GreyHorse Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Σου ξαναλεω παντως, περα απο αυτα των ξενων γλωσσων, το μονο πτυχιο ειδικοτητας που εχω ειναι ενος ΤΕΙ. Τότε είτε έχεις ταυτόχρονα και πτυχία ΑΕΙ (ξένες φιλολογίες) είτε θα σε απογοητεύσω αλλά το μόνο πτυχίο που έχεις είναι του ΤΕΙ. Τα πιστοποιητικά δεν είναι πτυχία. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Πρεπει να σκεφτηκες παρα πολυ για να βρεις να πεις αυτην την εξυπναδα. Ευγε κι ευχαριστω για τη διορθωση! Πιστοποιητικα λοιπον, σορρυ!
GreyHorse Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Πρεπει να σκεφτηκες παρα πολυ για να βρεις να πεις αυτην την εξυπναδα. Ευγε κι ευχαριστω για τη διορθωση! Πιστοποιητικα λοιπον, σορρυ! Εξυπνάδα το να σου διορθώσω τη λαθάρα σου που δήλωσες ότι έχεις πτυχία ξένων γλωσσών; Τότε κ εγώ έχω πτυχίο λογιστικής, πτυχίο πληροφορικής, πτυχίο πρώτων βοηθειών, πτυχίο ζωγραφικής, και κανά δυο άλλα από formations που έκανα και μου διαφεύγουν τώρα όταν ήμουν άνεργος και βαριόμουν να κωλοβαρώ σπίτι.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Ναι ναι ενταξει με διορθωσες , καταλαβα το λαθος μου, απολογουμαι.
NickTG Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν υπαρχει "δεν θελω" σε ενα γραφειοκρατικο συστημα. Να απαιτησεις να σου δωσουν γραπτα τον λογο που απεριψαν την αιτηση σου. Τόσο δύσκολο είναι να βρεθούν διαφορετικοί λόγοι? Φίλο μου τον είχε διαλέξει και τον ήθελε καθηγητής που ήταν υπεύθυνος μεταπτυχιακού στο ΕΜΠ λόγω της πτυχιακής του. Οι υπόλοιποι που ήταν υπεύθυνοι για την επιλογή δεν τον είδαν καν και φυσικά δεν τον δέχθηκαν. Από ΤΕΙ Πειραιά ο φίλος μου. Σε άλλο μεταπτυχιακό προτίμησαν άτομα από σχεδόν άσχετη σχολή, με λιγότερα προσόντα, αντί για άτομο από ΤΕΙ.
margaritagr Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Αυτο που γραφτηκε οτι δε θα πρεπε να υπαρχουν σχολες ιδιου αντικειμενου κ σε τει κ σε αει ειναι πολυ σωστο.. Το οτι οι 2 κατηγοριες αντιμετωπιζονται διαφορετικα επισης ισχυει και δινω δυο παραδειγματα: στη Δελτα που ημουν στο χημειο ποιοτικου ελεγχου ηταν πτυχιουχοι τει ζωικης παραγωγης/τροφιμων. Των αει επαιρναν ανωτερες θεσεις, σε γραφεια. Επισης.. Στα νοσοκομεια οι νοσηλευτες απο τει θα κανουν πιο πολυ τις βρωμοδουλειες πχ καθετηρες ή το αλλαγμα των σεντονιων. Τα παραπανω μου φαινονται λογικα αν σκεφτουμε οτι στα τει ειναι μεγαλυτερη η πρακτικη εξασκηση. Εγω τελειωνω ζωικη παραγωγη στο ΓΠΑ και δε μπορω να συγκριθω σε ογκο μαθηματων με σπουδαστες του αντιστοιχου τει. Ε αναμενομενο ειναι αυτο να παιξει ρολο και στη δουλεια για τον εργοδοτη. Φιλος-γνωστος εχει τελειωσει οικονομικα στο τει του πειραια αν θυμαμαι καλα. του το χουν πει καταμουτρα σ εταιρειες οτι δε τον παιρνουν επειδη ειναι απο τει. Παντως αμα γουσταρεις αυτο που κανεις απ οπου κ αν εισαι θα τη βρεις την ακρη αν το κυνηγηςεις. Εχω γνωστο που τελειωσε εδω τει πληροφορικης , εκανε μεταπτυχιακο στην ολλανδια και βρηκε δουλεια....στη google. Και φυσικα δεν εχει γυρισει Ελλαδα.
we_will_rise Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Επανέρχομαι με την δευτερολογία μου.. Είμαι απόφοιτος τμήματος Πληροφορικής ΤΕΙ της περιφέρειας. Δεν ήθελα να περάσω σε ΤΕΙ αλλά σε πανεπιστήμιο, αλλά απέτυχα. Οι λόγοι της αποτυχίας μου δεν είναι του παρόντος αλλά για να προχωρήσει η κουβέντα, κρατήστε ότι ποτέ δεν ήμουν αδιάφορος και προσπάθησα ΠΟΛΥ να πετύχω στις πανελλήνιες. Anyway.. Στο τμήμα που φοιτούσα τα μαθήματα χωρίζονται σε 5 κατηγορίες 1. Μαθηματικά 2. Φυσική 3. Πληροφορική 4. Μαλακίες για να γεμίζουμε το πρόγραμμα σπουδών 5. Εργαστήρια Ξεκινάω απ'το τέλος, απ'τα εργαστήρια. Καλή φάση, κάποια ήταν σχετικά challenging σου έδιναν μια καλή ιδέα γύρω απ'τις βασικές αρχές της τεχνολογίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν σου δίνουν συνθήκες αγοράς εργασίας. Να το πω ευγενικά, ήταν outdated. Εν τέλει, διευκολύνουν τον βαθμοθήρα φοιτητή καθώς είναι ένα "εύκολο" 8άρι Μαθήματα της πλάκας. Αγγλικά, κυβερνοηθική, εισαγωγή στην πληροφορική κλπ.. Μαθήματα πληροφορικής. Ήτοι προγραμματισμός, αρχιτεκτονική η/υ, βδ κλπ.. Καλά, δε λέω αλλά εκτός από 3-4 μαθήματα (στα τελευταία εξάμηνα) τα άλλα ήταν σε φάση "for beginners". Αν σχεδίαζα εγώ το πρόγραμμα σπουδών την ύλη του προγραμματισμού για τα 4 πρώτα εξάμηνα θα την έχωνα όλη στο 1ο εξάμηνο. Μαθηματικά & Φυσικές Ποικίλουν σε δυσκολία από επίπεδο γυμνασίου έως επίπεδο λυκείου. Το πιο δύσκολο που κάναμε ήταν κάτι διαφορικές εξισώσεις σε 2 διαλέξεις με τις οποίες κανείς δεν ασχολήθηκε αφού ως γνωστόν θα μπαίνανε 4ο θέμα (2.5 μονάδες). Ενδεχομένως να υπήρχαν στην ύλη και πιο advanced θέματα αλλά υπήρχαν για τα μάτια του κόσμου. Ούτε προαπαιτούμενο ήταν για κάποιο επόμενο μάθημα, ούτε έπιαναν πολλές μονάδες στο τέλος στην εξεταστική. Συνοψίζοντας. Ένας συνεπής φοιτητής που την περίοδο της εξατιστικής στρώνει τον κώλο του και διαβάζει, τελείωνει χωρίς πρόβλημα στα 8 εξάμηνα. Τελείωνει και βγαίνει επιστήμονας; I don't know and at this point I'm too afraid to ask. Συνοψίζοντας και απαντώντας στην ερώτηση του ts. Σε θέσεις που απαιτούν ακαδημαϊκά προσόντα, το πτυχίου του αποφοίτου ΤΕΙ δεν επαρκεί για να πιστοποιήσει ότι ο κάτοχος τα κατέχει αυτά τα προσόντα. Αντιθέτως το πτυχίο πανεπιστημίου πιστοποιεί αυτό ακριβώς. Ασφαλώς και μπορεί ο του πανεπιστημίου να είναι σκράπας και ο του τει να είναι φωστήρας που έκατσε και ψάχτηκε μόνος του και ανέπτυξε ικανότητες μεγαλύτερες του πτυχίου του αλλά το χαρτί από μόνο του δεν σε προϊδεάζει για κάτι τέτοιο. Εξ'άλλου, χρειάζεται να πει κανείς ότι είναι βλακώδες το να "αντιμετωπίζεται με ρατσισμό" οποιοσδήποτε άνθρωπος για οποιονδήποτε λόγο (φύλο, θρησκεία, καταγωγή, τίτλο σπουδών, κλπ..);;; 1
Asmodeus21 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Να πω κι εγω την γνωμη μου απο τις εμπειριες που εχω μεχρι στιγμης. Αποφοιτος του ΤΕΙ Πειραια Ηλεκτρονικος Μηχανικος , γενικα το τμημα μου θεωρω οτι ειναι σε καλο επιπεδο απο αποψη υλης και καθηγητων κι στο master που συνεχισα στο ΕΚΠΑ μου εδωσε ολα τα απαραιτητα εφοδια για να τα βγαλω περα σε βαθμο που καποια ατομα απο Πανεπιστημια δεν τα ειχαν γιατι δεν ειχαν διδαχτει καποια θεματα , εννοειται οτι ειχαν διδαχτει αλλα που δεν ειχα εγω. Το επιπεδο ειναι παρομοιο σε ενα καλο ΤΕΙ με ενα καλο Πανεπιστημιο με τα + και τα - το καθε ενα αλλα μετα απο εκει το χαος (μιλαω για καποια επαρχιακα ΤΕΙ). Πρεπει να διαχωρισθουν τα καλα τμηματα κι να ενσωματωθουν σε ενα εννιαιο συστημα τριτοβαθμιας αλλιως προκοπη δεν θα δουμε. Παντως ο "ρατσισμος" υπαρχει αλλα μειωνεται σταδιακα διοτι βλεπουν οτι πολλοι αποφοιτοι ΤΕΙ τα βγαζουν περα σε μεταπτυχιακα των Πανεπιστημιων με καλους βαθμους.
DrLo Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Γενικά τα ΤΕΙ είναι ελληνική πατέντα.. Δε νομίζω με τον έναν ή άλλο τρόπο η διάκριση υπάρχει και αλλού, πχ στη Σουηδία που ξέρω λίγο υπάρχουν πχ τα Universitet και τα Högskolan Η μαλακία στην Ελλάδα ήταν ότι όταν προσπαθούσε ένα ΤΕΙ να αναβαθμιστεί, νόμιζε ότι αυτό που έπρπεπε να κάνει ήταν να "αντιγράψει" τα ΑΕΙ ... πράγμα που οδήγησε σε μια "περίεργη" ΚΑΚΗ σύγκλιση, υπερπροσφορά εργασίας σε διάφορους τομείς, δύσκολα προγράμματα στα ΤΕΙ αλλά ταυτόχρονα και ένα ΚΕΝΟ εκεί που έπρεπε να υπάρχει όντως ΤΕΙ. υπό αυτή την έννοια πατένα δεν είναι τα ΤΕΙ αλλά τα (Α)ΤΕΙ.
Flaoutistas Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Τα ΑΤΕΙ καλώς υπάρχουν γιατί δεν είναι λογικό οι τριτοβάθμια εκπαίδευση να έχει δύο ταχύτητες. Δε μπορεί να έχεις βγάλει έναν αξιοπρεπή βαθμό (γιατί αυτό είναι το επιχείρημα πολλών από ΑΕΙ) και ο άλλος που σπουδάζει ένα ΑΕΙ με βάση 10.000 να σου λέει ότι δεν είστε το ίδιο αυτός είναι σε ανώτατη σχολή και εσύ με το 15 η το 17 (βλέπε φυσικοθεραπεία Αθήνας) να θεωρείσαι κάτι καλύτερο από ΙΕΚ.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 δεν ισχυει αυτο παιζει ρολο το τμημα πολλα τμηματα ΤΕΙ πατανε τμηματα ΑΕΙ οπως και μερικα ΤΕΙ ειναι οτι νανε. Πχ του Πειραια που εχει πολυ δυνατα τμηματα και που ειναι πλεον το πρωτο ΤΕΙ το οποιο και επισημα αναγνωριζεται σαν πανεπιστήμιο. Δεν αναγνωρίζεται από πουθενά σαν πανεπιστήμιο. Κάθε σχολή έχει δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς την ονομασία της, δεν χρειάζεται έγκριση από κάπου. Έτσι έπραξε και το ΤΕΙ Πειραιά. Η ουσία για εμένα είναι να εκδοθούν επαγγελματικά δικαιώματα στα τμήματα που έχουνε πρόβλημα, και ΑΕΙ-ΤΤ να λέγεται και πολυτεχνείο είναι απλά για τα μάτια του κόσμου, γι' αυτό και τα υπόλοιπα ΤΕΙ δεν έσπευσαν να αλλάξουν την ονομασία τους, τα προβλήματα των σχολών παραμένουν.
Flaoutistas Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Θέλω επίσης να πω οτι με ελάχιστες εξαιρέσεις τα ΤΕΙ δεν έχουν όνομα. Ενώ πχ λέμε Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ή Χαροκόπειο Πανεπιστήμειο λέμε ΤΕΙ Αθήνας ή ΤΕΙ Πάτρας. Τα επαγγελματικα δικαιώματα πρέπει να αλλάξουν και να αναβαθμιστούν το ΤΕΙ. Οι αποστάσεις των βάσεων δεν είναι όπως παλιά και υπάρχουν ΤΕΙ με υψηλότερες βάσεις από πολλά πανεπιστήμια όπως είπα. Αυτό το καθεστώ του "δεν είσαι αυτόνομος σαν πτυχιούχος" αλλά "ούτε βοηθός είσαι" πρέπει να σταματήσει. Όπως επίσης να κάνω και μια μικρή νήξη για τις ειδικές κατηγορίες.. υπάρχουν ορισμένοι που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες και καταλήγουν να μπαίνουν στην Ιατρική με 8.000 μόρια και άλλοι που βγάζουν τα διπλά και δεν περνάνε ουτε απέξω. Για αυτό όσοι είναι στα πανεπιστήμια δεν είναι μόνο επειδή έγραψαν καλά.. υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εισαχθέντων. Πρέπει να τα κοιτάξουμε όλα αυτά. Επίσης όσοι είναι σε ΤΕΙ δεν έχουν κάποια εγκεφαλική βλάβη που επηρεάζει τη νοημοσύνη τους για αυτό ας σταματήσει να αμφισβητείται το επίπεδο τους. Αν η παρεχόμενη εκπαίδευση είναι χαμηλής ποιότητας τότε ας διορθωθεί.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Nα στο πουμε ωμα να το καταλαβεις; Αυτες τις θεωριες, μπορεις να τις πεις στις συνεντευξεις που θα σε καλουν, αυτοι εξαλλου ειναι που "αδικουν" τους αποφοιτους ΤΕΙ, οποτε εκει απευθυνσου εφοσον εδω μεσα δεν σε καλυπτουν οσα λεγονται.Στην τελικη απορω γιατι παιδευεσαι, μπορεις να ασχοληθεις με επαγγελματα-φετιχ-γυναικομαγνητες... Επίσης όσοι είναι σε ΤΕΙ δεν έχουν κάποια εγκεφαλική βλάβη που επηρεάζει τη νοημοσύνη τους για αυτό ας σταματήσει να αμφισβητείται το επίπεδο τους.
Flaoutistas Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Η επιχειρηματολογία σου με συγκλόνισε MiDi_MiLiZ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ηδη εχω γραφει 2 ποστ με επιχειρηματολογια που -προφανως- δεν περιμενα να συγκλονισει τυπο που στο ενα thread προβληματιζεται για το ποια επαγγελματα ειναι γυναικομαγνητες και στο αλλο-την ιδια ωρα προβληματιζεται για τον "ρατσισμο" που βιωνουν οι αποφοιτοι ΤΕΙ. Δεν θα εκπλαγω αν σε δω να κανεις διαλεξεις για τον καρκινο του πνευμονα καπνιζοντας sante αφιλτρα. ΥΓ. Με τετοια μυαλα, αρχιζω και πιστευω οτι μιλας σοβαρα για τον ρατσισμο που βιωνεις στην αγορα εργασιας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα