gokuthelegend Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) αυτα τα γαμ... μμε κανουν καλη πλυση εγκεφαλου... Μην βλέπεις τηλεόραση. Εγώ στο σπίτι μου δεν έχω τηλεόραση εδώ και 11 χρόνια και έχω ησυχάσει. [...]Ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να επιλέγει ασφαλιστικό πλάνο στα μέτρα του, φθηνότερο από το υπάρχον.[...] Και όταν φτάσει με το καλό ο καιρός για σύνταξη, να αναρωτιέσαι γιατί εσύ που είσαι ασφαλισμένος για 30 χρόνια παίρνεις τα ίδια ή λιγότερα με κάποιον που είχε ασφαλιστεί 20 χρόνια. Στην ουσία αυτός που είχε ασφαλιστεί 30 χρόνια πλήρωνε αναλογικά λιγότερα από αυτόν που είναι ασφαλισμένος 20 χρόνια. Κατά την γνώμη μου πρέπει να υπάρχει ένα όριο στα ελάχιστα που πρέπει να πληρώνει κάποιος, και ας μην μας αρέσει. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2015 από gokuthelegend
katana123 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Physics_Rulez εργοδότης είσαι;αυτό που λες συμφέρει μονο αυτούς,και πες πως γίνετε αυτό που λες σε πληρώνει ο εργοδότης 480 το μηνα πες πως ο εργαζόμενος είναι σε νοίκι τα μισά θα πάνε εκεί τα αλλα νερό,ΔΕΗ,φαΐ και του λες μετά πλήρωνε και ασφάλιση; τότε είναι που τον μαμισες μια και έξω
noFEARgr Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ουτε μεγαλυτερος κρατικος ελενχος ουτε τιποτα , το κρατος πρεπει να δωσει κινητρα στους εργοδοτες για να μην δουλευουν μαυρα. Κοψε για αρχη τα παραλογα χρηματα που παιρνει το ΙΚΑ( ποτε δεν καταλαβα που πανε τοσα χρηματα anyway ) , βαλε φυσιολογικους φορους και αφαιρεσαι ολην αυτην την γραφειοκρατια .Ακομα και να θελει να ειναι καποιος νομιμος κουραζεται με ολην αυτην την χαρτουρα.Αμεσως οι νομιμες θεσεις θα πανε στο 90 % .Τωρα το υπολοιπο 10% οτι και να κανεις παντα θα υπαρχει καποια χασουρα , κριμα ειναι να δινονται δαπανες για κρατικους ελενχους για να παιρνουν το ενα δεκατο απο αυτα
liopyr Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δεν συμφέρει να κυνηγήσεις τους παρα πολύ ματσωμένους, απλά θα πάρουν τα χρήματα τους και θα φυγουν. Επίσης, σκεφτήκατε ποτέ την πιθανότητα μετά από καταγγελία του εργαζόμενου, να βρεθεί χτυπημένος κτλ? Στο καλό να πάνε. Αν δεν τους αρέσει, ας επενδύσουν στην εξωτική Σομαλία. Τα περιστατικά εκβιασμών και τραμπουκισμών δεν είναι πιθανότητα, είναι πραγματικότητα. Ρώτα την Κούνεβα τι γεύση έχει το βιτριόλι και τους εργάτες στα φραουλοχώραφα αν είναι αλεξίσφαιροι. Και μας φταίνε οι εισφορές μετά. 5
παπι Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Γιατι ως γνωστον κλειστα μαγαζια γεμιζουν αδεια ταμεια. Επιχείρηση που δεν πληρώνει εισφορές (λογικά ουτε ΦΠΑ φόρο κλπ αλλιώς δεν υπάρχει λογος να μην πληρώνει εισφορές) δεν είναι επιχείρηση, είναι καρκίνος ο οποίος δεν προσφέρει τίποτα.
defacer Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μα δεν αναφέρομαι σε κάτι που ισχύει ήδη, αλλά σε κάτι που θα ήθελα να ισχύει. Και στο παράδειγμά μου ο εργαζόμενος δε θα έπαιρνε στο χέρι 720, αλλά 586, διότι η διαφορά είναι οι εισφορές εργοδότη, οι οποίες πρέπει να καταργηθούν. Ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να επιλέγει ασφαλιστικό πλάνο στα μέτρα του, φθηνότερο από το υπάρχον. Άρα, το ζήτημα είναι η εξυγίανση των ασφαλιστικών φορέων και ο εξορθολογισμός των εισφορών. Δεν είναι δυνατόν από το βασικό μισθό των 586 να προκύπτουν συνολικές εισφορές 240 ευρώ κάθε μήνα. Είναι πολλά λεφτά. Είναι τα μισά σχεδόν του βασικού μισθού. Ερωτήσεις... 1. Το (ικανά!) φτηνότερο πλάνο πώς θα γίνει πραγματικότητα; Προφανώς δεν είμαι κατά της εξυγίανσης, αλλά φαίνεσαι πολύ σίγουρος πως μια "μαγική εξυγίανση" λύνεται το πρόβλημα. Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε; Αν και υποψιάζομαι πως η πέτρα του σκανδάλου είναι ο ορισμός της λέξης "εξυγίανση". 2. "Δεν είναι δυνατόν" γιατί; Επειδή "είναι πολλά τα λεφτά"; Σε σχέση και με τη παρακάτω παράθεση, ξέρεις ποιό είναι το κόστος της ιατρικής περίθαλψης στην Αμερική όπου η... ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά έχει πάρει το θέμα πάνω της; Ξέρεις ότι βασικά αν είσαι χαμηλόμισθος στην Αμερική και δε σε καλύπτει ο εργοδότης σου με ασφάλιση (που αυτό είναι που θες να αποφύγουμε!), αν πάθεις κάτι σοβαρό είτε θα πεθάνεις είτε θα χρεωκοπήσει η οικογένειά σου είτε και τα δύο μαζί; Επειδή όμως οι επιχειρήσεις δε τζιράρουν πλέον, και έχουν φορτωθεί στο μεταξύ υπέρογκη αύξηση σταθερού και μεταβλητού κόστους, το χιλιάρικο που ονειρεύεται ο εργαζόμενος να παίρνει δεν είναι δυνατόν να μεταφράζεται σε 1400 ευρώ για την επιχείρηση. 400 ευρώ το μήνα ΙΚΑ για αποδοχές χιλιάρικου (στην καλύτερη περίπτωση); Και πάλι, "δεν είναι δυνατόν" για ποιό λόγο ακριβώς; Επειδή η τάδε επιχείρηση δε βγαίνει; Να μη βγει. Αυτό που λες είναι στην ουσία επιδότηση της επιχείρισης από τους υπαλλήλους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα κι αν κάποια συγκεκριμένη επιχείρηση δε βγαίνει η καημενούλα και πρέπει να τη βοηθήσουμε οπωσδήποτε, εσύ τις τσουβαλιάζεις όλες μαζί. Και αυτές που βγαίνουν, όπως για παράδειγμα όλους τους εργοδότες μου την περίοδο 2002-2014. Επιπλέον, ακόμα και υποθετικά πώς είναι λύση αυτό; Λες πως το πρόβλημα είναι το ύψος των εισφορών. Όμως με την πρότασή σου το ύψος δεν αλλάζει. Οπότε προφανώς μιλάμε για μείωση του πληρωτέου εκ μέρους της επιχείρησης το οποίο αν θέλουμε ο εργαζόμενος να παραμείνει ασφαλισμένος (θυμάσαι πως αυτό ήταν το θέμα της κουβέντας) θα πρέπει να το καλύψει ο ίδιος από την τσέπη του. Ακριβώς όπως (δεν) κάνει και σήμερα όποιος παίρνει μαύρα. Δηλαδή τελικά για να κόψουμε τη μαύρη εργασία θα κόψουμε την ασφάλιση από τους χαμηλόμισθους (οι υψηλόμισθοι έτσι κι αλλιώς εξ ορισμού δεν "αποτελούν πρόβλημα" για τον εργοδότη τους)? WTF. Δεν είναι κακό να πιστεύεις στο Αμερικανικό μοντέλο. Αλλά είσαι στη λάθος ήπειρο. ΥΓ: Ήμουν υπερβολικά ευγενικός, θέλω μετάλλιο. 2
lak10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 παπι να κλεισει αλλα αμα κλεισει θα βγαινεις εσυ ο ιδιος να κλαιγεσαι επειδη εισαι ανεργος. Ο Πατερας μου ειναι Ε.Ε απασχολει 700 υπαλληλους το ασφαλιστικο κοστος ριναι δισβασταχθο μιλαμε περιπου για το 40% του μισθου του υπαλληλου. Οταν μια επιχειρηση μαστιζεται απο την κριση μειωνεται ο τζιρος το κρατος δεν επιστρεφει ΦΠΑ στην ωρα του και οι επιταγες που παιρνεις απο πελατες εχουν γινει πλεον ετησιες το πραγμα χοντραινει και να πεις οτι οι εισφορες ειναι ανταξιες των παροχων παει στα κοματια αλλα δεν ειναι. Για μενα η λυση ειναι η αυτασφαλιση η δραματικη μειωση των εισφορων αλλιως δεν βγαινεις
liopyr Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Καλά φοβερά πράγματα. Δεν είναι το ασφαλιστικό κόστος υψηλό. Οι μισθοί είναι για τα πανηγύρια, γι'αυτό σας φαίνεται μεγάλο το ποσοστό επί των μισθών. Επίσης είναι γνωστό, πως αν μεταφερθεί το κόστος της ασφάλισης στους ήδη κακοπληρωμένους εργαζόμενους, στους τζίρους των επιχειρήσεων αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο. Θα πουλάει σε εξωγήινους μετά η επιχείρηση και όλα καλά..
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 παπι να κλεισει αλλα αμα κλεισει θα βγαινεις εσυ ο ιδιος να κλαιγεσαι επειδη εισαι ανεργος. Ο Πατερας μου ειναι Ε.Ε απασχολει 700 υπαλληλους το ασφαλιστικο κοστος ριναι δισβασταχθο μιλαμε περιπου για το 40% του μισθου του υπαλληλου. Οταν μια επιχειρηση μαστιζεται απο την κριση μειωνεται ο τζιρος το κρατος δεν επιστρεφει ΦΠΑ στην ωρα του και οι επιταγες που παιρνεις απο πελατες εχουν γινει πλεον ετησιες το πραγμα χοντραινει και να πεις οτι οι εισφορες ειναι ανταξιες των παροχων παει στα κοματια αλλα δεν ειναι. Για μενα η λυση ειναι η αυτασφαλιση η δραματικη μειωση των εισφορων αλλιως δεν βγαινεις Τι είναι το Ε.Ε.; Ελεύθερος Επαγγελματίας; Με 700 υπαλλήλους βιομήχανος είναι. Τι εξυπνάδες λέτε μερικοί ωρέ; Με 500 ευρώ (πολλά βάζω....) αυτασφάλιση; Πάτε καλά; Αν δεν βγαίνει κάποιος με τους υπαλλήλους που έχει να πάψει να το παίζει αφεντικό, καφέ και τσιγάρο και να βάλει τον κώλο του κάτω να δουλέψει. Μείωση προσωπικού και να μείνει μόνος/οικογένεια ή να έχει μόνο όσους υπαλλήλους αναγκαστικά χρειάζεται. Θα μου πείτε, απολύσεις και ανεργία από την άλλη, τι να την κάνω όμως την 8ωρη δουλειά (λίγες ώρες βάζω....) όταν θα πρέπει να δουλεύω για 250 ευρώ τον μήνα. Δεν πάω σε καμιά τριτοκοσμική χώρα καλύτερα; Εκεί τουλάχιστον θα βλέπω τα άγρια θηρία καθημερινά και όχι αρχιμαλάκες να με εκμεταλλεύονται και να με ξεζουμάνε γιατί "δεν βγαίνουν!!"
defacer Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Για μενα η λυση ειναι η αυτασφαλιση η δραματικη μειωση των εισφορων αλλιως δεν βγαινεις Ναι, απλά ξεχνάς να μας πεις και συ κάτι κάπως σημαντικό: α) με την αυτασφάλιση, τα λεφτά θα τα βρει ο εργαζόμενος κάτω απ' το μαξιλάρι του ή απλά δέκα πόντους απ' τον πάτο μου κι όπου θέλει ας μπει; β) με τη μείωση των εισφορών, τα ταμεία (που ήδη δεν βγαίνουν) θα βγαίνουν με τη δύναμη του Grayskull? Τώρα για να μην παρεξηγηθώ, καταλαβαίνω ότι μ' αυτά που γίνονται στην αγορά (αναφέρθηκαν επιταγές εκτός άλλων) υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και για τις επιχειρήσεις. Και ότι με κάποιο τρόπο αυτό πρέπει να λυθεί για να δουλέψει και πάλι η μηχανή. Αλλά είναι αστείο κι επικίνδυνο να κοιτάμε τα κόστη και να λέμε "δε βγαίνει γιατί εισφορές". Μήπως είναι και το ρεύμα πολύ ακριβό; Να το δίνουμε τζάμπα κι αυτό για να βγαίνει. 1
lak10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Ναι, απλά ξεχνάς να μας πεις και συ κάτι κάπως σημαντικό: α) με την αυτασφάλιση, τα λεφτά θα τα βρει ο εργαζόμενος κάτω απ' το μαξιλάρι του ή απλά δέκα πόντους απ' τον πάτο μου κι όπου θέλει ας μπει; β) με τη μείωση των εισφορών, τα ταμεία (που ήδη δεν βγαίνουν) θα βγαίνουν με τη δύναμη του Grayskull? Τώρα για να μην παρεξηγηθώ, καταλαβαίνω ότι μ' αυτά που γίνονται στην αγορά (αναφέρθηκαν επιταγές εκτός άλλων) υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και για τις επιχειρήσεις. Και ότι με κάποιο τρόπο αυτό πρέπει να λυθεί για να δουλέψει και πάλι η μηχανή. Αλλά είναι αστείο κι επικίνδυνο να κοιτάμε τα κόστη και να λέμε "δε βγαίνει γιατί εισφορές". Μήπως είναι και το ρεύμα πολύ ακριβό; Να το δίνουμε τζάμπα κι αυτό για να βγαίνει. οι ελευθεροι επαγγελαμτιες ειναι η ραχοκοκαλια της Ελληνικης οικονομιας αας τελειωσουν αυτοι τελειωνει οικονομια. Απλα μαθηματικα ειναι δεν γινεται με μειωμενο τζιρο δεν μιλαω καν για το κερδος τα λειτουργικα σου εξοδα να παραμενουν τα ιδια το πας για κλεισιμο. Απλα ενω θα μπορουσα πχ να εχω 5 υπαλλλους θα εχω εναν και αν δεν βγαινω θα φυγει και αυτος ειναι θεμα επιβιωσης πλεον το ξερω ακουγεται καπως αλλα ειναι ωμ πραγματικοτητα εσυ λες ο εργαζομενος που θα τα βρει? Σωστος αλλα και επιχειρματιας που θα βρει να πληρωσει ΤΕΒΕ? Θελω να πω με αυτο οτι ειναι δυσκολα και για τις 2 μεριες αν και η ρετσινια μενει παντα στον επιχειρματια
παπι Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 παπι να κλεισει αλλα αμα κλεισει θα βγαινεις εσυ ο ιδιος να κλαιγεσαι επειδη εισαι ανεργος. Ο Πατερας μου ειναι Ε.Ε απασχολει 700 υπαλληλους το ασφαλιστικο κοστος ριναι δισβασταχθο μιλαμε περιπου για το 40% του μισθου του υπαλληλου. Οταν μια επιχειρηση μαστιζεται απο την κριση μειωνεται ο τζιρος το κρατος δεν επιστρεφει ΦΠΑ στην ωρα του και οι επιταγες που παιρνεις απο πελατες εχουν γινει πλεον ετησιες το πραγμα χοντραινει και να πεις οτι οι εισφορες ειναι ανταξιες των παροχων παει στα κοματια αλλα δεν ειναι. Για μενα η λυση ειναι η αυτασφαλιση η δραματικη μειωση των εισφορων αλλιως δεν βγαινεις Ναι μωρε, θα κλεισουν ολα και θα παει η ανεργια στο 110%... Οπως ειπα, και λεω παντα, αυτο το θεμα ειναι Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ της αγορας. Εχεις εναν κλαδο Χ, στον οποιο το 90% του κοστους ειναι το προσωπικο (οχι τιποτα πρωτοτυπο για τα ελληνικα δεδομενα). Σε αυτο τον κλαδο εχεις δυο επιχειρησεις, την Α και την Β. Η Α ειναι σωστη προς τις υποχρεωσεις της, η Β μαγειρευει το 50%. Πως στο πουτσο η Α μπορει να ανταγωνιστει την Β απο την ωρα που η Β εχει ενα 50% discount με το καλημερα; ΥΓ: Για να καταλαβεις αυτα που λεω, θα πρεπει να δεις το θεμα απο μια αλλη οπτικη γωνια. Στην οποια δεν υπαρχει το σοβιετ vs επιχειρηση, αλλα επιχειρηση vs επιχειρηση. 1
GreyHorse Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 οι ελευθεροι επαγγελαμτιες ειναι η ραχοκοκαλια της Ελληνικης οικονομιας αας τελειωσουν αυτοι τελειωνει οικονομια. Απλα μαθηματικα ειναι δεν γινεται με μειωμενο τζιρο δεν μιλαω καν για το κερδος τα λειτουργικα σου εξοδα να παραμενουν τα ιδια το πας για κλεισιμο. Απλα ενω θα μπορουσα πχ να εχω 5 υπαλλλους θα εχω εναν και αν δεν βγαινω θα φυγει και αυτος ειναι θεμα επιβιωσης πλεον το ξερω ακουγεται καπως αλλα ειναι ωμ πραγματικοτητα εσυ λες ο εργαζομενος που θα τα βρει? Σωστος αλλα και επιχειρματιας που θα βρει να πληρωσει ΤΕΒΕ? Θελω να πω με αυτο οτι ειναι δυσκολα και για τις 2 μεριες αν και η ρετσινια μενει παντα στον επιχειρματια Ενώ ας πούμε ο Ελεύθερος Επαγγελματίας θα επιβιώσει αν έχει 5 υπαλλήλους και τους πληρώνει 200 ευρώ τον μήνα χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει εισφορές. Φυσικά δεν θα είναι ο μόνος, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Θα ήθελα να ξέρω ποιος μετά θα κάνει κατανάλωση στους Ελεύθερους Επαγγελματίες να μπορούν να πληρώνουν τα 1.000 ευρώ των 5 υπαλλήλων συν τα υπόλοιπά τους έξοδα συν τα όποια δικά τους έξοδα. Εκτός αν νομίζεις ότι οι υπάλληλοι χέζουν πενηντάευρα για να μπορέσουν να καλύψουν ανάγκες και αγορές τους.
eddie1996 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Παιδιά μια λύση και μοναδική για εμένα προσωπικά όλα ηλεκτρονικά και οι συναλλαγές ηλεκτρονικά.Ακόμη και ένας υδραυλικός,ηλεκτρολόγος κτλ κτλ που παίρνουν 100% μαύρα να πληρώνονται πια με πλαστικό χρήμα( κάρτες τράπεζας) και να έχει μια επιστροφή επειδή τον πλήρωσε με κάρτα και το κράτος παίρνει λέφτα και ο άλλος παίρνει μια μικρή επιστροφή.
gokuthelegend Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Παιδιά μια λύση και μοναδική για εμένα προσωπικά όλα ηλεκτρονικά και οι συναλλαγές ηλεκτρονικά.Ακόμη και ένας υδραυλικός,ηλεκτρολόγος κτλ κτλ που παίρνουν 100% μαύρα να πληρώνονται πια με πλαστικό χρήμα( κάρτες τράπεζας) και να έχει μια επιστροφή επειδή τον πλήρωσε με κάρτα και το κράτος παίρνει λέφτα και ο άλλος παίρνει μια μικρή επιστροφή. Πολύ σωστή σκέψη, το σκεφτόμουν και εγώ αυτό. Βολεύει πάρα πολύ αν πας στο μαγαζί κάποιου (ότι μαγαζί και να είναι) και δεν ανησυχείς κιόλας αν θα έχεις λεφτά πάνω σου ή να θα έχει να σου δώσει ρέστα. Όταν όμως η φύση της δουλειάς είναι τέτοια που απαιτείται από κάποιον να έρθει στον σπίτι σου, εκεί πως θα τον πληρώσεις; Δηλαδή στο μαγαζί έχει το ειδικό μηχανάκι της τράπεζας που χτυπάς την κάρτα, στο σπίτι πως θα την χτυπάς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα