμπουκά ενω σε έναν γνωστό μου που πήρε τηλέφωνο να ζητήσει την απόδειξη τηλεφωνικώς, απείλησαν τη σωματική του ακεραιότητα. Do you even lift bro?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα