Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μεγάλο ινστιτουτο είμαι. Δυστυχώς παντως  αρκετοί νεοι δεν γνωρίζουν και το κυριότερο δεν θέλουν να μιλήσουν.

Με τα βασικά πάντως μια χαρά συνεννοούμαι. Για επίσημες διαδικασίες, ζητάω βοηθό αλλά για π.χ. εγγραφή στο γυμναστήριο, αγορές, ψυχαγωγία ειμαι ΟΚ. Απλα θέλει λίγο δημιουργικότητα, λίγο χαμογελακι και τσουπ, η δουλειά σου γινεται μια χαρα.

ως πότε;

• Απαντ. 262
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς, τα λεφτά δεν βοηθάνε πάντα σε όλες τις αρρώστιες.. Τέλος πάντων. Εγώ το είπα γιατί ξεκινήσαμε από ιδεολογικούς λόγους και καταλήξαμε σε οικονομικούς..

Η λεπτομέρεια που δεν αναφέρουν/με πολλοί βέβαια είναι, ποιοι έχουν γυναίκα/κοπέλα/παιδί/τίποτα κτλ γιατί πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο στην όλη διαδικασία.

Αυτό δεν είναι και τόσο λεπτομέρεια ξέρεις. Είναι make it or break it φάση για εκεί που θα πας. Είναι διαφορετικό να πας σε ένα μέρος και να παλεύεις μόνος σου με τα κύματα και άλλο εντελώς να είστε δυο και να παλεύετε μαζί τις όποιες δυσκολίες. Και μόνο η ψυχολογική υποστήριξη φτάνει χωρίς να βάλω μέσα οτιδήποτε άλλο. Τι να λέμε τώρα, εδώ πέρα πόλη αλλάζεις που έχεις να κάνεις με ανθρώπους που "ξέρεις", με κλίμα που ξέρεις, με νοοτροπία που ξέρεις και πάλι έχει μια κάποια δυσκολία η όλη αλλαγή. 

Και τους παλιούς μετανάστες αν ρωτήσεις θα σου πουν το ίδιο πράγμα, ότι αν δεν είχαν κάποιον μαζί τους όταν έκαναν το βήμα το πιθανότερο θα ήταν ότι δεν θα την πάλευαν. Από το οικογενειακό μου περιβάλλον τουλάχιστον όλοι το ίδιο μου λένε. Ειδικά ένας συμμαθητής και φίλος της μάνας μου που έφυγε για Σικάγο πριν 25 χρόνια (πήγε μόνος του) δεν σταματάει να μου τονίζει πόσο απάλευτα ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μιλάμε για εποχή που πήγε καρφί για δουλειά μέσα στη GM. Δεν ζορίστηκε δηλαδή στο θέμα αυτό και οικονομικά ήταν πολύ καλά από τον πρώτο μήνα κιόλας. Πέρασε όμως πολύ δύσκολα σε ψυχολογικό και βολικό επίπεδο την πρώτη διετία. 

Υ.Γ. Μουντζώστε με και εμένα τώρα που όταν με φώναξε πριν 10 χρόνια να πάω να ξεκινήσω δουλειά μέσα στην εταιρία σαφώς και δεν πήγα. Σίγουρα το μετάνιωσα.

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως οι Κολομβιανοί ξέρουν ότι παίζουν με τους Βραζιλιάνους και τους Αργεντίνους:

οπότε προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του οικονομικού τους χώρου!

Εθνολογικά, εμείς ανήκουμε τόσο στην περιφέρεια της Τουρκίας, όσο και σε αυτήν της Ρωσίας.

Παραγωγικά ωστόσο, ανταγωνιζόμαστε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Δημοσ.

Αφου ξεκινησε και η αναπτυξη στην Κολομβια........ και στην Ελλαδα ακομα την βλεπουμε με το κυαλι, κατι δεν παει καλα......  :-)

Το software θα έπρεπε να ένας από τους τομείς που θα ποντάρει και η Ελλάδα λόγω χαμηλού κόστους (ίδιο)παραγωγής, και ευκολίας του global distribution. Νομίζω υπάρχει κινητικότητα και στην Ελλάδα (με software startups) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφάμιλλη με αυτή που βλέπουμε έξω (που ακόμα και η καθαρίστριες σε σταματάνε για elevator pitch). 

Όσο για ανάπτυξη, Φοβάμαι ότι θα αρχίσει μετά το μπαμ γιατί στηριζόμαστε σε ξένες επενδύσεις. Κάθε σοβαρός επενδυτής θέλει πολιτικοοικονομική σταθερότητα και φτηνά εργατικά, οπότε είναι στο συμφέρον τους να περιμένουν.

Τουλάχιστον όσα έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια είναι ικανά να κάνουν την χώρα στο σύνολο να αλλάξει λίγο νοοτροπία  προς την οργάνωση, την νομιμότητα και την φρονιμότητα, οπότε ελπίδα πρέπει να υπάρχει. 

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς, τα λεφτά δεν βοηθάνε πάντα σε όλες τις αρρώστιες.. Τέλος πάντων. Εγώ το είπα γιατί ξεκινήσαμε από ιδεολογικούς λόγους και καταλήξαμε σε οικονομικούς..

Η λεπτομέρεια που δεν αναφέρουν/με πολλοί βέβαια είναι, ποιοι έχουν γυναίκα/κοπέλα/παιδί/τίποτα κτλ γιατί πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο στην όλη διαδικασία.

εγω εχω αντρα. και τον εφερα εδω μαζι μου απο την ελλαδα.

Δημοσ.

Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν?

Εγώ ήθελα να φύγω και δε θέλω να γυρίσω για άλλους λόγους πέραν των χρημάτων, οι οποίοι κάποτε ήταν προσωπικοί, αλλά τώρα που έχω και παιδί αφορούν και εκείνο. Μερικοί από αυτούς τους λόγους, πέραν των προφανών επαγγελματικών, είναι οι εξής:

- Αν το παιδί μου είναι προικισμένο, θέλω να ζει σε μια κοινωνία που θα του δώσει ευκαιρίες και θα το ενθαρρύνει να γίνει το καλύτερο που μπορεί, είτε με υποτροφίες, είτε με κουλτούρα επιβράβευσης της αριστείας και της σκληρής δουλειάς. Στην Ελλάδα η αριστεία, όπως είπε και ο υπουργός, είναι ρετσινιά και το σύστημα σε τραβάει προς τα κάτω δια της εξίσωσης των πάντων προς τα κάτω και την αποθέωση της ήσσονος προσπαθείας.

- Αν το παιδί μου έχει κάποια δυσκολία, είτε μαθησιακή, είτε αναπηρία, θέλω να έχει τις ευκαιρίες να διεκδικήσει ισότιμα μια αξιοπρεπή και ευτυχισμένη ζωή. Στην Ελλάδα αυτό δεν ισχύει.

- Αν η κόρη μου είναι ομοφυλόφιλη, θέλω να μπορεί να φιληθεί με την κοπέλα της δημοσίως χωρίς να κινδυνεύει να δεχθεί επίθεση ή αποδοκιμασία. Το ίδιο ισχύει αν θέλει να κάνει τατού, να βάψει τα μαλλιά της ροζ κτλ.

- Θέλω να μεγαλώσει σε μια κοινωνία όπου υπάρχουν διαφορετικές κοσμοθεωρίες και, ως εκ τούτου, υπάρχει ανοχή και όχι κηδεμόνευση των πάντων από την ελληνοχριστιανική προσέγγιση.

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, αλλά καταλαβαίνετε το νόημα και το εξήγησε καλά και ο Τοξοβόλος, αν και αυτά που είπε δεν αφορούν μόνο τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά κάθε «απόκλιση» από την ελληνική κανονικότητα.

Ελπιζω να αντιλαμβανεστε οσοι κραζετε τους παντες και τα παντα σε αυτη τη χωρα οτι αν φευγουν ολοι οι εξυπνοι, ταλαντουχοι, ικανοι, γαματοι, δουλευταραδες, ορθα σκεπτομενοι, επαγγελματιες δεν προκειται να αλλαξει τιποτα και ποτε στην Ελλαδα. Ποιος θα το κανει το οργανωμενο κρατος οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι ανεργοι?

Ισχύει αυτό που λες, αλλά πρέπει να υπάρχει και μια πιθανότητα να αλλάξεις τα πράγματα για να θες να μείνεις. Εμένα το αντικείμενό μου είναι τέτοιο που ή θα δουλέψω σε πανεπιστήμιο/ ερευνητικό οργανισμό ή θα είμαι σε κάποια κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας ή παρόμοιου φορέα. Για να μπω σε κάποιο από τα δύο πρέπει είτε να είμαι κομματόσκυλο ή να ενταχθώ στο τρισάθλιο καθηγητικό κατεστημένο, με γλείψιμο και ανοχή σε απατεωνιές και αναξιοκρατία. Έχω δουλέψει στα πέριξ και των δύο φορέων στην Ελλάδα και σιχαίνομαι την ιδέα να τα κάνω αυτά. Θα μπορούσα να βγάζω έναν αξιοπρεπή μισθό στην Ελλάδα, αλλά θα έκανα μια τρύπα στο νερό για να μην ενοχλώ το κατεστημένο, ενώ εδώ που είμαι, έχοντας έρθει άγνωστος μεταξύ αγνώστων, νιώθω ότι κάνω κάτι ουσιαστικό τις ώρες που είμαι στη δουλειά.

• Like 12
Δημοσ.

Εγώ ήθελα να φύγω και δε θέλω να γυρίσω για άλλους λόγους πέραν των χρημάτων, οι οποίοι κάποτε ήταν προσωπικοί, αλλά τώρα που έχω και παιδί αφορούν και εκείνο. Μερικοί από αυτούς τους λόγους, πέραν των προφανών επαγγελματικών, είναι οι εξής:

- Αν το παιδί μου είναι προικισμένο, θέλω να ζει σε μια κοινωνία που θα του δώσει ευκαιρίες και θα το ενθαρρύνει να γίνει το καλύτερο που μπορεί, είτε με υποτροφίες, είτε με κουλτούρα επιβράβευσης της αριστείας και της σκληρής δουλειάς. Στην Ελλάδα η αριστεία, όπως είπε και ο υπουργός, είναι ρετσινιά και το σύστημα σε τραβάει προς τα κάτω δια της εξίσωσης των πάντων προς τα κάτω και την αποθέωση της ήσσονος προσπαθείας.

- Αν το παιδί μου έχει κάποια δυσκολία, είτε μαθησιακή, είτε αναπηρία, θέλω να έχει τις ευκαιρίες να διεκδικήσει ισότιμα μια αξιοπρεπή και ευτυχισμένη ζωή. Στην Ελλάδα αυτό δεν ισχύει.

- Αν η κόρη μου είναι ομοφυλόφιλη, θέλω να μπορεί να φιληθεί με την κοπέλα της δημοσίως χωρίς να κινδυνεύει να δεχθεί επίθεση ή αποδοκιμασία. Το ίδιο ισχύει αν θέλει να κάνει τατού, να βάψει τα μαλλιά της ροζ κτλ.

- Θέλω να μεγαλώσει σε μια κοινωνία όπου υπάρχουν διαφορετικές κοσμοθεωρίες και, ως εκ τούτου, υπάρχει ανοχή και όχι κηδεμόνευση των πάντων από την ελληνοχριστιανική προσέγγιση.

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, αλλά καταλαβαίνετε το νόημα και το εξήγησε καλά και ο Τοξοβόλος, αν και αυτά που είπε δεν αφορούν μόνο τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά κάθε «απόκλιση» από την ελληνική κανονικότητα.

Ουσιαστική, μη επιλεκτική δημοκρατία της καθημερινότητας, πολιτική ή πολιτισμική.

Δημοσ.

, με το να χέζετε στους τάφους των προγόνων σας είναι σαν να χέζετε τον εαυτό σας.

https://www.youtube.com/watch?v=boUOkyxBp7s

το να πας καπου σαν μεταναστης και να επικεντρωθεις σε παρεες με αγελες ομοπατριδων ειναι το μεγαλυτερο fail

Ναι φυσικά μοστράρουν έχουν/δεν έχουν λεφτά αλλά ξέρω πολλά άτομα με λεφτά που ούτε καν θα το φανταζόσουν..

Η μοστρα συνδεεται πολυ με τον νεοπλουτισμο, και στους Ρωσσους συμβαινει αυτο

Δημοσ.

Και το να μετατραπείς σε μοντέρνος γενίτσαρος είναι το μεγαλύτερο fail.

To να πιστευεις οτι η συμπτωση οτι γεννηθηκες σε εναν τοπο πρεπει να διεπει ολη σου την ζωη ειναι το μεγαλυτερο fail. 

Το σχολια σου ειναι ακομη πιο ακυρο γιατι οι Γενιτσαροι δεν ειχανε ποτε επιλογη.

Στην τελικη δεν υπαρχει χρυση τομη που να σου λεει οτι αμα κανεις παρεα μονο με ξενους θα εισαι πιο ευτυχισμένος, ουτε μονο με Ελληνες. Απλα το δευτερο ειναι πιο ευκολο και το πρωτο εχει μεγαλυτερα οφελη...

• Like 3
Δημοσ.

To να πιστευεις οτι η συμπτωση οτι γεννηθηκες σε εναν τοπο πρεπει να διεπει ολη σου την ζωη ειναι το μεγαλυτερο fail. 

Το σχολια σου ειναι ακομη πιο ακυρο γιατι οι Γενιτσαροι δεν ειχανε ποτε επιλογη.

Στην τελικη δεν υπαρχει χρυση τομη που να σου λεει οτι αμα κανεις παρεα μονο με ξενους θα εισαι πιο ευτυχισμένος, ουτε μονο με Ελληνες. Απλα το δευτερο ειναι πιο ευκολο και το πρωτο εχει μεγαλυτερα οφελη...

Ναι άλλο πράμα εκείνος ο γενίτσαρος που δεν είχε επιλογή. Αλλά όπως λες δεν είναι υποχρεωτικό επειδή γεννήθηκες στην Ελλάδα να σε προσδιορίζει σε όλη σου την ζωή, αντιστρόφως όταν θα ζήσεις σε έναν άλλο τόπο δεν σημαίνει ότι θα σε προσδιορίσει τόσο έντονα ώστε να στρέφεσαι εχθρικά για τον τόπο που γεννήθηκες.

Η μισή Ελλάδα έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την μετανάστευση μια πολύ μικρή μερίδα κάνει αυτό που λέω.

Εσύ πώς θα τον προσδιόριζες αυτόν που πανηγύριζε τυλιγμένος στην Ελληνική σημαία, στους δόμους, στην χώρα του εξωτερικού που ζει, όταν η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στο Euro 2004 και τέσσερα χρόνια μετά σου λέει εγώ δεν είμαι βρομαοέλληνας σαν και εσάς, εγώ ζω χρόνια έξω.

Δημοσ.

Υπαρχουν και αυτοι που δεν γεννηθηκαν στην Ελλαδα, αλλα μεγαλωσαν εκει μεχρι μια ορισμενη ηλικια…..

και μετα εφυγαν, αλλα θεωρουν την Ελλαδα μεγαλο κομματι τους…...

Αυτους δεν μπορεις να τους προσαψεις κατι αρνητικο ομως….. ακομα και αν πουν δεν γουσταρουν την Ελλαδα (που δεν το λενε βεβαια)  :-)

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν άκουσα ποτέ κακό λόγο για την Ελλάδα από άτομα που γεννήθηκαν στο εξωτερικό από Έλληνες γονείς και μένουν μόνιμα εκεί και αν ποτέ κάνουν κρητική θα την κάνουν με τον σωστό τρόπο. Αλλά έχω κακή εμπειρία από συγγενείς μου και φίλους που πήγαν μετέπειτα έξω - βλέπω ένα είδος "φανατισμού".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...