Προς το περιεχόμενο

OCZ Vector 180 240 GB Review


crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από αρκετό καιρό στην αγορά, έφτασε η ώρα της απόσυρσης για τη σειρά Vector 150 της OCZ, με την καινούρια να φέρει την όχι και τόσο πρωτότυπη ονομασία Vector 180. Ήδη θα έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε τι διαφορές χωρίζουν τις δύο παραπάνω σειρές, εκτός από από το κατά τριάντα μονάδες μεγαλύτερο κωδικό μοντέλου. Για αρχή οι καινούριοι Vectors χρησιμοποιούν διαφορετικές μνήμες NAND σε σχέση με τους παλιούς και επίσης στην 180 σειρά προστέθηκε και ένα καινούριο μοντέλο με 960 GB χωρητικότητα.

Επιπρόσθετα οι Vector 180 εξοπλίζονται με μερική προστασία έναντι απώλειας δεδομένων σε περιπτώσεις διακοπής της τροφοδοσίας του SSD (η OCZ ονομάζει το εν λόγω χαρακτηριστικό Power Failure Management Plus). Με λίγα λόγια όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στη μνήμη cache του SSD και πάλι θα χαθούν σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας, αλλά αυτό δε θα επηρεάσει τα υπάρχων δεδομένα που βρίσκονται στις κύριες μνήμες αποθήκευσης του δίσκου, μιας και ο κατάλογος διευθυνσιοδότησης της NAND θα παραμείνει ανέπαφος.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση μικρών πυκνωτών που παίζουν στην ουσία το ρόλο μπαταρίας και δίνουν αρκετό χρόνο στο δίσκο ώστε να σώσει κάποια δεδομένα πριν διακοπεί η λειτουργία του, σε περίπτωση ξαφνικής προβλήματος στην τροφοδοσία του.

 

front2.jpg

Οι καινούριοι Vector 180 έρχονται σε τέσσερις χωρητικότητες: 120 GB, 240 GB, 480 GB και 960 GB. Εμείς θα δοκιμάσουμε το δεύτερο μοντέλο της σειράς, το οποίο και πιστεύουμε ότι είναι αυτό που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγο χωρητικότητας αλλά και της τιμής του που το κάνει προσιτό σε μεγάλη μερίδα χρηστών.
 

Link.png Site: Aναλυτική Παρουσίαση OCZ Vector 180 240GB

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι samsung ειναι κορυφαιοι αλλα οι διαφορες δεν ειναι και τοσο αξιολογες. βεβαια και τον αργοτερο SSD να βαλετε σε laptop δεν θα πιστευετε στα ματια σας! δεν πα να 'χετε 8πυρηνο και 32GB RAM, με μηχανικο δισκο το χαντακωνετε :)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλός ssd, αλλά δεν δικαιολογεί τα ευρώ του σε σχέση με έναν Samsung 850 evo.

Για να πούμε την αληθεια κανένας ssd δεν δικαιολογεί τη τιμή του σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Samsung.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για το review

 

(άρα κρίνοντας από το τελικά διαγράμματα, πάω για MX100)

 

Τον έχω. Γαμάει. Ήμουν ανάμεσα σε Samsung 850 ή Crucial MX100. Πήρα τον δεύτερο λόγω οικονομικού γιατί ήθελα 256Gb. Αφού εγκατέστησα Windows, δεν προλάβαινα να μπω BIOS για να εγκαταστήσω και Linux. Είχα τρομοκρατηθεί. Τo laptop-άκι μου πετάει κι ας είναι με sata-2.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω έναν 840evo εδώ και 15 μήνες και η αλήθεια είναι πως δεν είμαι τόσο χαρούμενος για αυτό απλά το magician κάνει τα μαγικά του στα benchmarks.

 

Κανεις λαθος θα πρεπει να εισαι χαρουμενος γιατι ετσι γινεται το σωστο και εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα και τη χαμηλοτερη αποκριση στο συστημα, και εγω ειχα τον ιδιο δισκο 250GB εχει δυπηρηνο ARM+ 512mbyte Cache οποτε με το Rapid ερχεται κουτι επεκτείνει το Cache και iops το εχω μονιμος ανοιχτο και απολαμβανω μεγαλες επιδοσεις δεν νιωθει απο κωλύματα σαν να έχεις RAMDISK.

Στο Θέμα μας πολύ ακριβός ο OCZ δεν ξερω τι Lifespan έχει αν είναι κάτω από 150ΤΒybe δεν αξίζει μιας και έχει τιμή του 850Pro που ηδη το προσφέρει, και πλέον αποτελεί κριτήριο αγοράς με κανονική Χρήση πιάνει άνετα 20 χρονιά ζωής, υπάρχει και ο 850Εvo 125€ φοβερός δίσκος πρωτοπόρος 3D v-NAND.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα ocz πεταμενα λεφτά. Έβλεπες στην αρχή ή 8 απο τους 10 σε κολλούσαν το συστημα και ουτε το bootable tool της ocz δεν σε έσωζε. Βέβαια τώρα με την toshiba στο lead ίσως αλλάξουν τα πράματα. Αφήστε την τσιμπιμενη τιμή. Για εμένα intel. Το reliability που σε προσφέρει δεν στο δίνει κανένας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Για εμένα intel. Το reliability που σε προσφέρει δεν στο δίνει κανένας.

τα stress tests του tech report για εγγραφές λένε άλλα πάντως :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...