zoranb Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Προσλαμβάνεται κάποιος σε νέα εταιρία, λέμε τώρα, και έχει δηλώσει στη συνέντευξη πως έπαιρνε μισθό Α ευρώ. Στην ουσία όμως έχει πεί ψέματα -για ευνόητους λόγους- γιατί παίρνει Β ευρώ. Μπορεί ο νέος εργοδότης αφού τον προσλάβει (αλλά και πριν) να δεί με κάποιο τρόπο, από το ΙΚΑ ή δεν ξέρω που αλλού, τον μισθό τον πραγματικό που είχε στην προηγούμενη εταιρία;
zio10 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Από τη μισθοδοσία μπορεί να δει τα "επίσημα" αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να τα ζητήσει...
zoranb Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Από τη μισθοδοσία μπορεί να δει τα "επίσημα" αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να τα ζητήσει... Δεν τόπιασα αυτό! Το ξαναλές πιό αναλυτικά?
zio10 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν τόπιασα αυτό! Το ξαναλές πιό αναλυτικά? Αν δουλεύεις κανονικά με ασφάλεια κλπ κάθε μήνα βγαίνει μια κατάσταση μισθοδοσίας που λέει αναλυτικά τι πήρες. Από αυτό το χαρτί μπορεί να δει τον μισθό σου, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να το ζητήσει και επίσης πολλές φορές το πραγματικό ποσό διαφέρει από αυτό που αναγράφεται
zoranb Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Thanx κατάλαβα, αυτό είναι το ζήτημα άλλωστε, εάν μπορεί να έχει πρόσβαση τελικά. Πως μπορούμε να το μάθουμε άραγε;
Donalhioy Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Η απαντηση στο αν μπορει να τα δει ειναι ναι... αν φυσικα του πει ή του δειξει τις μισθοδοσιες ο προηγουμενος εργοδοτης/λογιστης π.χ ειμαι εγω λογιστης σε μια εταιρια και βγαζω τις μισθοδοσιες και τυπωνω τις μηνιαιες αποδειξεις πληρωμης αποδοχων μπορω να πω ποσο εβγαζε ο χ υπαλληλος στην ταδε εταιρια
zoranb Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ε οκ, κανένας πρώην εργοδότης δεν πρόκειται να του δείξει και σχεδόν αποκλείεται να κάνει τέτοια κίνηση ο νυν εργοδότης φαντάζομαι.
Anorymous Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ε οκ, κανένας πρώην εργοδότης δεν πρόκειται να του δείξει και σχεδόν αποκλείεται να κάνει τέτοια κίνηση ο νυν εργοδότης φαντάζομαι. ποτε μην λες ποτε, μπορει να παρει τηλεφωνο να ρωτησει πως ησουν σαν υπαλληλος και για ποιο λογο εφυγες και στην κουβεντα πανω να ρωτησει και για τον μισθο...
zoranb Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα τέτοια θέματα;
dreamercon Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα τέτοια θέματα; Ο εργοδότης μπορεί να ζητήσει την εξουσιοδότηση σου για να επικοινωνήσει με τον προηγούμενο εργοδότη, οπότε εφόσον υπάρχει η άδεια σου, τότε δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων. Εξάλλου, κάποια από αυτά τα στοιχεία ίσως να είναι προσωπικά δεδομένα του πρώην εργοδότη - όπως το πως αμοίβονται οι υπάληλοι του στη βαθμίδα Χ - και άρα, με την εφόσον ο ίδιος ο πρώην εργοδότης έδωσε στοιχεία που αφορούν τον ίδιο, δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων. 1
BritGreek Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Εμείς ως εταιρεία το αναφέρουμε κατά τη συνέντευξη ότι θα καλέσουμε τον προηγούμενο εργοδότη για πληροφορίες και ζητάμε τη συναίνεση τους. Εννοείται ότι ο νέος εργοδότης θα καλέσει τον προηγούμενο για πληροφορίες σχετικά με τον υποψήφιο για τη θέση και είναι κάτι που αποτελεί κανόνα στις νέες προσλήψεις, τουλάχιστον στο δικό μου κλάδο, εδώ και χρόνια. Όταν κάποια άτομα από το προσωπικό φεύγουν και πάνε να δουλέψουν αλλού, είναι πραγματικά ελάχιστες οι φορές που δεν έχουν επικοινωνησει μαζί μας αυτοί που ενδιαφέρονται να τους προσλάβουν. Τώρα για το μισθό, εγώ δεν ρωτάω ποτέ γιατί δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Ο καθένας έχει το δικό του κοστολόγιο και business plan. Άλλοι με ρωτούν, αλλά δεν έχω απαντήσει ποτέ, ίσως γιατί οι συμβάσεις τους είναι κανονικές. Οι λόγοι που ρωτάμε τους προηγούμενους εργοδότες είναι άλλοι, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα, από τη στιγμή που μιλάμε για εκτέλεση επαγγελματικών καθηκόντων/αρμοδιοτήτων με μισθό. Αν ο υποψήφιος έχει πλακωθεί στις μπουνιές με τον προηγούμενο εργοδότη ή συνάδελφό του ή έχει δημιουργήσει προβλήματα στην εταιρεία που δούλευε, θα το σκεφτούμε διπλά για να τον προσλάβουμε. Η επικοινωνία, όμως, γίνεται κυρίως σε βιογραφικά στα οποία βλέπουμε ότι αλλάζει δουλειές σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, κάτι που σημαίνει συνήθως πρόβλημα. Πάντως να ξέρετε ότι υπάρχουν εργοδότες που καλούν προηγούμενους εργοδότες πριν καν καλέσουν για συνέντευξη, έχοντας ξεχωρίσει κάποια βιογραφικά. Έχει συμβεί πάρα πολλές φορές και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν δίνουμε καμία πληροφορία. 1
qsis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Προσλαμβάνεται κάποιος σε νέα εταιρία, λέμε τώρα, και έχει δηλώσει στη συνέντευξη πως έπαιρνε μισθό Α ευρώ. Στην ουσία όμως έχει πεί ψέματα -για ευνόητους λόγους- γιατί παίρνει Β ευρώ. Μπορεί ο νέος εργοδότης αφού τον προσλάβει (αλλά και πριν) να δεί με κάποιο τρόπο, από το ΙΚΑ ή δεν ξέρω που αλλού, τον μισθό τον πραγματικό που είχε στην προηγούμενη εταιρία;ΌχιΓιατί να πεις ψέμματα όμως για το μισθό σου;Για να σου δώσουν παραπάνω από όσα θα σου έδιναν αν ήξεραν ότι έπαιρνες πιο λίγα 2
kabouras Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μια ερωτηση κως οφφ τοπικ... Οκ ο νεος εργοδοτης θα καλεσει τον παλιο για να τον ρωτησει τι και πως. Ο παλιος γιατι να απαντησει? τι κερδιζει? εγω θα τους τρολαρα με το σκεπτικο οτι αν ηταν καλος κ μουφυγε με συμφερει να μη τον παρει κανεις και εκμεταλεφτει τα σκιλλς του, και αν δεν ηταν καλος με συμφερει να τον παρει καποιος αλλος για να καταστρεςψει και τον αλλον 2 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μια ερωτηση κως οφφ τοπικ... Οκ ο νεος εργοδοτης θα καλεσει τον παλιο για να τον ρωτησει τι και πως. Ο παλιος γιατι να απαντησει? τι κερδιζει? εγω θα τους τρολαρα με το σκεπτικο οτι αν ηταν καλος κ μουφυγε με συμφερει να μη τον παρει κανεις και εκμεταλεφτει τα σκιλλς του, και αν δεν ηταν καλος με συμφερει να τον παρει καποιος αλλος για να καταστρεςψει και τον αλλον για αυτο παμε κατα διαολου σαν χωρα 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα