Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα ορθοδοντική θεραπεία στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, γιατι το οικονομικό δεν έπαιζε.
Στα επάνω έβαλα κεραμικά,και στα κάτω κανονικά (κόστος 1500€) το οποίο το ξεπλήρωσα στα 4 χρόνια που έκανα την θεραπεία.Υπήρχαν και κάποια extras που χρειαζόταν να κάνω, χειρουργείο στα 200€ και εξαγωγές 10€ η μια αν θυμάμαι καλά. Επίσκεψη στον οδοντείατρο για καθαρισμό κάθε εξάμηνο. Αυτά ήταν όλα κ όλα τα έξοδα μου.
Το αποτέλεσμα? ικανοποιητίκο, αλλά όχι το καλύτερο.Το ένα μου δόντι βγήκε 180 μοίρες, κ δεν μπορούσαν να μου το φτιάξουν αυτοί, πρέπει να πάω σε εξωτερικό ορθοδοντικό για να μου βάλει όψη ρητίνης.
Μεταπτυχιακοι σε αναλαμβάνουν με την επίβλεψη του κάθε καθηγητή(κάθε ένας έχει και διαφορετικό καθηγητή) ο χώρος μέσα πεντακάθαρος, οι φοιτητές ευχάριστοι , ωράριο μόνο τα πρωινά ( μέχρι τις 3μμ νομίζω )

υγ. δεν τους δέχονται όλους, αν το πρόβλημα είναι απλό , χωρίς πολύ δουλεία. το πιθανότερο να φας άκυρο.
υγ.2 περίπτωση μου , έγκλειστοι (2) κυνόδοντες και εξασθένηση ριζών σε όλα τα μπροστινά δόντια.(http://hspd.blob.core.windows.net/journal/2016/Issue_2/anthopoulos%20et%20al.pdf)

Δημοσ.

Εγώ παιδιά είμαι 18, και πέρυσι τον Μάϊο έβαλα σιδεράκια. δεν είχα σοβαρά προβλήματα, πέραν του πάνω αριστερού κυνόδοντα που πεταγόταν προς τα έξω και είχε "ανέβει" στο ούλο..τώρα φυσικά είναι μια χαρά.

κυρίως για να κλείσω κενά που με ενοχλούσαν τα έβαλα.
1500€ πάνω/κάτω για 9 μήνες θεραπεία + τα δυο χρόνια που θα φοράω το μασελάκι μετά απο αυτήν (ναι ήδη θεωρητικά έπρεπε να τα'χω βγάλει αλλά έχουμε μερικές καθυστερήσεις γιατί έχω αναγκαστεί να αναβάλλω αρκετά μου ραντεβού). Μπορούσα να βάλω διάφανα για 1800€.

τον μήνα πληρώνω συνήθως όσα μπορώ, με minimum ποσό να έχει υπάρξει το εκατοστάρικο.

• Like 1
Δημοσ.

ειχες/εχεις πονους οταν πηγαινες/πας για σφιξιμο; ετσι ακουσα..

επισης, μιας και επανηλθε το θεμα,

ακουσα και για εσωτερικα, υπαρχουν;

κι αν ναι, κανουν (την ιδια) δουλεια;

Δημοσ.

ειχες/εχεις πονους οταν πηγαινες/πας για σφιξιμο; ετσι ακουσα..

επισης, μιας και επανηλθε το θεμα,

ακουσα και για εσωτερικα, υπαρχουν;

κι αν ναι, κανουν (την ιδια) δουλεια;

Συνήθως ναι, αν και δεν μπορώ να πω οτι είναι "πόνοι"...Κάτι ανάμεσα σε πόνο και ενόχληση θα το έλεγα, χωρίς όμως να είναι κάτι το σημαντικό! Ο χειρότερος "πόνος" είναι μόνο τις πρώτες μέρες που βάζεις τα σιδεράκια, όπου εκεί και μπανάνα να δάγκωνα, είχα την εντύπωση πως σε κάθε δαγκωματιά μου κοπάναγαν τα δόντια με σφυρί και ήταν έτοιμα να σπάσουν :P 

Ναι υπάρχουν και τα φόραγε ένας φίλος μου για περίπου έναν χρόνο, και κάνανε εξαιρετική δουλειά!

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα ορθοδοντική θεραπεία στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, γιατι το οικονομικό δεν έπαιζε.

Στα επάνω έβαλα κεραμικά,και στα κάτω κανονικά (κόστος 1500€) το οποίο το ξεπλήρωσα στα 4 χρόνια που έκανα την θεραπεία.Υπήρχαν και κάποια extras που χρειαζόταν να κάνω, χειρουργείο στα 200€ και εξαγωγές 10€ η μια αν θυμάμαι καλά. Επίσκεψη στον οδοντείατρο για καθαρισμό κάθε εξάμηνο. Αυτά ήταν όλα κ όλα τα έξοδα μου.

Το αποτέλεσμα? ικανοποιητίκο, αλλά όχι το καλύτερο.Το ένα μου δόντι βγήκε 180 μοίρες, κ δεν μπορούσαν να μου το φτιάξουν αυτοί, πρέπει να πάω σε εξωτερικό ορθοδοντικό για να μου βάλει όψη ρητίνης.

Μεταπτυχιακοι σε αναλαμβάνουν με την επίβλεψη του κάθε καθηγητή(κάθε ένας έχει και διαφορετικό καθηγητή) ο χώρος μέσα πεντακάθαρος, οι φοιτητές ευχάριστοι , ωράριο μόνο τα πρωινά ( μέχρι τις 3μμ νομίζω )

υγ. δεν τους δέχονται όλους, αν το πρόβλημα είναι απλό , χωρίς πολύ δουλεία. το πιθανότερο να φας άκυρο.

υγ.2 περίπτωση μου , έγκλειστοι (2) κυνόδοντες και εξασθένηση ριζών σε όλα τα μπροστινά δόντια.(http://hspd.blob.core.windows.net/journal/2016/Issue_2/anthopoulos%20et%20al.pdf)

εγω παντως 1800 εδωσα και μου εκανε τα παντα ολα μεσα στη τιμη ηταν και γαμω τις δουλειες ο ορθοδοντικος μου.χιλιες φορες να δωσω λιγα παραπανω και να βγουν ολα τζαμι

Δημοσ.

εγω παντως 1800 εδωσα και μου εκανε τα παντα ολα μεσα στη τιμη ηταν και γαμω τις δουλειες ο ορθοδοντικος μου.χιλιες φορες να δωσω λιγα παραπανω και να βγουν ολα τζαμι

σε ιδιωτη; ή σε σχολη οδοντιατρικη;  γιατι εμενα με ειπε για εναν ορθοδοντικο καπου στα 3500Ε αλλα λεει θα γινει δουλεια

Δημοσ.

σε ιδιωτη; ή σε σχολη οδοντιατρικη;  γιατι εμενα με ειπε για εναν ορθοδοντικο καπου στα 3500Ε αλλα λεει θα γινει δουλεια

ιδιωτη και μιλαμε για χοντρο προβλημα ετσι δουλεια 7 ετων

Δημοσ.

έξω που ρώτησα μου είχαν πει 4000 χωρίς χειρουργεία και τα έξτρα που θα χρειαζόντουσαν. οποτε ναι 2.500€ κάτω ήταν σημαντικά

υγ. τα σιδεράκια πρεπει να βγουν στο πολύ 5 χρόνια και όχι στα 7, γιατι θα σαπίσουν

Δημοσ.

Χτες πηγα στον οδοντιατρο και με ειπε οτι φιλος του ορθοδοντικος βαζει σιδερακια τα οποια σε ενα εξαμηνο κανουν δουλεια, αντι για 2 χρονια. Ρωτησα αν ειναι ακριβος και ειπε οτι εχει κανονικες τιμες. Γνωριζετε για αυτην την μεθοδο;

Δημοσ.

Καταρχάς δεν είναι όλες οι ορθοδοντικές θεραπείες ίδιες.

Πριν την έναρξης της θεραπείας καταρτίζεται ένα σχέδιο θεραπείας με βάση την αναλυτική εξέταση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπως απλοί συνωστισμοί που σε ένα 9μηνο έχουν τελειώσει και άλλες όπως ένας έντονος προγναθισμός της κάτω γνάθου πχ που μπορεί να πάρουν πολλά χρόνια θεραπείας και χειρουργεία.

Δεν είναι ορθοδοντική μόνο η μετακίνηση δοντιών αλλά η μετακίνηση και των οστών της στοματογναθικής περιοχής.

Το να κάνετε συγκρίσεις τιμών και χρόνου θεραπείας χωρίς να γνωρίζετε το ποσό σύνθετη ήταν η κάθε περίπτωση είναι σαν να συγκρίνετε αυτοκίνητα χωρίς να γνωρίζετε τη μάρκα τον κινητήρα και τα άλλα χαρακτηριστικά παρά μόνο το χρώμα.

Σαφώς η οδοντιατρική σχολή όπου υπάρχει πλήρης επίβλεψη των μεταπτυχιακών φοιτητών και τηρούνται όλοι οι κανόνες ευλαβικά είναι καλή λύση αλλά κάνει επιλογή δύσκολων περιστατικών αποκλειστικά. Το κόστος είναι το μισό και παρακάτω από εκτός σχολής για αυτά τα δύσκολα περιστατικά.

Χτες πηγα στον οδοντιατρο και με ειπε οτι φιλος του ορθοδοντικος βαζει σιδερακια τα οποια σε ενα εξαμηνο κανουν δουλεια, αντι για 2 χρονια. Ρωτησα αν ειναι ακριβος και ειπε οτι εχει κανονικες τιμες. Γνωριζετε για αυτην την μεθοδο;

Οι μετακινήσεις των δοντιών γίνονται με καθορισμένο ρυθμό ανεξάρτητα από τον τρόπο μετακίνησης είτε γίνει με κλασική ορθοδοντική είτε με invisalign κλπ.

Δεν υπάρχουν μαγικά έχει να κάνει με τον ρυθμό απορρόφησης και αναγέννησης του οστού γύρω από το δόντι που μετακινείται.

• Like 1
Δημοσ.

έξω που ρώτησα μου είχαν πει 4000 χωρίς χειρουργεία και τα έξτρα που θα χρειαζόντουσαν. οποτε ναι 2.500€ κάτω ήταν σημαντικά

υγ. τα σιδεράκια πρεπει να βγουν στο πολύ 5 χρόνια και όχι στα 7, γιατι θα σαπίσουν

αναλογως τα σιδερακια μου τα αλλαζε ανα καποιους μηνες αλλοιμονο :P

να μην προτιματε Ελληνες παντου απατεωνες ειναι εκει θα κωλώσουν κοριτσι μου?

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω απλό συνωστισμό, όχι έντονο, αλλά στο σημείο που είναι ζαβά μαζεύεται πέτρα (ή πλάκα). Θα μπορούσε να πάρει λιγότερο από χρόνο δηλαδή;

Επίσης γνωρίζετε αν πάω στην οδοντιατρική του ΑΠΘ τιμές για σιδεράκια; Μόνο για φρονιμίτες ξέρω που έβγαλα (έγκλειστοι), μου βγήκε 50 ευρώ ο ένας.

Δημοσ.

Εγώ έχω απλό συνωστισμό, όχι έντονο, αλλά στο σημείο που είναι ζαβά μαζεύεται πέτρα (ή πλάκα). Θα μπορούσε να πάρει λιγότερο από χρόνο δηλαδή;

Επίσης γνωρίζετε αν πάω στην οδοντιατρική του ΑΠΘ τιμές για σιδεράκια; Μόνο για φρονιμίτες ξέρω που έβγαλα (έγκλειστοι), μου βγήκε 50 ευρώ ο ένας.

Δεν νομίζω ότι θα δεχτούν ως περιστατικό έναν απλό συνωστισμό. Προφανώς και η ορθοδοντική θεραπεία για να αλλάξουν απλά γωνίες δοντιών ή και μικρές μετακινήσεις είναι εύκολη. Αν έχεις τόσο έντονο συνωστισμό που θα απαιτηθούν εξαγωγές λίγο πιο χρονοβόρα και αν έχεις κι άλλα προβλήματα πχ δόντια εκτός τόξου κλπ ακόμα πιο χρονοβόρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...