forgotten Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Εμείς ως εταιρεία το αναφέρουμε κατά τη συνέντευξη ότι θα καλέσουμε τον προηγούμενο εργοδότη για πληροφορίες και ζητάμε τη συναίνεση τους. Εννοείται ότι ο νέος εργοδότης θα καλέσει τον προηγούμενο για πληροφορίες σχετικά με τον υποψήφιο για τη θέση και είναι κάτι που αποτελεί κανόνα στις νέες προσλήψεις, τουλάχιστον στο δικό μου κλάδο, εδώ και χρόνια. Όταν κάποια άτομα από το προσωπικό φεύγουν και πάνε να δουλέψουν αλλού, είναι πραγματικά ελάχιστες οι φορές που δεν έχουν επικοινωνησει μαζί μας αυτοί που ενδιαφέρονται να τους προσλάβουν. Τώρα για το μισθό, εγώ δεν ρωτάω ποτέ γιατί δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Ο καθένας έχει το δικό του κοστολόγιο και business plan. Άλλοι με ρωτούν, αλλά δεν έχω απαντήσει ποτέ, ίσως γιατί οι συμβάσεις τους είναι κανονικές. Οι λόγοι που ρωτάμε τους προηγούμενους εργοδότες είναι άλλοι, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα, από τη στιγμή που μιλάμε για εκτέλεση επαγγελματικών καθηκόντων/αρμοδιοτήτων με μισθό. Αν ο υποψήφιος έχει πλακωθεί στις μπουνιές με τον προηγούμενο εργοδότη ή συνάδελφό του ή έχει δημιουργήσει προβλήματα στην εταιρεία που δούλευε, θα το σκεφτούμε διπλά για να τον προσλάβουμε. Η επικοινωνία, όμως, γίνεται κυρίως σε βιογραφικά στα οποία βλέπουμε ότι αλλάζει δουλειές σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, κάτι που σημαίνει συνήθως πρόβλημα. Πάντως να ξέρετε ότι υπάρχουν εργοδότες που καλούν προηγούμενους εργοδότες πριν καν καλέσουν για συνέντευξη, έχοντας ξεχωρίσει κάποια βιογραφικά. Έχει συμβεί πάρα πολλές φορές και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν δίνουμε καμία πληροφορία. επειδη ειμαι περιεργος ,σε τρεις δουλειες εφυγα λογω μη τηρησης των συμφωνηθεντων με την εταιρια ,για μια νεα εταιρια θεωρειται ως μειονεκτημα ο εργαζομενος να χει τις αντιστοιχες απαιτησεις που χει η εταιρια απο αυτον? δλδ για να το κανω ποιο λιανα φταιει ο εργοδοτουμενος αν οι εταιριες που τον διαλεξαν δεν ξερουν να αξιοποιησουν το προσωπικο τους και να τηρησουν τα συμφωνηθεντα. σε εταιρια ξεκινησα με ωραριο 45 ωρες 1300 ευρω σε 2 μηνες μου ειπαν να δουλευω 50 ωρες και 1000 ευρω επρεπε να μεινω για να μην χαλασω το βιογραφικο μου? στη δευτερη εταιρια αναλαβα την διαχειριση και το ξεκινημα cinema εντος πολυκεντρου και με το περας της οργανωσης η εταιρια ηθελε να κανουμε νεο συμβολαιο με λιγοτερο μισθο ,επρεπε να μεινω? τι περιμενετε δλδ να περνατε πχ αν ημουν εγω τηλ και να σας λεγανε ξερετε εφυγε επειδη δεν τηρησαμε τα συμφωνηθεντα ? ή οτι ποιο αρνητικο. ΥΓ οι θεσεις μου πριν αυτες τις τρεις ο θεος να τις κανει εταιριες υπηρξαν διευθυντικες και με πειρα. ο λογος που εφυγα απο τον ιδιωτικο τομεα αποτελειται απο το γεγονος οτι ζητειται πειρα και ικανοτητα αν ειναι δυνατον χωρις μισθο.
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Προσλαμβάνεται κάποιος σε νέα εταιρία, λέμε τώρα, και έχει δηλώσει στη συνέντευξη πως έπαιρνε μισθό Α ευρώ. Στην ουσία όμως έχει πεί ψέματα -για ευνόητους λόγους- γιατί παίρνει Β ευρώ. Μπορεί ο νέος εργοδότης αφού τον προσλάβει (αλλά και πριν) να δεί με κάποιο τρόπο, από το ΙΚΑ ή δεν ξέρω που αλλού, τον μισθό τον πραγματικό που είχε στην προηγούμενη εταιρία; Όταν προσλαμβάνεσαι σε μία καινούρια εταιρεία, ο νέος εργοδότης είναι υποχρεωμένος (θεωρητικά τουλάχιστον) να σου ζητήσει κατάσταση με τα ένσημά σου, διαφορετικά δεν μπορεί να ξέρει σε ποια κλίμακα εισφορών ανήκεις. Κι εσύ με τη σειρά σου είσαι υποχρεωμένος να του την παράσχεις. Από τα ένσημα σου, μπορεί εύκολα να υπολογίσει τι μισθό έπαιρνες στις προηγούμενες δουλειές σου. Επίσης, στους περισσότερους κλάδους υπάρχει «σύμπνοια» μεταξύ εργοδοτών. Μπορεί και πλαγίως πολύ εύκολα να μάθει το μισθό που έπαιρνες. Γιατί έχεις κώλυμα να μάθει; 1
Liverpool89 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ειναι λιγο 50/50 τι θα σου πει ο προηγουμενος εργοδοτης. Δεν νομιζω οτι θα στηριξει των εργαζομενο αν αυτος εφυγε για λογους πχ δεν πληρωνε... μπορει να σου πει αργουσε ή δεν απεδιδε στην δουλεια του. Στην συνεντευξης νομιζω εχει μια αποψη για το ατομο που χεις απεναντι σου.... Αν δεν το δοκιμασεις δεν μπορεις να ξερεις.... Να ρωτησω κατι αλλο εγω εισαι σε μοα δουλεια και παιρνεις πχ χιλια ευρω, αλλα αποκτας την εμπειρια και πειρα που απαιτητε, ξεροντας οτι μπορεις να τα καταφερεις. Φευγεις απο κει και σε ξαναζητασε σε μια παρομοια εταιρια, δεν εχεις το δικαιωμα να απαιτησεις παραπανω, τι σημασια εχει τι σου εδινε ο προηγουμενος αν τωρα εχεις αλλο επιπεδο γνωσεων στο αντικειμενο
qsis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Όταν προσλαμβάνεσαι σε μία καινούρια εταιρεία, ο νέος εργοδότης είναι υποχρεωμένος (θεωρητικά τουλάχιστον) να σου ζητήσει κατάσταση με τα ένσημά σου, διαφορετικά δεν μπορεί να ξέρει σε ποια κλίμακα εισφορών ανήκεις. Κι εσύ με τη σειρά σου είσαι υποχρεωμένος να του την παράσχεις. Από τα ένσημα σου, μπορεί εύκολα να υπολογίσει τι μισθό έπαιρνες στις προηγούμενες δουλειές σου. σε βάζει στη χαμηλότερη κλίμακα για να γλιτώνει και αυτός εισφορές και θεωρητικά δεν τον ενημέρωσες ποτέ για τη προϋπηρεσία σου.. άλλωστε έχουν παγώσει πλέον αυτά και για έναν σχετικά νέο ειδικά εργαζόμενο δε θα ασχοληθεί κανείς να κοιτάξει επίσης ασχέτως τι λένε τα ένσημά σου μπορείς να του πεις ότι έπαιρνα τόσα στα χαρτιά και είχαμε συμφωνήσει και τόσα κάτω από το τραπέζι, δεν έχει να λέει πάντως σε πρόσφατο παράδειγμα γνωστού μου που μεταπήδησε σε άλλη εταιρεία ανταγωνιστών, τους είπε ότι έπαιρνε 900αρι ενώ με τις μειώσεις που είχε υποστεί είχε πέσει στα 600λιγα τους είπε το 900αρι για να καταφέρει να πάρει το 1200αρι που τελικά συμφώνησαν, άμα τους έλεγε τα πραγματικά που παίρνει θα του έδιναν σαφώς λιγότερα άμα ο άλλος δεν διατείθεται να δώσει τα λεφτά δε δίνει εξ'αρχής, αλλά αν δει ότι τον παίρνει να δώσει λιγότερα φυσικά και θα το προσπαθήσει και ο επίδοξος εργαζόμενος με τη σειρά του θα προσπαθήσει να συμφωνήσει να πάρει όσο πιο πολλά μπορεί επίσης μπορείς να ψάχνεις δουλειά όσο ακόμα εργάζεσαι κάπου και για καλύτερη εξέλιξη και για καλύτερα λεφτά, θεμιτό και λογικότατο σε αυτή τη περίπτωση δε νομίζω να τίθεται θέμα να πάρει ο άλλος τον έως εκείνη τη στιγμή εργοδότη σου να ψάξει κάπως να μάθει για σένα ναι, αλλά όχι να τον πάρει στα ίσια πάντως το τι μισθό θα σου δώσει ο άλλος εξαρτάται πάρα πολύ από το αν ξέρει τι παίρνει εκείνη τη στιγμή ή τι έπαιρνες. του δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη διαπραγμάτευση και αν ο μισθός είναι χαμηλός ή ακόμα χειρότερα έχεις φάει και πιστόλια θα προσπαθήσει να σε πάρει για ψίχουλα
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 σε βάζει στη χαμηλότερη κλίμακα για να γλιτώνει και αυτός εισφορές και θεωρητικά δεν τον ενημέρωσες ποτέ για τη προϋπηρεσία σου.. άλλωστε έχουν παγώσει πλέον αυτά και για έναν σχετικά νέο ειδικά εργαζόμενο δε θα ασχοληθεί κανείς να κοιτάξει επίσης ασχέτως τι λένε τα ένσημά σου μπορείς να του πεις ότι έπαιρνα τόσα στα χαρτιά και είχαμε συμφωνήσει και τόσα κάτω από το τραπέζι, δεν έχει να λέει πάντως σε πρόσφατο παράδειγμα γνωστού μου που μεταπήδησε σε άλλη εταιρεία ανταγωνιστών, τους είπε ότι έπαιρνε 900αρι ενώ με τις μειώσεις που είχε υποστεί είχε πέσει στα 600λιγα τους είπε το 900αρι για να καταφέρει να πάρει το 1200αρι που τελικά συμφώνησαν, άμα τους έλεγε τα πραγματικά που παίρνει θα του έδιναν σαφώς λιγότερα άμα ο άλλος δεν διατείθεται να δώσει τα λεφτά δε δίνει εξ'αρχής, αλλά αν δει ότι τον παίρνει να δώσει λιγότερα φυσικά και θα το προσπαθήσει και ο επίδοξος εργαζόμενος με τη σειρά του θα προσπαθήσει να συμφωνήσει να πάρει όσο πιο πολλά μπορεί Και πάλι γιατί να μην μπορούσαν να πουν «τα 900 είναι πολλά, θα σου δώσουμε 700»; Δεν υπάρχουν «ανταγωνιστές» με την έννοια που το θέτεις (βέβαια δεν γνωρίζω όλους τους κλάδους, αλλά ενιγουέι). Ειδικά σε θέμα εργαζομένων, μια χαρά μιλάνε οι εργοδότες μεταξύ τους. Όλοι θέλουν να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους για ιδίους λόγους.
qsis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Και πάλι γιατί να μην μπορούσαν να πουν «τα 900 είναι πολλά, θα σου δώσουμε 700»; γιατί προφανώς ήθελαν να τον πάρουν από τους άλλους μιας και τους ενδιέφερε σαν εργαζόμενος με την εμπειρία και την εξειδίκευση που είχε και επίσης αυτός είχε ήδη δουλειά, δεν ήταν άνεργος στα αζήτητα μαλάκας ήταν να πάει κάπου για λιγότερα; αυτό που λες δεν είναι πρόταση που θα έκανε κάποιος λογικός άνθρωπος και επίσης να σου πω και άλλες περιπτώσεις τροφή για σκέψη πας κάπου και λες παίρνω το βασικό.. θα σου πούνε έλα σε μας για το βασικό επίσης για ποιο λόγο...; άμα πάς κάπου και ξέρουν ότι έχεις να πληρωθείς μήνες θα σου δώσουν το βασικό, οπότε δε σε συμφέρει να το ξέρουν αν είσαι άνεργος και τους πεις ότι πριν χάσω τη δουλειά μου έπαιρνα 900, εκεί μπορεί να σου πουν 700 ή παραμένεις άνεργος το πώς θα εξελιχθεί το πράγμα εξαρτάται πάρα πολύ από τη κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, δε νομίζω ότι πάντα μια θέση κοστίζει το ίδιο ανεξαρτήτως του ατόμου που θα τη καλύψει το ότι μπορεί να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους το θεωρώ βέβαιο , πάρε παράδειγμα τις 3 μεγάλες εταιρείες της πληροφορικής (apple, google . ms ) που είχαν καταδικαστεί επειδή έκαναν μεταξύ τους συνεννοήσεις για τους υπαλλήλους τους από την άλλη και το πώς μπορεί να βγάλεις κακό όνομα είναι σχετικό... δε ξέρω δηλαδή αν το αφεντικό σου πχ είναι μαλάκας το πόσο μπορεί να φανείς εσύ φταίχτης στα μάτια των άλλων, δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο ακόμα δεν ξέρω και κατά πόσο όντως παίζει συνεννόηση σε διάφορους κλάδους.. σε κλάδους που μοιραία γνωρίζονται και ανακυκλώνονται ναι, αλλά γενικά δεν έχω κι εγώ εικόνα και επίσης σε περίπτωση που πέσεις σε κακό εργοδότη παίζει ρόλο και πώς θα το χειριστείς και στη συνέχεια, μπορεί να έχεις δίκιο και να το χάσεις από υπερβολικές αντιδράσεις.. αν είσαι σωστός στη δουλειά σου υποτίθεται ότι δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, αλλά και πάλι δε μπορείς να είσαι βέβαιος γιατί κυκλοφορεί πολλή αλητεία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κόσμο, όπως υπάρχουν βέβαια και αλήτες εργαζόμενοι, ο εργοδότης όμως είναι αυτός που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση πάντα
DrLo Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 ΥΠΟ Κ.Σ ... δε πρέπει να απαντήσεις πόσα έπερνες πριν .... μπορείς αν θέλεις να απαντήσεις πόσα θες τώρα. ποτε μην λες ποτε, μπορει να παρει τηλεφωνο να ρωτησει πως ησουν σαν υπαλληλος και για ποιο λογο εφυγες και στην κουβεντα πανω να ρωτησει και για τον μισθο... Κανένας δε θα απαντούσε στο τηλέφωνο πόσα έδινε σε κάποιον πρώην υπάλληλό του. Ο εργοδότης μπορεί να ζητήσει την εξουσιοδότηση σου για να επικοινωνήσει με τον προηγούμενο εργοδότη, οπότε εφόσον υπάρχει η άδεια σου, τότε δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων. Άντε και την έχει ... γιατί να απάντήσει ο άλλος ?
BritGreek Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 επειδη ειμαι περιεργος ,σε τρεις δουλειες εφυγα λογω μη τηρησης των συμφωνηθεντων με την εταιρια ,για μια νεα εταιρια θεωρειται ως μειονεκτημα ο εργαζομενος να χει τις αντιστοιχες απαιτησεις που χει η εταιρια απο αυτον? δλδ για να το κανω ποιο λιανα φταιει ο εργοδοτουμενος αν οι εταιριες που τον διαλεξαν δεν ξερουν να αξιοποιησουν το προσωπικο τους και να τηρησουν τα συμφωνηθεντα. σε εταιρια ξεκινησα με ωραριο 45 ωρες 1300 ευρω σε 2 μηνες μου ειπαν να δουλευω 50 ωρες και 1000 ευρω επρεπε να μεινω για να μην χαλασω το βιογραφικο μου? στη δευτερη εταιρια αναλαβα την διαχειριση και το ξεκινημα cinema εντος πολυκεντρου και με το περας της οργανωσης η εταιρια ηθελε να κανουμε νεο συμβολαιο με λιγοτερο μισθο ,επρεπε να μεινω? τι περιμενετε δλδ να περνατε πχ αν ημουν εγω τηλ και να σας λεγανε ξερετε εφυγε επειδη δεν τηρησαμε τα συμφωνηθεντα ? ή οτι ποιο αρνητικο. ΥΓ οι θεσεις μου πριν αυτες τις τρεις ο θεος να τις κανει εταιριες υπηρξαν διευθυντικες και με πειρα. ο λογος που εφυγα απο τον ιδιωτικο τομεα αποτελειται απο το γεγονος οτι ζητειται πειρα και ικανοτητα αν ειναι δυνατον χωρις μισθο. Καταλαβαίνω τη σκέψη σου. Όμως, όπως και να το κάνουμε, αν κάποιος αλλάζει εργοδότη κάθε χρόνο, τότε μου φαίνεται δύσκολο να φταίει μόνο ο εργοδότης. Αυτός που θα σε προσλάβει, όταν μιλάμε για σοβαρές εταιρείες, θα επενδύσει πάνω σου, πολλές φορές θα σε εκπαιδεύσει και αυτό θα περιμένει να του δόσει κάτι πίσω, επαγγελματικά μιλώντας. Πίστεψέ με, είναι πολύ υψηλότερο το κόστος και ο χρόνος προσαρμογής που απαιτείται, όταν αλλάζει ένας εργοδότης προσωπικό. Θα σου πω για τη δική μου δουλειά, που έχει να κάνει με εκπαίδευση. Το νόμιμο ωρομίσθιο για καθηγητές είναι πλέον περίπου 4 ευρώ την ώρα. Εγώ δίνω από 8 ως 10 + τα ένσημα επί του ωρομίσθιου. Δηλαδή όλα κανονικά. Ένας καθηγητης μου, λοιπόν, που εργάζεται 6 ώρες την ημέρα, αμοίβεται με τουλάχιστον 960 ευρώ το μήνα. Σε πληροφορώ ότι σε κάποιους, το ποσό αυτό φαίνεται λίγο και φεύγουν για να δουλέψουν μαύρα ή να κάνουν ιδιαίτερα, και συχνά μου παίρνουν και μαθητές. Ε, αυτοί δύσκολα θα δουλέψουν αλλού, γιατί αυτό θα το μάθουν και οι άλλοι εργοδότες του κλάδου και μάλιστα άμεσα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι όταν επιλέγουμε ένα επάγγελμα, πρέπει να γνωρίζουμε και το "ταβάνι" μισθού που μπορούμε να έχουμε. Δυστυχώς η αγορά είναι σχεδόν νεκρή, πάρα πολλοί δεν πληρώνουν τις οφειλές τους, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε συνεπείς. Εκεί λοιπόν, ναι, μπορεί ο εργοδότης να σου προτείνει μείωση μισθού, για να είναι βιώσιμη η επιχείρησή του. Με το να παραιτείσαι και να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι δουλειά, και το βιογραφικό σου χαλάς, και η φερεγγυότητά σου αμφισβητείται. Δεν μιλάμε για περιτπώσεις όπου εργοδότες απλά μειώνουν μισθούς γιατί έτσι γουστάρουν. Αυτοί είναι κατάπτυστοι-λαμόγια-ευκαιριακοί. Όμως, εδώ δεν είναι Αμερική και οι εργοδότες του ίδιου κλάδου ΠΑΝΤΑ μιλούν μεταξύ τους, κάνοντας το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα. Πάντως οι μισθοί στην Ελλάδα, όπως όλοι ξέρουμε είναι πολύ χαμηλοί, γιατί έχει ελαχιστοποιηθεί το κέρδος των επιχειρήσεων, οι οποίες φορολογούνται με τουλάχιστον 26%, έχουν τις εισφορές του ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ, κλπ. Όταν υπεύθυνος αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων λιανικής με μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή παίρνει από 600-800 ευρώ (ισχύει αυτό που γράφω) για 12 ώρες δουλειά, καταλαβαίνεις ποιά είναι τα ποσά μισθών της αγοράς. Αυτός, λοιπόν, που επιδιώκει να παίρνει 1500, απλά δεν μένει στην Ελλάδα, και αυτό είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Αυτός που θα σε πάρει με 1500 επειδή είσαι καλός, ναι θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος του. Μην ξεχνάς ότι στη δουλειά θεωρητικά δεν υπάρχει συναίσθημα. Δεν φαντάζεσαι πόσα τέλεια βιογραφικά λαμβάνει ο κάθε εργοδότης, από άτομα που είναι πρόθυμα να δουλέψουν για πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα ποσά που αναφέρεις. ΥΠΟ Κ.Σ ... δε πρέπει να απαντήσεις πόσα έπερνες πριν .... μπορείς αν θέλεις να απαντήσεις πόσα θες τώρα. Κανένας δε θα απαντούσε στο τηλέφωνο πόσα έδινε σε κάποιον πρώην υπάλληλό του. Άντε και την έχει ... γιατί να απάντήσει ο άλλος ? Φίλε μου, στην πραγματική αγορά, μια χαρά απαντούν. Πάντα μα πάντα γίνεται μια διασταύρωση. Ο προηγούμενος εργοδότης απαντά γιατί περιμένει να κάνεις κι εσύ το ίδιο όταν σε καλέσει εκείνος. Έτσι δουλεύουν τα πράγματα.
DrLo Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Φίλε μου, στην πραγματική αγορά, μια χαρά απαντούν. Πάντα μα πάντα γίνεται μια διασταύρωση. Ο προηγούμενος εργοδότης απαντά γιατί περιμένει να κάνεις κι εσύ το ίδιο όταν σε καλέσει εκείνος. Έτσι δουλεύουν τα πράγματα. Αμφιβάλω, εκτός αν μιλάμε να φύγεις από τον ένα φούρνο της γειτονιάς/χωριού να πας στον άλλο.
kabouras Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 για αυτο παμε κατα διαολου σαν χωρα εσυ αν ειχες μια επιχειρηση θα ηθελες ανταγωνισμο φιλε? θα σε ευνοουσε καπως ο ανταγωνισμος που θα προεκυπτε στην επιχειρηματικη σου δραστηριοτητα?
Pablo_Hasan Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Εμείς ως εταιρεία το αναφέρουμε κατά τη συνέντευξη ότι θα καλέσουμε τον προηγούμενο εργοδότη για πληροφορίες και ζητάμε τη συναίνεση τους. Εννοείται ότι ο νέος εργοδότης θα καλέσει τον προηγούμενο για πληροφορίες σχετικά με τον υποψήφιο για τη θέση και είναι κάτι που αποτελεί κανόνα στις νέες προσλήψεις, τουλάχιστον στο δικό μου κλάδο, εδώ και χρόνια. Όταν κάποια άτομα από το προσωπικό φεύγουν και πάνε να δουλέψουν αλλού, είναι πραγματικά ελάχιστες οι φορές που δεν έχουν επικοινωνησει μαζί μας αυτοί που ενδιαφέρονται να τους προσλάβουν. Τώρα για το μισθό, εγώ δεν ρωτάω ποτέ γιατί δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Ο καθένας έχει το δικό του κοστολόγιο και business plan. Άλλοι με ρωτούν, αλλά δεν έχω απαντήσει ποτέ, ίσως γιατί οι συμβάσεις τους είναι κανονικές. Οι λόγοι που ρωτάμε τους προηγούμενους εργοδότες είναι άλλοι, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα, από τη στιγμή που μιλάμε για εκτέλεση επαγγελματικών καθηκόντων/αρμοδιοτήτων με μισθό. Αν ο υποψήφιος έχει πλακωθεί στις μπουνιές με τον προηγούμενο εργοδότη ή συνάδελφό του ή έχει δημιουργήσει προβλήματα στην εταιρεία που δούλευε, θα το σκεφτούμε διπλά για να τον προσλάβουμε. λέγοντας προβλήματα, αν η προηγούμενη εταιρεία του χρωστούσε δεδουλευμένα και τα διεκδικησε μεσω δικηγόρου, πως το αξιολογείτε;
MT60RS Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 εσυ αν ειχες μια επιχειρηση θα ηθελες ανταγωνισμο φιλε? θα σε ευνοουσε καπως ο ανταγωνισμος που θα προεκυπτε στην επιχειρηματικη σου δραστηριοτητα? ευκαιρια να μην μεινεις στασιμος, αν εχεις λιγο μυαλο
Moderators Spect~ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 εσυ αν ειχες μια επιχειρηση θα ηθελες ανταγωνισμο φιλε? θα σε ευνοουσε καπως ο ανταγωνισμος που θα προεκυπτε στην επιχειρηματικη σου δραστηριοτητα? σιγουρα οσο λιγοτερος ανταγωνισμος τοσο το καλυτερο ΑΛΛΑ, η νοοτροπια του θα γαμησω τον αλλο για να ειμαι εγω καλα ειναι εγωιστικη και καθολου καλη για το γενικο συνολο. Το οτι μπορει να στερησεις το μελλον απο ενα ανθρωπο -με οτι αυτο συνεπαγεται- δεν το σκεφτεσαι? Αν θες να κερδισεις τον ανταγωνισμο κοιτας να γινεις εσυ καλυτερος οχι να καταστρεψεις τον αλλο. Και αυτο μου θυμισε το καραγκιοζη το καθηγητη που ειχα παρει πτυχιακη. Του ζητησα συστατικη επιστολη και δεν μου εδωσε. Ποσο Κομπλεξ? Και αν εμενα αυτο μου ηταν προβλημα στο να βρω μεταπτυχιακο? Αλλαξτε μυαλα αν θελετε καλυτερη ζωη 1
qsis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 λέγοντας προβλήματα, αν η προηγούμενη εταιρεία του χρωστούσε δεδουλευμένα και τα διεκδικησε μεσω δικηγόρου, πως το αξιολογείτε;Άσχημα φυσικά τι ρωτάς..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Καμια σοβαρη εταιρεια δεν εχει αναγκη να μαθει τον προηγουμενο μισθο σου. Αν πραγματικα την ενδιαφερεις, εχει να μαθει πολυ σημαντικοτερα πραγματα για σενα πριν σε προσλαβει, αρα δεν θα ασχοληθει, δεν θα χασει χρονο και δεν θα εξαντλησει τις δυνατοτητες της να λαβει πληροφοριες, πανω σε ανουσια ζητηματα μισθοδοσιας. Επισης σε σοβαρες εταιρειες παντα, ο μισθος για εναν νεο υπαλληλο στην ταδε θεση ειναι προκαθορισμενος πρωτου ακομα πας για συνεντευξη. Με καποια +/- , ορισμενες φορες, που διαμορφωνονται απο αλλους παραγοντες κι οχι απο τον προηγουμενο μισθο σου. Οποτε η διαδικασια ειναι απλη. Δινεις interview-->τους αρεσεις-->παιρνουν references για σενα-->σου αρεσουν-->σου κανουν προσφορα εργοδοτησης, οπου περιγραφονται εγγραφως βασικα ζητηματα γυρω απτην προτεινομενη δουλεια , μεταξυ αυτων και o μισθος-->δεχεσαι/δεν δεχεσαι/διαπραγματευεσαι-->συμφωνειτε και προσλαμβανεσαι ή δεν συμφωνειτε και πας για αλλα. Τωρα αν μιλαμε για εταιρεια του κλασσικου του Ελληναρα που ψαχνει με τον πιο κουτοπονηρο και γραφικο τροπο να βγαλει απτη μυγα ξυγγι, τιποτα δεν αποκλειεται. Φανταζομαι πως η πιο ευκολη πηγη για να πληροφορηθει ειναι ο προηγουμενος εργοδοτης σου ή εναλλακτικα κανα κονε μεσα στο ταμειο που ησουν ασφαλισμενος (που για Ελλαδα μιλωντας, δυσκολο να μαθει τις πραγματικες σου αποδοχες απο ασφαλιστικο ταμειο, εκτος αν δουελευες σε καμια εταιρεια γνωστη για την νομοτυπια της και φορολικη ακεραιοτητα της κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα