Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού λέμε από 50 ευρώ και πάνω δεν θα μπορείς να πληρώσεις μετρητα τι πακέτα θα κουβαλάς εσύ? Μετρητα θα ειναι μονο σουπερ μαρκετ...φουρνοι...σιτηση..καφές...τέτοια.

Τώρα το είδα αυτό χαχα

Αν γίνει έτσι όπως λες, τι θα με εμποδίσει να πληρώσω ένα προϊόν ή μια υπηρεσία(αμοιβή υδραυλικού πχ) 100€ με 20 5ευρα?

Μόνο αν καταργηθούν ΕΝΤΕΛΩΣ τα μετρητά μπορεί να περιοριστεί κατά πολύ η φοροδιαφυγή. Αυτό όμως με τη σειρά του δημιουργεί άλλα προβλήματα, και το κυριότερο αυτών είναι η αναξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος.

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό γίνεται από μικροεπειρηματίες γιατί έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στο μαγαζί το ρευστό..δεν πρόκειται να στο κανει μια αλυσίδα...δλδ στα ΖΑRA ή την Nike ή στα ΙΚΕΑ ή στο σουπερ μάρκετ θα πληρώσεις ακριβώς τα ίδια σε μετρητά τα ίδια και με χρεωστική. Τωρα αν γινεται με πλήρη απόδειξη πιστεύω τα ποσοστά φοροδιαφυγής δείχνουν οτι αυτό που λες ειναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Όχι, γιατί δεν έχουν τα έξοδα της συναλλαγής. Προφανώς η αλυσίδα δεν έχει τις ίδιες συμφωνίες με τη τράπεζα, σχετικά με την προμήθεια που κρατάει.

Στις online συναλλαγές σου πχ νομίζεις ότι το eshop βγάζει τα ίδια λεφτά άμα πληρώσεις με κάρτα (ότι και αν είναι αυτή) και άμα πληρώσεις με αντικαταβολή; Άμα προσέξεις αρκετά eshop πλέον σε χρεώνουν ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής σου.

Τώρα το είδα αυτό χαχα

Αν γίνει έτσι όπως λες, τι θα με εμποδίσει να πληρώσω ένα προϊόν ή μια υπηρεσία(αμοιβή υδραυλικού πχ) 100€ με 20 5ευρα?

Μόνο αν καταργηθούν ΕΝΤΕΛΩΣ τα μετρητά μπορεί να περιοριστεί κατά πολύ η φοροδιαφυγή. Αυτό όμως με τη σειρά του δημιουργεί άλλα προβλήματα, και το κυριότερο αυτών είναι η αναξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος.

Θα έχει μαζί του μηχανάκι για να περνάς την κάρτα σου.. Χωρίς μετρητά όλα θα είναι απλώς πλασματικοί αριθμοί. Για εκεί πάμε. Εικονικά χρέη κτλ κτλ

Δημοσ.

Αυτό γίνεται από μικροεπειρηματίες γιατί έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στο μαγαζί το ρευστό..δεν πρόκειται να στο κανει μια αλυσίδα...δλδ στα ΖΑRA ή την Nike ή στα ΙΚΕΑ ή στο σουπερ μάρκετ θα πληρώσεις ακριβώς τα ίδια σε μετρητά τα ίδια και με χρεωστική. Τωρα αν γινεται με πλήρη απόδειξη πιστεύω τα ποσοστά φοροδιαφυγής δείχνουν οτι αυτό που λες ειναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Θα σου απαντούσα, αλλά με πρόλαβε ο jmirko.

Θα έχει μαζί του μηχανάκι για να περνάς την κάρτα σου.. Χωρίς μετρητά όλα θα είναι απλώς πλασματικοί αριθμοί. Για εκεί πάμε. Εικονικά χρέη κτλ κτλ

Όλα αυτά εφόσον καταργηθούν ΕΝΤΕΛΩΣ τα μετρητά. Εγώ απάντησα στον Backpacker που πρότεινε να καταργηθούν μόνο τα χαρτονομίσματα από 10€ και άνω.

Δημοσ.

Ισπανία και Ελλάδα γνωρίζω από πρώτο χέρι οτι δεν υπάρχουν χρεώσεις...κάνω το 80% των μηνιαίων μου συναλλαγών με χρεωστική irl και το 100% online. Μιλάμε για δεκάδες δεκάδων συναλλαγές μηνιαίως και δεν έχω πληρώσεις ποτέ σεντς παραπάνω. Το μόνο που πληρώνω στην Ελλάδα είναι η υπηρεσία  που έχω εγώ ενεργοποίησει και είναι να έχω συνεχή έλεγχο και αποστολή sms & mail οποιασδήποτε συναλλαγής γίνεται με την κάρτα μου και αυτό το έκανα περισσότερο για λόγους ασφαλείας..ώστε να μην γινει καποια αγορά εν αγνοία μου και αυτή η προαιρετική υπηρεσία στοιχίζει το φιξ ποσό του ενός ευρώ ανά μήνα ανεξαρτήτως κίνησης της κάρτας.

Και επίσης η συζήτηση που κάνουμε αφορά φυσικά την Ελλάδα στην οποία όπως είπα δεν υπάρχουν χρεώσεις σε debit cards ανεξαρτήτως αριθμού συναλλαγών άρα καταλήγουμε ότι δεν θα υπάρξει παραπάνω κόστος στον πελάτη αν πληρώνει με χρεωστική από οτι αν πληρώνει με μετρητά.

Η συζήτηση που κάνουμε αφορά υποθετική περίπτωση που δεν θα επιτρέπεται συναλλαγή με μετρητά άνω των 50 ευρώ.

Σε μια τέτοια υποθετική περίπτωση, το πιθανότερο είναι οι τράπεζες να βάλουν όριο δωρεάν συναλλαγών με τη χρεωστική.

Αν κάνεις υποθετικές συζητήσεις, θα παίρνεις και υποθετικά σενάρια ως απαντήσεις.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αυτό το κόψε μου λεφτά και όχι απόδειξη όντως είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Λες και αμα δεν κόψεις έχεις τεράστια διαφορά.. με το ίδιο σκεπτικό κάθε φορά που πελάτης ξεχνούσε την απόδειξη (δεν την παίρνουν σχεδόν ποτέ) θα την έστελνα καρφί για τον λογιστή για ακύρωση. Και μετά που δίνουν τα λεφτά που πρέπει και όχι που θέλουν και αδειάζουνε οι τσέπες λένε και ένα "βουλευτές κλεφτες που μας καταντήσατε..."

Αφού εσύ τους έκλεψες πρώτος ρε!

Δημοσ.

Πάντως στα σουβλατζίδικα, την πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας, δεν το συναντάς συχνά, γιατί δεν σου κόβουν απόδειξη έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

προσωπικα με τετοιο κρατος κ τετοια φορολογηση που υφισταται ως τωρα,κ τελικα βγηκαν να μας ζητησουν κ τα ρεστα οτι εμεις το φαληρησαμε,ποτε αποδειξη.δε τη γουσταρω ρε φιλε.ενα παλιοχαρτο ειναι,που υποτιθεται θα χασει το κρατος χ ευρω,επειδη ειναι ανικανο,ενω εμενα θα μου λειψουν αυτα τα χ ευρω,ειτε ως πελατης,ειτε ως επιχειρηματιας-ελευθερος επαγγελματιας.

κ να σου πω το αλλο,η ρεμουλα των δις γινεται σε βασικα πραματα πχ καυσιμα,που παιρνουν 3-4 φορες φπα μεχρι να πεσουν στο ντεποζιτο,φευγουν απο τα δυιλιστηρια με 20λεπτα το λιτρο κ φτανουν 1,40 στον πελατη,κ κανει τον σταυρο του οτι φτηνηνε.

χωρια τα διοδια.

αν ηθελαν λοιπον να εχουν τα εσοδα στην ωρα τους,χωρις χρωστουμενα τεβε κ κλειστα μαγαζια,να εβαζαν 0 το φπα,να κινηθει η αγορα κ τη βενζινη 0.50.

αν ο αλλος βγαζει χρημα,θα πληρωσει κ αυτα που χρωσταει.αν δεν εχει τι να πληρωσει??τι θα καταναλωσει ως πελατης μετα?

γιαυτα κ αλλα πολλα που βαριεμαι να γραψω ουστ λοιπον.

Δημοσ.

οπότε αφού δε σου αρέσει το κράτος και η φορολόγηση, το κλεβεις όσο μπορείς και κατηγορείς μετά όλους τους άλλους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε αλλά ποτέ τον εαυτό σου... Είναι και αυτό μια άποψη.
Αν το φπα είναι 0 απο που θα έχει έσοδα το κράτος? Γνωρίζεις φαντάζομαι πως είναι από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων.
Προ κρίσης, πολλοί βγάζαν χρήμα, άλλοι παίρναν αυτοκίνητα, άλλοι σπίτια, άλλοι τα βάζανε στη τράπεζα, άλλοι τα τρώγανε και άλλοι τα σπατάλαγαν στα μπουζούκια, οι περισσότεροι όμως τις υποχρεώσεις τους τις "ξέχναγαν" και τώρα κλαίγονται για ότι έχει μαζευτεί εδώ και χρόνια.

Προσωπικά, όσες φορές μου είπαν από μαγαζί να μην κόψουν απόδειξη για να μειώσουμε την τιμή πάντα έλεγα όχι, πλήρωνα όλο το ποσό και έπαιρνα την αποδειξούλα μου όπως οφείλουμε όλοι.

• Like 7
Δημοσ.

Αν το φπα είναι 0 απο που θα έχει έσοδα το κράτος? Γνωρίζεις φαντάζομαι πως είναι από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων.

φορολογικη δηλωση δεν κανεις καθε χρονο?δε πληρωνεις κ δηλωνεις ολα σου τα εισοδηματα?το κρατος δε ξερει τι χρημα μπαινει κ τι βγαινει σε καθε πολιτη?μεσω τραπεζων δε γινεται η καθε συναλλαγη?

μετα πρεπει να ξαναπληρωσεις φορο επειδη τα καταναλωσες?

ειναι κ εν δυναμει προσβολη αυτο γιατι ειναι σα να σου λεει,κοιτα τα δηλωσες,αλλα δε σε εμπιστευομαι κ θελω να μου δωσεις ενα μερος των χρηματων που ξοδευεις μηπως κ τελικα φοροδιαφευγεις/τακλεψες/τα πηρες μαυρα κλπ.

για να μην αναφερω τους υπολοιπους τραγικους φορους ενφια χαρατσι κλπ σε σπιτια ηδη χιλιοπληρωμενα με καθε δυνατο τροπο.

ουτε για το κοστος αυτοκινησης,με τη φορολογηση που υφισταται καταντησαν τα χιλιαρια σταρλετακια 25ετιας να πωλουνται 1500ε  κ το χτεσινο νορμαλ 1600cc να ναι για λαρτζ τυπους τελικα..

κ μετα ψαχνουμε την αποδειξη για την τυροπιτα κ τον υδραυλικο κ τον ηλεκτρολογο..

Δημοσ.

Εφόσον δεν υπάρχει κίνητρο για το κόψιμο απόδειξης δε βλέπω λόγο να την κόψει κάποιος

Ξανά quoted for emphasis. Γιατί απλά έτσι δουλεύει ο κόσμος.

Δημοσ.

φορολογικη δηλωση δεν κανεις καθε χρονο?δε πληρωνεις κ δηλωνεις ολα σου τα εισοδηματα?το κρατος δε ξερει τι χρημα μπαινει κ τι βγαινει σε καθε πολιτη?μεσω τραπεζων δε γινεται η καθε συναλλαγη?

μετα πρεπει να ξαναπληρωσεις φορο επειδη τα καταναλωσες?

Το κράτος δε ξέρει τα εισοδήματα του κάθε πολίτη. Ξέρει μόνο του ΔΥ και αυτά ως ενα σημείο. Μέσω τραπεζών όχι, δεν γίνεται η κάθε συναλλαγή, ελάχιστες γίνονται μέσω τραπεζών.

Μη μου πεις ότι όλοι δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους γιατί θα πρέπει να σε επαναφέρει κάποιος στην πραγματικότητα αν το πιστεύεις. Πχ ξέρω ταξιτζή που δηλώνει 9k στην φορολογική δήλωση και βγάζει τουλάχιστον 25-30κ. Τα ίδια και οι περισσότεροι ΙΥ και αυτοαπασχολούμενοι.

Ψάξε να δεις πόσος είναι ο φόρος στις Σκανδιναβικές χώρες και πόσο το φπα τους και θα σου πέσουν τα μαλλιά. Αλλά εκεί ευημερούν, ξέρεις γιατί? Γιατί πέρα απο όλα τα άλλα έχουν συνείδηση ως πολίτες. Κάποια στιγμή ελπίζω να αποκτήσουμε και εμείς.

ειναι κ εν δυναμει προσβολη αυτο γιατι ειναι σα να σου λεει,κοιτα τα δηλωσες,αλλα δε σε εμπιστευομαι κ θελω να μου δωσεις ενα μερος των χρηματων που ξοδευεις μηπως κ τελικα φοροδιαφευγεις/τακλεψες/τα πηρες μαυρα κλπ.

Προσβολή είναι κάποιος να βγάζει x έσοδα και να δηλώνει y , όπου x>y. Φυσικά και δε πρέπει να μας εμπιστεύεται το κράτος, δείξαμε ποτέ πως είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης του οποιουδήποτε; Μόνο να φάμε κοιτάζαμε τόσα χρόνια. (όχι όλοι αλλά υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα)

για να μην αναφερω τους υπολοιπους τραγικους φορους ενφια χαρατσι κλπ σε σπιτια ηδη χιλιοπληρωμενα με καθε δυνατο τροπο.

Αυτοί οι φόροι είναι πράγματι όχι απλά τραγικοί, αλλά δε μπορώ να βρω κατάλληλη λέξη για να περιγράψω πόσο άδικοι είναι. Καταλαβαίνω όμως, ότι προέρχονται από δικό μας λάθος. Το λάθος ότι τόσα χρόνια μπαίναμε μέσα, όταν δε μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου και κοιτάς σε λύσεις ανάγκης αυτά συμβαίνουν, άδικα μέτρα, αλλά τι επιλογές έχει το κράτος, αφού ακόμη και σήμερα αντί να κοιτάξουμε το καλό του τόπου μας κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, πως θα πληρώσει το κράτος τα σπασμένα? Από εμένα και εσένα που δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς παρά να πληρώσουμε το κάθε αδικο μέτρο που θα μας βάλουν προκειμένου να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται.

ουτε για το κοστος αυτοκινησης,με τη φορολογηση που υφισταται καταντησαν τα χιλιαρια σταρλετακια 25ετιας να πωλουνται 1500ε  κ το χτεσινο νορμαλ 1600cc να ναι για λαρτζ τυπους τελικα..

Ακόμη μια αδικία που όμως και σε αυτή ευθυνόμαστε. Θέλεις να δεις πόσα απο αυτά είναι ανασφάλιστα? Θέλεις να δεις πόσα απο αυτά ήταν ανασφάλιστα και πριν την κρίση? Πόσοι παραδίδουν πινακίδες και κυκλοφορούν με παράνομες για να μην πληρώνουν-ή και καθόλου(κάνε μια βόλτα στα χωριά να δεις πόσα αυτοκίνητα δεν έχουν πινακίδες και τα κυκλοφορούν εκεί έτσι)? Για να μη μιλήσω για τους ιδιώτες που σχεδόν πάντα το βάζαν στο όνομα της εταιρίας για να μπαίνουν στα έξοδα της εταιρίας. Έμμεσα λαμογια είναι και αυτό, αυξάνουν εικονικά τα έξοδα τους (που στην ουσία είναι προσωπικά και όχι της εταιρίας) και μειώνουν εικονικά τα κέρδη τους.

κ μετα ψαχνουμε την αποδειξη για την τυροπιτα κ τον υδραυλικο κ τον ηλεκτρολογο..

Αυτός που πουλάει τυρόπιτες, ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, οι κομμώτριες, οι ταξιτζήδες, οι περιπτεράδες και τόσοι άλλοι παίρνουν ένα σκασμό λεφτά, δε δηλώνουν τίποτα, και μετά το κομμάτι του φόρου που έπρεπε να τον πληρώσει αυτός τον πληρώνω έμμεσα εγώ και εσύ. Όχι φίλε μου, να πληρώσει και αυτός τον φόρο που του αναλογεί, όπως πληρώνω εγώ έτσι να πληρώσει και αυτός. Στο κάτω κάτω είναι υποχρέωση του...

Υ.Γ. Φυσικά δεν ισχύει για όλους ότι αναφέρω παραπάνω, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού δυστυχώς λειτουργεί έτσι. Θέλουμε να λεγόμαστε Ευρωπαίοι (όχι ότι όλοι οι Ευρωπαίοι είναι σωστοί), να έχουμε ευρώ και να το παίζουμε υπεράνω, αλλά για όσα μας συμβαίνουν συνεισφέραμε όλοι μας. Δεν έχουμε συνείδηση, καθημερινά βλέπουμε γεγονότα που μας ντροπιάζουν, εμάς και την ιστορία μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και αν δεν αλλάξουμε τότε πολύ καλά παθαίνουμε αυτά που παθαίνουμε, σε κανέναν δεν αρέσουν αλλά αυτό μας αξίζει και αυτό παίρνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα αρχίσω να κόβω αποδείξεις όταν απολυθεί το μισό Δημόσιο και αποκτήσουν ενιαίο μισθολόγιο και ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο και συντάξεις . Οι πάντες όμως, και τα βουλευτικά καμάρια.

Ο κόσμος μιλάει με τα λεφτά του. Και τα λεφτά κανένας δε θέλει να τα δώσει σε ένα μάτσο άχρηστους.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα αρχίσω να κόβω αποδείξεις όταν απολυθεί το μισό Δημόσιο και αποκτήσουν ενιαίο μισθολόγιο και ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο και συντάξεις . Οι πάντες όμως, και τα βουλευτικά καμάρια.

Ο κόσμος μιλάει με τα λεφτά του. Και τα λεφτά κανένας δε θέλει να τα δώσει σε ένα μάτσο άχρηστους.

Το κράτος γιατί να τα δώσει τότε σε ένα μάτσο άχρηστους πολίτες που δε σέβονται τις υποχρεώσεις τους?

Αν απολυθεί το μισό δημόσιο δε θα σου αρέσει πιστεψε με, δεν είναι αυτό η μόνη πηγή του κακού. Και όσο και να μην το παραδέχεσαι και εσύ και πολλοί  άλλοι, οι ΔΥ τάιζαν τόσα χρόνια τον ΙΤ. Μόλις κόπηκαν από τους ΔΥ πέθανε ο ΙΤ. Δεν έχει νοημα όμως να στρέφεται η μία κοινωνική ομάδα με την άλλη, σε αυτό είμαστε όλοι μαζί, και δυστυχώς, αντί να κοιτάμε πως θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα περιμένουμε πότε θα πεθάνει η κατσίκα του γείτονα για να νιώσουμε μια ικανοποίηση. Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο και συντάξεις δύσκολα θα αποκτήσουν, και βασικά όταν λες συντάξεις προσδιόρισε τι εννοείς. Ένας απόστρατος στρατιωτικός να παίρνει τα ίδια με έναν καθηγητή σε σύνταξη?

Δημοσ.

Ε τότε να πάει να γαμηθεί το κράτος. 

Εσύ σαν αφεντικό θα περίμενες από τους υπαλλήλους σου πρώτα να φερθούν όπως πρέπει ενώ εσύ κάνεις μαλακίες ή το αντίθετο? 

Και επειδή έτσι συμβαίνει παντού, μόλις σοβαρευτεί το κράτος, γίνει οικονομικότερο , αποδοτικότερο, δικαιότερο, τότε και εγώ θα μιλήσω με τα λεφτά μου και θα του τα δώσω. Όπως κάνω και θα έπρεπε να κάνει ο καθένας για κάθε μαγαζί.

Όσο για τις συντάξεις, ναι, θα έπρεπε να παίρνουν τα ίδια. 800 ευρώ και τέλος

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...