Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Την Πεμπτη εχω μια συνεντευξη σε μια εταιρια αρκετα μεγαλη και θα ηθελα να μου πειτε ποια ηταν η πιο περιεργη ερωτηση που σας εχουνε θεσει. Προσωπικα σε εμενα η πιο περιεργη και δυσκολη ηταν "Γιατι να προσλαβουμε εσας". Στην προκειμενη περιπτωση πως θα μπορουσα να δωσω μια ομορφη απαντηση ετσι ωστε να του κανω το κλικ. Ηταν παντα η ερωτηση που με ζοριζε και θα ηθελα την γνωμη σας.!!!

Σας ευχαριστω πολυ.....

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αναλογα με ποιον θα κανεις τη συνεντευξη. Αν ειναι το "αφεντικο" του τμηματος στο οποιο θα εργαστεις θα κανεις μια σοβαρη συζητιση με αρκετες ερωτησεις να εχουν σχεση με αυτο το οποιο προκειται να κανεις. Αν κανεις συνεντευξη με καμια βλαμενη του hr περιμενε βλακοσυζητιση, κ οι ερωτησεις θα ειναι περιπου στο επιπεδο "η στιγμη της αληθειας"

• Like 6
Δημοσ.

To γιατι να σας προσλαβουμε, δεν νομιζω οτι ειναι περιεργη η δυσκολη απαντηση, λογικοτατη την βρισκω... Αμα δεν μπορεις να πεις 2,3 θετικα σου σε σχεση με την δουλεια που θελεις να παρεις τοτε δεν πρεπει να ξαπανας σε συνεντευξη αμα δεν καθησεις να τα ξεκαθαρησεις πρωτα λιγο . Οπως επισης το να μην ξερεις τα παντα για την εταιρια που δινει συνεντευξη, επειδη ειναι αρκετα πιθανο να σε ρωτησουνε , τι ξερεις για την εταιρια μας.

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Την Πεμπτη εχω μια συνεντευξη σε μια εταιρια αρκετα μεγαλη και θα ηθελα να μου πειτε ποια ηταν η πιο περιεργη ερωτηση που σας εχουνε θεσει. Προσωπικα σε εμενα η πιο περιεργη και δυσκολη ηταν "Γιατι να προσλαβουμε εσας". Στην προκειμενη περιπτωση πως θα μπορουσα να δωσω μια ομορφη απαντηση ετσι ωστε να του κανω το κλικ. Ηταν παντα η ερωτηση που με ζοριζε και θα ηθελα την γνωμη σας.!!!

Σας ευχαριστω πολυ.....

"Δεν θα παραβιάσεις τους κανόνες για εμένα;"

Του απάντησα οχι και αν δεν σου αρεσει διώξε με, ετςι και αλλιώς με contract είμαι.

Είδα να γκρεμίζεται ο κόσμος του και να ξανά κάθεται στην καρέκλα του

Υγ: η εταιρία ηταν πολυεθνική και την ξέρουν όλοι...

Υγ2 το αποτέλεσμα της παραβίασης θα ηταν να χάσω δυο τεράστιους b2b πελάτες...

Δημοσ.

εγώ πότε δε χώνεψα το πως βλέπω τον ςυατό μου σε 5-6 χρόνια από τώρα. λογική ερώτηση αλλά στο λαιμό μου κάθεται...

• Like 4
Δημοσ.
"Γιατι να προσλαβουμε εσας"

Γιατί γαμάω του λες.

Σοβαρότερες απαντήσεις, σε σοβαρότερες ερωτήσεις, αν θέλει.

• Like 7
Δημοσ.

<p>εγώ πότε δε χώνεψα το πως βλέπω τον ςυατό μου σε 5-6 χρόνια από τώρα. λογική ερώτηση αλλά στο λαιμό μου κάθεται...</p>

πωωω και εγώ! Αν και γενικά μισώ αυτού του είδους τις ερωτήσεις...

Δημοσ.

Αν είναι δουλειά που δεν έχει να κάνει με το HR, αλλά το HR είναι εκεί. Ο λόγος που το HR είναι εκεί είναι για να τρολάρει. Ιδιαίτερα σε τεχνικά επαγκέλματα (μηχανικοί κτλ), που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Τρολάρεις και εσύ. :P

Π.χ.

Ε: Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προτέρημα σας;

Α: Τον ενθουσιασμό μου για το αντικείμενο της θέσης.

Στα "καπάκια" ακολουθεί:

Ε: Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο μειονέκτημα σας;

Α: Τον ενθουσιασμό μου για το αντικείμενο της θέσης.

• Like 3
Δημοσ.

Παλιά, έχω χάσει δουλειά σίγουρη στην Ελλάδα γιατί ο προηγούμενός μου μισθός ήταν υπερβολικά υψηλός για τα ελληνικά δεδομένα (ήμουν εξωτερικό, οπότε σε ερώτηση ποιος ήταν ο μισθός μου εκεί θεώρησα καλό να τους πω την αλήθεια, 3.200 ευρώ). Θεώρησαν ότι ήμουν πια διαφορετικά συνηθισμένος και θα τους έφευγα μετά από λίγο, λες και ήμουν κανά χαϊβάνι ή είχα κατέβει από βουνό και δεν το έκανα εις γνώσιν μου γνωρίζοντας τα ελληνικά δεδομένα. Γύρω στα 1.200 καθαρά θα έπαιρνα από αυτούς.

Κανά χρόνο πριν ξεκινήσουν τα πανηγύρια της τρόικας.

Στην τελική καλό μου έκαναν γιατί αν με έπαιρναν θα ξαναγύριζα Ελλάδα και τώρα θα αυτοφασκελωνόμουν ψάχνοντας να ξαναφύγω.

• Like 2
Δημοσ.

Τι μισθό θέλεις ;

Εδώ τι απαντάμε; 6 κατοστάρικα  ;

Προσωπικα απανταω το βασικο εδω :) . Μια φορα που ειχα παει σε συνεντευξη της πλακας διοτι ηταν με ποσοστα του λεει ο φιλος μου το βασικο τι λες ρε φιλε γιατι τοσα πολλα? Και μετα απο 2 μερες που πηγα  του ζητησα 200 ευρω. Και μου λεει ρε φιλε γιατι τοσα λιγα. Ηξερα οτι θα μου το πει και του ειπα οτι θελω δοκιμαστηκα και ενα σωρο λαλακιες. Ο τυπος δεν ηθελε υπαλληλο , σκλαβο ηθελε. Εξου και η χαζη απαντηση μου αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι αυτα. Οι σοβαρες ερωτησεις θελουνε σοβαρες απαντησεις. Βγαινεις εξω μου ελεγε ψαχνεις πελατες χωρις πελατολογιο και οταν κλεισεις δουλεια. Θα παρεις 22 ευρω. Και ας γυρνουσα ολο τη Στερεα Ελλαδα και Αθηνα. Ουστ :P

To γιατι να σας προσλαβουμε, δεν νομιζω οτι ειναι περιεργη η δυσκολη απαντηση, λογικοτατη την βρισκω... Αμα δεν μπορεις να πεις 2,3 θετικα σου σε σχεση με την δουλεια που θελεις να παρεις τοτε δεν πρεπει να ξαπανας σε συνεντευξη αμα δεν καθησεις να τα ξεκαθαρησεις πρωτα λιγο . Οπως επισης το να μην ξερεις τα παντα για την εταιρια που δινει συνεντευξη, επειδη ειναι αρκετα πιθανο να σε ρωτησουνε , τι ξερεις για την εταιρια μας.

Κοιτα εχω απαντησει. Απλα θα ηθελα να ακουσω απο καποιον και πιο εμπειρο τα καταληλα επιχειρηματα. Καταλαβες? :) Οχι πως δεν εχω απαντηση αλλα να ζητας απαντησεις για τα ερωτηματα σου για εμενα ηταν παντα ευπροσδεκτες :)

Δημοσ.

Εγώ στην πρώτη συνέντευξη που είχα πάει (που στην ουσία ήταν για πρακτική, θα έκανα τους 6 μήνες και θα ξεκουμπιζόμουν), μου είχαν πει ότι δεν ήμουν ομιλητικός. Προς το παρόν η θέση ήταν για τεχνικός υπολογιστών και δικτύων, σε ένα γραφείο στο βάθος με ένα ακόμη άτομο, δεν θα είχα καμιά επαφή με τον έξω κόσμο. Τους λέω, τι ομιλητικός και βλακείες μου λέτε; Εγώ να επισκευάζω υπολογιστές θέλω, όχι να πιάνω το μπούρου μπούρου. Τελικά με πήραν και έκανα τόσο καλή δουλειά που με κράτησαν και μετά τους 6 μήνες, χωρίς να έχω μιλήσει σχεδόν με κανέναν αυτούς τους 6 μήνες. Φυσικά μετά έφυγα με δική μου πρωτοβουλία γιατί έπρεπε να πάω στρατό.

• Like 1
Δημοσ.

Συνεντευξη με στελεχη εταιριας (εχοντας περασει προηγουμενως απο HR και ειμαι στην τελευταια συνεντευξη) , αναμεσα τους και ο vice president της εταιριας.

Κλασσικη ερωτηση, ''πως βλεπεις το μελλον σου στην εταιρια'' -αφου εχουν προηγηθει αρκετες ερωτησεις- απο τον VP

Aπαντηση : ''Για αρχη να παρω την θεση σου και μετα την θεση του προισταμενου σου''

Η απολυτη σιγη για κανα 2λεπτο.....

η φατσα του εκεινη την στιγμη σουφρωσε, και τα στελεχη ειχαν μεινει παγωτο......   Priceless moments..... :devil:

:-D

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...