Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα βάρη χωρίς πολλές διατάσεις δε νομίζω ότι θωρακίζουν τους τένοντές σου, ίσα ίσα μερικοί που κάνουν μόνο βάρη ασκούν δυσανάλογα τους μυες και οι τένοντες μετά μπορεί να την ακούσουν πολύ πιο εύκολα στη συνέχεια

ένας που κάνει judo θα έλεγα ότι έχει πολύ μεγαλύτερη ελαστικότητα από κάποιον που κάνει μόνο βάρη και ακόμα και αν δεν έχει την ίδια δύναμη να τη βγάλει εκρηκτικά έχει περισσότερη αντοχή και διάρκεια στη δύναμη που σίγουρα έχει αναπτύξει με τη προπόνησή του

ο του kick boxer που δε κάνει καθόλου λαβές ο όμως θα σου έβγαινε για πλάκα σε σχέση με τον άλλον που του έχουν ασκήσει όλων των ειδών τις πιέσεις σε αυτό το σημείο 

Δεν νομίζω να κατάλαβες τι γράφω ακριβώς. Αναφέρω γιατί οι ΠΤ γενικά είναι καλό (αν όχι απαραίτητο) να συνδυάζονται με βάρη. Δεν έκανα καμιά σύγκριση ανάμεσα σε όσους κάνουν μόνο το ένα η μόνο το άλλο. 

Τα βάρη δεν επηρεάζουν σχεδόν καθόλου την ελαστικότητα κάποιου που ασχολείται με διατάσεις και προπονείται στις ΠΤ.

• Like 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτο σκεπτομουν κι εγω

Τι εξυπηρετουν οι πολεμικες τεχνες ?

Να παω να κοπανιεμαι για πoιο λογο ?

Με αυτό το σκεπτικό, μπορείς να ρωτήσεις και «γιατί να πας να κουνάς πάνω-κάτω κάτι σίδερα» (γυμναστήριο) ή «γιατί να τρέχεις σα το κατσίκι από 'δω κι από 'κει».

Η απάντηση είναι απλή: διότι σου αρέσει. :) Αν δε σ' αρέσει , δε πας.

Στο τι κερδίζεις τώρα, οι πολεμικές τέχνες φυσικά σε γυμνάζουν, αλλά και σου δίνουν μια σιγουριά για τον εαυτό σου που δεν την αποκτάς με το γυμναστήριο. Μαθαίνεις να αποφεύγεις τους καβγάδες (κι όμως!) αλλά και ταυτόχρονα έχεις την αυτοπεποίθηση ότι εάν συμβεί κάτι, δε θα γυρίσεις με τα μισά κόκκαλα σπασμένα. Ο έλεγχος του σώματος επίσης είναι κορυφαίος. Ίσως μόνο με χορό να καταφέρεις καλύτερο έλεγχο των μελών σου. Το ίδιο και η ευλιγισία (που πλέον δεν έχω καθόλου :P ).

Δημοσ.

Οι ανθρωποι ξεκινανε και γεμιζουν τα γυμναστηρια γιατι τους εχει μαμησει η ανασφαλεια και οι φοβιες,δεν ειναι "μοδα".

Οι ανθρωποι εχουν γεμισει τα ιντερνετ καφε η παιζουν σπιτι σους απο το πρωι μεχρι το βραδυ games  επειδη  τους εχει μαμησει η μαλ@κι@ τον εγκεφαλο!  μακαρι να γεμιζαν τα γυμαστηρια  , η γυμναστικη διωχνει την ανασφαλεια , φερνει την αυτοπεποίθηση, σε κανει καλυτερο ανθρωπο και σου προσθετει χρονια ποιοτικης ζωης ! μακαρι να γεμιζαν τα γυμναστηρια οι νεοι και οχι για λογους ομορφιας ( η ομορφια του καθενος βρισκεται στην καρδια και στην ψυχη του ) αλλα για λογους υγειας .. γυμναστειτε ,  ασκηθείτε  ,  ακομη και αν αυτο μεταφραζεται σε ενα 15λεπτο περπατηματακι κυκλοφορει το αιμα , οξυγονώνεται ο εγκεφαλος , αλλαζει ο μεταβολισμος μας κτλ  κτλ  μοδα δεν ειναι η γυμναστικη  μοδα ειναι η σαπιλα και η ακινησια ..

• Like 10
Δημοσ.

Με αυτό το σκεπτικό, μπορείς να ρωτήσεις και «γιατί να πας να κουνάς πάνω-κάτω κάτι σίδερα» (γυμναστήριο) ή «γιατί να τρέχεις σα το κατσίκι από 'δω κι από 'κει».

Η απάντηση είναι απλή: διότι σου αρέσει. :) Αν δε σ' αρέσει , δε πας.

Στο τι κερδίζεις τώρα, οι πολεμικές τέχνες φυσικά σε γυμνάζουν, αλλά και σου δίνουν μια σιγουριά για τον εαυτό σου που δεν την αποκτάς με το γυμναστήριο. Μαθαίνεις να αποφεύγεις τους καβγάδες (κι όμως!) αλλά και ταυτόχρονα έχεις την αυτοπεποίθηση ότι εάν συμβεί κάτι, δε θα γυρίσεις με τα μισά κόκκαλα σπασμένα. Ο έλεγχος του σώματος επίσης είναι κορυφαίος. Ίσως μόνο με χορό να καταφέρεις καλύτερο έλεγχο των μελών σου. Το ίδιο και η ευλιγισία (που πλέον δεν έχω καθόλου :P ).

Οκ αλλά υπάρχει διαφορά. Στο ένα τρως και ρίχνεις ξύλο με κίνδυνο της υγείας σου ενώ στο άλλο φτιάχνεις το σώμα σου και την υγεία σου. Δε με ενδιαφέρει ούτε να παίζω ξύλο στο δρόμο ούτε να κάνω το νταη

Δημοσ.

Ειναι δυσκολο να συνδυασεις γυμναστηριο και πολεμικη τεχνη αν εργαζεσαι,ειδικα σε χειρονακτικη εργασια,ακομα και αν σου φτανει ο χρονος.Απο την αλλη αν δεν εργαζεσαι δεν εχεις χρηματα για τιποτα.

Στο γυμναστηριο γυμναζεις το σωμα,στην πολεμικη τεχνη σωμα και μυαλο,δεν βαριεσαι τοσο ευκολα γιατι συνεργαζεσαι και αθλεισαι και με αλλα ατομα.

Δυστυχως υπαρχουν ατομα που κανουν πολεμικες τεχνες και ειναι ετοιμοι για τσακωμο,δεν ξερω σε τι ποσοστο,ελπιζω σε μικρο γιατι ειναι επικινδυνοι.

Παλια ειχα ασχοληθει με παραδοσιακο shotokan αλλα εκανα "βαρια" δουλεια και την επομενη το πρωι ημουν κουρασμενος,πονουσαν ποδια,χερια κλπ.Καλη τεχνη,ενδιαφερουσα,αλλα κουραστικη αρκετα.Και νομιζω οτι ειναι τεχνη που καταπονει τις αρθρωσεις.

Και σε καθε πολεμικη τεχνη υπαρχει ο κινδυνος τραυματισμων.Στην προπονηση φορουσαμε μονο γαντια.Οποτε καποια χτυπηματα τα ετρωγες.

Το Kung Fu ειναι ενδιαφερον αλλα νομιζω οτι ειναι δυσκολο.Υπαρχουν 2 ειδη αν δεν κανω λαθος,το Βορειο και το Νοτιο.

Προσφατα ρωτησα γνωστο μου που ασχολειται χρονια και ειπε οτι ειναι 60€ τον μηνα.

• Like 1
Δημοσ.

Μάγκες άμα θέλετε όλα συνδιάζονται.

Ελαφρές ασκήσεις βαρών κάνω εδώ και 2,5 χρόνια.

Και ήδη πριν 1 μήνα ξεκίνησα και μαθήματα κολύμβησης σε κολυμβητήριο και ελληνικού χορού στην κοινότητα.

Όλα από λίγο και όχι πολλά λόγω και της ηλικίας μου (43, ξεκίνησα αργά γαμώτο μου και το μετάνιωσα),αλλά και των πολλών ωρών που είμαι στην δουλειά.

Πάντως όλα γίνονται.

Δεν αποκλείω στα γεράματά μου να πάω για πολεμικές τέχνες.Υπάρχει ενδιαφέρον και πολύ κιόλας

Δημοσ.

Πάλη , ελεύθερη ή ελληνορωμαική. Τα άλλα είναι απλές οδοντοκρεμες . Σκληρή προπόνηση, σοβαρά δυνατό σώμα και αντοχές και εμφάνιση.

Έχει βάρη, ελαστικότητα, αντοχές απόλα. Και μη πω για τη διαφορά στο δρόμο. H έλλειψη χτυπημάτων, οδηγεί σε πιο δυνατά και γυμνασμένα σώματα .

Απορώ γιατί δεν κάνει παραπάνω κόσμος.

Αν είσαι πάνω από 30, γυμναστήριο αλλά προπονήσεις δύναμης.

ns4.jpg

Δημοσ.

Οι ανθρωποι εχουν γεμισει τα ιντερνετ καφε η παιζουν σπιτι σους απο το πρωι μεχρι το βραδυ games  επειδη  τους εχει μαμησει η μαλ@κι@ τον εγκεφαλο!  μακαρι να γεμιζαν τα γυμαστηρια  , η γυμναστικη διωχνει την ανασφαλεια , φερνει την αυτοπεποίθηση, σε κανει καλυτερο ανθρωπο και σου προσθετει χρονια ποιοτικης ζωης ! μακαρι να γεμιζαν τα γυμναστηρια οι νεοι και οχι για λογους ομορφιας ( η ομορφια του καθενος βρισκεται στην καρδια και στην ψυχη του ) αλλα για λογους υγειας .. γυμναστειτε ,  ασκηθείτε  ,  ακομη και αν αυτο μεταφραζεται σε ενα 15λεπτο περπατηματακι κυκλοφορει το αιμα , οξυγονώνεται ο εγκεφαλος , αλλαζει ο μεταβολισμος μας κτλ  κτλ  μοδα δεν ειναι η γυμναστικη  μοδα ειναι η σαπιλα και η ακινησια ..

μακαρι οι ανθρωποι να ειχαν μια ζωη πιο κοντα στη φυση τους, και οχι να τρεχουν στα γυμναστηρια για να μαζεψουν τα συμπτωματα της απουσιας της

καποτε ο ανθρωπος ηταν αναγκασμενος να κυνηγησει για να φαει, σημερα παει για τσιγαρα με το αμαξι

Δημοσ.

Πάλη , ελεύθερη ή ελληνορωμαική. Τα άλλα είναι απλές οδοντοκρεμες . Σκληρή προπόνηση, σοβαρά δυνατό σώμα και αντοχές και εμφάνιση.

Έχει βάρη, ελαστικότητα, αντοχές απόλα. Και μη πω για τη διαφορά στο δρόμο. H έλλειψη χτυπημάτων, οδηγεί σε πιο δυνατά και γυμνασμένα σώματα .

για το δρόμο κ οτιδήποτε εκτός ring δεν ειναι προτιμότερο krav maga ? i mean .. μπορεί να βρεθείς σε διάφορες καταστάσεις (μαχαίρια , όπλα etc) 

• Like 1
Δημοσ.

Πρεπει ομως να πλησιασεις τον αλλον.Καποιος που ξερει πολεμικη τεχνη δεν θα σε αφησει καν να τον πλησιασεις.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί πλέον με όλα αυτά που διαβάζω.. θα ήθελα κολυμβητήριο αλλά από τη μία κάτι γνωστοί μου που πήγαν σε πισίνα (στην ίδια) γέμισαν κάτι εξανθήματα (χώρια του ότι λόγω σπουδών έχω κάποιες γνώσεις ποιότητας νερού) και από την άλλη μου αρέσουν οι τριχούλες μου δε θέλω να ξυριστώ. Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως το κομμάτι της γυμναστικής, όχι να κάνω αεροπλανικά και ιστορίες :P απλά θεωρώ ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον ένα άθλημα όπως οι πολεμικές τέχνες σε σχέση με το γυμναστήριο. Αλήθεια γνωρίζει κανείς καμία πισίνα ζωγράφου, γουδή; Όπως επίσης αν γνωρίζετε τίποτα σχολές πολεμικών τεχνών (κατά προτίμηση όχι καράτε) στο κέντρο η σε αυτές τις περιοχές;

Δημοσ.

Οκ αλλά υπάρχει διαφορά. Στο ένα τρως και ρίχνεις ξύλο με κίνδυνο της υγείας σου ενώ στο άλλο φτιάχνεις το σώμα σου και την υγεία σου. Δε με ενδιαφέρει ούτε να παίζω ξύλο στο δρόμο ούτε να κάνω το νταη

Ούτε καν. Δεν είναι αμερικάνικη ταινία.  :P Μέχρι να φτάσεις στο σημείο να χτυπήσεις κανονικά τον απέναντί σου θα 'χεις ρίξει χιλιάδες λακτίσματα σε στόχους και στον αέρα. Αντίστοιχη ευκολία τραυματισμού έχει και το γυμναστήριο. Πριν καμιά 'βδομάδα να φανταστείς, έφαγα μια σούπα από τη σκάλα ενώ έβαφα. Και δεν έπαθα τίποτα επειδή αυθόρμητα έπεσα σωστά. Όπως μου είχαν μάθει πριν χρόνια στο Judo. Με βοήθησε κιόλας. :P

Και δεν είναι ούτε για να ρίχνεις ξύλο. Άθλημα είναι. Απλά άμα σου την πέσει κανένας (π.χ. κλέφτης) σίγουρα θα αμυνθείς πολύ καλύτερα μετά από 2 χρόνια πολεμικών τεχνών, παρά με σκέτο γυμναστήριο, ή κάποιο άλλο άθλημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...