Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κουτι Chronos 3,5' και σκληρό WD400


Stean_202

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους . Έχω πρόβλημα με ένα κουτί Chronos για σύνδεση σκληρού δίσκου σε USB . Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το βλέπει σαν καινούργια συσκευή (εμφανίζει και το εικονίδιο στο tray), στη συνέχεια δε του δίνει driveletter, δε βλέπω δηλαδή ο καινούργιος δίσκος δεν εμφανίζεται πουθενά ως καινούργιο drive...Θεώρησα ότι φταίει το γεγονός ότι ο δίσκος πρωτοχρησιμοποιήθηξε μόλις τώρα και είναι αφορμάτιστος . Έτσι τον έβγαλα απ'το κουτί και τον έβαλα σαν κανονικό drive σε ide στη θέση του cd-recorder ως "master" ...Τώρα στο bios τον βλέπω ως Secondary IDE Master , τα Windows τον βλέπουν κανονικά σαν συσκευή αλλά και πάλι δεν εμφανίζεται ως επιπλέον drive-δίσκος , δοκίμασα να αλλάξω τη ρύθμιση των jumper σε "cable select" αλλά μία από τα ίδια . O σκληρός για τον οποίο μιλάμε είναι ένας WD400 , η μητρική μου η GA-7VA και τρέχω WinXp, επίσης αν παίζει ρόλο έχω 4 ide συσκευές (dvd , dvd-recorder, Maxtor σκληρό δίσκο και ένα cd-recorder)

Τι μπορώ να κάνω παίδες ;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει πρώτα να διαμορφώσεις το δίσκο. Είτε με το fdisk (από DOS), είτε με το Partition Magic (ή κάποιο ανάλογο πρόγραμμα) πρέπει να φτιάξεις 1 ή περισσότερα partitions στο δίσκο. Στη συνέχεια τα φορμάρεις.

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει format από το USB ή πρέπει να τον συνδέσεις στο IDE.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει πρώτα να διαμορφώσεις το δίσκο. Είτε με το fdisk (από DOS)' date=' είτε με το Partition Magic (ή κάποιο ανάλογο πρόγραμμα) πρέπει να φτιάξεις 1 ή περισσότερα partitions στο δίσκο. Στη συνέχεια τα φορμάρεις.

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει format από το USB ή πρέπει να τον συνδέσεις στο IDE.[/quote']

 

Να'σαι καλά φίλε μου, έβαλα το δίσκο σε IDE, έτρεξα Partition Magic και έκανα τη δουλειά, να πω την αμαρτία μου είχα ξεχάσει ότι έπρεπε να κάνω fdisk πρώτα (stupid me :oops: )...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...