Etriel Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Γεια σας, πρόσφατα πήγα σε ορθοδοντικό και μου είπε να βάλω σιδεράκια. Προεξέχει ένα δόντι στην κάτω γνάθο και μου πρότεινε προληπτικά να βάλω και στην πάνω γνάθο σε περίπτωση μελλοντικού προβλήματος. Το θέμα μου είναι οτι ο ορθοδοντικός μου δεν είναι συμβεβλημένος με το ΙΚΑ, εξωτερικά σιδεράκια 3.500€ και εσωτερικά 5.500€ μου είπε. Δυστυχώς είναι ενα ποσό που δυσκολεύομαι να δώσω αυτή τη στιγμή. Ξέρει κανείς κάποια πιο οικονομικά πακέτα ή κάποιο καλό γιατρό συμβεβλημένο με το ΙΚΑ ώστε να μου έρθει ποιο οικονομικά? Η αν θέλει να μου πει κάποιος που ήδη έχει βάλει σε καλύτερη τιμή. Βασικά όπως καταλάβατε το πρόβλημα μου ειναι το οικονομικό.
γροσερισοπ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 για ένα δόντι 3.500? και τη ταλεπωρια του να χώσεις σιδεράκια; λολ σου δημιουργεί κάπιο πρόβλημα εκτός του αισθητικου κομματιου; ποσο χρονών εισαι; μήπως να πας και σε εναν δευτερο (ποιο σοβαρο μάλλον) να πάρεις γνώμη;
idomeneas7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 To ΙΚΑ νομιζω δεν εχει καθολου οδοντιατρους αλλα οπως και να εχει ειναι τρελα λεφτα αυτα που σου ειπε. Εγω ειχα σιδερακια για 4 χρονια πάνω-κατω σε εποχες που ερεε αφθονο το χρημα και ειχε παει καπου 3.500. Πηγαινε και σε αλλους σιγουρα.
lary7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Παρε τιμες και απο αλλους, αλλοιως balkan express για να βρεις τιμες στο μισο περιπου
Runner25 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 και εγω αυριο εχω ραντεβου σε ορθοδοντικο και απο οσο μου ειπε η οδοντιατρος θα μου βγει γυρω στα 1500. 3000 ειχε δωσει ενας φιλος μου αλλα εβαλε κατι αλλα σιδερακια τα οποια τα βγαζεις οποτε θες κατι τεσπα που δεν καταλαβα πολυ. οντως ειναι πολλα τα λεφτα και εγω το σκεφτομαι να ξερεις παντως οτι μπορεις να πας και στην οδοντιατρικη σχολη
idomeneas7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Η οδοντιατρικη σχολη δεχεται συγκεκριμενα περιστατικα που εχουν ενδιαφερον, οχι ενα στραβο δοντι. Μπορει να δοκιμασει βεβαια αμα δεν το βιαζεται, απλα νομιζω θα χασει τον χρονο του. 1
Runner25 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Η οδοντιατρικη σχολη δεχεται συγκεκριμενα περιστατικα που εχουν ενδιαφερον, οχι ενα στραβο δοντι. Μπορει να δοκιμασει βεβαια αμα δεν το βιαζεται, απλα νομιζω θα χασει τον χρονο του. ναι εχεις δικιο η οδοντιατρος μου ειπε με κληρωση ειναι αλλα αν θες ψαξτο
Etriel Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Είμαι 27. Το ένα πρεξέχει αλλά πρέπει να μπουν σιδεράκια σε όλη την κάτω γνάθο ώστε να έρθουν όλα σε μια σειρά. Βρήκα την ιδιωτική εταιρεία dental care όπου η συνδρομή για όλη τη χρονιά έχει 180€ (όπου αν θες μπορείς να δίνεις και 15€ το μήνα) και σου πληρώνει 80% απο τα έξοδα. Πήρα τηλ. και μου ειπε η κοπέλα στα 3.500€ θα δώσω 700€ άλλα αυτά τα καλύπτει μετά απο 18 μηνών σύμβαση και εγω βιάζομαι γιατί μου είπε ο γιατρός όσο το αφήνω θα γίνει χειρότερο. Υπάρχει κάνεις που να έχει βάλει σιδεράκια τελευταία να μου πει τη γνώμη του?
γροσερισοπ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 σε δεύτερο γιατρό πηγες να πάρεις γνώμη ξαναλέω; για ένα δόντι να προεξέχει μου φένεται υπερβολικο να φορέσεις σίδερα. Ιδίως στα 27.
