cosmos000 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Πω πω πω όλοι οι οδοντιατροι εδώ μαζευτηκαν... ο ένας για ένα δόντι 3.500? και τη ταλεπωρια του να χώσεις σιδεράκια; λολ ο άλλος... Τώρα στην περίπτωσή σου εγώ για ένα στραβό δόντι που μάλιστα βρίσκεται κάτω δε θα έκανα τίποτα, αλλά γούστα είναι αυτά. Το να σου βάλει σιδεράκια και πάνω "προληπτικά" μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο, ή μάλλον σαν προσπάθεια να δικαιολογήσει το υπέρογκο ποσό που επιχειρεί να σου χρεώσει. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση τώρα στα 27 σου ν'αρχίσουν να στραβώνουν ξαφνικά τα δόντια σου; Με τις εξαγωγές καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός. Η οδοντίατρός μου ποτέ δεν κουραζόταν να τονίζει πόσο σημαντικό είναι να σώσουμε ένα δόντι από την εξαγωγή. Ρε παιδιά..λίγο σοβαρότητα...αλλιως να το δέσει το δόντι με μια κλωστή στην πόρτα...να το τραβηξει..να το βγάλει και τέλος τα προβλήματα!!! Το κάθε στόμα...και το κάθε πρόβλημα έχει διαφορετική αντιμετώπιση... Πήγαινε φίλε σε 3 και σε 4 και σε 5 διαφορετικούς ορθοδοντικούς ...ας δώσεις και το ποσόν εκτίμησης...που για μένα είναι γυφτιά να παίρνει επίσκεψη... με την υγεία δεν παίζουν...ειδικά στα δόντια...που μπορούν μακροπρόθεσμα να σου δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα... Ένα πράγμα που ειπώθηκε και είναι σωστό και είναι κανόνας για όλους τους σοβαρούς οδοντιατρους είναι αυτό : "Η οδοντίατρός μου ποτέ δεν κουραζόταν να τονίζει πόσο σημαντικό είναι να σώσουμε ένα δόντι από την εξαγωγή." Τωρα επειδή οι ορθοδοντικοί...θέλουν να κάνουν "καθαρη" δουλειά και δεν μπλέκονται με αίματα και εξαγωγές...ή που θα σε στείλουν σε οδοντίατρο για εξαγωγή αν φυσικά είναι αναγκαίο....ή πρώτο τους μέλημα να σου λύσουν το πρόβλημα χωρίς εξαγωγές... Και επίσης να ξέρεις...ότι μπορεί ο καθένας να σου λέει την δική του λύση...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λάθος όλες οι υπόλοιπες... Εσύ επιλέγεις ποιος σου εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη...και φυσικά σε καλή τιμή... Καλή επιτυχία πάντως και ψάξτο το θέμα...
black_field Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Πω πω πω όλοι οι οδοντιατροι εδώ μαζευτηκαν... Ρε παιδιά..λίγο σοβαρότητα...αλλιως να το δέσει το δόντι με μια κλωστή στην πόρτα...να το τραβηξει..να το βγάλει και τέλος τα προβλήματα!!! Χρειάζεται να είμαστε οδοντίατροι για να πούμε τη γνώμη μας τι θα κάναμε αν είχαμε εμείς το πρόβλημα; Ένα πρόβλημα που φαίνεται να είναι αισθητικό, όχι λειτουργικό, και που δεν πολυφαίνεται. Ξέρω celebrities που έχουν ισιώσει τα πάνω δόντια τους αλλά όχι τα κάτω, ο Ρουβάς ας πούμε: Από κει και πέρα δεν ξέρω πού είδες την έλλειψη σοβαρότητας. Εγώ είπα ότι προσωπικά δεν θα το έκανα αλλά αν ο θεματοθέτης είναι αποφασισμένος να διαθέσει χρήμα χρόνο και κόπο και πληροφορίες που ζητούσε του έδωσα και να του συστήσω τον ορθοδοντικό μας προσφέρθηκα. Δε νομίζω ότι το ποστ μου κατατάσσεται στα ασόβαρα.
Runner25 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 μολις γυρισα απο τον ορθοδοντικο μου ειπε οτι ειναι καλυτερα να βαλω εμφυτευμα. εχω εγκλειστο κυνοδοντα και εφυγε το απο κατω το νεογυλο και ειμαι σαν μπουγελοφατσα το θεμα ειναι για το εμφυτευμα με ειπε η γιατρος μου 900 ευρα!!!!! να παω να δω και αλλου τι λετε?
cosmos000 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Χρειάζεται να είμαστε οδοντίατροι για να πούμε τη γνώμη μας τι θα κάναμε αν είχαμε εμείς το πρόβλημα; Ένα πρόβλημα που φαίνεται να είναι αισθητικό, όχι λειτουργικό, και που δεν πολυφαίνεται. Ξέρω celebrities που έχουν ισιώσει τα πάνω δόντια τους αλλά όχι τα κάτω, ο Ρουβάς ας πούμε: Από κει και πέρα δεν ξέρω πού είδες την έλλειψη σοβαρότητας. Εγώ είπα ότι προσωπικά δεν θα το έκανα αλλά αν ο θεματοθέτης είναι αποφασισμένος να διαθέσει χρήμα χρόνο και κόπο και πληροφορίες που ζητούσε του έδωσα και να του συστήσω τον ορθοδοντικό μας προσφέρθηκα. Δε νομίζω ότι το ποστ μου κατατάσσεται στα ασόβαρα. Πολύ φιλικά και χωρίς καμιά επιθετικότητα και χωρίς να χαρακτηρίζω αφού ενοχλήθηκες... Πολύ καλά και έκανες και σύστησες τον ορθοδοντικό σου. Όμως το "στραβό" που λεει ο ts εσύ το εξέλαβες ως αισθητικό...δεν είναι όλα τα στραβά ίδια!!! Είπε το παιδί ότι δεν είναι θέμα αισθητικό και υπάρχουν άλλα θέματα διάβασε καλύτερα το ποστ 14... Επίσης το ότι μου φέρνεις το γελοίο παράδειγμα του Ρουβά δεν σημαίνει ότι έχουν βάλει σιδεράκια να ισιώσουν...υπάρχουν και άλλες μέθοδοι..όπως θήκες κτλ που είναι καθαρά για αισθητικους λόγους. Το ότι γράφεις : "Το να σου βάλει σιδεράκια και πάνω "προληπτικά" μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο, ή μάλλον σαν προσπάθεια να δικαιολογήσει το υπέρογκο ποσό που επιχειρεί να σου χρεώσει." Είναι φίλε μου καθαρά διάγνωση του Ελληνάρα που επειδή έτυχε μια περίπτωση (του παιδιού σου όπως είπες) έβγαλες και την απόφαση...Ε λοιπόν...δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...κρύβεται απο πίσω μια επιστήμη...με έρευνες ...και μελέτη... Μπορώ να σου παραθέσω πολλά δικαιολογητικά για το "αστείο" που βρίσκεις εσύ και θα μπορούσαν να καταστρέψουν όλη την φυσιολογία του στόματος ... Τεσπα απλά αυτό που θέλω να πω ...είναι να μην δίνετε συμβουλές σε πράγματα που δεν γνωρίζετε...εδώ και στον ορθοδοντικό που θα πάει θα κάνει ο άνθρωπος την διάγνωση του αφού δει.... Εσείς εδώ...αφου κάν δεν είδατε...έχετε βγάλει τα συμπεράσματα σας...και δίνετε και συμβουλές.. Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον παρεπεμψες τον ενδιαφερόμενο στον ειδικό...που είναι ο αρμόδιος να επιλύσει το πρόβλημα.. μολις γυρισα απο τον ορθοδοντικο μου ειπε οτι ειναι καλυτερα να βαλω εμφυτευμα. εχω εγκλειστο κυνοδοντα και εφυγε το απο κατω το νεογυλο και ειμαι σαν μπουγελοφατσα το θεμα ειναι για το εμφυτευμα με ειπε η γιατρος μου 900 ευρα!!!!! να παω να δω και αλλου τι λετε? λολ!!! Ναι φίλε..να πας να πάρεις και μια δευτερη γνώμη...και να στα εξηγήσουν καλύτερα... ακόμα και αυτός που πήγες τώρα.. Για να καταλάβεις εσύ...τί θα σου κάνουν!!! Αυτά που λες εδώ...είναι σαν να λες... εχω πληκτρολόγιο αδιάβροχο..έφυγε το κάτω ποδαράκι...είμαι σαν μπουγελόφατσα..μου είπαν 900 ευρώ για πύραυλο!!! Και να ρωτάς ότι δεν καταλαβαίνεις...τους γιατρους ε!!όχι εδώ!!
black_field Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Τεσπα απλά αυτό που θέλω να πω ...είναι να μην δίνετε συμβουλές σε πράγματα που δεν γνωρίζετε...εδώ και στον ορθοδοντικό που θα πάει θα κάνει ο άνθρωπος την διάγνωση του αφού δει.... Εσείς εδώ...αφου κάν δεν είδατε...έχετε βγάλει τα συμπεράσματα σας...και δίνετε και συμβουλές.. Δεν δίνει κανένας συμβουλές. Τη γνώμη μας λέμε όλοι, όπως είπες κι εσύ τη δική σου. Οι ειρωνίες κι οι προσβολές θα μπορούσαν να λείπουνε βέβαια.
poulinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Είμαι 27. Το ένα πρεξέχει αλλά πρέπει να μπουν σιδεράκια σε όλη την κάτω γνάθο ώστε να έρθουν όλα σε μια σειρά. Βρήκα την ιδιωτική εταιρεία dental care όπου η συνδρομή για όλη τη χρονιά έχει 180€ (όπου αν θες μπορείς να δίνεις και 15€ το μήνα) και σου πληρώνει 80% απο τα έξοδα. Πήρα τηλ. και μου ειπε η κοπέλα στα 3.500€ θα δώσω 700€ άλλα αυτά τα καλύπτει μετά απο 18 μηνών σύμβαση και εγω βιάζομαι γιατί μου είπε ο γιατρός όσο το αφήνω θα γίνει χειρότερο. Υπάρχει κάνεις που να έχει βάλει σιδεράκια τελευταία να μου πει τη γνώμη του? προσφατα πηγα να ρωτησω για σιδερακια για μενα μια που τα δοντια μου ειναι αρκετα στραβα και τα πανω και τα κατω.το κοστος δεν ξεπερνουσε τα 3000 ευρω τα οποια θα εδινα λιγα λιγα.οποτε τα πανω απο 3000 ευρω εειναι εκτος ελληνικης πραγματικοτητας.τα ασημενια σιδερακια να τα πω ετσι με τα λευκα ειχαν διαφορα κοντα στα 300-400 ευρω.αυτες τις εταιρειες ψιλο αφησε τες στην ακρη γιατι παιζουν πολλα μικρα γραμματα. μολις γυρισα απο τον ορθοδοντικο μου ειπε οτι ειναι καλυτερα να βαλω εμφυτευμα. εχω εγκλειστο κυνοδοντα και εφυγε το απο κατω το νεογυλο και ειμαι σαν μπουγελοφατσα το θεμα ειναι για το εμφυτευμα με ειπε η γιατρος μου 900 ευρα!!!!! να παω να δω και αλλου τι λετε? τα εμφυτευματα ειναι ακριβα γιατι υπαρχει μεγαλη διαδικασια για να μπει και δεν ξερεις αν θα πετυχει παντα η οχι. Υπαρχουν και μασελακια που τα φορας καποιες ωρες τις ημερας αντι για σιδερακια για μεγαλυτερες ηλικιες υποτιθεται για αισθητικα θεματα.με ψιλο απετρεψαν απο το να βαλω τετοια λεγοντας μου οτι δεν εχουν το καλυτερο ποσοστο επιτυχιας και με παρεπεμψαν στα κλασσικα σιδερακια 1
kage Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 οποιοσδηποτε βγαινει tv, φωτογραφισεις κτλ με φτιαγμενα ισια χωρις κενα δοντια θα χει πορσελανες ή οψεις ρητίνης ή εμφυτευμα.αν υποθεσουμε ενα εμφυτευμα θελει απο 500 εως 2χιλ περα απο την διαδικασια ειναι και το υλικο-μαρκα-εγγυηση...σχεδον το ιδιο ισχυει κ για πορσελανες τοσο σε τιμες οσο κ σαν υλικο.το θεμα ομως ειναι ενα τι θα κανεις αν μετα απο 10 20χρονια δεν εχεις λεφτα(~10χιλ) και σπασουν φυγουν αυτα που βαλες; θα μεινεις με τροχισμενα δοντια με μεγαλα κενα! http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2812578/Brace-Time-lapse-video-shows-incredible-impact-orthodontic-device-crooked-teeth-18-months.htmlτσεκαρετε το βιντεακι. υ.γ. περα απο ναρθηκες invalisκατι τα σιδερακια δεν μπαινουν και απο την μεσα πλευρα;
tsourakis13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Δημοσ. 30 Απριλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά βρήκα πρόσφατα το θέμα και θελω να κάνω μερικές ερωτήσεις αν γνωρίζετε. Καταρχάς είμαι 19 χρονών και επειδή τα δοντια μου είναι κάπως στραβά επισκέφτηκα έναν ορθοδοντικο για να μου προτείνει τι μπορούμε να κάνουμε. Γενικά δεν είναι πολύ σοβαρό το θέμα (υπάρχουν και χειρότερα) αλλά εμένα με επηρεάζει πάρα πολύ και μου ρίχνει την ψυχολογία. Για να καταλάβετε τα δύο μπροστινα πάνω δόντια πάνε λίγο προς τα μέσα και τα διπλανά τους πετάγονται λίγο προς τα έξω επειδή δεν υπάρχει ο επαρκής χώρος. Επίσης τα κάτω είναι λίγο στραβά αλλά αυτό το θέμα δεν με απασχολεί τόσο. Η ορθοδοντικος λοιπόν αφότου μου πήρε μετρήσεις και μελέτησε τη μορφολογία, μου είπε ότι η σωστή θεραπεία είναι να βγάλω 4 δόντια(δύο πάνω δύο κάτω) ώστε να δημιουργηθεί χώρος και με διάφανα σιδερακια (πάνω κάτω)να έρθουν στις σωστές θέσεις τους. Επίσης είπε να βάλουμε κάποια λαστιχάκια στα πίσω δόντια ώστε σιγά σιγά η κάτω γναθος να έρθει πιο μπροστά για να είναι το αποτέλεσμα πιο σωστό(όταν δαγκωνω τα πάνω μπροστινα δόντια να εφάπτονται με τα κάτω και να μην τα καλύπτουν). Η διάρκεια αυτής της θεραπείας είπε ότι είναι 2.5 χρονια και το κόστος ~3.300€ χωρίς τις εξαγωγές (!). Φυσικά τα χρήματα είναι πάρα πολλά και αδυνατούν να τα δώσουν οι δικοί μου αλλά και στα 19 μου δεν θέλω να μπλέκω με σιδερακια για τα επόμενα 2,5 με 3 χρονια. Και το περίεργο είναι ότι εγώ δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα μου είναι τόσο σοβαρό για να τα κάνω όλα αυτά, χωρίς φυσικά να είμαι ειδικός. Η άλλη διαδικασία (οχι η ενδεδειγμένη) μου είπε ότι είναι να βάλουμε σιδερακια μόνο στα πάνω δόντια (άλλωστε στα κάτω δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα) ώστε να έχω καλύτερο χαμόγελο αλλά λέει δεν θα αποκατασταθει η λειτουργικότητα καθώς η κάτω γναθος θα είναι λίγο πιο πίσω από το κανονικό. Η διάρκεια θα είναι 6-8 μήνες και το κόστος (με διάφανα σιδερακια) περίπου 800-900 ευρώ. Εγώ φυσικά έχω αποκλείσει την πρώτη διαδικασία και σκέφτομαι να ακολουθήσω τη δεύτερη, για τους λόγους που προανέφερα. Όσοι έχετε εμπειρία πως σας φαίνονται οι τιμές και τι διαδικασία ακολουθήσατε; ΥΓ: sorry για το ποστ-κουρτίνα αλλά τον τελευταίο καιρό έχω προβληματιστεί πάρα πολύ με το όλο θέμα...
black_field Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δες το προηγούμενο μήνυμά μου εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/563313-σιδεράκια-δοντιών-τιμές-αν-γνωρίζετε/?p=53879826 Η κόρη μου είναι στην ηλικία σου και φαίνεται ότι μπορεί και να τις αποφύγει τις εξαγωγές τελικά (είχε μάλλον χειρότερο πρόβλημα απ'το δικό σου). Ο γιατρός της το παλεύει πολύ. Η πρώτη γιατρός που είχαμε επισκεφτεί είχε μιλήσει κατ'ευθείαν για εξαγωγές, πράγμα που δε μου άρεσε. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις κι άλλες εκτιμήσεις από άλλους γιατρούς. Δε μπορεί να δεσμεύεσαι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και τόσα λεφτά χωρίς να πάρεις επιπλέον γνώμες. Η εξαγωγή υγιών δοντιών είναι πολύ σοβαρή απόφαση και μη αναστρέψιμη. Σου έχω στείλει με πμ και τα στοιχεία του δικού μας μήπως σε βολεύει. Έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημά σου μοιάζει νομίζω με τα δικά μου τα δόντια όπου οι πλάγιοι κοπτήρες καβαλάνε λίγο τους κεντρικούς. Εμένα δε μ'ενόχλησε ποτέ, μάλλον σαν χαριτωμενιά το έβλεπα, άλλωστε στην εποχή μου σιδεράκια βάζανε μόνο όσοι είχανε πολύ μεγάλο πρόβλημα, εμείς ούτε που το σκεφτήκαμε ποτέ. Βέβαια εσύ μεγαλώνεις στην εποχή που τα τέλεια ολόισια και ολόλευκα δόντια τείνουν να γίνουν must, οπότε πρέπει να σκεφτείς και ν'αποφασίσεις πόσο σημαντικό είναι για σένα για να μπεις σ'αυτή τη διαδικασία. Επίσης αν λειτουργικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να σου δημιουργήσει άλλα προβλήματα υγείας στο μέλλον θα πρέπει να το διορθώσεις. Είχα μια συνάδελφο με έντονο προγναθισμό η οποία δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι οι πάνω τραπεζίτες της δεν πατούσαν στους κάτω και ήταν αδύνατο να μασήσει το φαΐ της όπως εμείς οι υπόλοιποι. Ο οδοντίατρος που την είδε της είπε να το φροντίσει το συντομότερο γιατί θα είχε προβλήματα με το στομάχι της αφού κατάπινε τις μπουκιές σχεδόν αμάσητες και την έστειλε σε έναν γναθοχειρούργο. Αυτός της πρότεινε να της κόψει το κάτω σαγόνι και να το κολλήσει πιο πίσω, πράγμα που εκτός της ταλαιπωρίας που συνεπαγόταν θα στοίχιζε και ένα εξωφρενικό χρηματικό ποσό. Φυσικά η κοπέλα φρίκαρε και έφυγε από κει τρέχοντας. Πήγε σε άλλο γιατρό που της βρήκε απλή και πιο οικονομική λύση: της έβαλε θήκες σε όλους τους τραπεζίτες με μεγαλύτερο ύψος έτσι ώστε να έρθουν και ν'ακουμπήσουν. Πλήρωσε ένα σεβαστό ποσό βέβαια για τόσες θήκες αλλά και πάλι ήταν μόνο ένα κλασμα του ποσού που της ζήτησαν για το χειρουργείο, χώρια τον πόνο και την ταλαιπωρία που γλίτωσε. Πάρε λοιπόν 3-4 γνώμες ακόμα και να ζητήσεις να σου εξηγήσουν ακριβώς πόσο σοβαρό είναι το λειτουργικό κομμάτι και τι προβλήματα μπορεί να σου δημιουργήσει μελλοντικά. Μετά τα ζυγίζεις και αποφασίζεις. Πριν κλείσεις ραντεβού να βεβαιωθείς ότι δε θα σου χρεώσουν την επίσκεψη για εκτίμηση.
The_Judas Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 Δημοσ. 2 Μαΐου 2015 οποιοσδηποτε βγαινει tv, φωτογραφισεις κτλ με φτιαγμενα ισια χωρις κενα δοντια θα χει πορσελανες ή οψεις ρητίνης ή εμφυτευμα.αν υποθεσουμε ενα εμφυτευμα θελει απο 500 εως 2χιλ περα απο την διαδικασια ειναι και το υλικο-μαρκα-εγγυηση...σχεδον το ιδιο ισχυει κ για πορσελανες τοσο σε τιμες οσο κ σαν υλικο.το θεμα ομως ειναι ενα τι θα κανεις αν μετα απο 10 20χρονια δεν εχεις λεφτα(~10χιλ) και σπασουν φυγουν αυτα που βαλες; θα μεινεις με τροχισμενα δοντια με μεγαλα κενα! http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2812578/Brace-Time-lapse-video-shows-incredible-impact-orthodontic-device-crooked-teeth-18-months.htmlτσεκαρετε το βιντεακι. υ.γ. περα απο ναρθηκες invalisκατι τα σιδερακια δεν μπαινουν και απο την μεσα πλευρα; Δεν σπάνε τόσο εύκολα τα καλά εμφυτεύματα και οι γέφυρες. Ούτε τα σιδεράκια θεωρούνται εγγύηση, κάθε περίπτωση διαφέρει. Στην δική μου περίπτωση δεν έκαναν και πολλά. Ισως βέβαια γιατί ήμουν ειδική περίπτωση. Το κεντρικό μου δόντι δεν κατέβαινε και είχα κάνει επέμβαση για να κατέβει από διαφορετικό σημείο. Εβαλα σιδεράκια για να ανοίξω χώρο αλλά τελικά κατέβηκε πάλι στραβά και πάνω από τα υπόλοιπα! ... και μάλιστα ήταν και χαλασμένο εξ αρχής. Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, κατέληξα να κάνω μια ωραία γέφυρα στα μπροστινά δόντια και το πρόβλημα λύθηκε.
jimakos1981 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας, πρόσφατα πήγα σε ορθοδοντικό και μου είπε να βάλω σιδεράκια. Προεξέχει ένα δόντι στην κάτω γνάθο και μου πρότεινε προληπτικά να βάλω και στην πάνω γνάθο σε περίπτωση μελλοντικού προβλήματος. Το θέμα μου είναι οτι ο ορθοδοντικός μου δεν είναι συμβεβλημένος με το ΙΚΑ, εξωτερικά σιδεράκια 3.500€ και εσωτερικά 5.500€ μου είπε. Δυστυχώς είναι ενα ποσό που δυσκολεύομαι να δώσω αυτή τη στιγμή. Ξέρει κανείς κάποια πιο οικονομικά πακέτα ή κάποιο καλό γιατρό συμβεβλημένο με το ΙΚΑ ώστε να μου έρθει ποιο οικονομικά? Η αν θέλει να μου πει κάποιος που ήδη έχει βάλει σε καλύτερη τιμή. Βασικά όπως καταλάβατε το πρόβλημα μου ειναι το οικονομικό. Τι λε ρε πέστου. Λογικά σου έβαλε τα πιο ακριβά τα "αόρατα" σιδεράκια που δεν φαίνονται και είναι σαν μασελάκια που μπαίνουν και βγαίνουν. Εγώ βρήκα πολύ φθηνότερα και πρέπει να βάλω σιδεράκια σε όλα τα μπροστινά δόντια της άνω και κάτω γνάθου με αόρατα κεραμικού τύπου σιδεράκια με 3200 ευρώ (ουάου!!) και τώρα βρήκα άλλη οδοντοϊατρική κλινική με ακόμα πιο φθηνά σιδεράκια (τα κλασσικά). Να ρωτάς τιμές για τα κλασσικά σιδεράκια γιατί σε παραπέμπουν κατευθείαν στα νέας τεχνολογίας σιδεράκια (κεραμικά ή τα μασελάκια κλπ). Το ΙΚΑ απ'οτι είδα πριν καιρό (και αν θυμάμαι καλά) δεν τα δικαιολογεί και έχω επίσης την εντύπωση οτι δικαιολογεί ένα μικρό ποσό στα παιδάκια μέχρι κάποιας ηλικίας. Οπότε βρες κάποιον που να κάνει γραμμάτια ή βγάλε (δύσκολο στον καιρό μας), μία πιστωτική κάρτα. Γιατί δεν έχω βρει ακόμα οδοντιατρο που να δίνεις λίγα λίγα τα χρήματα (εκτός βέβαια αν έχεις πάει συστημένος).
karekla_kai_trapezi Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα!Θα μου ήταν πολύ χρήσιμη η βοήθεια εαν κάποιος γνωριζει.Καταρχας οι παροχες του dental care στην ορθοδοντικη δινουν σημνατική μειωση του κοστους της ορθοδοντικης και κατα δευτερον αν βοηθα επισης το ικα στις ορθοδοντικες εργασιες.Ευχαριστω εκ των προτερων!
katerinaki24 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα!! Φοράω σιδεράκια εδώ και ενα χρόνο! Σε μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να βάλω 2 εμφυτεύματα!! Ο ορθοδοντικός μου έδωσε μια τιμή περίπου στα 1900ε και για τα δύο. Είναι πολλά??
Glikos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα!! Φοράω σιδεράκια εδώ και ενα χρόνο! Σε μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να βάλω 2 εμφυτεύματα!! Ο ορθοδοντικός μου έδωσε μια τιμή περίπου στα 1900ε και για τα δύο. Είναι πολλά?? Πάρε και μια δεύτερη γνώμη καλού κακού. Ίσως βρεις φθηνότερα. Εχω έναν οικογενειακό φίλο οδοντίατρο πάντως. Ξέρει απο τιμές κλπ. Αν θες μπορώ να ρωτήσω. Ένας γνωστός μου παντως είχε σκάσει κοντά στα 800 για ένα
groot Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Εγώ απορώ.. ο flautistas που λέει ότι είναι οδοντίατρος γιατί δεν απαντάει σε αυτό το thread;
Προτεινόμενες αναρτήσεις