Etriel Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Πήγα και η άλλη μου είπε το θείκο να μου αφαιρέσει τελείως το δόντι και να τα φέρει μετά σε μια ευθεία και πριν απο αυτή είχα πάει αλλού. Εχω απογοητευτεί και ξέρεις όλοι λένε τη γνώμη τους και μαζί και 30€. 1
γροσερισοπ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 εντάξει το να αφερεθεί δόντι σε αυτούς τους γιατρούς θεωρείτε νορμαλ. (έχω βγάλει 2 κάτω )
black_field Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Η κόρη μου έβαλε πρόσφατα σιδεράκια, είναι 19. Το συνολικό κόστος θα είναι 2.200 ευρώ για διάφανα σιδεράκια, για απλά ήταν 400 ευρώ λιγότερα (λέγοντας διάφανα εννοώ τις βάσεις που πατάνε πάνω στα δόντια, όχι τα invisalign). Αυτό το κόστος περιλαμβάνει και τα μασελάκια που φορούσε για ένα χρόνο για να μεγαλώσει η γνάθος και να αποφύγει τις εξαγωγές, και τα σιδεράκια πάνω και κάτω. Τα λεφτά δεν τα πληρώνουμε μαζεμένα αλλά από 70 ευρώ σε κάθε επίσκεψη (περίπου μια φορά το μήνα). Για την πρωτη επίσκεψη-εκτίμηση δε μας πήρε λεφτά. Το θεωρώ τραγικό να σου παίρνουν λεφτά για εκτίμηση. Είχαμε πάει στην αρχή σε μία που μας χρέωσε την εκτίμηση και φυσικά μας έχασε από πελάτες (ζητούσε επίσης πολύ περισσότερα συνολικά και ήθελε με το καλημέρα να κάνει εξαγωγές στα δόντια του παιδιού). Τώρα στην περίπτωσή σου εγώ για ένα στραβό δόντι που μάλιστα βρίσκεται κάτω δε θα έκανα τίποτα, αλλά γούστα είναι αυτά. Το να σου βάλει σιδεράκια και πάνω "προληπτικά" μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο, ή μάλλον σαν προσπάθεια να δικαιολογήσει το υπέρογκο ποσό που επιχειρεί να σου χρεώσει. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση τώρα στα 27 σου ν'αρχίσουν να στραβώνουν ξαφνικά τα δόντια σου; Με τις εξαγωγές καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός. Η οδοντίατρός μου ποτέ δεν κουραζόταν να τονίζει πόσο σημαντικό είναι να σώσουμε ένα δόντι από την εξαγωγή. Θα πρότεινα να πάρεις κι άλλες γνώμες, αφού πρώτα ρωτήσεις τηλεφωνικά αν χρεώνεται η εκτίμηση. Αν θέλεις σου δίνω με πμ τα στοιχεία του δικού μας, είναι στον Κορυδαλλό. 4 2
Etriel Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ πολύ δεν το κάνω για θέμα εμφανίσhς αλλά ηφιζιση ούλων και μου προκαλεί διάφορα άλλα θέματα οπότε πρέπει να γίνει άμεσα γιατί αρχίζει να επηρεάζει και τα άλλα δόντια και ενα επιπλέον θα γλιτώσω άλλο ένα χειρουργείο για εμφύτευμα. Έκανα μια έρευνα σήμερα και βρήκα ενα γιατρό. Έχεις την καλοσύνη να μου στείλεις τα στοιχεία του γιατρού σου στο προσωπικό μου mail? [email protected]. Ευχαριστώ όλους αν και θα τα δω με ηρεμία όλα αύριο. Σίγουρα όμως αν μπορείς να βρείς κάτι πιο οικονομικό είναι το καλύτερο. Παιδια με έπιασε το παράπονο αυτές τις μέρες και αναρωτήθηκα γιατί απο τα 18 πληρώνω το ΙΚΑ αφου ποτέ δεν με εχει εξυπηρετήσει σε τίποτα. Είναι κρίμα....
idomeneas7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δεν ξερουμε τι εχει στο στομα του ο TS, μπορει για να ισιωσει το ενα δοντι να πρεπει να αλλαξουν θεση και οι τραπεζιτες, αρα να πρεπει να μπουν σιδερακια και πανω για να κλεινει το στομα του. Σχετικα με τις εξαγωγες, δεν βγαζεις φυσικα καποιο υγιές δόντι για αισθητικούς λόγους. Φρονιμητες που ειναι και αρχηστοι βγαζεις ανετα αμα δεν χωρανε, αυτο ειναι περιπτωση ομως. Αυτο με το ΙΚΑ το ειχα κι εγω παραπονο αλλα όταν έκανα παιδί δε με χάλασε καθόλου η 4μηνη άδεια, η έκπτωση στο μαιευτήριο και οι φθηνες εξετάσεις-βιταμίνες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις